tisdag, maj 19

Det här var gott. Kommer absolut bli fler gånger.

Färsbiffar med pinjenötter, fetacrème och rostade grönsaker
Receptet kommer från kokboken "GI in the City" av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson. 

Ingredienser

Till 4 portioner behöver du:
800 g nötfärs
1/2 dl grädde 
1 ägg
salt och malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olja
50 g pinjenötter
Rostade grönsaker:
1 liten squash 
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
2 tsk olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacrème:
200 g feta
2 dl crème fraiche 
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater i olja
salt och malen svartpeppar
 
Så här gör du
1. 
Fetacrème: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Krydda med salt och svartpeppar. Ställ svalt till servering.
2.
Värm ugnen till 200°. Blanda samman nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen tillsammans med pinjenötterna. Forma färsen till biffar och lägg på en smord ugnsplåt. 
3.
Skölj och ansa zucchini, paprika och rödlök. Skär i jämnstora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in i ugnen tillsammans med plåten med biffarna i cirka 20 minuter. Byt plats på rätterna efter halva tiden. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
Färsbiffar med pinjenötter, fetacrème och rostade grönsaker

Inga kommentarer: