söndag, oktober 31

Home sweet home

Hemma igen efter en underbar helg i Göteborg hos mamma.

Vi gjorde två stopp på vägen. När vi hade en timme kvar hem stannade vi på ett köpcenter och gick till leksaksbutiken och lekte av oss lite. Sträcka på benen en stund. Köpte inget. Hm. Liten passade även på att blöta ner blöjan med sin dåliga mage. Bra timing. Sen gick det fort hem.

Ett kort stopp i butiken för att köpa lite frukost innan vi nästan var hemma.

När vi var 4 minuter hemmifrån slocknade allt ljus runt oss. En bensinstation, gatullycktorna, och en restaurang. Kom nästan hem innan strömmen kom tillbaka. Lite spökligt att köra genom sammhället och allt är bara svart. Skönt att strömmen var tillbaka när jag skulle packa in allt och liten.

Vi har bara slappat och myst i soffan med TV och film. Strömmen har gått totalt 4 gånger. Värre än utomlands ju. När strömmen går har jag ingen telefon alls. Hemtelefonen är trådlös och IP så den går. Mobilerna (har två) tappar täckningen. Det blir riktigt svart hemma. Hade jag inte haft ljusent tända hade vi nog inte sett nåt. SVART.

Litens mage har lugnat sig en del men är inte helt bra. Hoppas det inte blir några floder i natt så han får sova lugnt och skönt hela natten. Studiedag på förskolan imorgon så vi skall bara vara hemma och mysa. Plugga det jag får till.

Det rinner

Idag skulle man ju få en timme extra sömn men inte här inte.

Vaknade 5,42 av att liten hängde över kanten av sängen och pruttade. Kollade hans blöja och den var mer än full. Han var så lös i magen. Fick bytt på honom och torkat upp. Sen la vi oss i sängen igen och mös bara. Liten slumrade till en kortis men vaknade igen av en ny omgång med lös blöja. Bara att byta igen.

Vi låg kvar i sängen och kramades en timme innan vi gick upp. Liten ville ha en smörgås. Åt lite framför TV:n innan nästa laddning kom.

Så höll det på ett tag. Sista bytet var inte lika löst längre så vi hoppas det har slutat.

Just nu sitter han och stora kusinen och målar ner i matsalen. Han pratar och trallar och är så glad. Skönt.

Får se hur det blir med min shopping idag. Om jag åker själv eller om jag struntar i det. Har inte bestämt om vi stannar heller. Avvaktar dagen och ser.

lördag, oktober 30

Slapp, kalas och farväl

Är hemma hos mamma. Kom hit igår kväll och fick riktigt Göteborgsmat = räkor. Gött.

Idag hade hon ordnat kalas för min stora kille. Lite familj, mycket mat och paket. Stora killen var så glad och jag är så tacksam för att hon ordnade detta för honom.

Efter kalaset åkte jag och lämnade honom till sin pappa på färgeterminalen. De skulle ta båten över till Danmark. Höstlov och han skall vara hos sin pappa hela veckan.

Imorgon blir det ett stopp på IKEA. Behöver fylla på ljusförådet och lite smått. Hade planer på att åka in till stan men vet inte längre. Det är ju hög beredsap pga bomhot och det känns lite olustigt att utsätta sig för fara om man inte måste. Får se hur det ser ut imorgon.

Jag tävlar hos Dahlarna

Jag gör ett nytt försök med tävling. Denna gången är det Dahlarna, tillsammans med Tassimo, som ordnar en supertävling. Tänk att kunna bjuda mina gäster på riktigt kaffe och inte i bästa fall något allt för gammal pulver som jag letat fram längst inne i skåpet. Tror de skulle uppskatta besöket hos oss betydligt mer då.


1. Jag skulle bjuda gästerna på en varm kopp Gevalia Latte Macchiato. Dricker inte kaffe själv men tycker denna sort ser så god ut.

2. Om bara du kom skulle jag bjuda dig på en Gevalia Cappuccino för det inbillar jag mig att riktiga kaffedrickare dricker. Om du har med fler Dahlare skulle jag självklart ha Marabou Choklad i beredskap.
Till detta skulle du/ni få smuldegspaj med vaniljvisp.


fredag, oktober 29

Den här får mig att hoppa just nu.



Dåligt Electrolux

Min dammsugare har ju munstycket knäckt på och nu har jag ringt Electrolux för att höra vilket munstycke som passar min maskin.

Tyvärr, blev svaret. Det finns inget som passar din maskin. Du måste ersätta den med en helt ny sats av slang och munstycke och det kommer kosta, inkl. fakt, 820 kr. ???

Nu köpte jag min dammsugare 2004 och då kostade den ganska mycket. Det skulle vara en bra maskin och det har det varit. Nu eftersom det är en bra maskin som skall hålla länge tycker jag även de borde ha reservdelar man kan få tag på men det tycker inte de. DÅLIG SERVICE ELEKTROLUX. Hade jag köpt maskinen ett år senare så hade jag kunnat få ett nytt munstycke för 300 kr.

Mitt alternativ nu blir att köra en adapter för 150 kr, inkl. frakt, för att sedan kunna sätta på andra sorters munstycken (som måste köpas extra). Det skall inte vara lätt idag.

Så nu skall jag ner i källaren för att se om jag inte har kvar mitt gamla munstycke som jag tvivlar på. Surfa runt för att se om ingen annan säljer det billigare än Electrolux. Önska mig lycka till.

Oj, va, nej, phu

Vaknade av stora killens alarm på mobilen. Nu är jag inte ensam om att få oss upp. Måste bara kolla hans klocka för den skulle ringa 5 minuter efter min men ringde första gången 15 minuter före min. Som tur var kom han inte upp då utan först efter 20 minuter.

Ner och plocka fram frukost. AAhhh. Det är ju fredag idag. SOPOR? Snabbt och kolla om det var denna eller nästa vecka de tömmer. Shit denna veckan var det ju. Ut och kolla de andra tunnorna. Phu de har inte tömmt de ännu. I med det sista skräpet och sen ut med vår tunna på gatan. Suck. Jag klarade det. Nog för att det inte hade varit sån katastrof för vi har bara halv tunna varje gång de tömmer ändå så vi hade klarat oss 14 dagar till. Nu är den ute och det är skönt att få det gjort.

Vet inte om det var att jag var så stressad men det var inte så kallt ute. Fick ju rusa ut som jag var var i min korta morgonrock med nattlinne under. Tror ni inte jag möter en granne då. Han sa inget utan svarade bara snällt godmorgon tillbaka.

Nu har jag även varit nere och satt på en tvätt. Hoppas dagen fortsätter lika effektivt som den började.

torsdag, oktober 28

Liten räknar

Det var så skönt väder när jag hämtade liten från dagis så vi stannade ute ock lekte.

Lite bus på väg hem.

Jag filmade några små snuttar men den nedre tyckte liten själv var så rolig. Han skrattade massor när han såg den. Mest åt när han trillade. Det gick bra med honom. Han slog sig inte fast det kan se ut så på slutet.


Han är så otroligt duktig på att räkna. Till och med när han snubblar så tappar han inte bort sig utan fortsätter där han var. Duktiga killen. Mest räknar han till 12 men missar vanligen 10. Ibland kommer han ännu längre.

Skridskor

Nu skall jag och liten åka och hämta hem storebror hos hans kompis. Efter det tar vi en tur till stan och ser på skridskor till storebror. De säljer de för 299 :- på ÖoB. Går nog inte hitta billigare nya skridskor. Hoppas det finns några som passar bara.

Det blev bra ändå

Stora killen fyllde ju år igår och eftersom vi bor som vi gör så fick han inget kalas igår. Grannarna skulle kommit över på lite fika men deras lilltjej blev dålig så de kunde inte.

Han fick ta med sig två kompisar hem direkt efter skolan igår. Han slapp vara på fritids. När de kom hem fick de göra precis vad de ville och det blev Avatar i källaren med tänd brasa. Lite läsk, godis och bullar blev det med. De var riktigt nöjda.


Tyvärr gick strömmen hemma mitt i filmen och hela huset blev så mörkt och tyst. De löste det fint genom att gå upp på hans rum och leka med lego i stället.

Strömmen var borta ett tag. Till och med all täckning var borta på mina mobiler. Den enda som hade täckning var stora killen på hans nya mobil (som jag dock inte hade laddat med pengar, hm).

När strömmen väl kom tillbaka hade de så kul att de inte ville se mer film direkt. Bra det killar. Jag gillar mer när de leker ihop än när de spelar eller ser TV.

De gick hem vid 17-tiden och det var en riktigt nöjd kille jag hade kvar hemma.

Middag blev efter önskemål från honom, fiskbullar i hummersås med potatis. Enkelt och lätt för mig.

De flesta som ringde hit och skulle gratta honom fick nr till hans mobil så de kunde ringa till honom i stället.
Just den grejen var det nog mest jag som tyckte var kul.

Nu är han snart på väg hem med en kompis i skolbussen. De skulle leka hos honom idag. Skall hämta han runt 17.

Man blir glad av video

Min lilla prins älskar Musse Piggs klubbhus. Idag såg han det en stund innan han skulle klä på sig och gå till dagis. I slutet av varje avsnitt dansar de Tip Top dansen. Den sista tiden har han ju lärt sig att den kommer och brukar dansa och sjunga med.

Hade kameran i närheten och fick fångat lite av det. Titta och njut.



Tur att vi har en inspelingsbar dekoder. Han ville se den igen och fick det idag. Vem kan motstå denna glädje och energi? Inte jag i alla fall.




Läckage

Nu är jag trött på att blöjan läcker på natten. Förstår inte helt varför. Den är inte förliten, jag byter det sista innan han lägger sig, han dricker inte mer än vanligt...

Denna gången vaknade han inte när jag bytte på honom i alla fall och det var ju skönt.

Supertrött mamma idag. Hoppas jag kvicknar till lite senare.

När jag och stora killen kom ner för frukost var det kallt. Brrr. 19 grader inne. Då måste det vara riktigt kallt ute tänkte jag. Icke. +7,2 grader. What? Ställde ändå upp värmepumpen igår kväll en grad för det var lite kallt redan då. Nu fick den ett hack upp mer. Hoppas det tar sig. Frysa är det värsta jag vet.

onsdag, oktober 27

Grattis C

Min lilla kille har blivit stor. Hela 9 år idag. Grattis!
Han vaknade 6:20 och ville direkt upp. Försökte få han att ligga kvar lite för att inte lillebror som var orolig skulle vakna. Det gick sådär.

Ner och frukost.
-Får jag inga paket?
-Jo, men du får äta först.
-Får jag se de?
-Ok. Ställer in det här då?
-(tyst länge) Bara ett?
-Ja. Räcker inte det?
-(tyst) Se filmen för mer

Besviken kille äter frukost

 Liten är med men det är för ljust så han gömmer sig i min morgonrock.

 Storebror är helt upp i sin present. Då får lillebror göra som han vill.


tisdag, oktober 26

Då var det bestämt

Helgen den 7-8 maj 2011 är numera upptagen.

Jag skall nämligen gå på Mammablogg galan i Stockholm. Yes.

Har lyckats lura med mig min syster i år. Sist jag var på en sådan hade hon ingen blogg och ville inte vara med men nu så...
Vi kommer få så otroligt kul tillsammans med alla coola mammor. Fler som skall dit???


Present klar

Har suttit med stora killens present en stund nu. Denna gången är det inte bara att köpa och packa in utan den skall ordnas till mm. Hoppas och är ganska säker på att han kommer gilla den. Om tid och humör finns får han den innan skolan imorgon.

Nu skall jag hämta hem liten. Efter det blir det kanske en tur till stan för att köpa saker till imorgon. Får se hur humöret är på mina killar. Annars får jag bara ta mig den tiden imorgon.


Föräldrar råd

Igår var det som sagt föräldramöte på lillemans dagis. Även denna gången gjorde jag och rektorn ett slag för att försöka få ihop ett föräldrar råd. Hon är bra på det rektorn att hon gärna vill höra var föräldrarna har att säga och hon lyssnar nog till viss del tror jag.

Tidigare år har de haft en liten grupp som träffats ca 3 ggr per termin och diskuterar vardagen men även eventuella förändringar och behov. De föräldrarna har nu stora barn och är engagerade i skolan i stället.

På förra föräldramötet försökte vi få ihop en grupp och gången innan det men det var bara jag som var intresserad av det då.
Igår var det faktiskt riktigt många föräldrar på mötet (kanon) så nu borde det lyckas.

När jag lämnat liten på dagis hade jag fått ett meddelande på hans hylla. 3 föräldrar från en annan avdelning som vill vara med. Jippi! Äntligen.

Nu skall jag skicka ett mail till rektorn och meddela den goda nyheten. Jag skall även skicka med en lapp de kan dela ut till alla barn med mina kontaktuppgifter så att flera föräldrar kan få chansen att vara med.


Mammablogg galan 2011

 Då har hemsidan till nästa års mammablogg gala öppnat.

Denna gången händer det den 7-8 maj 2011 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Stockholm

Jag vill så gärna gå och tänker gå. Har inte bokat ännu men hoppas kunna göra det snart. Avvaktar lite för att se om jag kan få med mig någon att bo med. Om inte så får jag boka in mig i ett rum och så blir det en överraskning vem jag bor ihop med.




De är här

Wow. Bra jobbat Posten. Lite pepp så går det mesta.
Båda paketen är här och finns att hämta på posten i min affär.
Skall ner och sätta på bilen på defrost först.
Sen skall jag hämta mina paket.

Heja posten

Väntar hem två paket. Det ena är present till min stora kille som fyller 9 år imorgon. Det andra är ju min nya symaskin.

Jag har nummret till båda paketen och kan spåra var de är i hanteringen. Just nu ser de ut att vara sorterade på sista stora stället innan min ort. De blev sorterade kl 5 i natt båda paketen.

Nu är det ju ingen garanti för att de kommer fram idag. Sist jag väntade paket blev det felsorterat och en dag försenat. Surt när man kan följa det och ser att det är så nära men att det skiter sig på målsnöret.

Så idag hejar vi på Posten att de skall lyckas med sitt uppdrag.

Den kryper ner

Det blir bara kallar och kallare. Idag när vi gick ner för frukost jag och stora killen visade termometern på -5,6 grader. Brrrr. Mormor: idag blev det långkalsonger på honom. De har även väldigt dålig värme i deras klassrum så det gäller att ta på bra kläder på morgonen.

Liten är upp. Yes. Det vart ingen middagslur igår heller. På kvällen fick ju killarna följa med på föräldramöte på dagis. Det gick så bra. De är så dukitga när de skall mina killar. Satt så stilla hela tiden rektorn pratade (visserligen med film och mobilspel). När det var dags att gå in på avdelningen och prata lekte de så gott tillsammans i lekhallen. Jag kunde sitta med under hela mötet. Så stolt jag är över mina killar.

När vi kom hem var lite uppspelta men vi gick direkt i säng. Det var ju skola/dagis dagen efter. Efter lite knorr och bus somnade de snällt före 21 båda två.

Storebror har gått till skolan och snart skall liten lämnas med.

måndag, oktober 25

Dagen fortsätter

Så är det snart dags för föräldramöte på lillemans förskola. Båda barnen får snällt följa med. Så blir det när man flyttat långt från nära och kära. Det blir dåligt med barnvakter att anlita. Har mutat storebror så han följer med och hjälper till att underhålla lillebror. Tar med min bärbara och Lazy Town. Borde fungera men man vet aldrig.

Förstår inte hur det varje gång, varje år så är alla möten när älsklingen är på jobb.

Liten vaknade ju som sagt ganska sent idag och har därför inte sovit middag på dagis idag. Får se hur det går ikväll. Inte en 22-kväll till hoppas jag. Han börjar nog bli så stor att det kanske är slut på att sova middag. Får se hur det blir. Nu är det ju höst/vinter och mörkare ute. Han behöver nog sin middagslur ett tag till.

Gammalt blir nytt

Har äntligen fått målat om min stora spegel som jag tröttnat lite på ramen.
Spegeln fick jag av min pappa när jag bodde hos honom så den har hängt med ganska länge.




Har målat den med krakeleringslack. Rosa bottenfärg vit färg över som spruckit. Riktigt nöjd med hur den blev. Svårt att se på korten men man kan ana.


Har även fått satt upp lite ord jag har vunnit. Bara att se på hyllan när det känns motigt.


Mer

Mer paket och det är inte ens jul ännu.


Denna lilla smarta sak är snart hemma hos mig. Har beställt den (symaskinswebbshoppen.se) och de har inte bara fri frakt utan också snabb leverans (som de själva skriver) Hoppas den är här snart. Har tänkt mig att försöka sy ett par julgardiner bland annat. Har många ideer men flera av de har jag god tid på mig att genomföra då de inte skall användas ännu. Lilleman behöver även nya gardiner till sitt lilla rum. Tyget har jag redan köpt så det är bara att sy.

Längtar.

(det går sådär med skolarbetet idag som ni kanske märker)

Nya vinterkläderna

Nu är liten på dagis. En och en halv timme efter uppsatt tid men vad gör det.

Tog lite kort innan vi gick på hans nya fina vinterkläder vi köpt. Aningen stora men det skall ju vara lite att växa in i med. Vad tycker du pappa? Fina va?


Min sömntuta

8:50 vaknade liten idag. Jag hade inte hjärta att väcka honom när han somnade så sent igår.

Reagerade inte ens på blixten...

Jag trodde igår kväll att det skulle bli väldigt lätt att lägga lite för han hade inte sovit middag. Han var glad och busig hela dagen.

En hel rulle är det...

Det märktes inte på honom att han inte sov på dagen. Trodde ändå han skulle somna snabbare än han gjorte. 21:50 somnade han och det är allt för sen. Senare än vanligt med. Typiskt.

Nu blir det kokt ägg och kaviar. Litens favorit.

Han har gjort det igen

Kom mig för ovanlighetens skull upp innan något av barnen vaknat. Tänkte ta mig en skön varm dusch för att piggna till. Nej, se det skulle jag inte. Duscha kunde jag göra men ingen varm sådan. Liten har åter varit där och skruvat ner värmen till 0.

Fasen. Undrar hur lång tid det tar innan jag kan duscha nu då. Vi har ju en stor tank med som skall värmas upp. 300 liter.

God morgon till er andra i alla fall...

söndag, oktober 24

Önskesaker

Det närmar sig jul och jag tänkte visa några saker som jag kunde tänka mig att tomten hade med till mig.

Dessa smarta saker har jag hittat hos Bosign

Stövelförvaring
 Handväskhängare när man är ute
 Glasögonhållare
Vinglashållare till badkar 

Mosters stora prins

"Vid dagens stora glada fest
i tanken är vi med som gäst"


Stor, stor grattiskram från moster, J och kusinerna