söndag, maj 27

Min dag idag

Min dag har varit som andra. Sysslorna stoppar inte utan det har varit tvätt att tvätta, säng att bädda, barn att mata... En vanlig dag här hemma.

En guldstund var när stora killen kramar mig, släpper, kramar igen och säger. Det är så gott att krama dig mamma.
Detsamma min älskling. Skulle kunna krama dig i all evighet.

Skall snart iväg och krama lite på min mamma på hennes dag idag. Det blir en stund med familjen och lite grillat. Sol som lyser och ger energi. Bara att ladda.




Grattis alla mammor

men mest av allt Grattis till min egen mor. Du är bäst och jag är stolt att ha en mor som du. Ses i eftermiddag.





torsdag, maj 24

Första doppet i år



Det var självklart inte jag som var först i poolen i år heller.

Älsklingen var det så klart.

Efter lite letande hos olika butiker hittade han så en packning som passade till värmepumpen så han kunde koppla på den på poolen med. Det gjorde lite ganska fort. Idag har temperaturen legat runt 20 grader mot innan 14.

Kommer nog dröja några grader till innan jag vågar mig ut i. Badkruka som jag är. En våtdräkt som lilleman har kanske vore nåt även till mamman i familjen.

Solen gassar extremt idag på vår lilla oas på baksidan. Underbart!

I eftermiddag blir det vårfest på litens förskola. Kul.

måndag, maj 21

Våra älskade barn

Bilden  är lånad från bloggen Kung Över Livet

En mycket tänkvärd text som jag anser är högst aktuell för ALLA barn idag. Diagnos, "normal", annorlunda...

Det är inte som när jag var liten. Barn av idag har större krav på sig. Mindre kvalitetstid med sina nära och kära. Större grupper i förskola och skola. Mindre resurser.... Jag önskar att ge mina barn en trygghet och styrka men som förälder i dagens samhälle är det inte alltid så lätt. Nu har jag turen att kunna vara mer med mina barn och ta del av deras vardag. Det är jag så glad och tacksam över.

Vet faktiskt inte varför det blev detta inlägg men det var en känsla som kom över mig. Lämnade stora killen på skolan idag med en halv framtand och sår i ansiktet. Lika glad var han för det. Min underbara, starka, gulliga, glada, stora kille. Du imponerar på mig med din glädje och klokhet.

Nu skiner solen och här skall njutas. Ett spännande möte väntar senare idag.

Livet är till för att levas!




måndag, maj 14

Mitt älskade otursbarn

Bild lånad av Wikipedia


Idag hade jag en jobbdag igen och stora killen skulle ta sig själv till skolan efter jag åkt. Vi bor på toppen av två branta backar och typiskt nog så trillade han när han åkte till skolan. Tänder gick av och ansiktet, händer och knän är skrapat.

En granne nere i backen såg det och gick genast ut och tog hand om honom tills han kunde hämtas.
Själv hade jag precis kommit till jobbet och där blev det helsnurrigt och galen start men det ordnade upp sig.

Nu är vi hemma och han sitter på soffan och får ha kontrollen om TV-kanalerna.
Dagar som dessa känns så tunga och det gör så ont i mig när jag inte genast är där för att ta hand om mina älsklingar, trösta och krama.

Tack underbara, gulliga, snälla Hagge för att du finns och tar hand om oss.



lördag, maj 12

En bra dag


Var som sagt med liten på Liseberg. Vi hade en underbar dag tillsammans.

Det behövde jag verkligen. Liten har trottsat så extremt den sista tiden att jag inte vetat vad jag skall ta mig till. Idag var han sitt vanliga söta, gulliga, roliga själv så som jag känner honom.

Sen åkte vi vägen om mormor och hämtade hem storebror. Han har varit med de idag och sjösatt deras båt och sen på bio.

Två nöjda killar och med den en nästan övernöjd mamma.

God natt alla. Imorgon väntar en ny bra dag.

Fördel Göteborg


Jag och liten är ensamma. Tog en spontantur till Liseberg. Se på lite blommor och åka lite.

Pernilla

söndag, maj 6

Sliten



Hämtade liten på förskolan i tisdags. Han var ganska seg redan då och det kan jag förstå. Sista kvällen pappa var hemma och barnen var hellediga. Då blir det sent i säng för alla i familjen.

Storebror kom hem med en kompis och det tycker liten är SÅ kul. De stora killarna är snälla och låter liten vara med. I tisdags var det lätt för det tog inte många minuter innan han slocknade på storebrors säng.

Här är vi alla sega efter en bra helg med mycket aktivitet för oss alla.

Kryper ner i stora sängen med killarna och myser.

Pernilla

Pernilla

onsdag, maj 2

Nercabbat

Tuffingen på väg till skolan.


Innan älsklingen drog på jobb körde han liten till skolan. Idag är det ju så fint väder att man kan köra utan tak. Det var kul tyckte liten. Man kunde ju höra fåglarna då.

Nu är jag helt ensam i huset och försöker få något vettigt gjort innan mina två minsta killar kommer hem igen från sina skolor. Går sådär får jag ju erkänna.

Nästa gång älsklingen är ledig blir det att öppna poolen och göra den klar för sommaren. Ser fram emot det. Liten går ju på simskola nu och blir bara duktigare för varje gång han går. Skall bli kul att se honom i vår pool i sommar.










tisdag, maj 1

1 maj



En helt underbar dag.

Vi tog en promenad ner till uteserveringen på golfklubben. Dagens räkmacka och en öl i solen på uteserveringen. Liten körde racer på sin springcykel och imponerade på de andra gästerna.

Tog vägen över golfbanan och genom skogen på hemvägen. Där körde lite kross så älsklingen (som hade kollen) fick springa allt han kunde för att stoppa liten innan bäcken. "det var kul" är det liten säger när det går fort.

Nu njuter vi i var sin solstol medans liten svalkar sig i den gamla baljan. Ibland är det tur att man inte renasar ut allt man egentligen inte anväder längre.

En bra dag.

Pernilla