fredag, maj 22

Blir så upprörd

Såg ett program på TVFakta - Feta affärer.

Amerikansk dokumentär från 2008. Under de senaste 20 åren har antalet överviktiga amerikaner tredubblats. Men medan doktorer och samhälle förfasas över utvecklingen finns det de som ser en affärsmöjlighet i den. Bland dem finns restaurangen som serverar hamburgare som innehåller 8 000 kalorier

De visade bland annat en skola som var speciellt för överviktiga ungdomar. Den var självklart svindyr. Det försvarade de med att det kostar mycket med all personal som behövs för att driva den.
Där skulle ungdomarna få:
Bättre mat
Bra träning
Psykologhjälp och stöd
mm mm

Visst låter det bra. Tyvärr var det inte hela sanningen. Filmteamet filmade då rektorn var borta. Då visade de sig att:
* i matkunskapen hade de en tjock lärare och lagade inte så sund mat. De skulle göra potatis och fick då konserverade potatisar i lag (som de hälde av).
*i idrott var de visserligen i gymet men INGEN tränade. De SATT på motionscykeln och såg på TV, spelade Wii mm. Det mest aktiva var nog dansmattan några trampade på. Läraren (som var vältränad själv) försvarade det med att de inte fick bli uttråkade.
*i matsalen fick de dricka hur mycket diet läsk de ville, använda hur mycket sötningsmedel de vill på yoghurt, bär mm. När det var mellanmål fick de kakor och kex. Det fanns frukt men INGEN tog av den.

Det var så mycket mer men ni förstår nog vad jag menar. Det är så trist att folk måste sko sig på barn och ungdomar med föräldrar som vill göra något men bara blir lurade.

Det kanske är en affärside när jag är klar med min utbildning. Starta en RIKTIG SUND skola i USA. Tyvärr skulle det kanske inte bli så många barn där för de måste ju själva göra det mesta av jobbet.

Inga kommentarer: