lördag, juli 31

Så gott som färdigt

Vår hörna på tomten som vi gjort om är så gott som färdig nu. Det som saknas är lite mer borstande av fogsanden men annars är det klart. Tycker själv det blev väldigt fint om jag får säga det. 
Stora killen ville själv vara med på kort och det är hör inte till vanligheterna.

Humöret är lite bättre men hela dagen har varit smått sur. Har fått lagt ut lite mer saker till försäljning. Liten har hjälpt mig plocka i källaren och då åker allt det jag lagt bort fram igen så resultatet är lite gjort i alla fall.











Nytt nyckelskåp som slukar alla våra nycklar. Killarna hjälpte mig så snäll idag.









Surt

Har sovit mina 8 timmar. 
Har ätit frukost.
Har fått inte bara en kopp te utan till och med två idag.
Har saker som jag vill göra idag.

VARFÖR är jag så irriterad och grinig idag då??? Förstår det inte. Finns egentligen ingen anledning. 

Och som vanligt när mamma är grinig blir liten det med.  Så idag är det mycket gnäll och skrik här hemma. Suck...

Hoppas det går över efter middagsluren så vi i alla fall får en bra eftermiddag.

fredag, juli 30

Säljer

Har tröttnat lite på saker här hemma och vill göra om lite. Så just nu ligger det saker både på blocket.se och tradera.se. Hoppas nåt av det blir sålt i alla fall. Har redan fått några mail om säng mm. Kul.

Tycker fortfarande att det är väldigt fina möbler men efter att vi gjorde om och delade vårt sovrum i två blir det för trångt tyvärr. Så nu har jag andra planer för vårat sovrum som jag tror kan bli bra.

Missa inte...


Min mamma fyllde 60 år nyligen och vad ger man en mamma/mormor som aldrig vill ha något och som skulle få massor med resor och upplevelser. Vad finns det kvar att ge?

Tiden gick och vi kom inte på något som kunde vara minnesvärt.
Såg ett erbjudande på dessa smycken men trodde det var som alla och inte skulle hinna bli klart till den stora dagen. Gjorde ett försök i alla fall och kontaktade de.

BÄSTA SERVICEN! Inte nog med att hon fick till det i tid. Hon gjorde den PRECIS så som vi önskade.
Otrolig kontakt och vänlighet.

Sen har de ju mycket fint med... Så för din skull och för min så gör ett besök där du med. Titta får man ju alltid eller hur?



torsdag, juli 29

Oj, oj säger jag bara. Hade nästan glömt bort denna butiken men bara nästan. www.mobelgrossen.se (där finns även alla bilder)

Har ju som sagt lite saker ute på både blocket och tradera. Nu hoppas jag bara att det går fort att få det sålt för jag har hittat "hem".

Denna sänggaveln













 och dessa pottskåp till.













 En byrå behövs kanske och då är denna ett passande exemplar.










Säger bara OJ vad mycket fint de har. Blir helt matt.
Tror älsklingen ångrar det han sa tidigare idag över telefon när han läser det här. Han sa nämligen "Du gör precis som du vill". De magiska orden för en sambo i göra om tagen...

Barnvakt

En klasskopis mamma till stora killen ringde för en stund sedan och undrade om inte hennes två pojkar kunde vara hos oss idag. Hon har fått extra jobb på äldreboendet här i samhället. Själklart kunde de det. Vet hur hon har försökt få jobb men inte lyckats. Hon pratar inte perfekt svenska och det skrämmer många. Hon är väldigt vänlig och hjälpsam så det är kul att hon fått denna chans.

Har jag tur idag får jag lite gjort här hemma för den stora killen är väldigt gullig mot min lillkille och gillar att ta hand om honom. De har själva en lillebror bara några månader äldre än min lillkille.

Just nu sitter han i knät och får vara med och spela PS2. Supernöjd är han.

Söta kort

Det är ju söta kort men jag vet inte helt vad jag tycker om det. Hon skriver att hon gör det när hennes baby sover middag.
Kolla in bloggen här

onsdag, juli 28

Hem och bort

Så har älsklingen åkt igen. Killarna ligger och sover. Jag har ätit frukost i lugn och ro och läst nyheterna på nätet.

Denna skönheten är på väg till mig nu. Hoppas leveransen går fort och smidigt. Det är hög tid att komma igång ordentliget igen och med denna pärlan kommer det gå som en dans. Längtar...



tisdag, juli 27

Slut

En bra dag är snart slut. Så även älsklingens ledighet. Imorgon åker han på jobb igen. Denna gången känns det som han varit hemma länge och det är en skön känsla.

Vi har haft en lugn dag hemma med barnen. Pysslat lite men ingen stress.

Grillat till middag blev det och vi kunde sitta ute tack vare att det varit en så varm och härlig dag. Avslutade med en hemlagad äpple/rabarberpaj på framsidan med grannarna.

Nu väntar 15 dagar hemma med bara barnen och jag har sån lust att åka till västkusten och hälsa på lite folk. Många som jag inte träffat på länge. Får undersöka möjligheterna.

Solresa

Älsklingen har bokat en resa till om ett par månader. Han har länge velat resa till solen men det har passat så dåligt med min skola men nu är det inget som stoppar oss längre så...

Vi åker till Turkiet en vecka med mycket sol och ännu mera bad. Gissar att mina killar kommer vara mer i vattnet än på land med ett sådant poolområde. Denna gången blir det en all inclusive resa med. Allt för att koppla av så mycket som möjligt och bara njuta.

bilder från Nazar.se
 Men först hoppas vi att vi får en fortsatt underbar Svensk sommar.

måndag, juli 26

Som det skall vara

Vi gör inget speciellt men det känns bra ändå. ALLA är hemma och pysslar med sitt.

Mamma tvättar & städar.
Pappa snickrar.
Liten är snäll och plockar med sitt (sover just nu)
Stora killen leker med en kompis.

Livet är bra.

En bra dag idag

Som vanligt blev det sovmorgon på mig. Så blir det när lilleman har fått riktiga sommartider. Älsklingen fick dock gå upp riktigt tidigt för han hade tid hos tandläkaren 7.30

Min stora prins är hemma men sover ännu. Han har fått riktigt dåliga sovtider hos sin pappa. De sitter uppe sent, riktigt sent, och spelar. Han har sovit till 13 på dagarna och det är för sent till och med för mig.

Just nu lucktar det gott i huset då älsklingen och lilleman steker pannkakor till oss.

Vädret är grått och trist men idag bryr jag mig inte för idag skall jag mysa med HELA min familj.


söndag, juli 25

ÄNTLIGEN!

Idag kommer min älskade stora kille hem. Hans flyg landar 18.20 och jag längtar...
Det har varit fyra långa veckor som snart är slut och jag får ha han hemma hos mig igen. Se hans fina huvud på kudden när han sover i sin säng, krama han godmorgon när han smyger in och väcker mig, hör hans kloka samtal om varför han skall få göra si eller så...
Jag längtar...


lördag, juli 24

Åker bort

Vi gör oss klara för att åka in till stan till en kompis till mig. De skall bjuda oss på grillat idag men det regnar ute just nu så vi får se hur det blir med den saken. De har nyligen flyttat till hus så det skall bli intressant att se hur de bor. De kanske har tak över altan så vi kan grilla där. Det får vi snart se.

Idag har vi annars bara plockat hemma. Satt upp den nya bokhyllan som slukade mina böcker direkt men så mycket mer fick det inte plats. Har lite fler planer för kontoret men det får bara ta lite tid. Har tagit lite kort på möbler vi vill försöka sälja/byta ut.

Gick en tur ner i källaren och ordnade lite i tvättstugan och nya badrummet. Snart finns det både toalett och handfat där med. Nya tvättkorgar blev det i tvättstugan. De gav mycket mer plats över i rummet än de andra. Toppen då tvättstugan är smal som den är.

Nu skall jag sminka mig så är vi nästan klara att åka.

fredag, juli 23

Tävling - vinn valfria crocs

"Jag är med och tävlar om ett par valfria crocs

från barnbutiken Kotteshoppen, som även säljer

barnkläder och leksaker, tävla hos Muppsan

du oxå"



Självklart deltar jag i denna tävling. Tänk att få testa ett par riktiga crocs på lilleman. Tror han skulle älska de. Han som inte kan sitta still utan springer hela tiden. Nog hade ett par så här lätta skor varit topp på honom?

Bild från kotteshoppen.se Crocs Kids Crocband svart






torsdag, juli 22

Dagen till slut

Det blev inte så mycket regn och vi drog till IKEA efter att fått gjort lite hemma. Mitt humör tog sig men det har inte varit den bästa dagen i mitt liv men heller inte den sämsta. Betyg godkänt ändå.
En ny billy blev det och en grön potta till liten. Vi har en ring med litet hål men den vill han inte sitta på  så nu får vi se om det går bättre med potta. Har försökt att han skall gå naken nu när det varit så fint väder men det vill han inte. Nej nakenfis, bjöja mamma.

Kort skur och fix

Det blev som vanligt inte så mycket regn som de sagt här hos oss. Skönt är kanske det men just idag gjorde det inte så mycket om det kom lite regn.

Vi är inne och pysslar lite och skall åka till IKEA lite senare. Det har blivit en del böcker och de får inte längre plats utan skrivbordet blir förvaring i stället. Inte så bra för då finns det inte plats att sitta där och jobba.

Pratade med stora killens pappa idag och fick veta att min stora prins kommer hem på söndag kväll. Det blir nog bara jag som åker och hämtar honom men inget är bestämt. Vi tar kanske en tur till stora staden hela familjen när vi ändå skall den vägen.

Grått inne och ute

Är lite extra seg idag. Koppen är inte heller den helt i form. Grått på himlen. Känner att mitt humör kunde vara bättre med men man kan inte alltid vara på topp.
Nu är stenarna så gott som klara. Skall bara såga av stolparna och sätta på hattar så är det klart.

Inga planer idag heller. Tar det som kommer. Älsklingen är som sagt inte den bästa på planer och jag gör mitt bästa för att koppla bort det när han är hemma.
Händer det inget så tar jag liten med mig och testar Ericsbergs labyrint om det inte börjar regna.

tisdag, juli 20

Planering

När vi bestämde att lägga sten på framsidan gjorde jag upp en liten planering av arbetet. Jag åkte runt och undersökte olika priser och produkter. Allt för att själva arbetet skulle gå så smidigt som möjligt fram.

Idag stod det vila och lugn dag på planen och det har jag och liten gjort. Vi var en tur till stan bara jag och liten. Vi gick runt i butiker och på gågatan. Vi var i leksaksbutiken och bara tittade och provade lite. Efter det blev det hamburgare till lunch och sen var det dags att sova middag. Liten sov över två timmar och jag sov en bra stund med.

Enligt planen skulle framsidan det vara färdig igår men så blev det inte. Jag har så svårt för att bara ta saker helt som de kommer utan någon tanke bakom. Jag jobbar på det men det ligger inte i min personlighet att helt släppa det. Så för min inre ros skull får jag fokusera på annat.

Idag har jag haft lite tid att leta jobb. Det finns inte så mycket inom min utbildning men det gör kanske inte så mycket just nu. Något deltidsjobb hade varit topp vid sidan av att starta eget. Har även två kurser på distans jag kommer läsa i höst med så jag kommer inte sitta utan något att göra i alla fall.

Vissa dagar tar man vad som helst bara för att komma sig bort och ut lite. 99% av tiden älskar jag att få vara hemma med mina killar men av och till önskar jag mig egen tid som jag själv styr över.

Lugn start

Vaknade av lilleman som sparkade och snurrade som en tok. Låg kvar en stund och såg på när han sov innan jag gick upp. Mina två killar som är hemma sov en stund till och jag fick lite egentid med en kopp te framför datorn. En skön start på dagen.
Får se om vi hinner bli klara med stenen och staketet idag. Hoppas det. Har lite mer saker som behöver göras innan det är dags för älsklingen att åka på jobb igen.

Ett stort grattis till min vän M som fyller år idag. Hoppas du får en underbar dag med dina nära och kära.

måndag, juli 19

Ändrat mig igen...

Har nog lite ombestämt mig om vilken vagn det blir. Älsklingen hade läst mitt inlägg när han var på jobb tror jag för han hade letat vagn då och faktiskt hittat en lite bätte än den jag hittat. Mitt förslag hade 16" hjul men älsklingens hade hela 20" hjul. Desto större hjul desto lättare rullar den.


Nu väntar jag bara på att en beställning skall göras så jag kan komma ut och testa den och mina nya skor. Vädret börjar bli mer åt springa hållet med.

Min lilla stora kille

Oj vad han lär sig fort nu. Han går och är värsta papegojan här hemma och härmar allt man säger. Så duktig och så söt. Sen har han en otroligt stark egen vilja och allt som händer är "kan sälv". Det är inte lika sött alltid och det blir en hel del söl ochh kladd här hemma.


söndag, juli 18

Grannfest

Vi har en egen liten väg med 6 hus och igår var 4 av husen samlade till en väldigt trevlig grillkväll. Det blir inte så ofta tyvärr med trevligt är det.

Idag är det sten som gäller men först frukost.


lördag, juli 17

Regnpaus

  Vi kom ut klockan 9 och skulle börja för idag kom så sanden. Han skulle lämnat den igår men fick förhinder. Det blev några rundor med paddan på och sen kom regnet. Vi avbröt arbetet då vi har mycket sten att såga och inte ville dra ut sågen i regnet.

Lika bra det blev så då älsklingen inte mår så bra. Får fortsätta imorogn igen.

Just nu sover mina två killar en liten middagslur och jag hoppas älsklingen blir lite bättre av det.

Ikväll är det grillning med några grannar och det kommer bli trevligt.



fredag, juli 16

Sjuk

  Andra dagen på stenläggningen och älsklingen har blivit förkyld. Män som är förkylda vet ni ju hur de har det. Så idag blir det jag som får jobba själv. Väntar bara på att han i alla fall skall komma upp och koppla på dagkroken på bilen. Väntar...