måndag, januari 31

Photoshop

När jag får lite tid över sitter jag och försöker förstå mig på Photo Shop. Tycker det är krångligt och det går så lång tid mellan gångerna så jag hinner glömma det lilla jag lyckas lära mig. Suck.
Vill så gärna ha lite nytt här inne men jag vet inte hur. Bakgrund är ju inga problem egentligen men att få till en header är desto svårare.
Får vara nöjd med det jag har och jag tycker det är fint. Har bara haft det så länge nu.

En kille är i säng och nästa står på tur. Förstår inte var liten får all sin energi från. Tänk om jag kunde knycka lite av honom.

Idag måndag...

Missade förra måndagen men ger inte upp för det. Idag blir det en ny måndagslista.

Idag måndag är jag glad för att...
  • ... det gick bra på dagis idag. Liten hade så kul och ville inte gå hem.
  • ... det gick bra att åka tåg med barnen.
  • ... jag har så snälla vänner till grannar som hjälper mig när jag är ensam.
  • ... jag haft en underbar helg i Göteborg med min familj.
  • ... jag och syster fick en kväll ute i lördags med mycket god mat, mycket prat och mycket nöje.
  • ... försäljningen av vårt hus i Göteborg har satt igång. Spännande vad vi får för det.
  • ... mina barn mår bra och då mår jag med bra.
  • ... jag har fått lite energi efter helgen till att ta tag  i saker som bara legat.
  • ... jag fick (i efterskott) det jag önskat mig i present.
  • ... det är ljust tidigare och längre på dagarna.
  • ... snön ligger kvar fast det varit en del dagar med plussgrader.
  • ... har fått några svar på mina annonser.

En bra dagisdag

JA. Det gick riktigt bra. Han skrek och sparkade för han ville gå med de andra barnen in och leka när vi skulle gå hem.

Vi gick dit på ett besök när de var ute och lekte. Vi stannade en timme tills de skulle gå in för lunch. Lilleman pekade och meddelade att han ville gå in på avdelningen och leka. Det känns bra just nu.

Imorgon gör vi samma sak. Går dit när de skall vara ute och leka och sen går vi hem. Det blir nog bra att han lockas att vilja vara där.

Lillemans kompis (granne) kom även ut och hittade oss. Det hjälpte nog lite på det hela fast han inte lekte med henne där så blev han glad att hon var där.

När vi kom hem fortsatte vi leka ute en stund innan vi gick in och åt lite.

Känner mig nöjd, lugn och glad just nu. Så mycket det påverkar en hur barnen har det.

Nya dagistag

Så har då Dagen kommit då liten skall göras dagisklar igen. Han fortsätter att prata om att han inte vill... Nu behöver han komma igång igen. Jag har en lång lista på saker jag behöver ta tag i och då krävs lite sammanhängade tid för koncentration.

Han kom ner för en stund sedan med Musse, filt och kudde. Nu ser han på Chuggington en stund medans jag skall göra mig helt klar. Försöker få en så bra start på dagen innan avgång till dagis så han skall vara på gott humör.

Jag känner mig positiv till detta och saker har hänt på dagis som är lite till vår fördel tror jag. Från att ha varit många små med få fröknar har nu flera barn flyttats upp till stora avdelningar och några barn har flyttat och därmed slutat. Inte helt som de planerat men resultatet är att det just nu "bara" går 8 barn på litens avdelning.

Idag börjar vi bara med ett kortare besök. Kommer lagom tills de skall ut och leka. Passar nog bra då det är hans favoritplats - Ute.

söndag, januari 30

Hemma

Så var vi hemma igen. Det är skönt att vara hemma men vi har haft en underbar helg i Göteborg. Mycket trevligt och även praktiskt har blivit gjort. En kanonhelg.

Som vanligt var tåget försenat pga många olika anledningar. Typiskt men det gick ok ändå.

Nu skall jag byta en bajsblöja som liten har sparat hela helgen. Sen är det saga och sängen för mina killar. Kommer gör de sällskap väldigt snart efter då det blev få timmar i natt.

lördag, januari 29

Mina änglar

Jag och killarna är hos mamma och H. Tog tåget ner igår och det gick så bra. Tar bara två timmar. Halva tiden mot att köra. Stora killen satt med sin psp hela vägen så han tyckte tiden gick fort. Liten såg lite film på datorn, pratade med de som satt runt oss, gick lite i gången och sov en liten stund.



Mormor kom och hämtade oss på stationen. Vi åkte direkt till mäklaren och skrev på kontraktet om försäljning av vårt hus i Göteborg. Nu skall det snart vara gjort. Blir skönt.

Ett kort stopp på min mormor och morfars grav innan vi åkte hem. Kvällen blev lugn. Vi var tillsammans, barnen lekte, vi såg lite TV, läste innan det var dags att sova.

Blev väckt av stora killen idag.
- God morgon mamma. Klockan är 7.59. Dags att vakna så vi får så mycket som möjligt ut av dagen.
Idag skall min syster och hennes barn komma hit med. Jag och syrran skall få lite egen tid ut idag. Tjöta och dricka lite vin. Skall bli SÅ mysigt.

Vad vi hittar på idag är inte helt bestämt. Skall åka en tur till min pappa och säga hej. Måste ju hämta min present som jag vet han har...

Det kommer bli en bra dag idag!

fredag, januari 28

Morgonförvirring

Vaknade till av liten och orkade först inte titta på klockan. Den var då ..:20. Jag tog det som att det var tio minuter innan klockan skulle ringa. Låg en stund men när inget ljud kom tittade jag igen. Asch, en timme för tidigt. Låg kvar i sängen men somnade inte om.

Vanligtvis har jag en sån där klocka som lyser i taket så jag bara behöver glänta lätt på ett öga för att se. Nu är den gömd av älsklingen med massa saker på. Då hinner jag vakna till innan jag fått sett vad klockan är. Nu gick det bra men en timme är mycket extra tid annars att få sova.

Liten sov inte middag igår men han skulle ändå inte sova igår. Han somnade allt för sent och är redan uppe. Hoppas han kan sova lite när vi åker tåget senare idag.

Nu blir det frukost och sen ta hand om all ren tvätt älsklingen lämnade till mig att ta hand om.

torsdag, januari 27

God morgon herr vinter

Då var kylan tillbaka igen. - 13,5 när vi gick upp. Efter ett tags "varmare" väder hade vi sänkt värmepumpen och det var bara 19 grader på mellanplan. Nu har jag tänt en brasa och höjt pumpen så jag hoppas det snabbt blir varmt inne igen.

Älsklingen är ju på jobb så nu är det bara att gå upp när stora killen skall till skolan. Det är mycket lättare än jag inbillar mig när jag lägger mig. Tänk om saker kunde vara åt det hållet. Att det blir lättare än man föreställer sig.

onsdag, januari 26

Bokat resa

Har bokat tåg till mamma över helgen. Smidigt och går snabbare nu när bara jag och killarna skall åka.
Stora killen får gå lite kortare i skolan på fredag men det är han bara glad för.

Parkerar bilen innen men snälla F kör hem den så den slipper stå i stan hela helgen. Sen blir vi troligen hämtade på söndag med.

Syster och barn kommer nog vara hos mamma med. Vi får lite egen systertid på lördag så vi kan gå en tur på stan. OJ vad kul det skall bli. Det kommer bli en toppen helg på flera sätt. Berättar mer nästa vecka.

Så var det den dagen igen

Älsklingen har precis åkt.

Liten ser på TV för han är trött idag. Han sov lång middagslur efter simhallen igår och det gjorde att han somnade sent. Det blir att få han att sova middag i skaplig tid idag och sen jobba sig tillbaka till normala rutiner igen.

Har börjat med att registrera det som skall säljas på nätet nu. Hoppas vi kan bli av med det snabbt och smidigt.

Idag är det kallt. -10 grader igen. Brrr.

Jag fick en lånetelefon igår för det skulle ta 1-2 veckor för att ordna min. Fick låna en pytteliten rosa Samsung. Nu kan jag bli nådd i alla fall. Så mycket mer blir det inte med den mobilen.

tisdag, januari 25

Framgång och otur

Kom hem från vår utflykt klockan 18. In med sakerna och prata lite med älsklingen innan det var dags att knata bort till förskolan på möte med rektor och kommande föräldraråd. Det blev tyvärr väldigt dålig uppslutning. Jag och en mamma till. 100% fler än förra gången så det tar sig... Vet en pappa som skulle komma men som avstod då hans dotter blivit magsjuk samma dag. Det var vi andra tacksamma för.

Nu blir det till att ta mer direkt kontakt med föräldrar för att visa på nyttan med att ha det. Vi fick ett bra samtal anser jag och det skall bli intressant att se vad som händer vidare.

En riktigt trist sak hände med min mobil igår. När jag laddade den fick den något spel och visade en programsida med konstiga saker. Älsklingen tryckte lite på den och poff så vad den död. Inget liv att få alls. Totalt stendöd. Buhu.

Älsklingen skulle stanna till på OnOff och reklamera den på väg till simhallen men garantisaker och mobiler är inget bra. Tror inte jag hört om någon som fått det sett på/åtgärdat/bytt på få dagar utan det drar ut på det lännnggggeeee. Blir till att plocka fram min gamla igen då. Tänk så fort man vänjer sig till ny teknik.

En stund ensam

Stora killen är på skolan. Älsklingen och lilleman har precis åkt mot deras favvoställe = simhallen. Jag är ensam hemma men har en stor hög (bokstavligt) som behöver tas hand om. Ingen egetid här inte. Fick lite av det igår när vi var på besök hos Russin och S.

Liten var så spänd hela vägen dig och frågade när vi var framme. När vi väl kom upp till de började han gråta och ville åka hem. Blev nog en urladdning. Efter en stund i mammas knä gick det bättre. Han och söta S lekte så de hade inte tid att äta sitt mellanmål.

Efter besöket passade vi på att åka runt och leta handfat med skåp. Vi har kommit fram till att det vi har blir för stort och ett mindre skullle göra hela badrummet mycket finare. Hittade till slut på IKEA (så klart). Inte nog med att jag tycker det är det finaste så är det dessutom 200 kr billigare än alla andra vi sett. Bra, bra.
Hittade även en lite cool lampa och en spegel så nu är sakerna komplett. Återstår det svåra att få det satt på sin plats.

måndag, januari 24

Bortabesök

Nu åker jag och liten bort på lekbesök. Det är en träff vi har försökt få till väldigt länge men nu...

Tänk att det tar längre tid för en 2-åring att bli klar än för mamma. Det bådar inte gott för framtiden.

Berättar mer om besöket senare.


söndag, januari 23

Film

Skall krypa ner med älsklingen och se ett avsnitt CSI. Jag har precis sett klart på en HEL film. Älsklingen klagar alltid på att jag somnar när vi ser film och han älskar att se film. Om han bara sätter på en sån där sliskigt romantisk komedi så ordnar det sig. Han har bara inte fattat det ännu.

Såg på Absolutly, maby tror jag den heter på engelska. Kul, lite lagom sorglig, gullig, romantisk och med ett toppenslut så klart.

Ordning på kaoset

Farligt med stor vind. Oj vad saker vi bara lagt upp där utan att ha något system. Det har malt i mitt huvud länge och igår fick jag nog. Åkte till stan och köpte lite bättre förvaring. Sen var det bara att börja. Ner med alla saker som skulle sorteras och rensas och så igång.

Nu är hela vardagsrummet en enda hög med saker högt och lågt. Skall fortsätta idag och hoppas  jag blir klar. Känns skönt redan nu fast jag bara är halvvägs.

Solen skiner och det får bli en liten promenad sen om jag lyckas slita mig från allt sorterande.

fredag, januari 21

Räkafton

Ikväll blir det räkafton hos grannarna. Deras lilltejej är lite hostig och snorig men det är nog de flesta nu för tiden (inte vi dock). Man kan inte undvika förkylningar fast man skulle önska.

Stora killen är hos en kompis och leker. Blir att hämta honom om en stund så han kan följa med över. Inte för att han tycker det är så super men vi vill ju vara hela familjen en fredagskväll.

Jag tog mig en stund nere i källaren i "mitt" nya rum och sydde klart kudden med mina prinsar. Satte på min Ipod och lyssnade vidare på min inspirerande ljudbok.


Nu kommer mina prinsar pryda våran säng de dagarna vi bäddar den...

Frusen

Frusen och lite seg idag. Har lite ljudböcker jag lyssar på idag. Så skönt att kunna lyssna utan att pausa varje minut för att någon av barnen vill något.

Älsklingen och lilleman är ute och leker. Jag skall gömma mig nere i källaren och pyssla lite. Det var ett tag sedan och jag har saknat det. Får passa på så länge älsklingen är hemma. Sen blir det inte mycket ro till sånt.

Uppmuntra barn till sund livsstil

När älsklingen såg denna video sa han att det var nyhetens behag. Hoppas inte det. Fick du den extra fördelen av att ta upp crosstrainern att barnen ser när jag tränar och lär sig ta efter. Det är extra viktigt idag tror jag att lära barnen goda vanor.

Ursäkta felet med vinkeln. Videon ligger tyvärr ner men ni förstår ändå.




Har själv inte kunnat träna igår då jag hade magbesvär.

Det blir en bra dag idag

Tack alla för gratulationer och uppvakning. Det blev mest uppmärksamhet via syber men det var helt ok. Hade inte orkat med något som helst igår.

Sov väldigt liten natten innan pga liten. Resten av dagen tillbringades mest på soffan. Hade någon märklig magont/obehag (EJ gravid). Älsklingen var borta så det blev att bita ihop och ta hand om barnen det som behövdes.

Det känns bättre idag som tur är.

Fick sovmorgon idag. Tack älskling.

torsdag, januari 20

Kontaktproblem

Min blogg app har slutat fungera. Irriterande.

Grattis till oss

Grattis kära syster på din födelsedag. Önskade jag kunde fira den med dig. Nästa år kanske.

Det är ju även min dag idag. Den kommer inte firas alls. Jag och barnen är ensamma hemma som vanligt och det kommer bli en lugn dag. Kommer bara göra det jag har lust på.

Sent ikväll kommer älsklingen hem men då sover nog hela huset.

Pratade med en gammal kompis idag. Det var riktigt trevligt. De bor för långt bort känner man när man väl pratar med de igen. Får bli ändring på det snart. Har lite extra hemlängtan idag så klart.

Solen hedrar mig med sin närvaro och det är några grader minus. Precis som jag önskar det en januaridag.

Nu serveras det mat i lillemans rum....

onsdag, januari 19

Vinstlott till mig tack!

Jag är med i utlottningen av dessa fin fina saker hos Mokkasin.
Tänk vilken fin födelsedagspresent det skulle bli.

 

Blogg



.

Helt underbart

Läser av och till Pernilla Wahlgrens blogg. Idag skrev hon detta inlägg. Måste läsas!. Så sött. Skrattade gott när jag läste det...

Posten

Alla vet ju att Posten är ett företag som älskar omorganiseringar. Varje gång de gör en förändring resulterar det i att vi får posten senare och senare och senare. Nu kan den snart inte komma senare tycker jag. Vi brukar på post mellan halv fyra och halv fem. Det kan man inte räkna med att posten är framme dagen efter anser jag men men. Vi har ju inte så mycket  att säga till om.

Varför skriver jag om posten? Jag har köpt en sak på Tradera som jag spänt väntar på. Nu borden den dessutom redan varit här. Hoppas inte jag blivit blåst. Peppar, peppar så har jag klarat mig från sånt in till nu men nån gång skall vara den första heter det ju. Hoppas verkligen inte det för denna sak har jag letat efter med utan att hitta.
Jag hoppas att hon jag köpte den av har skickat den med B-post och att det är förklaringen till varför den är så sen.

Ny TV

Det var inte länge vi var utan TV i detta hus. Älsklingen var en tur till stan igår och köpte en ny. Killarna var glada för det. För egen del var det inte så viktigt men det är ändå skönt när saker fungerar.

När liten vaknade idag ville han se lite på sin favorit. Åter fick vi användning för inspelningsfunktionen på dekodern. Musses klubbhus var inte på TV just då men jag har spelat in några avsnitt till liten.

Den nya TV:n är större än den gamla och tar upp stor del av bänken. Vi hade precis fått upp den gamla TV:n på väggen och denna skall snarast upp på väggen den med. Nu kan man visserligen vrida TV:n men det blir nog bara ett orosmoment då liten även upptäckt detta. Rädd att han välter den eller nåt.

Höstkonsekvens

Innan älsklingen åkte till sitt möte/kurs så bar vi upp min crosstrainer från källaren. När jag är ensam så ofta är det svårt för mig att få tränat i källaren. Nu står crossen i vardagsrummet så nu har jag inget att skylla på längre. BARA att sätta igång...


MEN ack så tungt det var. Bytte om direkt när stora killen gick till skolan och började trampa. Lilleman sov en timme till så jag fick lite tid med crossen. Tänker försöka kliva upp på den fler gånger under dagen. Måste komma igång igen. Hösten har varit sjukt slapp med allt. Stress med skola och för att få vardagen att gå ihop. Gick inte helt så nu måste jag ta tag i mig och mitt igen. Så som det är nu fungerar inte och det skall det göra.

Min kondition var borta. Hittade inte ens en liten del av den. Om jag skall ta mig runt Göteborgsvarvet i år får jag lov att sätta in en högre växel.

Våren kommer bli bra. Det skall hända mycket kul har jag bestämt och då blir ju allt så mycket bättre när jag orkar med.

God morgon med minus

Idag är det åter minusgrader. Inte lika glad för det denna gången för jag vet hur mycket is det är ute. Nu hoppas jag på mer snö som lägger sig fint och skyddar mot detta hemska. Det har smält otroligt mycket här hemma och marken börjar titta fram på sina ställen. Jag vill ha lite längre vinter...

Jag hade lite svårt att somna igår men lyckades till slut. Känner mig inte så väldigt trött ändå som tur är.

Fick inte gjort något igår kväll åt min rastlöshet. Liten vaknade två gånger så jag fick lägga mig hos honom så han kunde sova.

Har sådan lust att måla om litens slitna möbler men det får nog vänta tills älsklingen är hemma igen.

tisdag, januari 18

Ahhhh

Att vara seg och rastlös på en gång är en riktigt dålig kombination. Trött men det bubblar i kroppen.
Tom i knoppen och vet inte vad jag skall ta mig till.
Ja, ja. Behöver städa lite men det är absolut inget jag har lust med just nu.

Lilleman sover och strax skall jag lägga storebror. Får se om jag har ro i kroppen att se på TV. Tror jag vill försöka hitta på något annat men VAD?

Ahhhh du jobbiga känsla. Lämna min kropp så jag kan få ro.


Nytt hos oss

Stora killen är i skolan. Jag och liten är hemma och skrotar. Älsklingen är i stan och skall köpa NY TV. Vi hittade en ganska billig ok TV. Det blir en lite större än den vi har nu men det går nog bra. Vi hade egentligen önskat oss en vit TV men de är så mycket dyrare och finns inte så många att välja mellan. Det får bli vid ett senare tillfälle.

Kurs

Idag åker älsklingen igen i några dagar. Han skall på ledarskapsträff med jobbet och kommer hem igen på torsdag kväll/natt.

Som vanligt blir det jag och killarna hemma. Inget jag tänker så mycket på längre. Har blivit ganska van med det. Självklart önskade vi att vi kunde ha älsklingen hemma mer men så är våra liv just nu.

Måste boka om min tandläkartid idag. Så blir det när man bokar långt innan. Det finns stor risk att något förhinder dyker upp. Denna gången är det sportlov och Norgebesök.

måndag, januari 17

Delvis utan TV

När killarna såg på TV igår kväll blev den helt plötsligt svart. Vi har försökt allt utan att få igång den igen. Trist för den är bara 5 år. Otur. Nu funderar vi på vad vi skall göra. Köpa en ny, begagnad, försöka laga...

Så idag har varit en dag mest utan TV. Killarna fick se en stund innan sängen i vår säng. Dekodern fungerar fortarande så vi kan se på TV i sängen om vi vill men har inte gjort.

Tycker det har varit lite skönt ändå. Får se hur länge vi blir utan nu bara.

Katt

Dagen innan julafton fyller min plastsysters dotter år. I år var vi med på hennes kalas då vi firade jul i Gøteborg. De har två katter. En liten kattunge och en ældre.
Liten har ropat, pratat och lek med katter sedan då. "kiss, kiss, kom, kom" ligger han på golvet och ropar. Han har nog en låtsaskatt før det ær kattprat flera gånger varje dag hær hemma.
Ælsklingen ær vældigt glad før detta då han hela tien velat skaffa katt men inte fått lov før mig.

Idag måndag...

Idag måndag är jag glad för att...
  • ... hela familjen är hemma.
  • ... att middagen i fredags var superlyckad.
  • ... att solen skiner.
  • ... att älsklingen gick upp med stora killen så jag fick sovmorgon.
  • ... att lilleman somnar tidigare på kvällarna.



Trögstartad

Har sovit oroligt. Har ont i kroppen. Seg som bara den. Kommer inte riktigt igång. Har inte ens ätit frukost som annars är ett måste direkt på morgonen. Känner mig off.

Idag skall vi bära upp crossen i vardagsrummet så jag har lättare att använda den.

Solen skiner och det är +4 grader ute. Allt smälter till en sörja. Sorgligt.

Inga planer för dagen ännu.

söndag, januari 16

Ljusparty

Skall strax iväg på ljusparty hos grannen. Tror det kommer finnas mycket fint men troligen lite för dyrt för mig just nu. Har inga pengar till extra för det kommer hända mycket denna våren som kommer kräva sin del i plånboken.

Dagen har varit slapp och lugn. Älsklingen och stora killen har spelat Risk en stund nu. Älsklingens favoritspel som stora killen fick i julklapp. De spelar lugnt och fint. Tror de har en trevlig stund båda två.

Blev väckt av en gammal gubbe som ringt fel klockan 06:05. Fan vad arg jag blev. Som tur var kunde jag somna om efter en stund.

Nu skall jag göra mig klar för att gå bort en stund.

lördag, januari 15

Middag för 7

Vi får besök till middag idag. Det blir trevligt. Var ett tag sedan vi kunde umgås med grannarna för deras söta lilla dotter har varit sjuk en del. Hon har visserligen öroninflammation men de kan komma ändå. Trevligt.

Blir god mat med gott att dricka. En myskväll helt enkelt.

Stora killen har haft en kompis här och lillebror har fått vara med och leka hela tiden. De har haft riktigt kul. Härligt att höra de när de leker. Storebror pratar så vuxet till lillebror när han gör fel.

Nu skall jag en tur i dushen för att blir ren och fin igen.

Orolig natt

Lite sviter av gårdagen gjorde sig påmind i natt. Blev lite kaos men det ordnade sig ganska fort. Idag är allt bra igen. Mitt humör är dock inte på topp en det är inte konstigt. Får jag inte sova blir jag grinig.

Idag är det middagsplaner med grannarna. Det var länge sedan och det ser jag fram emot. Våra små är riktiga kompisar så det blir nog kul för de att leka lite.

Liten har ju inte börjat dagis efter jul ännu. Vi avvaktar till slutet av månaden så han får ett glömma-uppehåll. Sen börjar vi om på nytt.

Planer idag är nog inte så många. Försöka få upp humöret lite kanske.



fredag, januari 14

Bra respons och surt

Det var meningen att det skulle vara stora killens kväll och det började väldigt bra men som alltid blir det inte som man tänkt sig. Surt men inte förvånande.

Hade lite att prata med stora killen om och det gick långt över förväntan bra. Han blev riktigt glad och ville NU. Jag har oroat mig länge för att prata med honom om det för det fanns teckan på att han inte skulle ta det så bra som han gjorde.

Jag lyckades hålla allt annat borta så det blev ett bra samtal.

Nu sitter jag uppe vid datorn och ser på Emil på ena halvan av skärmen med killarna och surfar på andra halvan. Det skulle ju vara stora killens kväll och då fick det bli så här. Liten börjar blir trött så det blir sängen för honom om en stund.

Soft fredag

Dagen börjad bra med en lång sovmorgon. Gick upp klockan nio av att jag vaknade av mig själv. Inte ofta det händer men när det gör det är det SÅ skönt.

Fortsatte dagen med en kopp te i soffan med min kära.

Sen frukost med min älskling. Även det hör till ovanligheterna här hemma.

Nu är två av mina killar på deras favoritställe = simhallen.

Jag väntar på att min stora kille skall komma hem från skolan. Vi har bestämt att det är hans dag idag. Han får bestämma maten. Vi skall spela lite spel av hans val. Prata och bara umgås. Blir en mysfredag hemma hos oss.

Jag går fortfarande runt i pyamas, morgonrock och tofflor. Skall stax klä på mig och få lite gjort här hemma.

En sak som upptagit mina tankar en del har löst sig till det bättre. En skön känsla.

torsdag, januari 13

En härlig stund

 Bra man har en liten kille här hemma som drar ut sina föräldrar i det fina vädret. Vi kollade isbanan om den går att åka på.


Det gör den så till helgen blir det nog en tur dit. Har inte åkt sedan vi flyttade från Göteborg. Jag är ganska feg av mig men tycker ändå det är kul.

Efter det gick vi hem och skottade bort lite snö runt bilen och körde in bil nummer två i garaget. Det kom till en liten pulkabacke med som roade liten väldigt mycket. Många och härliga skratt blev det även här.




Han hade idag på sig hela det nya setet jag fyndade på rea. Självklart har han den älskade OS mössan som kära L stickat. Just idag skulle han absolut ha på sig storebrors därav att det ser lite tokigt ut. Får inte på han någon annan mössa längre.


Mötte stora killen i skolan idag för ett litet prat med fröken. På väg hem lyste solen så fint på vårat hus. En vacker vinterdag.


Alla är hemma

Älsklingen kom hem i bra tid igår. Inte för att han kört extra fort utan för att han kom iväg från jobbet tidigare. Jag hade inte hunnit somna vilket var trevligt.

Just nu är jag uppe med stora killen och skickar honom till skolan. Kors vad trött jag är. Jag som skulle i säng i bra tid och vakna utsövd. Somnade ok men liten har varit orolig. Tror han vaknade av älsklinge fast han var tyst. Sen ville han gå ner och se på Händige Manny. Sen var det nåt annat. Som vanligt fick älsklingen inte ens ta på honom. Allt detta började runt tre. Sen känns det inte som jag sovit speciellt mycket efter det.

Klockan ringde, jag snoozade en gång, stora killen kom och väckte mig.

Nu sitter jag här och är bara så jäkla trött. Älsklingen och liten sover som tur är. Jag skall lägga mig på soffan en stund när stora killen gått till skolan. Som tur är har han sovit bra och länge i natt.

onsdag, januari 12

Pyamasmys

Killarna sover och älsklingen är fortfarande på väg hem. Kommer om några timmar men då hoppas jag att jag sover.

Just nu har jag bytt till pyamas och tofflor. Tänker koka mig en kopp te och krypa upp i soffan för lite egentidsmys. Försöka lägga mig i bra tid idag för jag har varit helt energitom och trött idag. Det är inte bara killarna som behöver anpassningstid till vardagen utan även jag känner jag.

På fast mark

Pratade med älsklingen för en stund sedan och han är nu på fast mark. En kort tur ut på sjön för att ta färjan över sen är det köra för honom. Hoppas han känner sig pigg så han är koncentrerad hela vägen hem till oss.

Vi har haft en slappardag och skall strax äta lite lätt middag. Kasler och blomkålsgratäng för att göra det lätt för mig. Imorgon är det älskilngen som står för matlagningen här hemma. Han gillar det bättre än mig och han är mycket bättre på det med.


Hej mitt vinterland

Nu är den här igen. Snön. Jag gillar det fast inte just idag då älsklingen skall köra alla dessa mil hem.
Hoppas nu bara den packar sig bra och fint på all denna hemska is så man åter kan vara ute och Njuta av denna fina vinter.

Jag ser det som så att varför inte bara acceptera att det är vinter i vårt land och göra det bästa av det. Om man vet att det kan komma snö under natten får man lägga sig 10 minuter tidigare för att kunna gå upp 10 minuter tidigare för att skotta fram bilen. Var ute och glädjs med barnen som älskar detta. Jag vet själv hur det var när jag var liten. Vi hade en bra backe på utsidan tomten som vi var många timmar i på vintrarna.

Tänk positivt och utnyttja denna årstid för det som går. Allt har sin tjusning om man bara väljer att titta.

När älsklingen kommer hem skall vi:
  • åka snowracer
  • åka skidor
  • åka skridskor
  • gräva i snön (och skotta)
  • andas härlig vinterluft
  • NJUTA!