lördag, april 30

Shopping & besiktning


På väg hem från en dag i den lite större staden. Bilen skulle besiktigas och det är ont om tider hemma.

När vi ändå var tvungna att köra passade vi på att shoppa lite. Killarna behövde gummistövlar. Liten behövde några lätta sommarskor/skandaler. Jag behövde tights.

Vi köpte det vi skulle pluss shorts till älsklingen, klänning till mig.

Liten blev glad för sina skor som han valde själv. 

Det är bra att handla när det är sol. Lite folk i butikerna. skönt att slippa kö.

Bilen blev godkänd men det var väntat.

Posted via Blogaway

torsdag, april 28

I en rasande fart



Har rensat bland jordgubbar och smultronen. Det var en hel del att ta bort. Vi har fått många plantor nu. Blir att försöka ta med några till nya huset.

De fantastiska smultronen har redan fått blommor. Förra året hade vi smultronen hela sommaren & hela hösten.

Tyvärr gick det inte lika bra för hallonbuskarna. En dog direkt. Den andra lever men bara knappt. Blir att skaffa nya bättre.

Posted via Blogaway

Aprilerbjudande!

Har lagt in lite av de erbjudanden som finns hos Zelected By Houze under April här.

Klicka in och ta del av dessa fördelar april har att bjuda.

Ett ont öga

Uppe tidigt med stora killen så han kommer till skolan.
Han klagade på att det gjorde ont på hans öga när han blundade och tyckte på det. Inte konstigt. Det var lite rött och svullet på ögonlocken. Vet inte helt vad det är men det är inte för mycket ännu. Får avvakta dagen och se vad som händer.

Idag skiner solen men det är kallt. Endast 2 grader när vi gick upp. Som tur är stiger det fort nu när solen är uppe. Får se vad det slutar på när han skall gå om en stund.

Igår var det party och idag även så. Kul när jag kan "jobba" lite med. Ser det inte som jobb för jag tycker det är så kul.

onsdag, april 27

Föst ingen och nu flera

Lämnade stora killen på skolan idag och tog då vägen om butiken för att hämta ut ett paket som väntade på mig.
I paketet fanns flera klänningar jag väntat på. Snart är det dags för årets  mammablogg gala och jag har letat klänning ett tag utan lycka. Nu har jag det motsatta problemet. Jag har hittat flera. Suck. Båda problemen är nästan lika jobbiga.

Älsklingen sover ännu så jag får vänta tills han vaknar för att få lite smakråd. Har några dagar att prova och känna på vilken som jag gillar bäst. Har just nu två favoriter som är totalt olika men som jag bara älskade direkt jag tog de på. Det är så det skall vara.

Inget vidare väder vi välkomnades hem till idag. Regn och inte så varmt. Lika bra då jag har en lång, lång lista med saker som skall hinnas med. Skall dessutom ha flera partyn innan älsklingen åker så tiden kommer gå fort.

tisdag, april 26

Hemma


Oj vad trött jag är. Vilken lång dag.

Lite skönt att vara hemma i huset med mest saker. Samtidigt som jag redan längtar tillbaka till huset med lite saker.

God natt!

Posted via Blogaway

måndag, april 25

Frånvarande

Det blir inte så många inlägg just nu. Är borta och det är lite besvärligt med internet mm. Är mest ute och njuter av solen.

I fredags var liten hos sin mormor och H. Då passade jag och älsklingen på att städa poolen. Det behövdes vill jag lova. Den har stått still utan skötsel i nästan två år. Nu har vi jobbat hårt med den och det börjar arta sig. Nästa gång vi kommer kanske vi kan ta ett dopp. Tyvärr fungerade inte värmaren som den skulle men det skall vi åtgärda i juni.

Vi har varit ute det mesta och njutit av solen. Vi har alla fått lite färg. Till och med älsklingen som annars mest blir röd och bränd (Islänning).

Idag skall jag umgås med en kär gammal vän. Det skall bli så kul att få lite egen tid igen. Har inte hunnit träffa mina vänner så mycket när vi varit nere. Tiden har mest gått till familj och annat.

Har tagit många fina kort när vi varit här men de får jag visa senare. Det är en av sakerna som krånglar lite. Bjuder på detta som jag tog i måndags kväll tror jag.

Lätt grillning på pooldäcket. Underbart!

fredag, april 22

Välförtjänt



Lite tapas och vin på altan. Idag har vi jobbat duktigt ute. Städat poolen och planerat om några buskar. Barnlediga tills imorgon.

Posted via Blogaway

torsdag, april 21

Min 3-åring



Grattis min lilla prins på din 3-årsdag!

Mamma älskar dag.

Posted via Blogaway

onsdag, april 20

Kom tillbaka



Idag är jag trött, sliten och lite lagom småsur.

Vaknade halv sju och gick på toa. Självklart vaknade liten och kom efter. Eftersom alla värmegolv i huset är avstängda blir de genomträngande kalla stengolv att gå på. Kylan riktigt tränger in i kroppen helt till benen. Brrrr.

Tog med liten till sängen igen. Såg inte ut som han skulle somna om så jag ställde in mig på att vakna. När jag kände mig vaken somnar liten om. Typiskt.

Älsklingen sover så klart fortfarande. Han har ingen som klänger på honom hela tiden.

Det har regnat i natt men börjar torka upp.

Hur dagen kommer se ut vet jag inte ännu. Väntar på att alla skall bestämma sig och sen får jag se hur det blir. Skulle verkligen behöva en dag på stan för att hitta en klänning men det får vänta till en annan gång.

Liten ser på pippi en stund.

Posted via Blogaway

måndag, april 18

En fin dag



Har precis vaknat och ligger i sängen och myser. Vilken dag det kommer bli. Sol och blå himmel just nu.

Älsklingen är hemma igen. Tyvärr har jag inte hela familjen samlad. Stora killen åkte till sin pappa igår och skall vara där hela påsklovet.

Skall se om vi inte får gjort rent i spa badet ute så vi kan ta ett dopp. Poolen är både smutsig och kall. Ett dopp där får vänta tills sommaren är här ordentligt.

Posted via Blogaway

söndag, april 17

Innan blomningen



Än så länge har vi utsikt över älven från balkongen. När träden blir gröna och fina försvinner den igen.

Liten sover och jag skall dra ut solstolen till pooldäcket och läsa en tidning och bara njuta en stund.

Posted via Blogaway

Innan blomningen



Än så länge har vi utsikt över älven från balkongen. När träden blir gröna och fina försvinner den igen.

Liten sover och jag skall dra ut solstolen till pooldäcket och läsa en tidning och bara njuta en stund.

Posted via Blogaway

Barbent



Solen har tittat fram hos oss idag. Varmt och skönt.



Posted via Blogaway

Mysmorgon



Har inga rullgardiner så det blir ganska ljust tidigt. Uppe halv åtta idag. Helt ok. Uppe är kanske inte helt rätt. Killarna ligger och ser på Stuart Little i sängen.

Storebror har fått feber. Han skall åka till sin pappa idag. Hoppas inte han blir sämre bara.

Grått väder denna morgon med. Hoppas det spricker upp.

Idag kommer älsklingen hem.

Posted via Blogaway

fredag, april 15

Frost

Så var det minus igen. Gick upp och ut med soptunnan idag. Orkade inte det igår kväll. Blå himmel och sol. Härligt väder. Tyckte inte det var så kallt men såg att det var rimfrost på bilar och tunnor mm. När jag kom in tittade jag på termometern. Visst: -1.1 grader. Brrr egentligen men kändes inte så. Några minuter senare var det redan pluss. Det går fort upp idag. Kollade vädret på nätet och det var sol, sol och ännu mer sol. HÄRLIGT. I LIKE.

Idag är det full fart som gäller. Har redan börjat med sista tvätten. Liten skall på 3-års kontroll på BVC. Inte det minsta orolig. Han är bara SÅ  duktig. Växer bra, äter bra, pratar så fint och mycket (ibland för mycket), har väldigt bra kontoll på sin kropp och koordination (ibland allt för bra även där). Det jag är nyfiken på är hur lång han har blivit. Han har gjort ett litet hopp det sista som syns på kläderna. Hans moster säger hela tiden (med kärlek, jag vet det) att han är så liten och inte växer. Det är nog mycket för att han är så nätt i kroppen, helt perfekt, som gör att han ser mindre ut.

Sen blir det att packa. Skall lämna stora killen till sin pappa över påsklovet som är nästa vecka. Har några partyn bokade så de sakerna skall med.

Åhh vad jag längtar. Helgen och hela nästa vecka kommer vara SÅ bra. Träffa familjen och vänner, göra massa kul saker, åka på IKEA, ha lite party, sitta på uteservering, fira lillkillen som fyller 3 år, fira E som fyller 11 år samma dag mm mm. Älsklingen och jag har skaffat barnvakt en dag och natt så vi kan få lite vuxentid. Gå ut och äta, umgås, prata, bada i vårt spabad för första gången. Tiden kommer gå så fort. Allt för fort som den gör när man har trevligt.

Älsklingen kommer äntligen hem på söndag. Denna gången är han ledig läääännnngggeee. 24 dagar tror jag det var. Skönt skall det bli.

Tillbaka till att-göra-listan.

torsdag, april 14

Sommar och sol

Köpte med mig lunch hem från en Thai-vagn som står inne i stan. Det var riktigt gott. Lagom mycket med så det räcker även till middag för mig idag. Lunch och middag för 55 kr. Billigt och gott. Killarna får fiskbullar och potatis. Det gillar de båda två och det är enkelt för mamma att laga. Solen kommer nog hålla oss ute stora delar av dagen idag.

Nu skall jag gå och hämta liten. Sen tänker jag hänga ut årets första tvätt.

Fuskar lite idag

Jag har lite att jobba med idag och borde passa på när barnen är borta. Det är ju därför liten är borta i alla fall. Idag tänker jag fuska en stund och åka in till stan på lite shopping. Kappahl har lite extra erbjudande idag och då tänkte jag utnyttja det. Jag får bara ta igen det jag skall göra senare under dagen i stället.

Här ser ut att bli en fin dag dessutom. Solen är på väg fram och graderna kämpar sig uppåt. Jag la mig tidigt igår och har lite mer energi idag. Känner fortfarande av en viss seghet i kroppen men den är på väg bort tror jag.

Fyra dagar kvar...

onsdag, april 13

Trötter

Saknar totalt energi idag. Ögonen skulle kunna falla ihop när som helst känns det som. Tur att det finns rester i frysen som jag kan värma till killarna.
Förkylningen sitter inte i min näsa denna gången utan har satt sig fast och drar ner min energi till botten. Hoppas det går över tills imorgon. Har en del på listan jag skulle vilja beta av.

Solen tittar fram lite och om den gör det imorgon kanske den kan ge mig lite extra energi.

Skall försöka krama ur den sista kraften och tvätta lite ikväll. Mer än det orkar jag nog inte.

Molnig dag

Båda killarna vaknade av klockan idag. Som vanligt har vi en lugn och stressfri morgon. Det är värt att gå upp en halvtimme tidigare för att få denna starten på dagen. Tror killarna uppskattar det med. Liten brukar jag låta sova längre om han kan.

Har några samtal som skall ringas idag. Annars blir det en lugnare dag här hemma. När jag hämtat liten blir det en promenad om vädret tillåter. Sen står det städning på schemat. Alltid lika trist men ack så nödvändigt.

tisdag, april 12

Galaröstning

Så har de tydligen startat omröstningen för alla de bloggar som skall gå på mammablogg galan i maj. Det var en omröstning till förra galan jag var på och denna gången känns det som det kan kvitta att delta i omröstningen.

Min blogg är just det. Min blogg som jag skriver i dels för min egen skull men även för mina nära och kära som vi bor långt bort ifrån. Jag har inte väldigt många läsare och har aldrig riktigt jagat det heller. Det behovet finns inte för mig just nu.

Så tillbaka till omröstningen. Har du lust att rösta på mig få du väldigt gärna göra det här. Man kan rösta en gång per dag/IP adress. Chansen är så gott som obefintlig för att något skall bli av det men för skoj skull kan du gärna göra det.

Till galan kommer flera mammor som har sin blogg mer som ett verktyg för sponsorer mm utöver vardagsblogg. De vann så klart på förra galan och kommer helt säkert vinna på denna galan med. De har flera 100 om inte mer läsare varje dag.

Nu tror jag denna gala kommer bli kul även för lilla mig och jag ser fram emot den. Skall ju dessutom få lite egen kul tid tillsammans med min kära syster.

Vardag för oss idag

Stora killen är i skolan. Liten väntar på att få gå till sin skola. Själv njuter jag av en härlig morgon utan stress. Vad mycket bättre dagen börjar om man slipper stressa.

Det var blå himmel tidigare men nu börjar det dra in lite moln över oss. Får se vad dagen har att bjuda på.

Lite mer blommor och fix på framsidan. Allt som har med blommor och trädgård kommer hamna i krukor mm så att jag kan flytta med mig det.

Tycker framsidan har blivit så fin nu. Många skulle nog tycka det är lite tråkigt utan färg men detta är helt i min smak.  Nu fick jag användning för mina saker jag gjort med. Den stora rosen och de två små framför änglarna är de enda som jag målat vita. Resten är i naturlig färg. Ängelen som ligger på trappan kommer hamna i någon rabatt när i flyttat.







Ett hett tips

Hos Muppsan kan du vara med i en tävling om ett kanonfint namnsmycke. Det enda du behöver göra är att skriva vad du gillar. Enkelt och bra? Gå då in HÄR och var med.



måndag, april 11

Barfota

Vi har varit ute hela dagen idag. Från nio till sex. När det var dags att gå in protesterade liten. Nej in, Vill leka ute. Han verkligen älskar att vara ute min lilla prins.

Vi har pysslat lite i trädgården, slängt återvinning, hämtat ett paket som kommit med mer klänningar, handlat lite mat, cyklat, solat, busat mm mm. Det har varit en helt underbar dag idag. Tiden har bara rusat förbi.

Strax innan vi skulle gå in tog liten av sig skor och strumpor. Han skulle gå barfota. Varför inte. Det var ju "sommar" ute. Jag hade allt för mycket kläder på mig fast jag bara hade jeans och tröja.

Sen var det dags att bada lillen då han efter vår dag ute hade hunnit och bli så där härligt sommarsmutsig över hela han. Tyvärr lossade det en slang under badkaret som jag inte lyckas fixa själv. Nödlösning fick bli baljan som först fick en ordentlig skrubb då vi inte använt den på länge. Liten var tokglad för det så allt ordnade sig.

Medans han satt och lekte i baljan i duschen passade jag på att städa toaletten. Urk, fy, blä. Det är nog det värsta jag vet. Nu är det rent i alla fall tills nästa gång...

Tyvärr får jag inte min mobil att koppla upp så jag kan inte visa resten av korten jag tänkt. Kanske den vill imorgon. Jag blir så lätt irriterad när det tekniska inte fungerar som det skall. Jag är inte så haj på det och vet inte hur jag skall lösa det heller. Sånt är trist när älsklingen är på jobb och inte kan rycka in när jag behöver.

Disney



Liten vill så klart ut, ut, ut. Då får han det med. Solen börjar titta fram lite med.

Har gjort lite trädgårdspynt som jag tänker ha i nya jordgubbslandet.

Posted via Blogaway

Idag måndag...

Förra veckan laddade jag för en härlig måndagslista men den försvann någon gång under dagen och dök upp senare på tisdagen. Idag tänker jag försöka göra den lite tidigare så den kommer med. Den ger mig så mycket positiv energi så den skriver jag gärna varje måndag.

Idag måndag är jag glad för att...
  • ... vi snart är friska från vår korta förkylningar.
  • ... solen har lyst på oss i helgen då vi varit ute.
  • ... all snön är borta och våren är här.
  • ... vi snart skall åka till huset igen och pyssla.
  • ... att vi snart kör första riktiga lass med saker till huset.
  • ... att det har blivit så varmt att man kan plantera lite blommor igen.
  • ... det börjar hända lite kul saker runt mig och barnen igen efter en stilla höst.
  • ... jag har en så fin och bra familj.
  • ... jag har så mycket bra och kul saker att se fram emot i vår, sommar, höst...

God morgon ny vecka

Vi börjar komma oss igenom våra förkylningar. Jag har nog tacklat denna lilla förkylning som en man. Har gjort den värre än var den är/var och klagat mer än behövligt. Vaknade före klockan idag och kände mig bättre. Har vaknat några gånger i natt av det men har sovit ganska bra resten tror jag. Kom i säng i god tid igår.

Stora killen skall till skolan idag igen. Liten och jag skall vara hemma och pyssla. Har en del återvinning som behövs tas om hand.

Solen behagar gömma sig idag men det blåser inte ute och det är 8 grader varmt så vi kommer nog få en härlig dag ändå.

Jag kände mig inte alls pigg igår och orkade inget. Det var till och med så illa att jag åkte och köpte pizza till oss. Det får jag känna på idag. Aj min mage. Varför misshandlar jag den så. Om jag nu mår som jag gör. Vad är det egentligen jag gör med mina barns små ömtåliga kroppar. Aja baja. Skärpning. Idag skall det bli riktigt mat igen. Funderar på att laga ett gäng matlådor igen. Det börjar minska i frysen.

söndag, april 10

Lufta oss lite

Pillret fungerade ganska fort och huvudet känns bra mycke bättre. Vi skall ta oss ut en stund i den härliga solen. Gå och skicka tillbaka lite kläder jag haft hemma för prov. Leka lite. Ta det lugnt. Skall ta ett piller till för att inte riskera att värken kommer tillbaka.

Skallebank

Idag vaknade jag av en mega, monster, mardröms huvudvärk. Vet inte om jag haft så ont i huvudet någon gång. Är skonad från sånna plågor normalt sett. Inte idag. Förkylningen som kom igår har rotat sig innen i mitt huvud och inte i min näsa och hals som är vanligt. Får bli stilla läge idag. Bultar så fort jag rör mig. Hoppas Iprenen gör sitt fort.

lördag, april 9

Ops



Storebror skulle bara prova om lillebrors leksaks hamster kunde springa på hans huvud. Gick sådär. Fick klippa bort den.

Posted via Blogaway

Klubbad

Barnen har ju varit lite snoriga och stora killen lite sämre. När vi kom hem från lördagsgodis inköp gick vi in och då kände jag bara PANG. En mega huvudvärk, astrött, ont i tänderna, snorig och täpp. Det kom bara över mig som en bomb. Känner mig helt utslagen.

Blir soffan och slappt resten av dagen för oss. Orkar absolut inget just nu. Typiskt.

Packat lite

Tiden går ganska fort fast det inte alltid känns så. Det är egentligen inte så lång tid kvar innan vi flyttar neråt igen. Underbart!

Snart kommer älsklingen köra en tur med släp och då gäller det att få det fyllt. Inga tomma transporter nu inte. Så för att förbereda lite har jag idag packat lite saker som jag vet att jag inte kommer behöva innan flytten. Vintertröjor, böcker, lite leksaker (har de nog av ändå) mm. Har ställt ut en hel del i garaget så det är bara för älsklingen att lassa på släpet. Känns skönt. 

Har även hunnit med lite betonstöpning med som nu står och brinner. Det jag gjorde igår får stå lite till för att vara på den säkra sidan. Skall ju använda mycket av det i nya huset så det kan ta sin lilla tid. 

Härligt väder ute. Liten står på altan och sover i vagnen. När han vaknar blir det att slänga i honom lite mat för det blir garanterat mer utelek på oss. Han älskar att vara ute och inte tänker jag stoppa honom om jag absolut inte måste. Det är dessutom sunt för barnen att få vara ute. 
En tur till affären blir det med så killarna får köpa lite lördagsgodis. 

Arrrrgggg mamma

Liten är högt och lågt. Han rotar fram en hel massa saker. Förstår inte hur han hinner. Jag jobbar för fullt för att hinna städa undan men är klart i underläge.

Nyss fick jag världens utbrott. Jag har tömmt några ägg och till min glädje hade jag fått sex riktigt stora i paketet denna gången. Tanken var att jag skulle försöka göra lite mer betongpynt idag. Det stoppade liten en stund då jag hör ett konstigt ljud och när jag kommer ner har han krossat ALLA skalen. Snacka om arg mamma. Tror han fattade.

Nu har jag lugnat mig och fått gjort sex nya skall. Tyvärr är dessa lite mindre men om detta projekt blir lyckat kan jag bara köpa extra stora frukostägg och göra mer av senare. Det mesta ordnar sig men just där och då går välden under för en stund. Snacka om I-landsproblem. Hm...

Lördag & solsken

Lördag och helg. Mina killar vet inte vad sovmorgon är för klockan sju blev det dagen för oss. Visserligen har vi haft en slapp och skön morgon/förmiddag så jag skall inte klaga.

De har sett på Bamse och jag har läst en trädgårdsbok. Har drömt mig bort till nya huset. Har planerat lite hur jag vill ha det men det är långt kvar. Jag har bestämt att ta det lugnt och på så sätt få det som jag vill till slut. Nu har all snön smält så då kan jag se hur tomten ser ut lite bättre. Pappa har varit snäll och varit där med blodmjöl till rabatterna så kanske kan ha några blommor kvar när vi kommer ner. Har ofta besök av rådjur där upp.

Jag vill även få inte lite frukt och bär i trädgården för det är nåt jag gillar och vill att mina barn skall ha. Har en idé om hur jag även skall få dit lite äpplen men jag måste undersöka hur svårt det är.

Idag blir det utefix för det är sol och blå himmel. Visserligen blåser det men det stoppar inte oss.
Stora killen är fortfarande förkyld så han får vara mest inne.


fredag, april 8

Härlig utedag

Liten och jag gick ute redan halv tio idag och har precis kommit in nu.

Var en tur till blomsterträdgården för lite inköp av vårblommor till krukorna hemma.
Sen har jag fått duktig och ivrig hjälp med att plantera. Fint som bara den blev det tycker jag. Har dekorerat lite med egna betonskapelser med. Nöjd. De två blommorna på pinnar har jag fuskat och köpt.





Änglarna fick komma ut idag med. Den tredje får stanna kvar i garaget i väntan på en liten reparation.

När planteringen var klar var det dags för lunch och en middagslur för lilleman. Under tiden han sov passade jag på att gjuta lite betonfigurer i garaget. Lyckades ha sönder vår oljeflaska tyvärr.

Några av de saker jag gjorde. Betongen räckte inte och jag hittade inte den stora säcken. Nu vet jag var den är så snart blir det gjort mer saker. Skall använda det mesta till att pynta i trädgården i nya huset. Hoppas de blir bra bara.

Whopsydaisy!




 "Jag tävlar hos Carolina om ett halsband med valfri text från "Whopsydaisy"

Snor

Hela familjen hemma. Stora killen är täppt i näsan, snorig och har ont i halsen. Det var på G redan i går men inte lika illa. Idag får han vara hemma från skolan och ta det lugnt. Lilleman är ledig från dagis idag så han skulle jag haft hemma ändå.

Nu ligger de i var sin soffa och ser på TV.

Fint väder ute idag men mycket kallare än de andra dagarna. Sol på blå himmel och "bara" +1,6. Kan bli en fin dag idag.

Hela familjen hos min pappa skall åka till Danmark över helgen. Vi följer inte med för det är för långt att åka. Vi får inte ihop det på så få dagar. Tur var kanske det nu när stora killen är sjuk. Får bli nästa gång.

Idag blir det att tvätta av utemöblerna jag tog fram igår, plocka ner dynorna från vinden och bara njuta av våren.