tisdag, augusti 28

Kompisar är bra att ha

När jag hämtade liten på förskolan idag var han som vanligt med sin kompis A. De var mitt uppe i en lek och ville inte gå hem. Samma visa varje dag. Igår var det A som blev hämtad lite före och när jag kom så skrek hon med tårar sprutandes att hon inte ville gå hem. Hon ville leka mer med liten.

Det är så skönt för mig som mamma att veta att min lille kille har så bra och fina vänner som trivs tillsammans. Jag kan lugnt slappna av och veta att han har det bra på dagarna när jag jobbar.

Stora killen gick hem själv och hade en kompis med hem. De gjorde det de båda älskar. Spelade datorspel så klart.

Nu är det lite lugnare hemme med en liten trött kille, en stor kille som gör sina läxor så duktigt och en mamma som tvättar lite.



söndag, augusti 26

Gräsklippning är kul!



Det har varit en riktig sommardag idag.
Jag har haft massor jag ville få gjort undan innan vardagen slår till för fullt imorgon igen.
Har tvättat och kunnat hänga ut det på altan. Det gör allt så mycket lättare och bättre.
Vi kunde sitta i uterummet och äta middag. Fick till och med öppna för det blev för varmt annars.
Suttit ute i solstolen och programmerat stora killens kalender med tider han skall följa. Det var riktigt varmt och härligt.

Efter middagen fick jag ett ryck och gav mig på gräsmattan. Den har växt och nu har jag inte kännt av allergin på bra länge så jag vågade försöka. Har ju inte kunnat klippa gräset själv på hela sommaren så idag var det faktiskt riktigt avslappnande och näst intill kul faktiskt.

Killarnas väskor är packade och klara till skola/ förskola imorgon. Snart sover nog hela familjen.


tisdag, augusti 21

Semestern är över

Hej hopp.

Tiden den flyger när man har trevligt.
Hemma igen efter en vecka på Island med familjen. Oj vad tiden gick fort. Vi har hunnit med så mycket den veckan. Många platser har vi besökt. Jag har lyckats bemästra min flygrädsla lite.
Som sagt mycket har hänt och jag får dela upp det lite i omgångar.

Börjar med att bjuda er på lite härliga bilder från vår resa.

Här var vi på besök på kraftverket som försörjer delar av Island med varmt vatten, värme, energi. Väldigt intressant och häftigt vilka krafter de har på sin ö. Berättar mer om det senare.
 Liten och hans faster
 Storebror framför datorn som visade de olika vulkanutbrotten och simulerade ljudet från de
 Ett av många hål från de varma källorna i berget som ryker
Mina två älsklingar


söndag, augusti 5

En trevlig kväll vid Sotenäskanalen

Jag och liten blev hämtade av mormor & H igår. Resan gick till festen för vår kära M som fyllt 60 år och nu skulle uppvaktas. De har ett helt underbart ställe vid Sotenäskalen och igår var vädret med oss. Det dök upp många gäster som vill uppvakta och vi kunde sitta ute hela kvällen.

Trevligt sällskap, god mat, vin i glaset, liten kul tipspromenad och en härlig dag.
 Grattis M!
 Mormor och lilleman tog sin fika på trappen
 Kusinerna lekte hela kvällen. De är verkligen bästa kompisarna. Underbart!
 Flera tal och roliga låtar bjöds det på under kvällen.
 Det var barnen som höll i hela festen och de slet och gjorde det verkligen SÅ bra. Tack till er alla 4.


torsdag, augusti 2

Gör om, gör rätt!

Oj vad jag tillåtit andra att styra. Jag har inte prioriterat mig själv och det jag egentligen vill. Allt detta i tron om att jag gjort rätt men ack så fel det kan bli.

Jag har inte prioriterat min träning och nu har jag blivit en riktigt lat och tjock couchpotato.
Efter att ha fått en rolig och utmanande inbjudan har jag nu kommit igång med min löpträning igen.

Jag börjar med denna app
men hoppas kunna fortsätta med denna

och till sist denna
som kan ta mig till en ny runda i Göteborgsvarvet. Jag har ju gjort det en gång och drömmer om att göra det igen. 

Skriver det här med så har jag ännu mer motivation att genomföra det. Om man säger saker högt blir de ofta mer verkliga.



Frånvaro

Oj vad lite det blir skrivit här nu när jag inte får med bilder när jag bloggar från mobilen. Gillar det verkligen inte och fattar inte varför det helt plötsligt slutar fungera. Trist, trist.

Ledig dag med liten idag. Vi tog lite sovmorgon till ca 10. Underbart. Sen har vi bara myst och slappat stora delen av dagen. Nu blir det strax en tur till biblioteket för att låna en till bok. Gillar att gå på biblioteket men tar mig allt för dåligt med tid för att läsa det jag lånat. Nåt att jobba på kanske.

Jag har jobbat tisdag och onsdag denna veckan. Liten var då hos mormor. Efter jobbet på tisdag blev det "snabbmat" på mig. Riggade upp mig framför TV:n och åt min mat. Lyxade till det med ett glas rött med. Får passa på när det är stilla i huset och jag har full kontroll på fjärrkontrollen. Händer inte så ofta och då uppskattar jag mer när det händer.

När jag hämtat posten på jobbet och parkerat öppnade sig himlen. Bara att sitta kvar och vänta ut vädret. Hagel och störtregn fungerar inte så bra med två lådor av post som skulle upp.
Stackars bilen