Receptet kommer från kokboken "GI in the City" av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson.
Ingredienser
800 g nötfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
salt och malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olja
50 g pinjenötter
Rostade grönsaker:
1 liten squash
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
2 tsk olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacrème:
200 g feta
2 dl crème fraiche
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater i olja
salt och malen svartpeppar
Så här gör du
1.
Fetacrème: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Krydda med salt och svartpeppar. Ställ svalt till servering.
2.
Värm ugnen till 200°. Blanda samman nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen tillsammans med pinjenötterna. Forma färsen till biffar och lägg på en smord ugnsplåt.
3.
Skölj och ansa zucchini, paprika och rödlök. Skär i jämnstora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in i ugnen tillsammans med plåten med biffarna i cirka 20 minuter. Byt plats på rätterna efter halva tiden. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
Färsbiffar med pinjenötter, fetacrème och rostade grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar