onsdag, juli 18

Snacka om att börja i fel ände...


På väg till jobbet i morse lyssnade jag på P1-morgon. Där var en diskussion om KD:s förslag om kvoterade barnbidrag. Hur tänkte de där?
Emma Henriksson från KD försvarade deras förslag medans Kajsa Widegren från föreningen Enaståede föräldrar i Göteborg sågade det totalt. Hejja Kajsa!
Vet inte om detta klipp kommer med men försöker i alla fall.
http://sverigesradio.se/sida/spelaren.aspx

Alla uppgifter och statistik visar på att ensamstående mammor är en grupp som har det tuffare än andra. Varför vill man då gå in och peta på en av de saker som gynnar de? Visst finns det ensamstående pappor med och några av de har det lite tuffare men som regel är det just mammorna som är mest utsatta.

Om man nu vill ha det lite mer jämligt som de påstår så finns det betydligt bättre områden man skulle kunna gå in och göra nåt åt men det är inte lika lätt. Då går man över på männens område och stöter på motstånd.

Vad kommer inte detta förslag kosta i form av ökade handläggningskostnader??? Det kan inte vara värt det på långa väger. Det känns som de gör det bara för att se smarta och kloka ut. Vad vet jag.
Nu är det tack och lov bara ett förslag än så länge och vi får hoppas att de inte får något som helst medhåll att driva igenom det.

Inga kommentarer: