måndag, maj 31

En

Det finns många ettor just nu:
  • En dag kvar för mig i skolan innan jag tar examen på fredag.
  • En bil såld så nu har vi "bara" en bil.
  • En vecka kvar för liten på dagis innan sommarledigt.
  • Ett badrum kvar att göra färdigt.

Sitter och jobbar på det sista skolarbetet men kanske det viktigaste jag gjort. Min marknadsplan till mitt tänkta företag. Oj vad det är svårt och oj så mycket man måste tänka på. Tur att vi får lite hjälp i form av marknadsföring med två kunniga lärare.


lördag, maj 29

Trögstartad

Lördag och det har precis slutat regna. Jag sitter mest av tiden. Kommer inte igång. Vet inte vad jag vill eller vad jag skall börja med. Har lust att gå ut och plantera det jag köpte igår. Skulle nog hjälpa på min energinivå. Nu skall jag bara byta kläder och gå ut...

Huset vill ha lite uppmärksamhet idag med men orken är för dålig. Blir kanske en middagslur med liten idag med om det fortsätter så här.

fredag, maj 28

Resultat

Måste bara skryta lite eller vad det nu är. Jag är i alla fall otroligt stolt över min prestation i årets Göteborgsvarv. Det var varmt, långt och stundtals jobbigt. Men framför allt skitkul.

Har nu kollat mitt resultat och av 58.122 anmälda startade 39.866 löpare. 38.459 av de som startade tog sig i mål. Min placering blev på 9.958 plats.
Vad säger man om det förutom wow. Mycket bättre än jag väntat. Snacka om peppande.

Kortet är från efter passet. Stora killen har mycket att fråga om.





Känns som helg

Började dagen med en tur till skolan för feedback på mitt projekt och rapporten jag skrev till den.

Mycket ros och beröm men även lite använbara tips. Inget som skulle ändras utan hon tyckte den var väldigt bra och proffsig. KUL! Sånt blir man glad att få höra. Jag kände mig väldigt nöjd med vad jag presterat själv med.

Två av mina killar var på simhallen så jag tog en promenad till stan efter samtalet. Det blev en krona till en växt hemma samt en tur på systemet. Blev hämtad och så bar det av hem.

Det blev lunch och sen gick jag och liten och la oss för en middagslur. Två timmar sov vi tillsammans i sängen. Underbart. Ny energi och nya krafter för resten av dagen.

Tog mig en tur och inhandlade två hallonbuskar, flera jordgubbsplantor, för till sockerärtor och sallad samt några fina blommor och jord till krukorna och rabatterna. Imorgon blir det lite trädgårdsarbete så jag hoppas vädret blir för ändamålet.

Grillat till middag och nu ser killarna film i källaren.

Summa = en bra dag. Fler av de.

torsdag, maj 27

Behöver veta men önskade jag slapp.

Marknadsföring dag två av fyra. Det är så nyttigt och intressant men ack så mycket man behöver tänka på...
Idag blev det lite klarare med Marknadsplanen. Vi behöver inte visa det för klasskamraterna om vi inte vill utan det vi skall göra är att redovisa fem minuter var. Då kan jag välja vad jag vill dela med mig av och inte.

Så imorgon och över helgen tänker jag skriva mer på min "riktiga" Marknadsplan. Vi skall nämligen maila in den och få tips och feedback från lärarna. Den chansen vill jag inte gå miste om.

En uppgift vi fick från skolan idag var att söka på oss själva på nätet för att se vad som fanns där. Om man skall bli egen företagare eller bara söka jobb bör man tänka över vilket tryck man lämnar efter sig. Har än bara hunnit söka på Google och där fanns inget direkt. Skall kolla de andra sidorna vi fick tips om senare i kväll.

När jag kom hem från skolan idag var vi ute så länge vi kunde. Älskar när man kan vara ute så som nu. Älsklingen lagar mat som strax är klar. Tanken var att vi skulle grilla idag men vädret var inte det bästa så vi sparar det till en annan dag. Idag blir det lax med chilli och spenatsås.

onsdag, maj 26

Marknadsplanen tar form

Jag har bestämt mig att göra det egna arbetet i marknadsföring ganska realistiskt. Lite svårt blir det då jag kommer utelämna den biten av mitt kommande företaget som kommer skilja mig från alla andra Hälsoprofilbedömmare men det får gå för nu.

Nu får jag möjlighet att få råd och tips av folk som arbetar med marknadsföring till vardags och den chansen vill jag inte missa bara pga klassen.

Har suttit och jobbat med marknadsplanen idag och inser mer och mer att det inte är helt lätt. Det svårast tycker jag är att göra en så snäv målgrupp som möjligt. Hur skall jag begränsa mig och mot vem? Mina tjänster kan ju så många ha nytta av. Hoppas på lite hjälp med den biten imorgon.

På förmiddagen var vi även på samtal med lillemans dagisfröken. Det finns inte så mycket att säga. De är så nöjda med honom. Han är alltid glad, äter och sover bra. Leker bra med de andra barnen. Vi är jättenöjda med avdelningen och personalen där med så vi har heller inget att säga. Samtalen blir mest bara lite prat och annat med.

Lilleman har en favoritkompis som han tyvärr kommer bli delad från till hösten då de gör om grupperna till 1-3 och 3-5. Tror det kommer bli en stor saknad från båda killarna. Trist men sånt är livet ibland. Liten är tuff och stark och kommer nog snabbt få en ny bästis.

Tillbaka till marknadsplanen en stund innan liten vaknar.

tisdag, maj 25

Grått

Vilken grå och trist dag det är idag. Har inte lust med något som helst. Skall snart hämta hem stora killen från skolan. Jag har en hel del skolarbete som väntar men orkar bara inte. Har svårt att hålla ögonen öppna idag.

Har varit och slutrapporterat till chefen där jag gjorde mitt projekt. Fick bra utvärdering och han tyckter att det var bra det jag gjort. Han kommer använda sig av min rapport för framtiden. Det känns bra att man har kunna bidra.

Orkar inte ens skriva mer här. Later...

måndag, maj 24

Marknadsplan???

Ny kurs idag. Marknadsföring är det som sista kurs ut.


Vi kommer under denna kursen göra en marknadsplan. Om vi väljer att göra den utifrån vårt egna tänkta företag eller om vi hittar på ett väljer vi själva. Jag är i valet och kvalet. Dels är det ju en chans att få verklig experthjälp på vägen men samtidigt känner jag mig väldigt tvekande till om jag vill göra det i den klass jag går nu. Det är inte den mest upplyftande och positiva klass jag hamnat i tyvärr.

Har ikväll och en stund imorgon att bestämma mig innan jag måste sätta igång. Tror jag lutar åt hälften av varje. Kan ta grundetanken men inte det där extra som skiljer mig ut och gör mitt företag och mina tjänster speciella. Det kan jag lägga till Marknadsplanen när grunden är gjort. Som sagt. Har några timmar att besluta mig på.

Hoppas viruset är borta nu så bloggen åter är som den varit och skall vara.

Måndag igen

Måndag och ny vecka.

Stora killen vaknade tidigt och ville gå upp. Bara för mamma att vika undan täcket och halta upp.

Det blev inte som jag hoppats igår. Liten vaknade 20:15 av en mardröm. Fick ta upp honom en stund. Han var hungrig och ville äta. Pekade på maten i kylskåpet. Blodpudding till kvällsmat? Varför inte. Det är ju så gott. Passade på att steka lite lunch till mig själv med.

Idag är det ny kurs på schemat och det står Marknadsföring. Ett dilemma bara. Vi skall göra en marknadsplan och först tyckte jag det var en kanonidé men vid närmare eftertanke vet jag inte hur jag skall göra. Får byta några ord med lärarna idag och höra deras åsikter innan jag bestämmer mig.


söndag, maj 23

Hem ljuva hem

Ena bilen har gått sönder och det var självklart på väg till vår helg i Göteborg. Handbromsen hade hängt sig och sedan slitit. Nu hänger den löst fast eller nåt. Älsklingen skall åka och lämna den hos vår privata mekaniker.

Vi åkte i god tid och jag var orolig om den skulle hålla hela vägen hem men det gjorde den. Nu tog det väldigt mycket längre tid hem men det fick bara gå. Några fler stopp än vanligt blev det med för barnen och då lille spec, blev rastlösa och behövde röra sig.

Liten somnade 30 min innan vi var hemma och sover nu i sängen. Håller tummar och tår att han sover natten igenom fast det blev så tidigt.

Mina lår är lite stela idag måste jag ärligt erkänna men det är en skön stelhet. Rör jag bara på mig lite så släpper det. Kan nästan inte tro att jag sprang en halv mara igår. Otroligt bra gjort av mig.

Och NEJ!... Jag kommer inte publicera din kommentar=AVVISA. Vill du mig något så säg det direkt till mig och inte så fegt som du gjort nu... Sånt tål jag inte.

Jag gjorde det!!!

Shit vad jag är bra. Jag är SÅ nöjd med min prestation. Trodde till 90% att jag skulle fixa det men inte att det skulle gå så bra.

Vad har jag gjort som är så bra?

Jag sprang Göteborgsvarvet igår!

Det var så kul och gick över min förväntan. Blir till att göra det igen men nästa gång bättre förberedd.

Min kära syster, svåger, systerdotter och mina tre killar var och hejade på mig. På halva vägen hade jag extra förstärkning i form av pappa och L med syster.

Tack alla ni som hejade på mig. Ni gav mig så mycket energi och hjälpte mig i mål. TACK!

Efter loppet satt vi kvar en bra stund på filten och njöt av solen innan vi gick vidare till en restaurang och käkade middag. Klockan sprang iväg och det var dags att åka hemåt. Dagen hade passerat i ett rasande men helt underbart tempo. ALLT var bra igår.

Nu blir det att sätta nya mål och planer. Har lovat en klasskamrat att springa loppet som arrangeras hemma i stan på 1 mil. Efter detta skall det inte vara något problem.

torsdag, maj 20

Nästa utmaning väntar

Det gick bra idag. Jag tror jag fick fram mitt budskap fast tiden var knapp. Som tur är får jag en chans till på tisdag då vi skall träffas igen för att gå igenom resten.

På lördag väntar nästa utmaning jag har satt mig för att ta. Ser fram emot den men känner att förberedelserna varit de absolut sämsta. Lite sömn, bristande kost, lite stress, lite för lite träning men vad tusan. KUL kommer det bli.

Liten är med grannarna idag igen. De skulle på kalas men tog med honom dig. Blir kul för liten. Jag skall passa på att packa så det är gjort tills han kommer hem.

Får försöka hålla packningen liten då vi alla skall åka hem efter helgen i den "lilla" bilen.

Nästa vecka skall jag SOVA! Hoppas jag i alla fall men det brukar inte bli så så jag gör kanske bäst i att inte önska det. På så sätt blir man inte besviken när det inte blir.

Skarpt läge

Idag gäller det.

Klockan halv 9 idag är det min tur att presentera det projekt jag jobbat med de gågna 10 veckorna. Min handledare/uppdragsgivare kommer och lyssnar. Jag är den enda i klassen som har åhörare utifrån. Märkligt.

Hoppas nu jag lyckas övertyga honom och de andra att mina åtgärder är de rätta.

tisdag, maj 18

Tillbaka i skolbänken

Idag var så första dagen tillbaka i skolan efter 10 veckor på LIA (Lärande I Arbete). Tis, ons, tors denna veckan är det bara redovisningar av allas projekt och det blir långa dagar.

Jag har min redovisning först på torsdag och är den enda i klassen som kommer ha åhörare utifrån. Ingen annan ser ut att ha bjudit in berörd personal fast det uppmuntrades.

Lite extra press på mig att det blir tydligt och bra men samtidigt ett mer verklighetsförankrat tillfälle. Bra träning inför livet som kommande egenföretagare.

Redovisningarna som var idag var lite av en besvikelse. Några var bra men de var givna vilka. Några hade jag koll på sedan innan vad de skulle handla om. Men resten var lite sega. Det viktiga här är man skall övertyga kunden om att de behöver genomföra det vi föreslår. Köpa vår tjänst med andra ord och det var inte många som hade nåt som ens nuddade vid det.
Hoppas jag lyckas sälja in mina "tjänster" på torsdag.

Nu skall jag läsa igenom presentationen en gång till innan jag lägger mig.

måndag, maj 17

Mp3

Det bidde en iPod nano. Det var inget att vänta på. Elgiganten hade samma pris som NetonNet och så finns de ju nära hemma med. Det gör inte NetonNet.
En rosa vart det som på bilden (lånad av Elgiganten). Den fanns inte i vitt annars hade det blivit det.
Köpte med en hållare till armen och fick då trygghetsförsäkring på köpet. Inte fel.

Nu kan jag springa långt och länge utan att behöva lyssna på samma samma samma hela tiden.

Nu skall jag snabbt ladda den och sedan fortsätta på redovisningen så den blir helt klar. Hoppas jag kan hämta barnen lite tidigare idag. De får långa dagar denna veckan.


Sommarproblem

Jaha. Då har det börjat. Årets första myggbett är på plats. Måste vara extra elaka mygg i år för jag får väldigt sällan några alls och om jag får några så kliar de minimalt.

Nu sitter jag i lugn och ro medans barnen sover och läser tidningen på nätet. Har två stora bett, ett på var ben, som kliar och kliar.

Hoppas bara det var en engångsföreteelse och att det inte bli så illa i år. Stora killen är överkänslig mot bett och svullnar upp mycket om det vill sig illa. Skall kolla över honom när han vaknar.

Dimma och 7 grader har vädret att erbjuda denna morgon. Hoppas självklart på sol men jag har inte kolla väderprognosen ännu.

söndag, maj 16

Mp3

Innan jag skulle ut på min runda idag tänkte jag lägga in lite nytt att lyssna på i min Mp3 spelare men det vill den inte vara med på. Tekniska saker och jag går inte så bra ihop och jag gav upp ganska så fort och tog älsklingens Mp3 i stället. Han har samma gamla dåliga som jag men där gick det.

Det slog mig att när jag nu skall springa Göteborgsvarvet på lördag kommer jag få lyssna på samma låtar om och om och om igen innan jag är i mål. Suck. JAG VILL HA EN NY MP3.

Tittade lite på nätet och hittade mångas sorter. Vad är bra och vad är inte bra? Tror jag åker en tur till Elgiganten imorgon och pratar med killarna där. Nån som har en bra Mp3 ni kan rekommendera? Förslag tages tacksam emot.

Nu lite mer presentationsplanering sen sängen.

Det känns bra.

Min träning har ju blivit illa lidande av sjukdom och mycket med skolan men idag fick jag chans att ge mig ut och testa formen. Det kändes långt över förväntan bra. Skulle kunna springa mycket längre än det jag gjorde och det är en skön känsla med tanke på vad som väntar på lördag.

Liten somnade så gott i vagnen och den gav mig inga stora besvär på rundan heller. Lite extra motstånd men bara bra träning.

Veckan som kommer kan bli svårt att få klämt in några rundor men jag skall verkligen försöka. Måndag går men sen är det skola från 8.30 till 17 och jag är ensam hemma. Får kaske bli lite muskelträning i källaren i värsta fall.

Liten sover fortfarande så jag skall passa på att plugga lite innan han vaknar och vi skall åka och handla.

Intens

Nu är jag tillbaka för en liten uppdatering.

Det har varit en intensiv vecka. Har skrivit och skrivit på min rapport för det projekt jag gjort. Fredag klockan 15 var jag färdig och kunde skicka iväg den. Phu.

Igår var en helt underbar dag och vi åkte en tur in till stan där det var marknad och tivoli. Stora killen fick åka lite och så gick vi en runda och tittade på folk och njöt av sommarvädret. Innan vi åkte hem blev det lite mer tivoli för stora killen. Lilleman sov så gott i vagnen.

Hem och steka korv och bröd sen ut igen. Inte kan man vara ute när det är så fint väder. Vi var ute till 20:45 och då var det dags att gå in och göra sig iordning för sängen. Det gick fort och lätt så låg vi alla tre och såg på lite TV innan vi släckte och det var tre trötta som somnade direkt. Ok, liten somnade en stund före mig och stora killen.



Halv åtta sparkade och snurrade lilleman så jag trodde det var dags att gå upp men han vaknade inte helt så vi sov lite till. Halv 10 vaknade vi så för dagen. Kors. Kan inte minnas när vi sov så länge sist. Skönt men man blir ju lite seg i kroppen av att sova så länge. Behövde det då det varit allt för lite sömn denna veckan.

När vi var ute och killarnan lekte så fint passade jag på att opponera på en rapport jag fått. Vad lätt det gick när solen sken och barnen var glada och lekte så fint. Livet är härligt.
Skulle lagt till en video på killarna som lekte så gott men bloggen vill inte göra det tyvärr.


onsdag, maj 12

Jag vet inte hur men jag bara gör det

Satt och tänkte på vad jag har fått gjort mycket och vilken ny energi jag har haft de senaste dagarna. Tänk vad det kan gå upp och ner det där.

Innan älsklingen drog på jobb denna gången pratade vi om fördelningen av sysslorna här hemma. Har frågat om jag skulle kunna få lite extra hjälp nu när det har varit så mycket med projektet och skolan. Nu tror jag det kommer bli lite mer ordning på oss båda. Älsklingen frågad då (igen) hur jag kan få så mycket gjort när jag är själv hemma med barnen och allt som skall göras. Helt ärligt så vet jag inte men på något vis så går det bara.

De sista tre dagarna har jag fått jobbat på riktigt ordentligt. Nu är det en bra bit kvar med allt men det går starkt framåt.

Imorgon kommer en klasskompis hit med sina barn och vi skall försöka jobba lite med rapporterna medans barnen förhoppningsvis leker. Hade önskat jag haft mer tid till att städa men hon får ta det som det är. Vissa saker måste prioriteras just nu.

Femte sjukan

Pratade med min kära syster i morse och beklagade mig för att jag inte visst vad som felade stora killen. Han är ju alldeles röd. -Femte sjukan, fick jag till svar. ???
Fick förklarat för mig att det är en barnsjukdom och inget farligt.

Så här skriver de på 1177
Vanlig barnsjukdom
Femte sjukan, även kallad den femte barnsjukdomen, drabbar oftast barn mellan fem och femton år. Vuxna kan också få sjukdomen men de får vanligtvis lite andra symtom än barn.

Barn som får symtom av femte sjukan får ofta ett kraftigt rodnat utslag på kinderna. Ibland har barnet bara utslag, men feber och värk i kroppen kan också förekomma. En del, framför allt vuxna, kan få ont i lederna.
Hos de allra flesta är femte sjukan en lindrig åkomma som går över av sig själv utan kvarstående besvär.

Precis så ser han ut min stora kille.

Bilden är lånad från 1177.

tisdag, maj 11

Effektiva Nilla

Sitter och surfar lite med en stor kopp te. Kvällsmyser efter en produktiv dag.

Fast jag tycker jag har så mycket som jag ligger efter med har jag kommit en god bit ikapp idag. En skön känsla som jag unnar mig att njuta av. Jag har kännt mig ovanligt lugn och harmonisk i allt kaos. Inte illa för att vara mig.

Liten sover och stor försöker. Han får stanna hemma denna veckan så han blir helt frisk. Vet ärligt inte helt vad som är fel med honom men dålig är han. Torsdag är helgdag och fredag är lovdag i skolan så det är bara imorgon onsdag han missar. Skall försöka komma förbi skolan och hämta hem lite läxa han kan jobba med hemma.

Har hört från flera klasskamrater att de är färdiga med rapporten men det är även flera som precis har börjat. Jag ligger någonstans i mitten av förloppet men eftersom jag är så petig kommer jag jobba med den helt in i det sista. Den börjar ta form nu i alla fall och det är lugnande.

På torsdag kommer en klasskamrat hit med sina barn. Vi skall försöka hjälpas åt med rapportena medans våra barn leker (som vi hoppas på). Pizza till lunch är bestämt. Kebabsallad till mig så klart. Måste hålla formen bäst jag kan innan loppet. Varit sjuk och sjuka barn så blir träningen lidande.

Jag måste sova gott på nätterna numera för jag är mycket piggare på dagarna. Behövs med allt jag vill göra.

Oj vad fint

 Äntligen lite sol och blå himmel när man drar upp rullgardinen. Härligt. Det behövs för att lätta upp annars så grå vardag.

Det blir mycket sitta vid datorn och skriva. Så även idag. Har några telefonsamtal att göra med. Försöker ringa en kontakt men vi lyckas bara ringa om varandra hela tiden. Försökt en vecka nu. Känner på mig att idag är dagen då det lyckas.

Beställde en sak på nätet igår och fick uppleve bästa servicen någonsin. Snabba svar, extra service, vänlighet, mm mm. Allt var bara topp så där kommer jag titta in igen om jag behöver fler av den sorten. Kan tyvärr inte avslöja vad eller var då det är en överraskning för en som läser.

Nu skall jag lämna liten på dagis. Stora killen är fortfarande dålig så han får ligga hemma idag med.

måndag, maj 10

Kärlek

En bild säger allt.


 

Sammandrag

Liten hejar på storebror.                   Stora killen var lite sur mot slutet av sista matchen en stund
Liten hejar på lagets maskot Amadeus (tränarens hund). Det tog mycket tid med det.
Littet arrangemang för att få till det. Barn, vuxna och maskot (Amadeus) skall på plats.

Vinnarlaget!

Var på sammandrag med stora killens fotbollslag. Vad de är duktiga killarna. Första matchen vann de med 21 - 1 och andra med 8 - 6. En bra start på året.

lördag, maj 8

Snor, regn och lördag

Fortsatt förkyld och riktigt hängig men i allt det dåliga känns det som det är på väg förbi med. Låter konstigt men så känns det och skönt är ju det.

Tog en tur till stan och köpte nya fotbollsskor till stora killen. Det är tid för årets första sammandrag. Två matcher blir det imorgon. Jag och lite får klä på oss ordentligt så vi inte fryser. Han är lite snorig med och inte helt i form. Killarna är duktiga och på gott humör. Tur är det när mamma är sliten.

Efter vår shoppingtur åkte vi hem och liten skulle sova middag. Passade på och la mig hos honom och resultatet blev att vi sov i 3 timmar. Vet inte när jag gjorte något sådant sist. Skönt var det och väldigt välbehövligt.

Nu skall vi visst åka och köpa lördagsgodis enligt stora killen. Bäst att lyda.

fredag, maj 7

Övernattningsbesök

Just nu ligger min kära syster hos min stora kille och läser för honom. Det är så härligt att lyssna på deras skratt.
Syster skall på event i huvudstaden imorgon och kommunikationerna var allt för dåliga. Då är det bra att ha en syster som bor på vägen. Hämtade henne vid 21-tiden och skall lämna henne vid 9-tiden. Inte mycket tid denna gången men men...

Tyvärr mår jag inte alls bra. Det går väldigt upp och ner hela tiden. Näsan har redan blivit röd och svider. Huvudet bultar och tänderna värker. Hoppas det försvinner fort. Har bättre saker att syssla med än att vara sjuk.

Synden straffar sig själv

Var det bara för att jag klagade igår eller vad?

Vaknade med dundrande huvudvärk och lite ont i halsen. Snuvig med ett "ballong"huvud idag. Solen leker kurragömma och det blåser en god del.

Är det vad man får för att man klagar högt?

Idag hade jag förberett att ta en lång runda efter jag lämnat av barnen och innan jag satte igång med arbetet. Den planen blev inställd för inte tänker jag springa om jag är sjuk. Farligt och så ger det inte ett jotta. Kroppen är upptagen med annant just nu. Heja min kropp - bort med alla baciller fort fort fort.

Nu blir det en dusch och skölja bort de baciller jag kan (funkar nog inte men...) sen in till stan och jobba några timmar.


torsdag, maj 6

Nu skall jag beklaga mig lite

Kära blogg. Jag behöver beklaga mig lite för att lätta lite på trycket så nu tänker jag skriva av mig hos dig så jag kan gå vidare.

Barnen sover och jag sitter uppe vid datorn och skriver på rapporten som skall lämnas in nästa fredag. Det är kul men jag kommer på nya och mer saker hela tiden. Den blir bara större och större. Nu har jag hela nästa vecka på mig med och jag har kommit en god bit på vägen men jag vill ju så mycket. Mitt ständiga problem.

Varför är det så mycket lättare att skriva när jag egentligen borde sova. Det är som min hjärna är trögstartad och behöver dagen på sig för att vakna till liv och produsera ordentligt. Precis som när jag springer. Det tar attans lång tid innan jag blir varm och kommer in i andra andningen.


Just ikväll önskar jag att jag bodde närmre min kära familj. JAG VET att jag valt det själv och egentligen klagar jag inte men bara just nu. Denna veckan och nästa. Sen är det lugnt igen (för ett tag).

Jag vet att det går bra och jag fixar det men ibland kunde det vara skönt att ta den "enkla vägen". Ta hjälp och låta någon annan passa barnen eller nåt. Vill inte och tänker inte låta något gå ut över de. De kommer först och jag skulle inte kunna ha det på något annat sätt så tro inte det.


Det känns redan lite bättre. Tror jag skall släcka för idag och gå och lägga mig. Imorgon är en ny dag men nya utmaningar. Skall träffa en klasskompis och arbeta lite med henne.

Trötta killar


Så här ser det ut hos mig just nu.
De är så trötta att jag inte får upp de ur sängen idag. De får sova några minuter extra idag. Har inte hjärta att tvinga upp de nu.
Förstår dock inte varför för det var en lugn kväll och de kom i säng i ok tid. Inte helt som de skulle men nästan.
Idag skall jag träffa en gammal klasskompis på fika. Ser fram emot att höra hur hon har det och se lite hur verkligheten ser ut efter skolan.
På eftermiddagen skall jag massera för sista gången där och det skall bli skönt. Jag har insett att jag inte kommer bli en massör och det känns skönt att veta.
Älsklingen åkte på jobb igår så nu är det bara jag och killarna hemma igen. Denna perioden kommer flyga bort för jag har så otroligt mycket som skall göras. Det är samtidigt kul men utmanande.
Nu gör jag ett nytt försök att väcka de små för min mage börjar kurra och det är dags för frukost.

onsdag, maj 5

Arbetsförmedlingen

Bara hemma en snabbis för att kasta i mig lite lunch och kolla mailen.
Idag är jag på informationsdag om att starta eget. Inte nåt nytt men det kommer kanske. Inser att jag redan vet en hel del och det känns ju alltid bra att få det bekräftat.
Som vanligt gör jag saker större och svårare än vad det verkligen är. Tror jag börjar lära mig det snart.

tisdag, maj 4

Full fart idag

Idag får det bli full fart. Sista dagen älsklingen är hemma och jag har massor jag behöver göra med mitt projekt. Fick gjort en god del igår och det känns skönt men före man vet ordet av det så har tiden gått.

Skolan delar ut stipendium till en elev och projekt vid examen och jag har sökt det men tvivlar på att jag kommer få det. För att ha en smula till chans måste jag i alla fall uppfylla alla de krav som ställs och det är att passa deadline och göra ett kundnyttigt projekt.

Har redan börjat skriva på rapporten men desto mer jag skriver känner jag att det bara kommer fram mer och mer att tänka på.

Idag blir det redovisning för förskolepersonalen på ena skolan. Hoppas det blir lika givande som de andra redovisningarna.

måndag, maj 3

Barnarbete. För - emot?


Här hemma tillämpar vi barnarbete för vi anser det stärker de...

Nej, så illa är det inte men självklart får de hjälpa till för det är ju en del av att lära sig livet.
Så här kan det gå när man hjälper pappa olja alten. Man däckar av utmattning direkt på trägolvet.
Nu ligger han gott i sin vagn och sover förmiddagsluren.