fredag, maj 22

Gorgonzolafilé

Det här är SÅ gott men det är allt jag lägger ut här :)

Till 2 personer:

2 kycklingfiléer
olivolja
1 purjolök
1 burk creme fraich
1/2 dl vitt vin
1 tärning kycklingbuljong
100 g ädelost (t ex Kvibille ädel, den anv jag)

Gör så här:
Stek kycklingen i rikligt med olja på hög värme i några minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp fileerna. Bryn purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt creme fraiche, vin och buljongen. Smula ner osten och låt den smälta. Lägg tillbaka fileerna. Låt puttra i 10 minuter under lock. Servera med ex hackade valnötter, sallad och tomat.

1 kommentar:

Mamma Russin sa...

hej ..:)
hihi, det är ju typ samma som jag gör..:) och kan bara hålla med, det är gudomligt gott.. ;)