söndag, juni 27

Golf

Idag har jag och kära syster varit ute en tur på hennes klubbs korthålsbana. Det var många år sedan jag spelade golf senast. Känslan sitter kvar. Oj vad kul det är. Får se om vi kan få barnvakt någon gång så jag kan få sällskap av älsklingen på nån runda. Vi spelade lite när han hade flyttat hem till oss i Göteborg.´

Imorgon är det dags att lämna stora killen. Årliga båtvecka med mormor och H väntar.

Älsklingen är på casinot ikväll och spelar poker. Han älskar det men det blir inte så ofta nu när vi bor som vi bor. Försöker så han kan gå nån kväll när vi är nära. Han är ganska förnuftig när han spelar och det går mer i pluss än minus. Det är alltid kul när han vinner men det är inte det viktiga med hans kväll som tur är.

Älsklingen åker snart på jobb igen. Denna gången har varit en kortis för han jobbade in några dagar han var ledig extra förra gången innan han kom hem nu. Vi har två dagar kvar ihop och imorgon skall vi kanske ta oss en kväll ensamma. Min kära syster är snäll nog och passa liten.

lördag, juni 26

Midsommar



Njuter av en underbar midsommarhelg hemma hos min kära syster med familj. Det har varit dans kring stången, sill och potatis, snaps och sång, lek och bus. Precis som en midsommar skall vara.

Idag sov vi länge och det har varit en väldigt lugn dag. Har legat på altan och solat med massor av tidningar. Det blev grillat och gott och en promenad i solen efter maten. Nu är vi så så nöjda och snart är det sängen.

Imorgon skall jag ut med syster och försöka mig på lite golf igen. Det var flera år sedan jag spelade sist och det skall bli riktigt kul faktiskt. Hoppas vädret blir samma som det vi haft idag. Sol och blå himmel.

En dag kvar innan jag skall lämna ifrån mig stora killen till andra i hans familj som vill ha lite tid med honom med. Fyra veckor kommer han vara borta. Det kommer bli riktigt tomt.


tisdag, juni 22

På bättringsväg

Känner mig lite bättre för varje dag som går. Idag är nästan allt halsont borta och jag återgår mer till att vara normal. Tyvärr tror jag att medicinen gör mig trött för fast solen skiner känner jag mig seg och stundtals lite matt.

Idag är en strålande fin dag ute och jag skall försöka ta till vara den så gott det går. Kanske blir det en lur med liten idag då jag först blev väckt av älsklingens mobil som ringde en trappa ner. Han gick upp tidigt igår för att lämna bilarna på verkstad och hade glömt stänga av alarmet. Han behöver en lättare jordbävning för att vakna så det blev jag som fick hämta den.

Blev ganska vaken av min plötsliga tur runt i huset men försökte ändå lägga mig en stund till. Kl var ju bara halv 8. Lyckades somna till en stund innan min mobil ringde. Det var hon jag skulle träffa idag som tyvärr fått förhinder och ville meddela detta.

Nu fick det vara nog. Nu kunde jag inte somna om igen. Det vara bara att inse det och gå upp. Det var ett tag sedan jag var uppe före halv 9. Ganska skönt att få en lugn och skön frukost för en gångs skull.

Tyvärr somnade jag sent igår och kommer bli trött men då kan jag bara lägga mig en stund och vila. Älsklingen är ju hemma nu och då blir det lite lättare med allt.

lördag, juni 19

Bröllop

 Har legat på soffan hela dagen idag. Härligt. Om jag nu skulle bli sjuk så var det en bra dag att bli det på. Har tittat på bröllopet hela dagen. Vacker, fint, mycket kärlek.

Just nu blev jag visserligen förvisad upp till datorn men det går bra för en stund. Älsklingen ville se slutet på fotbollen.

fredag, juni 18

Medicin

Så var det som jag trodde. Halsfluss.
När jag ringde för att boka tid fick jag som vanligt veta att halsprovet nog inte kommer visa nåt för det är så tidigt bla bla bla...
När jag kom in, förövrigt till en ny och mycket trevlig läkare, fick jag åter höra samma visa att det troligen är för tidigt bla bla bla...
Ta nu bara det där provet så får vi se sen. Har haft halsfluss några gånger och än när jag känt det så här har det aldrig inte visat på halsprovet.
Så denna gången var inget undantag. Provet visade på halsfluss och jag fick Kåvepenin.
Läkaren sa att han tyckte jag hade bra koll på min kropp och hur den fungerade efter det jag sa. Känns bra. Jag försöker ju vara medveten om vad kroppen säger till mig och lära mig av det.

Efter läkarbesöket blev det självklart apoteket och sedan hem i säng. Det var långt över litens middagslur jag kröp ner med honom i sängen och vi såg kanske 5 minuter på Pippi (nya favoriten) innan vi båda sov. Sov gjorde vi i 3 timmar. Jag vaknade av min hals men inte så farligt trött längre. Liten vaknade av att hans pappa ringde och väckte honom.

Har varit ute en stund på eftermiddagen med liten. Tror han känner att mamma inte är helt bra för han har varit en igel idag. Följa med och bära hela tiden.

Det är för ont och svårt att äta så det har blivit yoghurt, frukt och bär i olika former för mig idag. Barnen fick pizza till middag och det var de glada för. Smakade lite på lillens men det gör ont att svälja fast jag måste säga att det är bra mycket bättre än i natt.

Älsklingen är på väg hem men han kommer nog lite sent. Det var mycket trafik med färjan så han fick vänta en stund där.

Sjuk

Idag kommer äntligen älsklingen hem. Tur är det för jag har blivit sjuk. Har så sjukt ont i halsen. Har nästan inte kunnat sova. Skall till dr idag kl 13 och hoppas jag får medicin som hjälper. Det gör till och med ont på utsidan av halsen.

Vädret hjälper ju inte till idag heller. Grått och lite kyligare. Inget regn ännu men det kommer säkert.


måndag, juni 14

Gapskratt.

En till underbar dag har snart passerat. Det är helt otroligt underbart att vara hemma med mina killar. Vi njuter alla tre.

Stora killen har fått fler kompisar han leker med och lilleman är lilleman. Jag pysslar lite hemma men tar det som det kommer. Njuter och slappar i massor. Livet är otroligt underbart just nu. Trist bara att älsklingen inte är hemma men snart...

Idag har vi varit till stan och handlat present till en kompis tills stora killen. Han skall på kalas dit på torsdag. Sen var det hem och liten sov en god stund i vagnen ute. Jag passade på att sätta mig i soffan ute och läsa en intressant bok och bara njuta.

När liten vaknade tog vi en tur till skogen och plockade sten till min nya vattenskapelse i rabatten på framsidan. Blev helt ok och mycket bättre än den gamla dammen som bara samlade skräp. Nu blev det även lite plats över så nu "måste" jag köpa mer blommor. Ett angenämnt problem.



Hoppas älsklingen tycker det blir fint med och blir glad över att inte allt vatten försvann.

Solen tittade fram här på eftermiddagen och det blev riktigt varmt. Vi passade på att klippa gräset och det behövdes. Blev ganska mycket klippt så vi fick räfsa ihop och slänga i komposten. Killarna var så duktiga och hjälpte mig.

Innan vi gick in lekte de så gott i sandlådan. Storebror fick lillkillen att tjuta av skratt. Helt underbart!




söndag, juni 13

En blåsig dag..

Igår var allt för trist väder hemma. Det blåste mycket och var grått.

Efter att stora killen lekt lite på förmiddagen och vi ätit lunch drog vi till Norrköping på några småärenden och till sist till Busfabriken. Det blev en väldigt bra dag och jag kan med säkerhet säga att mina killar var nöjda och glada när vi åkte hemåt.








lördag, juni 12

Skolavslutning

Igår var det avslutning för stora killen. Det var 1 timme i kyrkan sen var det sommarlov. Barnen sjöng så fint. Lilleman var lugn och duktig. Stod och lyssnade så snällt. Tyvärr satt vi ganksa långt bak och fick inte så många fina kort denna gången heller. Just den biten är inte så lätt att få till när man är själv med liten. Får höra med de andra föräldrarna om de har några kort vi kan få.



Efter avslutningen åkte vi hem och slappade lite. Liten var trött och somnade redan kl 11. Normalt är att han sover runt 13.

Stora killen hade klipptid och nu skulle visst allt bort. Han skulle ha det lika kort som älsklingen.

Han är fin i både kort och långt hår men jag gillar mest det långa. Nu till sommaren är det nog skönare för honom med kort för han har så otroligt tjockt hår.

torsdag, juni 10

Det är trist väder idag. Har dåligt med energi och fantasi idag. Får mig inte till att göra något.

Stora killen kommer hem när som helst och då åker vi nog en tur till IKEA. Behöver en pall till för liten att stå på. Stora killen behöver en ny byrå. Hans gamla har totalt rasat ihop. Drar man ut låda två får man tre och fyra med. Det funkar inte så bra.






(Bilderna är från IKEA.se)

Med tanke på att stora killens rum ser ut som kriget och det är hans städdag idag tror jag inte det blir så svårt att locka med honom ut.
Middag har jag heller inte tagit fram till så det får bli mat där idag. En riktigt slö och slapp dag är det.

Nästa del av livet

Oj vad tiden går. Det var ett tag sedan jag skrev här ser jag.
Just nu är jag och liten hemma och har sommarlov. Stora killen går sin sista halva dag idag och avslutning i skolan imorgon. Sen har vi alla tre sommarlov.

Ser fram emot en härlig sommar med min familj. Lite kortare utflykter blir det på oss men ingen längre resa. Älsklingen är ju hemma två perioder á 2 veckor. I augusti kommer hans mamma och besöker oss på han lediga period. Det blir så mysigt.

Min examen var ju i fredags och det är SÅ SÅ skönt att vara hemma. Tar några dagar och vara är innan nästa fas börjas planeras. Det är mycket som skall undersökas mm men det får vänta en stund.

Trist väder idag bara. Ser inte så lovande ut framöver heller. Får se vad vi kan hitta på för kul.

onsdag, juni 2

Aningslös


Sista och avslutande kursen är marknadsföring. Oj vad det känns viktigt men ack så svårt det är. Det blir till att anlita en byrå som är proffs på det området känner jag. Kan troligen vara värt den investeringen.

På tal om investering så har vi idag varit och sett på en bil som om allt går den rätta vägen kan bli vår. Vi får veta mer om det imorgon och jag är som ett litet barn. Otålig och spänd. Har inte varit så här engagerad i ett bilköp innan som jag är nu. Hoppas, hoppas, hoppas allt går vår väg. Lite lustigt är även att min pappa föreslog en biltyp som han tyckte skulle passa oss och tror ni inte det är just den bilen vi har tänkt köpa med. Märkligt med tanke på hur många bilmodeller och märken det finns.

På tal om imorgon så är det ju sista riktiga dagen i skolan. Just nu känns det inget särskilt för jag har för mycket att göra men det kommer nog kännas tomt nästa vecka. Imorgon kväll är det även avslutningsbankett och det skall bli kul. Min kära mor med man kommer hit och bara det är en sak att längta till. Ses ju inte så mycket med tanke på avståndet.

Fredag är EXAMEN och då kommer familjen vara med. Har inte helt släppt hoppet om stipendiet fast jag tvivlar starkt på att jag har en chans. Det visar sig på fredag.

tisdag, juni 1

Bara 14:10

Idag är jag inte lika trögstartad som tidigare. Har grävt upp en rabatt på baksidan. Lassat ett släp och tomt all skit på tippen. Det börjar bli lite ordning och fint hemma i trädgården. Underbart.
Nu skall jorden få lägga sig lite sen blir det gräs på det mesta av den gamla rabatten. Två ringar skall jag göra och där kommer det planteras vinbärsbuskar.

Älsklingen är på väg till banken med pengar för vår gröna bil som nu är SÅLD. Det har tagit lite tid men vi har inte haft så bråttom heller. Nu blir det att leta efter en ny som vi båda kan tänka oss.

Den bil älsklingen hade tänkt har jag satt stopp för. Det blir ingen sådan för det är för mig en "gubbil". Har själv tittat lite men oj vad det är svårt när man inte är så intresserad egentligen. En mini cooper cab hade ju varit ganska nice faktiskt. För liten motor i den enligt älsklingen så det blir till att titta vidare.