måndag, februari 28

Idag måndag...

Så var sportlov över för denna gången. Ett år kvar tills nästa. Idag är det vardag igen med allt vad som hör till.
Att skriva en måndagslista över saker jag är glad för är en bra sak med måndagarna. Det kan vara segt att gå upp, att ställa om från helg och ledighet. Då livar denna lista upp humöret lite. Prova själv får du se. Det ger mer än man tror när man läser om det.

Så Idag måndag är jag glad för att...
  • ... liten gillar att gå på dagis igen. Det går lätt att lämna honom igen och han har kul när han är där.
  • ... vi har sovit gott i natt alla tre.
  • ... vi har haft en underbar vecka och fått gjort mycket.
  • ... det är visning på ena huset denna veckan. Spännande värre.
  • ...  det inte är lika kallt här hemma.
  • ... det går mot ljusare tider.
  • ... vi har köpt vårt fina hus.
  • ... litens förkylning han haft förra veckan är så gott som över.
  • ... vi är friska i familjen.
Vill du läsa mer inspirerande måndagslistor kan du hitta de hos Jenny som började detta och som även tar sig tiden att sammanställa alla varje måndag.


God morgon vardag

Har precis väckt stora killen men han får ligga och vakna i några minuter. Det blev sent för de igår men tidigt för mig. Idag vaknade jag utav mig själv klockan sex. Det händer ju inte så ofta direkt. Skönt att kunna starta dagen lite själv första.

Idag blir det som sagt skola och dagis. Jag har en del samtal jag måste ringa. Tråkigt men nödvändigt.

Liten var orolig och krånglig igår när vi skulle sova. Han var lite ledsen en stund för han ville åka "hem". Gullunge. Vi är ju hemma. Nej, hem till nya huset. Det är skönt att han trivs där då det kommer bli vårt hem i framtiden.

Idag är det måndag och då blir det en måndagslista.

söndag, februari 27

Hemma, hemma

Nu är jag och killarna hemma igen. Det har varit en riktigt bra vecka. Under nästa vecka kommer det hända lite saker med och jag hoppas så att det kommer gå bra. Kan inte se varför det inte skulle göra det men det är ändå nåt jag inte har kontroll över helt.

Dagis och skola imorgon så det är bäst att jag får killarna i säng. Blir nog inte det lättaste efter denna veckan men det behövs.

Hemma



Min prins är hemma!

Posted via Blogaway

lördag, februari 26

Mello hos syrran

Jag och liten var hemma och plockade på förmiddagen. Tog en promenad till centrum och handlade lite. På väg upp korsade ett rådjur vår väg bara några meter framför oss. Stiligt. Detta var bara tre hus från hemma.

Liten sov i vagnen i uterummet och jag passade på att hacka loss lite is från uppfarten nu när det var tö och plussgrader. Skönt att få bort det.

När liten vaknade var det dags att hämta storebror. Han blev lite ledsen när vi körde därifrån. Det var trist att lämna sin pappa.

Eftersom vi inte har någon TV ringde jag till min syster och frågade om de var lediga. De var lediga hela familjen. Passade bra. Åkte vägen om hemma och hämtade lite saker sen körde vi direkt till syrran. Kom lagom till middagen. Inte dålig tajming. Senare mello och lördags snacks. En trevlig lördag... 

Mysmorgon

Lugn start på dagen. Jag vaknade före liten som var trött idag. Det är nog förkylningen som gör det. Jag fick låna med mig pappas trådlösa internet igår och har testat att surfa lite medans liten sov. Det är dålig täckning här uppe på berget. Varje sida tar lång tid att ladda upp men det är bättre än det jag hade innan.

Snart lite plock hemma innan vi går ut och leker en stund. Liten är så täppt i näsan idag att jag nästan inte hör vad han säger.

fredag, februari 25

Första gången



Nu har vi precis kommit hem från morfar. Testade att gå för första gången. Vi har två rejäla backar hem. De kändes kan jag tala om. Dags att börja träna.



Hade på mig klänningen jag köpte igår. Är väldigt nöjd. När jag provade den frågade jag liten vad han tyckte. Den är cool mamma, svarade han.

Nu ser liten på film och jag rensar badkaret.

Snart sängen. Inga planer för morgondagen ännu. Plocka lite bland sakerna från huset vi tömde. Lite lek ute. Annars en mysig lördag.

Posted via Blogaway

Fredagsmys

Efter jag gjort allt jag skulle åkte jag hem och lämnade bilen. Sen tog jag en promenad till morfar där lilleman är. Har ätit räkor och duckit lite vin till. Fredagsmys. Skall snart knata hemåt. Det tog ca 20 minuter att gå hit men kommer nog ta 30 minuter hem. Vi bor högt upp och har två stora backar innan vi kommer till huset. Bra motion.

Har fått gjort det mesta i huset inför försäljningen. Tyvärr hann inte glasmästaren komma idag och ficka det spruckna fönstret. Får se om vi får ordnat det innan visningen. Annars får mäklaren informera om att vi ordnar det innan övertagandet.

Känner mig nöjd med min prestation dennna veckan. Visserligen är jag aldrig helt nöjd utan tycker alltid att jag kan ha gjort mer men jag är ändå nöjd.

Jag har dessutom gjort lite av de saker som älsklingen alltid brukar göra och det är jag stolt över. Jag klarar det mesta om jag bara ger mig den på det.

Sist fixardagen


Förhoppningsvis blir jag klar med allt jag vill i huset som skall säljas. Väntar bara otåligt på att glasmästaren skall ringa om att de kan komma idag. Nu skall jag ner och lämna liten hos morfar. Vilken skillnad i känsla bara av att varar här. Längtar tills vi flyttar. Kommer bli mycket tjat om det här men det får ni står ut med.

Posted via Blogaway

onsdag, februari 23

Utsikt



Skaplig utsikt från mitt sovrumsfönster.

Posted via Blogaway

tisdag, februari 22

Säljfix

Idag har vi jobbat i gamla huset igen. Bytt ut det trasiga badkaret. Ny toasits. Försökt byta luckorna på tvättställsskåpet. Inte det lättaste då IKEA har bytt sortiment och därmed måtten flera gånger sedan vi köpte det. Irriterande max.

Nu har jag köpt dörrar som skulle kunna passa men då passar inte måtten på gångjärnen. Aaaa. Det skall inte vara lätt inte. Så trist att se att han varit så orförsiktig med vårt fina hus. Nu har vi varit lite bekväma med och inte sagt upp honom och hittat en ny.

Har letat begagnade dörrar men det finns inte. Sista utvägen är att få ett snicker att fräsa ur nya hål till gångjärnen så vi kan få upp dörrarna. Letade på eniro efter snickeri där vi köpt hus och lustigt nog hittade jag ett företag på vår gata. Bara nerför backen. Han skulle ringa tillbaka till mig imorgon om han lyckats få tag på verktyg till jobbet. Inte fel att få kontakt med en snickare och till råga på allt på vår gata.

Har inte bäst nätet till internet då jag använder mobilen som modem. Trögt som bara den. Får ha tålamod om man vill kolla nåt men det går som tillfällig lösning.

måndag, februari 21

Måndagslistan

Idag måndag är jag glad för att...
  • ... vi skall sova i nya huset första natten.
  • ... att jag snart kommer bo i detta underbara hus. 
  • ... att det gamla huset är ute till försäljning.
  • ... vi har tömt det gamla huset på alla saker.
  • ... att vi har hittat ett väldigt bra garderobssystem till lillemans rum.
  • ... att solen sken idag.
  • ... mammas knä snart är bra igen.
  • ... att vi haft en så mysig helg hos pappa och L. 


Mys



Första natten i nya huset. Tänt i brasan och bara mys. Liten sjunger och är så glad. Han liksom vi trivs riktigt bra här.

Posted via Blogaway

IKEA



Varit på IKEA och köpt saker till gamla huset. Passade samtidigt på att se på saker till nya huset. Hittade perfekt garderobssystem till lillemans rum. Han gillade det med.

Posted via Blogaway

söndag, februari 20

Till salu

Nu ligger huset ute för försäljning.
Vi har där igår och tömde vinden och ett rum i källaren som vi haft som förvaring. Det är inte helt så trist att sälja det som jag trodde det skulle vara. Nu har vi ju det andra fina huset som ger en så härlig känsla.
Idag blir det att gå igenom allt det vi hämtade igår. Sortera ut mer som skall bort.

fredag, februari 18

Nytt



Denna fina & sköna tunika fyndade jag för 100 kr när jag var i stan sist.

Posted via Blogaway

Fy tusan så fräcka de är. Arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

För känsliga läsare varnar jag för starka ord i detta inlägg. Sluta läs eller håll för öronen....

Stora killens fröknar är guld. Jag har inte nåt att klaga på vad gäller de. Varje vecka får vi ett brev om vad de gjort, planerar att göra, om det är nåt som behövs pratas med eleverna om.... Ett väldigt bra upplägg tycker jag.
Detta brevet handlade dels om lite problem med raster. Vissa barn vill inte gå ut och andra vill inte gå in. Småsaker och inget allvarligt.

Vad som däremot gjorde mig ärligt förbannad är informationen om att tisdag nästa vecka skall kommunen ha ett öppet möte om hur de skall bespara 15 miljoner. Detta kommer drabba skolan hårt och alla föräldrar är välkomna med sin åsikt.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hur jävla smartfräcka är de inte. Lägger ett så viktigt möte på SPORTLOVET. Fy fan helt ärligt. Var är vi på väg??? Nu skall vi snart flytta men jag gissar att det ser ganska lika ut vart man än bor i vårat avlånga land. Tragist. Barnen är ju vår framtid. Fattar de inte.

Nu fick jag lite eld på brasan så nu blir det kanske lite gjort här hemma i alla fall.

Blääääääää för kommunledningen.....

Idag kommer det ut

Idag skall mäklaren förhoppningsvis hinna lägga ut vårt hus i Göteborg för försäljning. Spännande. Undrar så vad vi får för det. Under veckan som gått har ett hus på paralellgatan haft visning. Det är samma mäklare som vi har så jag har fått lite information om hur det går. Det huset förväntas vara såld under dagen idag.

Huset i Göteborg var ju mitt första hus jag köpte. Stora killen var bara sex månader när vi flyttade dit sommaren 2002. Mycket har hänt sedan dess.

Får se om jag får något gjort idag då.

torsdag, februari 17

Paket

Har ett paket på väg men hinner nog inte hämta ut det imorgon. Spelar ingen roll om det är nåt man skall ha nu eller senare. Alltid lika kul med paket tycker jag.

Snart lägga stora killen och få lite egentid med en god kopp te i soffan innan jag med kryper ner. Har stort sömnbehov men det är förkylningens fel. Blir bättre och bättre i alla fall.

Soffat

Får erkänna. Jag har legat på soffan stora delen av dagen idag. Har fått tillbaka lite energi men känner mig inte helt bra ännu. Har en dag kvar på mig.

Har lite kläder på Tradera som går ut idag och det är inte mycket men har ändå fått en del bud. Känns skönt. Har Mycket mer som borde läggas ut men det får vänta lite. Tar det i omgångar så jag inte tröttnar helt.

Nu skall jag packa och tvätta det sista. Stora killen åker till sin pappa över sportlovet nästa vecka. Då blir det bara jag och lilleman. Han får en vecka ledigt från dagis och bara vara med mamma.




Sista sjukdagen

Det är inte så ofta jag är sjuk och då blir det extra jobbigt kan jag tänka mig. Att jag blev sjuk just denna veckan är egentligen inte så konstigt. När jag tänker efter så är det denna veckan jag skall bli sjuk om nåt.
När det har varit extra mycket eller lite jobbigare och när man sedan slappnar av så kommer det. Poff. Man blir dålig. Så är det självklart för mig nu.

Veckan har gått allt allt allt för fort och jag känner att jag verkligen önskar att den kunde vara en vecka till. Är jag en dålig mamma som känner så? Nej, det tycker jag inte. Barnen har det bra och jag behöver verkligen tid för mig själv. Så länge man kämpar på så känner man inte det. Men NU.

Får hoppas att det inte går nästan tre år till innan jag får en ny chans. Idag är sista dagen för det. Imorgon är det på det igen och tillbaka till verkligheten.

Det gick inte helt som tänkt med huset i Göteborg så det får jag ta tag i direkt när jag är tillbaka från min "ledighet". Mycket som väntar på min uppmärksamhet så här efter en vecka "ledigt". Hoppas inte jag får sota för detta bara.

onsdag, februari 16

Soffparkering

Var ganska pigg tidigt på dagen. Åkte in till stan och gjorde några fynd. Får visa sen för jag orkar inte nu. När jag kom hem blev det att krypa upp i soffan med tre filtar på mig. Frusen och helt slut. Känner av en förkylning men är rädd för att det inte helt har brytit ut ännu. Nu har jag lagt stora killen och skall själv krypa upp i soffan med en stor kopp te innan jag snart lägger mig. Har extremt stort sömnbehov just nu. Säkert förkylningen som spökar.

Snor på G

Började känna av det redan igår. Spända och ömma käkar. Idag har det blivit lite mer. Ont i huvudet och början på en rinnande näsa. Tusan också. Vill inte bli förkyld nu. Har jag tur bryter det ut snart så jag kan bli pigg tills älsklingen åker igen. Har jag mer tur blir det inget alls. Hoppas på det sista. Nu sticker jag till stan en stund...

Lite sömn men mer energi?

Jag gjorde som tänkt igår och kröp upp i soffan med en stor god kopp äpplepajte. Hade spelat in House som jag såg på. När det var slut var jag inte trött och satt uppe en stund till. Mys.

Somnade ganska sent igår och var riktigt trött när klockan ringde. Nu känner jag mig piggare än jag gjord de sista dagarna trotts lite sömn. Min tid på soffan har kanske gjort sitt.

Idag blir det lite fix och några samtal. Har en liten to-do-list som jag tänkte fått beta av. Sen tänkte jag nog åka en tur in till stan och bara gå och titta. Bara jag och ingen vagn att putta runt, inga barn att hålla reda på, ingen sambo som väntar otåligt hemma.

-10 grader idag och det är nog ganska ok då det inte blåser. Känner att det är helt annan kyla här och på västkusten. Det är nåt jag kommer sakna när vi flyttar. Här är mycket mer vinter och mycket finare vinter.

Nu skall jag strax köra stora killen till skolan. Bara för att jag kan och inte för att jag behöver. Lyx det med.

tisdag, februari 15

Egen tid

Stora killen sover sedan en timme. Jag har tagit en lång skön dusch och nu går jag i nattlinne, tofflor och morgonrock. Skall koka lite vatten till en kopp te och krypa upp i soffan. Det är inte ofta jag har den lyxen och nu skall jag njuuuutttta. Tända lite ljus och se lite TV innan jag kryper ner. Imorgon måste det bli lite mer fart på mig men det är då. NU skall jag bara njuta en stund.





Bröllop

I posten idag låg en inbjudan till bröllop i sommar. Ett junibröllop. Älsklingen är hemma den helgen så vi skulle kunna gå tillsammans. Äntligen något som vi kan göra tillsammans. Tycker det känns som det mesta händer då han är på jobb. Har inte pratat med honom om det ännu men jag gissar vilt att han med vill gå. Har redan pratat med pappa om barnvakt då det är ett bröllop utan barn. Förstår det då de själva inte har barn.

Väntar tills jag pratat med älskingen innan jag tackar JA.

Slapp

Oj vad slapp jag är. Jag får inget gjort på dagarna. Det känns som det är det som jag skall göra nu. Älsklingen och lilleman är på väg till Norge för att hälsa på familjen där. Jag har inte varit borta från lilleman mer än kanske några få dagar sedan han föddes. Jag behöver denna tiden känner jag till att bara koppla av.
Hade tänkt att jag nu skulle få tid över till allt annat som jag känner att jag inte hinner med när jag är själv med barnen men det får bara vänta. Nu skall jag slappa.

  • Har fått låset på brevlådan att fungera och det känns skönt.
  • Har pratat och ordnat lite detaljer med mäklaren inför försäljningen av huset i Göteborg.
  • Lämnat nya tider på dagis för liten.
  • Postat ett paket och hämtat ett som kommit.

Lite annat smått men det är så gott som allt jag gjort. Annars är det soffan eller datorn för min del. SÅ skönt...

måndag, februari 14

Misstänksam

När vi kom hem igår jag och stora killen hade det snöat mycket hemma efter det vi åkt. Vägen var skottad så klart för det är grannarna duktiga på vilket jag är glad för. Det jag inte gillade var att det var fotspår i snön runt huset. Eftersom jag en gång tidigare haft inbrott så blir man lite extra nogig på saker som inte skall vara där.
Jag tog en runda runt huset för att se om det var något mer. Spåren ledde upp till altan på baksidan men inte över grinden och in på altan. Bara i trappan. Har inte hunnit fråga grannen om han varit där men ser ingen anledning till varför han skulle det.

Senare idag när jag skulle åka en snabbis till affären ser jag att sladden till motorvärmaren är borta. Typiskt men tacksamt att de inte tagit den fjärrstyrda adaptern till strömmen.

Hämtade sedan posten och den var överfull. Låset ville inte fungera när jag skulle åka och vi var så gott som på väg. Struntade i det och det hade jag kunnat få sota dyrt för om det varit inbrott. Så imorgon är det jag som går ut och ser till att få låset att fungera. Inte det lättaste i många minus men det skall bara gå tills nästa gång vi skall någonstans.

Det är läskigt sånt där när man inte vet.


Tävling

Jag är med och tävlar om denna lilla skönhet. Så snygg och skulle passa precis var som helst hemma hos mig.
Du tävlar HÄR

Idag måndag...

Då var det måndag igen och dags för en ny måndagslista a la Jenny. Sen är det ju inte vilken måndag som helst utan Alla Hjärtans Dag.

Idag måndag är jag glad för att...
  • ... jag har mina tre killar som jag älskar och som älskar mig tillbaka.
  • ... vi nu har köpt vårt drömhus.
  • ... jag och stora killen får några dagar bara jag och han.
  • ... solen lyser på en fin vinterdag.
  • ... att det blir ljusare både på morgonen och kvällen.
  • ... vi får vara friska.
  • ... vi snart har sålt vårt hus i Göteborg.
  • ... jag har så snälla grannar (kommer sakna de när vi flyttar).
  • ... S är så snäll och låter oss låna soffan och fotöljen.
  • ... jag har sålt lite gamla kläder.



Kallt

Jag och stora killen är ensamma hemma. Han sov i älsklingens säng i natt och det har varit en lugn natt. Visst saknar jag de andra två och undrar hur de har det hela tiden men jag njuter av lite lugn just nu. Vet inte helt vad jag skall göra denna veckan men det blir sånt jag vill för jag skall återhämta mig ordentligt.

Det har varit en underbar helg i Göteborg som vanligt. Vi har varit en del i huset men inte hela tiden. Det är ju ganska tomt där just nu.

Igår när älsklingen var och lämnade tillbaka släpet vi hyrt för att hämta en bäddsoffa med stannade jag och lilleman kvar hemma. Vi tog var sin kudde och satte oss i solstolarna på den inglasade altan. Solen stod på och det var riktigt varmt och gott. Vilken otroligt härlig känsla. Det rummet kommer vi kunna använda tidigt på våren och sent på hösten.

(mäklarbild)
Det är så fridfullt att sitta både inne och ute med denna utsikt. Inga grannar som ser in. Inga vägar eller järnvägar som stör. Bara lugn och ro och naturen.

Det är så skönt att vi har god tid på oss att flytta in. Vi har redan ändrat om hur vi skall ha det flera gånger och kommer kanske hinna göra det igen.

Nu skall jag strax köra min stora kille till skolan. Det är - 20 grader ute och nu när vi är ensamma kan jag lätt göra det för honom. Bilen står i garaget så det är bara att köra. Det var lyxigt i huset kan ni tro. Bip,bip och så gick porten upp. Bara att köra in bilen i det stora garaget.




fredag, februari 11

Vårt nya hem



NU är det vårat. Älsklingen går runt med säljaren och tittar på allt det tekniska med pool, spa, larm, kameror, bastu mm mm.

Själv sitter jag bara och drömmer, planerar och njuter.

Posted via Blogaway

Akutbesök



Har precis stannat på en mack för att köpa glass & alvedon. Den senaste 1,5 timmen har vi spenderat på en jourmottagning. Liten hade svårt att andas och kall luft  hjälpte tyvärr inte.Liten har fått andas i maskin två ggr, fått stick i fingret, druckit medicin två ggr. Han var lite rädd i början men det släppte lite efter en stund.

Nu har han fått glass och vi är på väg tillbaka hem i säng. Har även köpt alvedon till liten som har feber. Ett elakt virus som bråkar med min lilla älskling.

Posted via Blogaway

torsdag, februari 10

Storm ute & inne


Det var väldigt växlande väder och underlag att köra i. Först snöade det och vägen var spårig i ytterfil så jag tog det lugnt och stilla. Först timmen såg jag två avåkningar. Delar av resan var helt ok väg.

Kom fram i hyfsad tid.

Barnen har nog längtat mycket för de var helt ostyrbara. Liten har skrikigt så mycket att han blivit hes. Helt otroligt.

Älsklingen kom hit strax efter nio. Det är mellan 2-3 timmar tidigare än när han åker hem annars. Ytterligare en fördel med kommande flytt.

Försöka sova lite kanske.



Posted via Blogaway

Snart slipper jag packa i detta väder

Det fortsätter och snöa. Vinden har avtagit lite i alla fall. När jag packar bilen i detta väder drömmer jag mig bort till nästa vinter då jag kommer slippa stå ute och packa. Då står  bilen i det "lilla" garaget (70 kvm) som jag kommer in i från huset. När bilen är packad är det bara att klicka på den lilla fjärrisen och upp går porten. Snacka om lyx känner jag just nu när jag står ute i snön och blir kall och blöt.



Inte länge kvar nu.....

Idag slutar älsklingen jobb med.

Nu är det jag som säger NEJ

Det snöar ute. Det skulle ju inte det enligt gårdagens prognos. Normalt så gillar jag att det snöar men inte just idag. Vi skall ut och köra idag och kan inte flytta det till en annan dag heller. Kommer ladda bilen med film, frukt, filtar, dricka så vi klarar oss om det drar ut på tiden. Nu är det mest de stora vägarna vi skall köra på och där plogar de bättre än här hemma hos oss. Kan ju hoppas att det inte kommer så mycket i alla fall....

onsdag, februari 9

Utan lampa

Har glömt att visa stora killens "nya" gardiner. Jordgloben på TV:n har nu äntligen fått ström med så den kan lysa så fint. Tycker han har för dålig belysning i sitt rum så till nya rummet skall det komma nya lampor.

Närbild bord



Posted via Blogaway

Färdigt



Oj, vilken skillnad.

Litens möbler är nu färdigmålade. Skall torka innan jag lackar de.

På stolen ni ser står det kompis. På den andra står det litens namn.

Har skrivit det i Disney typsnitt.

 

Posted via Blogaway

Trött på all is

Igår fick jag hjälp att montera på en takbox som även var lånad av snälla grannen. Nu kan jag få med mig lite mer när vi åker.
Somnade ganska tidigt igår. Behövde det. Tyvärr känner jag mig inte utvilad. Har drömt massor och sovit oroligt. Går snart över.

Båda killarna är vakna redan och det gör morgonen lite lättare. Liten kommer behöva sova middag efter dagis och då tänker jag nog passa på att åka till stan för att köpa en pensel så jag kan måla klart. Behöver handla lite basvaror med upptäckte jag när stora killen skulle äta frukost. Jag är visst inte helt mig själv. Mjölken har tagit slut utan att jag märkt det. Så brukar det BARA vara när älsklingen är hemma men aldrig när jag är själv. Stora killen skulle få rostade mackor i stället och gissa... Nej de var inte helt slut men nästan. Det fanns precis så många som han ville ha. NU är de slut. Helt otroligt. Undrar om det är något elakt virus eller nåt som satt sig på min hjärna och gör att jag glömmer.

Det finns fler saker som jag glömt eller som blivit totalt fel men jag orkar inte ens rabbla upp de. Vet kanske varför men inte hur det botas (ännu).

Nu en STOR kopp te så jag vaknar till liv.

tisdag, februari 8

Målar



Målar om lillemans möbler men får ta en ofrivillig pause för jag behöver en mindre pensel som jag inte har.



Posted via Blogaway

Två steg fram och ett tillbaka

Att det inte bara kan flyta på smidigt och lätt. Nu har jag haft lite energi och saker har börjat hända runt om kring mig. Barnen är nöjda och glada. Stora killen trivs i skolan och gör bra framsteg. Lilleman har funnit sig tillrätta på dagis igen som det verkar. Allt är toppen och så PANG. Jäklar rent ut sagt. Ett oväntat bakslag. Blir så jäkla trött och less.

Som tur är efter en stunds begrundande lägger sig det mesta och jag kan börja se positiva saker med den nya vändningen. Det behövs kanske en smäll av och till för att jag riktigt skall uppskatta de små sakerna och stunderna mer. Nu blev det bara att tänka om lite så blir det bra på det nya sättet i stället.

En gammal vän som jag inte hört av på länge ringde idag och det muntrade upp lite.

Stora killen är hemma hos en kompis och leker nu. Liten tar sig en blund på soffan. Älsklingen är på jobb. Själv skall jag krypa ner i källaren och försöka måla klart lillemans möbler.

Tänkvärt


Man måste vara beredd att förlora något - för att kunna vinna något...

Aj då. Bara ett par skor.

Idag fick jag prova skotorken vi köpt men inte haft behov för.


bild från clasohlson







Stora killen har börjat använda sin mobil mer och mer. Idag var det bra att han hade den. Tror nog han fått låna skolans om inte.
De hade rast och en tjej hade putt honom i en stor vattenpöl så hela hans känga var dyblöt. Överdragsbyxorna var blöta upp till knäna men som tur var hade inte jeansen under blivit blöta. Han ringde för att be mig komma ner med ett par torra strumpor. Försökte ta med ett par torra skor med men han har visst inga. Illa. Tog med hans kängor hem som nu står på tork. Tvivlar på att de hinner torka tills hans slutar så blöta som de var.
Funderar på att köra en snabbis in till stan och köpa ett par stövlar eller så.