tisdag, augusti 31

Impulsiv

Vet inte vad man skall kalla mitt humör just nu. Impulsiv, rastlös, lat, osäker, velig eller vad nu är. Drömmer gör jag och önskar mycket gör jag men det händer inte så mycket känns det som. Vet inte vilket hörn jag skall börja i. Imorgon börjar i alla fall mina kurser så då har jag lite att ta tag i.

Har haft lite "hemlängtan" det sista men det beror nog bara på att jag står lite mellan händelser i mitt liv. Det finns flera olika vägar att ta om just nu är allt öppet. Saknar nära och kära. Önskar jag kunde träffa de lite oftare än jag gör nu men den tiden kommer.

Idag var första dagen för liten på förskolan och det gick hur bra som helst. Han sov när jag hämtade honom och blev väldigt besviken när han vaknade och såg att han var hemma igen. Tillbaka dagis fick jag höra. Är så otroligt tacksam för att han trivs så bra där.

Idag är UNDERBART väder. Sitter just nu ute i stekande sol på blå himmel. Snart dags för middag.



Första vardagen

Idag är första vardagen. Båda barnen är på skola/förskola och jag fixar för att komma igång med mina höstprojekt. Har satt liten till korta dagar denna veckan så han får en lugn start på hösten. Skall snart hämta honom igen men kan nog fortsätta en stund till om det blir som jag planerat. Det är ju lagom för honom att sova lite middag.

Dagens tanke

Gå inte dit stigen leder, gå i stället där det inte finns någon stig
och lämna ett spår efter dig.
Ralph Waldo Emerson


måndag, augusti 30

Respektlöst

Idag är sista dagen på "sommarlovet" för mig och liten. Han börjar skolan imorgon och jag på onsdag. Den senaste tiden har jag pratat mycket om dagis och allt runt det så han skulle vänja sig vid tanken att gå dit igen. Idag när vi lämnat stora killen på sin skola tog lilleman sin väska och skulle gå till sin skola. Då passade det ju bra att jag planerat att gå dit en stund på besök för att underlätta för imorgon.

Han var lite blyg i typ 1 min sen sprang han iväg som om han aldrig varit borta. Så skönt det känns för mig att se att han trivs där. Lite tungt känns det att inte ha honom hemma hos mig men samtidigt skall det bli skönt med lite egen tid till annat än att leka och passa.

Idag öppnade de grinden mellan de smås och de storas gård så alla barnen kunde leka tillsammans. Efter en stund på "andra" sidan såg jag massor av glas på en av gångarna. Gjorde litens fröken uppmärksam på det och när vi tittade runt såg vi att det var hur mycket som helst. Det låg inte bara på hela gången utan i sandlådan och även i sanden under gungorna. Fy fasen vad onödigt. De berättade precis för mig att det varit lugnt med sånt en tid nu. Typiskt. De fick ta över alla barnen på de smås gård och ringa för "sanering". De lår nog få mycket att göra där med för de behöver nog byta ut sanden.

Dagens tanke


Människan är det enda djur som kan rodna.
Och som har anledning att göra det.
Mark Twain

söndag, augusti 29

Glömde en viktig sak hemma

Tog med barnen och gjorde alla andra löneshoppare sällskap idag. Först en tur till Mariebergcentret följt av Max och sist men inte minst en tur till IKEA.
På Marieberg handlade jag för ett presentkort jag har fått på Cervera och idag blev det en Multi-grater. Har tittat och funderat på nåt sånt läng men inte riktigt kommit oss för att köpa. Så idag slog jag till.

Sen blev det inte så mycket mer där. Hade tänkt att titta på en höst/vinterjacka till mig men idag var inte dagen barnen tyckte samma som mamma så det får bara vänta till en annan gång.

Till sist var det dags för IKEA som egentligen var målet idag. Tyärr glömde jag nog huvudet hemma idag för jag köpte inte det jag skulle utan mer åt hälften av det vi behöver. Bra exempel på det är att jag nu har 4 st Sultan ben hemma.

Undrar vem av oss som skall sova på sängen med ben och vem som skall sova på madrass på golvet? Dahh vi har ju två madrasser = behöver 2 x 4 ben. Snacka om att man blir trött på sig själv. Som tur är finns denna produkt, samt det kopplingsbeslag jag även glömde köpa, att köpa online.

Såg även en ganska fin kontorsstol (om de nu kan vara fina). Vi har just nu en köksstol helt i trä och det blir lite hårt i längden. Snart börjar ju lite skola igen och då kan det vara bra att orka sitta när man skall. Tvyärr var den slut idag men den kunde de skicka hem för under 100 kr. Självklart tog jag det. Det är ju bensinkostnad annars och så allt tid det tar att köra fram och tillbaka.


Tänkte se om jag kunde få till att de även skickar med de andra sakerna i samma paket nu när de ändå skall skicka hit. Hoppas!

Under nästa vecka hoppas jag att jag och stora killen kan ta tag i hans rum och göra iordning lite. Det behövs en ortenligt genomgång och det klarar han inte själv. Idag köpte jag även en till insatts till hans expedit för nu när han blir större blir hans saker mindre och då behövs lite mindre förvaring.

Liten fick även han en sak på IKEA som han lekte med där. Hans lilla Adam sover just nu lite överallt men nu har även dockan en säng. Funderar på om jag inte skall måla den så den blir lite finare. Gillar inte sådanna möbler själv och då vill jag ju inte att liten skall ha det på sitt rum heller. Ett lager vit färg hoppas jag kunna få till någong gång. Sängen är ju inte så stor.

Dagens tanke



En pessimist är en person som gör svårigheter av sina möjligheter;
En optimist är en som gör möjligheter av sina svårigheter.
Reginald Mansell

Väckt av solen

Idag blev jag väckt av solen som sken in genom ett glapp mellan rullgardin och vägg. En stråle lös rakt in i spegeln som vinklade den så fint rakt i mitt ansikte. Visserligen ett trevligt sätt att vakna på men jag hade gärna sovit en timme till. Hade lite svårt att somna igår. Sen har ju solen försvunnit lagom tills vi nu kom ur sängen efter en timmes mys.

Har en orolig och rastlös känsla i kroppen. Har ett behov att göra något men jag vet inte vad. Är ensam med barnen så det får vara något de kan vara med på. Funderar på att åka en tur till IKEA och trängas med alla lönehandlande folk. Vet att det inte är nödvändigt just idag men det hade varit skönt att få upp sängen från golvet.

lördag, augusti 28

Mer galenskap

Så har jag inte bara tränat till en ny skiva i min serie utan efter den intensiva konditionsträningen på 30 min tog jag fram nästa skiva med mage och rygg i 17 min. Nu är jag lagom svett och trött.

Har preicis ätit ett lättare mål för att fylla på med energi till musklerna så de riktigt kan bli starka. Snygga vågar jag inte hoppas på (ännu).

En dusch och så går jag och liten ut en stund igen.

fredag, augusti 27

I väntan på...

Vet inte riktigt men något är det jag väntar på. Hoppas bara det kommer snart...

Nästa skiva

Jag fick tagit mig i kragen och kom ner i källaren för att träna igen. Klarade inte helt hela passet innan liten vaknade men det gjorde inget. Hämtade honom och samtidigt kom storebror med ner. Fick lite sällskap i träningen av stora killen som vill försöka med. Kul när de frivilligt vill vara med.

Phu vad det är jobbigt. "Galet" jobbigt för att vara korrekt. Helt sjöblöt av svett nu men fylld med lite energi i stället. Tänk om jag kan få tränat lite varje dag så jag kommer in i det igen. Tror jag lämnade all motivation, kondition och styrka i Göteborg efter varvet men nu jäklar är jag på G igen.

Nu blir det ett litet uppehåll på en vecka i min plan för vi åker ju till Turkiet snart men det kan jag leva med.

Klockan...

..går väldigt fort idag. Det var nära att stora killen kom försent till skolan med. Tiden springer ifrån oss idag. Bra/dåligt vet jag inte ännu.

Inga planer denna fredag men har ju saker som behöver göras. Funderar på att åka och köpa ben till sängen så vi slipper ligga på golvet. Det går bra att sova så och barnen gillar det men det känns ändå som det behövs.

Somnade till slut men kom inte längre i hur jag vill ha det. Det kommer nog.

Sol idag så jag och liten skall klä på oss och gå ut en tur. Får ju passa på mellan regnskurarna.


torsdag, augusti 26

Sömnsvårigheter

Sitter med laptopen i knät i sängen. Killarna sover så gott men det kan inte jag. Lite skönt är det ju när huset är tyst och det bara är jag som är vaken. Surfar runt lite och ser på möbler mm. Har ju påbörjat en stor förändring här hemma som för tillfället står lite still. Det går ju inte att göra allt på en gång. Dels pga att det kostar lite men även för att det tar energi även om det är kul.

Sen vet jag ju inte helt hur jag vill ha det så det är bra att det tar tid. Älsklingen har ju sagt att jag får göra precis som jag vill.

Nu börjar CSI så jag tror jag skall lägga mig tillrätta och se på det i stället för datorn.

God natt

Högt ljud och lite nytt

Stora killen har kompisar hemma och fy vilket liv det är på de. Skickade hem de ganska tidigt för mitt huvud orkade inte med mer.

Var en tur till affären för mjölken tog slut till middagen. Efter lite mat var vi ute och lekte lite. Det var friskt och skönt väder. Liten lekte i sandlådan och jag läste min bok. Efter en stund hörde jag ett märkligt ljud. Det dundrade på ett annorluna sätt och jag kom precis i tid på vad det var som lät. Det var regnet som kom som en vägg. Såg det någon meter bort och fick kastat upp mig och liten på trappen under tak lagom till det bara öste ner. Ganska häftigt var det att se. Bara sekunder senare så hade vi varit helt dränkta även om det bara var 2 meter till taket. Vi stod kvar ute en bra stund och bara tittade.

Sen ville till och med liten gå in. Nu har vi bara sett lite film och slappat. Seg så här på kvällen.

Har inte hört något från älsklingen idag och hoppas allt är bra. Det var en lång natt och extra hård första dag då det var riktigt, riktigt dåligt väder hos de. Tror han sov hela hans pause och det är därför vi inget hört.

Var en tur till stan och hämtade ut mitt nya pass. Det gick fort. Var och ansökte om det i fredags och igår fick jag sms om att det var klart. Så skall det vara. När vi stod och väntade på vår tur kom det in två män som båda var blodiga i ansiktet. På den ena rann blodet från ett sår i huvudet. Obehagligt som bara D. De fick sitta och vänta för poliserna i tjänst var fullt upptagna med andra, som jag förstod, i samma ärende. Undra vad som är så viktigt att vuxna män slår varandra blodiga.

När vi ändå var i stan tog jag en tur igenom butikerna. Hittade riktigt fina saker idag. Två koftor/tröjor till liten och stor fick några långa och korta t-shirts samt en riktigt tuff skjorta (allt från Kappahl).


onsdag, augusti 25

Tidig kväll

Dagen är snart slut här hos oss. Jag är lite seg och kan tänka mig en lugn kväll med bara lite läsning.

Killarna skall tidigt i säng idag. Liten har inte sovit middag på hela dagen och vaknade halv 8 så han hoppas jag somnar fort.

Stora killen har ju varit i skolan hela dagen. Han hade svårt att somna igår och lyckades först lite innan 22. Så han behöver somna tidigt idag med.

Fick lite gjort idag ändå. Tvättat några maskiner. Har inte gjort det på ett tag så det finns att ta tag i.

Har idag lyckats träna en timme framför en galet jobbig video jag har. Orkade inte ens nära hälften av vad de gjorde men svett och trött blev jag ändå. Liten var med mig, runt mig, bredvid mig hela tiden så jag fick passa var jag sprakade hoppade hela tiden. Svårt att koncentrera sig men det gick. Har man barn får man bara anpassa efter det. Sen gör det inget att barnen ser när föräldrara träna helelr. Det är ju vi som är stora förebilder. De gör som vi gör och inte som vi säger heter det ju...
Skönt att komma igång igen. Denna sommar har varit allt för slapp på alla områden. Lite skönt att den är över.

Trög i starten

Det tar alltid lite tid för mig att komma in i den andra delen av mitt liv. Den då älsklingen är på jobb och jag är ensam hemma med killarna.

Som "tur" är så regnar det idag så jag och liten är bara inne och myser. Lite tvätt blir det idag så helt slapp är jag inte men känner mig seg och trög. Snart blir det luch för mig och liten. Blir nog äppleplättar för oss. Gott och enkelt.

tisdag, augusti 24

Snabba vändningar

Var nyss ute med liten en tur i vagnen och då var det stekandes varmt. Inte så kvavt utan bara solvarmt.
Nu är det svart på himlen, regn och åska.
Snabba väderomslag.


Dags för jobb

Inte för mig utan för älsklingen. Idag åkte han mot sitt jobb. En dag tidigare för han skulle lämna sin mamma på vägen.

Liten sover och stora killen har precis kommit hem från skolan. Nu skall jag bara slappa en stund och njuta av stillheten innan nästa del av mitt liv sätter fart. Ensam med båda killarna är både skönt och mycket.

Innan älsklingen åkte fick jag i alla fall handlat för veckan så det blir ordning på den saken igen. Gillar att ha maten planerad någorlunda för då vet jag att det blir bra. Det spontana passar inte mig och min kropp och det har jag verkligen märkt de sista veckorna. +++ men det blir det ändring på NU...

söndag, augusti 22

En tur på Göta Kanal

Lite bilder och film från vår dag på Göta Kanal. Det regnade mindre än vad prognosen sa så vi är nöjda. Det är så vackert och fridfullt längs kanalen.













lördag, augusti 21

Slott nr:2



Så blev det ett nytt slott idag med på annat vis. Detta slott är privat men parken är öppen för allmänheten. Så idag var vi i slottsparken och promenerade. Det är så vacker där. De har även byggt en labyrint som vi tog en tur runt i när vi väl hittade den. Tyvärr är den inte lika bra underhållen som den fina slottsparken men det var kul ändå.







Det blev ett stopp på trädgårdshandeln efteråt. Blommorna i blommlådan och krukorna börjar vissna och behövs ersättas med nytt fint.



En kväll på slottet

Det var otroligt vacker på slottet. Bra service, god mat, gott vin, trevligt sällskap. Precis som en kväll på slottet skall vara.

Innan vi satte oss till bords tog vi en liten stund i trädgården. Där fick vi ett glas champange och barnen fick springa av sig lite. Perfekt start om det inte hade varit för alla myggen.

Maten var god och vinet lika så. Efter en stund blev barnen rastlösa. Stora killen kunde då gå runt lite på området och titta vilket han tyckte var väldigt kul. Liten fick ett "eget" rum precis brevid vårt bord där han kunde sitta i sin vagn och se på Pippi.