söndag, december 30

Nytt kontor före & efter


Dagen har gått i ett men det har varit en bra dag.

Tack Syster och K för hjälpen med skrivbordet. Vi var på IKEA och köpte utställningsexet jag berättat om.

Är SÅ nöjd med mitt köp.

lördag, december 29

Vinterdäck


Oj så snabbt och lätt det går när man får experthjälp. Det tog inte lång tid alls men så är det ju bara två hjul på släpet. Tack pappa!

Nu väntar vi få nästa som skall komma. Bärhjälpen.

När skrivbordet är hemma är det bara ner till pappa & L för lite mat.


fredag, december 28

Känner mig speciell

I onsdags var jag och liten på IKEA med syster och familj. Jag skulle köpa plastlådor för förvaring i krypvinden samt ett nytt skrivbord till mig och älsklingen.

Bild från IKEA

Lådorna fanns det gott om och vi fyllde upp bilen med de. Skrivbordet var det värre med. Det var slut och det stod som utgående vara.
Först pratade jag med killen som stod på hjälpdisken i lagret. Han kunde inte mycket tyvärr. Jag visste ju mer än han även om han slog i alla möjliga system på sin dator.
Denna gången gav jag inte upp utan krånglade mig tillbaka upp till avdelningen och pratade på nytt med tjejen där. Hon sökte i sin dator men tyckte det var något där som inte helt stämde. Jag hade sett ett skrivbord under trappan i entren och undrade om jag inte kunde få köpa det bara eftersom varan var utgående. Det beslutet kunde hon inte ta den dagen men jag kunde lämna mitt mobilnummer så skulle de undersöka saken och ringa tillbaka.
Lämnade mitt nr men hade inte stora förhoppningar om att de skulle ringa. Snacka om att jag blev överraskad när jag var på väg inte i affären efter jobbet och mobilen ringde. "hej, det är från IKEA".
"javisst kunde jag få köpa utställningsexet". Tjoho.

Nu har jag ordnat så att min syster kommer ner och hjälper mig bära. Hennes man ville följa med och självklart är ett par extra händer välkomna. Pappa erbjöd sig komma upp efter han varit på gymmet imorgon och hjälpa mig byta till vinterdäck på släpet. Just ja, hade vi bara sommardäck på det...
Sen erbjöd pappa och L att de kunde ha lilleman medans vi åkte och hämtade skivbordet. Får se hur det blir. Liten älskar att åka till IKEA och det kan bli svårt att få han att stanna hemma. Tar det då.

Jag är lyckligt lottad som har folk kring mig som bryr sig om mig och hjälper när det behövs.

Mamma finns där mest av alla men det är skönt att kunna variera sig så man inte känner att man utnyttjar för mycket. Har redan bokat barnvakt på nya året för att umgås med min syster en hel kväll. Det var allt för länge sedan nu.

Tillfällig förskola (mamma jag vet) & nya vinterskor


Pappa ringde mig till jobbet idag. Han skulle sluta tidigare och tänkte han kunde hämta Lilleman på förskolan. Det passade väldigt bra idag. Liten trivs inte riktigt bra på den lovöppna förskolan. Visserligen har han flera fröknar från sin förskola där men det är nåt som inte är helt bra. Tack pappa!

Jag hade hoppat över lunchen och bara tagit en snabbfika på några mackor vid datorn för att kunna sluta tidigare för att korta ner litens dag så mycket jag bara kunde.  Nu passade jag på att ta en sväng förbi Stadium och XXL för att se på nya vinterskor. Jag har ett par ganska nya men de fungerar inte. Blir iskall om tårna efter bara 10 minuter ute i kylan. Så idag var målet att hitta ett par VARMA. Kvittar hur de ser ut och nästan vad de kostar.

Nu blev det inte dirket de fulaste skorna i butiken. Stadium gjorde mig bara matt. Mycket folk och en salig oordning. Ingen ro att ens prova. Körde hemåt men stannade till på XXL. Där hade de Sorel vintersko som jag läst så mycket bra om till ett riktigt bra pris 699 :-. Det billigaste jag sett de för är 1 099 :-.

Bild från XXL

Nu passade de mig inte alls tyvärr. Försökte riktigt lännnngggeeee. Fick ge upp.

Provade runt på de andra jag fått rekommenderat och dessa var de som passade bäst.

Bild från XXL

Självklart var det de dyraste av alla jag provade. Fattar inte hur det alltid kan bli så. Märkligt fenomen det där. Nu har jag kollat runt lite på nätet och det är ändå lite billigare än alla andra platser som säljer de. Phu. Älsklingen sa även att det är inte priset som är det vikitga utan att jag får ett par skor som jag kan ha och som är varma ;) Så 1 499:- är kanske ok ändå.

Mina gamla är ju ett par Everest från Stadiums egna märke som de sa skulle vara SÅ bra. Hm. Visst. Fina och funkar typ 4 minuter. Nej tack. Inte för mig.

Bild från Stadium

Detta är årets modell men väldigt lika mina från förra året. Nån som vill köpa billigt??? De säljer de för 799:-. Tror jag köpte mina för 699 eller 799. Kommer inte helt ihåg.




tisdag, december 25

Så var vi bara två


Nu har älsklingen åkt igen.

Det var en riktig bra julafton igår. Vi är alla väldigt nöjda med dagen.

Lilleman var helt slut och slocknade på soffan.

Älsklingen gjorde ett tapper försök med att få liv i honom för att säga hejdå. Gick inte.

Nu bli det bara lugn här hemma.

måndag, december 24

God Jul


Bästa julklappen...


... fick jag igår.

Älsklingen hade fått lov att åka hem nu när båten skulle ligga till kaj över jul och vädret skall vara ok.

Snacka om förvåning.

Var i tvättstugan när jag såg billjus. Tittade ut för att se om de skulle komma upp för backen. Ser en C70 som saktar in utanför. ??? Men, det är ju våran bil!


söndag, december 23

Dagens lucka


Tomtegröt på 4:e advent


Bara jag och liten hemma. Vi är klara med allt för julen. Skall bara tvätta nån maskin idag. Annars blir det bara att mysa med min trollunge.

torsdag, december 20

Läser, ser på TV & slappar


Liten sover, storebror ser på TV, älsklingen är på jobb, skinkan är i ugnen. Huset är stilla. En dag kvar med jobb innan lite längre ledighet.

Ser fram emot att umgås med min familj.

onsdag, december 19

Glad tursam kille


Ikväll var vi på kusin Emils skoljulfest. Det bjöds på otroligt bra julshow. De var helt underbara alla barnen och bara SÅ duktiga. Jag kopplade helt bort den lilla stress jag har och alla måsten och saker jag vill få gjort och bara njöt..

Efter showen var det fika och lotteri. Stora killen köpte tre lotter och det lönade sig. En stor låda med mycket blandat vann han. Godis, fin porslinstomte, frukt, kex, pasta mm mm. Väldigt nöjd blev han över sin vinst.

Nu skall jag få min turkille i säng. Lilleman sover redan gott.

måndag, december 17

Nytt på väg in


Ny säng monterad och på väg att bli bäddad i mitt nya sovrum.
Den nya sängen är mycket högre än vår gamla. Hoppas jag kommer sova gott i natt. 

Sängen är en continentalsäng vi köpt på Trademax på Hisingen. Det som är bra hos Trademax är att man kan välja mellan 4-5 olika tyger till sängen och olika ben.. Vi valde ett beiget tyg runt och vita ben.  

Vi har satt upp en vägg så vi kan få en dörr till vårt sovrum. Innan var det som ett stort allrum på övervåning. Det går inte fort men det tar sig. Nu saknas dörrfoder samt en sänggavel.

Det tar sig...

Ljus & frökenpresent

Vi var en tur på IKEA igår och fyllde då på lagret med ljus & batterier. Det går precis en låda ljus i ljuslådan märkte jag nu när lådan var tom.
Var en tur på Frölunda Torg och handlade årets julpresent till förskolefröknarna. Vad passar bättre än var sin frökenmugg?

söndag, december 16

Nöjdaste killen bor hos oss



Eftersom stora killen inte skall fira jul med oss i år fick han sin julklapp idag.

En ny egen smartmobil. Gladare kille finns nog inte.

Tredje ljuset jagade bort snön



Tredje advent och snön har smält undan allt för mycket. Visst är det behagligt med lite varmare ute men jag önskar ändå kylan & snön tillbaka. Det är ju snart jul och då SKALL det vara vitt ute.

Jag och stora killen är upp medans älsklingen och lilleman tar sovmorgon.

lördag, december 15

Tomtegröt & snöslunga




Mysfrukost med mina killar.

Lilleman älskar tomtegröt.

Här har vi fått mer snö under natten och det fortsätter snöa. Ut och skotta lite sen. Vi funderar lite på en snöfräser. Ser när alla grannar kör med sina och hur smidigt fort det går.


fredag, december 14

Tidigt framme i år



Så är granen inne och fullt klädd. Mys.

Älsklingen skall ju jobba i år så jag ville få klart granen tidigt för att få lite jul med hela familjen.

Tidigt framme i år



Så är granen inne och fullt klädd. Mys.

Älsklingen skall ju jobba i år så jag ville få klart granen tidigt för att få lite jul med hela familjen.

Hjälp att tolka



Upptäckte denna text bak på bilen.

Nån som ville säga nåt men blev avbruten. Hmm. Undrar vad fortsättningen skulle vara.

VET att den är "lite" skitig. Tänker på det varje dag. Svårt att klämma in när det inte är för kallt.

14.:e



Ett lite större paket idag.

Spännande...

Lilleman är ledig idag. Älsklingen & han har fått i uppdrag av mig att köpa hem granen idag. Blir mys till helgen.

Nu iväg på jobb. Vinlotteri på eftermiddagen. Kanske kan vinna nåt gott till vår myshelg.

söndag, december 9

Klär julgranen



Plockar fram lite mer jul här hemma och Lilleman är fullt upptagen med att klä den lilla plastgranen.

lördag, december 8

Lucka 8



Dagens kalenderpaket är snart slut.

Mmmmmmuuuuuuuummmmmmsssssss

Julkalender även för mig i år

1 december fick barnen var sin Haribo adventskalender. Älsklingen bad mig gå och hämta de.Det var lördag och jag skulle iväg och träna fotboll. Killarna fick sina kalendrar och jag gick upp för att byta om. Älsklingen svansade efter mig som han gör när det är något. Suck, vad är det nu då?? Får bara "inget" som svar och så fortsätter han svansa efter mig med sitt det-är-nåt-flin.
Efter en stund frågar han om jag inte såg något mer när jag hämtade kalendrarna. Jo, men jag valde att låta det vara. Funderare på varför han ställt fram den svarta lådan jag plockat undan. Tänkte bara att jag tar det när jag kommer hem från fotbollen.
Det visade sig vara en adventskalender till mig. Wow vilken kalender sen.

  1. Puder (rätt sort och färg såklart)
  2. Puderborste (perfekt då min var så dålig)
  3. Björn Borg trosor
  4. Vit tomte
  5. Handskar
  6. Resekit: eye-make-up-remover, maskara, eyeliner.
  7. Maskara (sätt sort igen såklart)
  8. Har ännu inte öppnat dagens paket.