torsdag, april 29

Älsklingen är och hämtar lilleman. Glömde av tiden lite så han fick bråttom iväg. Hmm.




Själv sitter jag och svettas klart efter 3 rundor i spåret. När jag la in de på jogg.se var det inte så illa. Kändes trögt och tungt idag. Trodde det var bland de sämre tiderna men icke. Det var ju en positiv överraskning.


Här är en film när liten cyklar på sin 3-hjuling. Han har lärt sig så fort och är så duktig. Han hoppar upp på cykel. Det går lika mycket bak som fram men vad gör det. Han tycker det är så så kul.










Samla sig

Sitter och försöker få lite gjort innan jag skall iväg och massera efter lunch. Har letat böcker nu på morgonen men det är inte så lätt. En bok vi har fått som rekommendation inför kommande Marknadsföringskurs har utgått och är slutsåld överallt. Hur skall man då få tag på den undrar jag. Dessutom verkar den vara ganska bra efter omdömen jag läst på nätet. Är det någon som har den eller vet var jag kan hitta den? Lånar den gärna om det går. Boken heter: Första boken - 19 snabblektioner i reklam av Sten Jansson.

Vi fick en lista på 6 böcker som förslag. Det blir dyrt om man skall köpa alla och det är kanske inte säkert att alla är nödvändiga. Lite jobbigt men med is i magen så ordnar det sig ofta. Det är nåt jag absolut behöver träna på.

Tror nog jag skall ge mig ut en tur och springa. Dels för att jag har sån lust men samtidigt är det nog bra för att rensa huvudet lite så jobbar jag effektivare efteråt. Blåser en del och är mulet så för att göra det lätt blir det kanske spåret där det är lite lä. Får ta några var så jag får lite km i benen.

onsdag, april 28

Onsdag


Stora killen vaknade kl 6 och var pigg. Det fick bli en stund framför TVn för honom. Nu är han igång inför skolan. Kläder, tänder och om jag har tur tar han håret med. När det varit kallare ute har han vägrat kamma sig för "det blir ju bara rufsigt igen när jag har mössa på".
Jag hade en intressant dag på "jobbet" igår. Fick ut mycket av det.
Liten sover gott i sin annorlunda sovställning. Hans pappa sover gott han med.
Vi köpte ny bäddmadrass igår och den blir nog bra men behöver sin tid att bli van vid. Det blev en tryckavlastande madrass som formar sig efter kroppen. Helt klart annorlunda att sova på.


tisdag, april 27

En dålig start

Igår var en lite seg dag. Allt rullade på som vanligt. Jag var och gjorde en liten redovisning av resultat för några förskolelärare. Fick en del nyttig information av de med. Idag är det presentation för lärarna. Två omgångar då det är två olika skolor.

Efter "jobbet" igår gav jag mig glad och motiverad ut på en joggingrunda. Det började starkt och bra. Solen hade försvunnit och det blåste en god del men inget av det stoppade mitt glada humör. Kom halvvägs runt och då kändes benen väldigt stumma. Stannade och stretchade lite och sen var det kört. Benen ville inte springa ett enda steg till. Attans så trist när jag hade sånt lust och motivation.
Vad gör man? Det är bara att acceptera situationen och lyssna på kroppen. Det är inte värt att pressa den när den säger ifrån. Jag stoppade mp3 spelaren och promenerade hemåt samtidigt som jag njöt av naturen med all fin fågelsång och stillhet.

Det blev en god middag med lax och chilispenatsås. Superenkelt och väldigt gott. En dusch på det och så var jag helt färdigt. Skulle natta liten och somnade själv som en sten. Älsklingen gick och la sig senare så klart och ställde ingen klocka. Han kollade inte heller om jag fick ställt min nu när jag somnade före jag skulle. Självklart hade jag inte det och som tur var vaknade jag av mig själv 7:10.

Har en så stor och duktig kille så det var inga problem att hinna till skolan fast vi sov lite längre idag. Lilleman vaknade strax innna vi skulle åka så han fick följa med och lämna på skolan för hans pappa sov visst vidare (sover ännu).

Idag skall de fira lilleman på dagis så det var bra att jag arbetar hemma på förmiddagen. Annars hade han missat det. Nu fick jag i han frukost och lämnat honom i tid. Hoppas han får en bra uppvaktning.

Idag blir det tandläkaren för mig. Tappade ju en halv tand för en tid sedan och jag tycker inte den lagningen känns bra. Skall dit på kontroll för det.

söndag, april 25

Vart tog det vägen?

Det fina vädret försvann och jag vet inte vart det tog vägen. Blev färdig med trappen fram och möblerna står på plats. Det blev ingen invigning av det idag bara. Trist när det är molnigt och ruggigt.

Nu är stora killen iväg på sin första fotbollsträning för i år och han var inte så glad för det. Får se hur mycket fotboll det blir eller om vi får hitta någon annan syssla till honom. Vad det kan bli är svårt för hans stora intresse är TV och spel. Inte så aktiva saker med andra ord.

Har just nu en känsla av att jag glömt något men det är kanske för att jag är lite trött.

Sol och skurhink

 Idag är det underbart väder. Solen lyser på en blå himmel. Här har som vanligt varit en underbar lugn morgon. Liten väckte mig 8 och det känns helt ok. Älsklingen sov till 9 så han är nog glad och pigg idag han med.

Nu gör vi oss iordning för att gå ut och skrubba entrén. När det är rent och fint där blir det sommarmöbler på plats igen. Mitt andra underbara vardagsrum som jag längtat efter.



Här kommer det bli många mysiga stunder även i år.

Vad skall ni hitta på en härlig söndag?

lördag, april 24

Lördagsnöje

Nyss hemkommen från min runda. Kroppen kvicknade till lite så det blev en mil. Slog till och med mitt PB ordentligt. Det gick väldigt bra och det var faktiskt riktigt skönt. Benen går som bara D men det är flåset som bromsar mig men det blir bättre och bättre.

Snart blir det grillat och mys med mina killar. Först en dusch.

Trött är en underdrift

Oj vad jag är trött idag. Snudd på medveslöst vaken. Fattar inte var det kommer ifrån men jag är extremt matt. Till och med så jag är alldeles yr i huvudet. Solen skiner helt underbart ute och jag har sån lust att ge mig ut på ett planerat långpass men måste nog vakna först.

Igår åkte jag en sväng till InterSport själv och såg efter nya träningskläder. Hittade massor. Såg ut som de precis fått in mycket mer kläder. Kul.

Det blev ett sätt med rosa jacka och svarta byxor som de hade med clubpris 550:- mot ordinarie 800:-. Tur man är clubmedlem. Sen blev det ett set med kortärmad jacka och knäbyckor. Riktigt snygg jacka som kommer användas även till vardags. Ett par extra korta byxor att springa i och en ros sportbehå blev det med.

Vi hade en riktigt mysig kväll hela familjen. Först åt vi räkor med limeaioli, mums mums. Till det blev det självklart ett glas vitt vin. Efter en god och mysig middag blev det film i soffan. Vi såg på Jumanji som vi har spelat in sen tidigare. Lite läskig men båda barnen såg på den med stora ögon.

Efter filmen kröp vi ner alla fyra i vår säng och mös lite. Stora killen somnade hos mig och när jag vaknade till var vi kokheta båda två. Det vara bara att bära in honom i sin säng och putta upp honom.

Ställde mig på min impedansvåg i morse och den visar att min muskelmassa sakta men säkert blir större. KUL att kunna se resultat på det sättet.

torsdag, april 22

En bra dag

Har precis kommit upp ur badet. Det blev premiärbad för mig idag. Helt fantastisk underbart härligt. Det kommer bli fler sådanna när tillfälle ges.

(Lånad bild då vårt badrum inte är helt klart ÄNNU och jag inte har någon bild på rummet med detta badkar i)

Extra gott var det efter att jag sprungit 2 varv i spåret och fått god mat i magen. Idag gick löpningen helt otoligt bra. Kunde sprungit mycket mycket mer men kände att jag ville ge mig med den lätta härliga känsla jag hade i knopp och kropp. Imorgon blir det kanske milen i stället.

Under min löprunda hade jag massor med bra och kreativa tankar. Skall skriva ner de innan jag glömmer bort de igen.

Tar nog en tur till Vingåker och Factory Outlett imorgon för att inhandla lite mer träningskläder. Idag var jag på vinden och tog fram ett par byxor till men att ha två par nu när jag försöker springa så mycket är lite i minsta laget känner jag.

Idag kom startnummret mm inför Göteborgsvarvet. En tydlig påminnelse om att sätta lite extra fart. Mitt mål är att delta och genomföra det. Nästa år kan jag sätta tydligar mål med tid.

Idag har varit en riktigt bra dag fast det snöat.

Lite för stor


Leker med storebrors saker på hans rum när han är i skolan. Provar turtelsmotorcykeln. Turtels får ligga på sidan och vänta.

2 års dagen i video och bilder






















Liten blev lite större igår. Oj så glad han blev för sitt kalas. Han somnade snabb och lätt igår och sov gott hela natten.

När han kom till morfar och Lenas paket tog öppnandet slut. Duplo safari var grejer det. Granntjejen E som var här gillade det med. De lekte glatt med det och efter en liten stund gick han vidare och öppnade det stora paketet från mamma och pappa. Den gillade han. När han fick prova ville han inte gå av. Han har redan hunnit "cykla" lite till idag.
Han fick fina kläder som behövs, gatkritor och pengar. Blir säkert mer till nästa besök i Göteborg.





















Efter presenterna blev det tårta och bulle. Mums. Jag hoppade allt vad kost och hälsa hette igår och det känner jag idag. Seg, hängig, ont i magen men gott var det. Bara det inte blir för ofta så...
Stora killen fick en vårpresent av morfar och Lena och den skulle provas med en gång. Sladden var kort så alarmen fick vänta men radion och klockan har provats flera gånger. Hinner inte idag tyvärr men imorgon skall jag ordna så han kan ha klockan uppe hos sig vid sin säng. Han sover ju i en hög loftsäng så det är inte bara bara med saker dit.






onsdag, april 21

2 år idag


Idag är det lillemans födelsedag Han blir hela 2 år gammal min lilla bus.

Det blir en lugn födelsedag med grannarna på besök. Fira får vi göra nästa gång vi är i Göteborg. Har ingen familj eller vänner nära som kan komma.

Idag regnar det men för 2 år sedan var det sommarväder här. Samma var det förra året på 1 års dagen.

tisdag, april 20

Helt sjukt

Jag har VUNNIT!
Tänk att jag nästan höll på att missa denna tävling hos min favvoblogg. Nu blir det att leta fram ett fin fint kort som jag skall ha på min canvastavla.

Jag gissar att det är en till här hemma som kommer bli toppenglad och den personen är i skrivande stund på väg hem. YES, vilken toppendag detta blev.







Vårkänslor


Första vitsipporna plockade för i år.
Var på en av skolorna och masserade och på väg hem kunde jag inte motstå att stanna för att plocka dessa skönheter. Det fanns massor av de på en bit av vägen.

Det kom ett paket till lilleman från Island i posten idag så helt kört är det inte med frakt och liknande. Självklart har jag lagt undan det så han får det först imorgon.

Tävling

Höll nästan på att missa den toppentävling hos en av mina favvobloggar.



"Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av 600 :- med fri frakt från Canvastavlan.se hos Carolina – var med och tävla du också!”

Tävlingen avslutas ikväll kl 18.00 så det var precis att jag han med.

En skön morgonpromenad

Vilken skön start på dagen. Tänk att kunna ta en härlig promenad till dagis med vagnen när solen skiner. Visserligen kallt men med rätt kläder så gör det inget. Liten valde mössa och skor själv idag.

Självklart skulle dockan med på turen. Han fick den vagnen i arvegods av våra grannar som nyligen flyttat. Sedan dess har den hängt med på mycket redan. Han älskar den. Extra kul när storebrors gamla docka följer med i.



Imorgon blir min lille kille 2 år. Tänk vad fort tiden går.

måndag, april 19

Tvätt i mängder

Vi har sorterat in ren tvätt i skåp och lådor. Hade samlat ganska mycket som behövdes tas om hand. Båda killarna var väldigt glada över att få hjälpa till. De nästan slogs om vem skulle få bära in det. Det blev att portionera ut uppdagen så de var sysselsatta hela tiden.


När tvätten var på plats var det sängens tur. Det var dags att bädda rent och då ville de mest busa i sängen så det tog lite längre tid att bli klar med det. Liten blev väldigt trött och gnällig.


Det är skönt att göra saker när man får så bra hjälp. De gillar att vara med och göra nytta. Borde lära mig att låta de vara delaktiga mera i allt här hemma.

Nu sover mina änglar och jag skall försöka jobba lite innan jag gör de sällskap i drömmarnas land.

Snurr i huvudet

Oj vad det går.
Sitter med lite kompletteringar till skolan och idag går det undan. Kanske all luft jag fick i helgen som gett resultat? Är nästan klar med allt som behövdes men nu får det bli en pause. Suttit koncentrerat framför skärmen sedan jag lämnat barnen och det känns i ögon, rumpa (saknar riktigt stol), armar och händer.

Klockan fortsätter att rusa och jag hoppas bli färdig med allt jag behöver innan jag skall hämta hem barnen igen. Har rester från igår så middagen är färdig.

Imorgon kväll kommer älsklingen hem igen. Längtar.

Vardag igen

Oj vad tiden går fort hemma hos oss. När jag väckte stora killen sa han att han skulle ligga kvar en stund. Nej, det är skola idag. Stackars han trodde det var söndag idag. Tiden går fort även för barnen tydligen. Han var lite sur en stund men det gick över.

Båda barnen är lämnade och nu väntar jobb och skolarbete. När jag lämnade liten hade han på sig storebrors nitarmband som han stolt gick runt och visade upp. Wow sa de andra barnen och då blev liten mallig. Fick som tur var ta det med mig hem igen.

Solen skiner och det är blå himmel. Fick visserligen skrapa rutan när jag körde stora killen till skolan men solen värmer nog snart upp ute.

söndag, april 18

Bilder från dagen

Först ser ni anslagstavlan jag och liten knåpade ihop på förmiddagen.

Sen är det lite kort och film från min promenad med liten som skulle sova. Gick 6 km bara för jag ville inte få en tråkig känsla en dag till av all motivind i vagnen. Imorgon hinner jag kanske springa en runda utan vagn. Hoppas det går lättare då.
Lite vår såg jag på vägen. Jag vet att jag kanske är lite sen men har faktiskt inte sett någon innan i år.

Efter det är det lite film och kort från vår lekstund ute. Vi har varit MYCKET ute denna helgen. Kan inte få nog om man frågar liten. Så fort vi går inte står han klar i dörren med sina stövlar på sig och ropar UT, UT!





Möte

Skall iväg på möte med stora killens fotbollslag. De skall presentera hur kommande säsong skall se ut. Får se om det blir något på honom i år. Han är sådär med det men så är han ju med allt annat med. Det är väldigt bra med fotboll för det är nära hemma och han får lite tid med barnen på orten. Han behöver komma ut och vara med.

Händig och trött

Vad jag har sovit konstigt. Känner mig slö, trött och hängig. Kroppen är inte helt bra men jag vet inte vad det är. Väntar tills älsklingen kommer hem men då måste jag in och göra en kontroll. Kan inte ha det så här. Det sliter på mitt psyke och kanske även på kroppen.

Känner mig märkligt nog i bra form annars. Har kommit igång med min träning så sakta och det känns riktigt skönt. Trivs med det och det är ju ett pluss för att man skall komma iväg.

Det blåser en del idag med så jag tar nog bara en långpromenad med vagnen. Tränar lite muskelstyrka hemma inne i stället.

Jag och liten har fått satt ihop den nya anslagstavlan. Blev små ändringar i designen men jag blev nöjd. Hoppas älsklingen gillar den med. Nu är det så gott som tomt på kylskåp och frys och det ser bra ut. Får se om jag kan visa bild sen om jag orkar.

lördag, april 17

Plättfrukost

Har haft en riktigt lugn morgon. Precis som det skall vara. Visserligen blev jag väckt av en arg stor kille.

Kesoplättar med äpple, kanel och kardemumma. Det var riktigt gott och det blev över till lillemans lunch med. Vi åt de med vaniljyoghurt till. Mums.'

Nya grannarna har hållt på att flytta in hela dagen idag så det har varit mycket folk här.

När liten skulle sova packade jag honom i vagnen och gav mig av på en runda. Kom inte så långt innan vinden satte bom stopp för det. Fick kämpa mig fram i storm med vagnen som ett stort vindtält. Det blev ju lite träning av det med men inte helt som jag tänkt. Sista biten gick att springa så det gjorde jag. Som förväntat blev inte detta min bästa runda men jag genomförde den vädret till trots och det är bra.

Älsklingens båt ligger på varvet i Fredrikshamn för årlig service och genomgång. Som alltid blir det en del fest och gemensamma aktiviteter. I fredags var de ute på gokart och bowling. Då verkade det ganska lugnt men igår, då var det maskapsfest och rederiet bjöd på skaldjursbuffe och tapas. Till det blev det öl och vin mm. De har även fått sovmorgon till 10 idag. Eftersom min älskling nog är bland de sämsta i världen på att vakna när han skall tänkte jag vara snäll och omtänksam flickvän och ringa och hjälpa honom upp. Jo tack. Kan säga så mycket som att det var tur jag ringde och inte var där för att väcka honom .

Vet inte hur det gick sen för jag vågar inte ringa igen. Hoppas han mår bättre i alla fall.

Vi har varit i butiken och köpt lördagsgodis och det var gott men fy blä vad jag mår dåligt nu. Att man aldrig lär sig. Åt inte mycket men tillräckligt.

fredag, april 16

Sova middag

Oj vad vi har sovit.

Jag sov ju ganska dåligt i natt så när liten skulle sova middag gjorde jag det med och oj vad vi har sovit.
Jag har inte sovit middag på evigheter känns det som och det var så skönt.

Nu är det snart tid för middag. Hoppas liten får behålla den men det tror jag. Han har ätit idag och inte visat tecken på att vara dålig.

Solen är här så vi går kanske ut en liten tur till efter maten.

Sjuk liten

Igår var en bra dag. Jag fick gjort en hel del av det jag behövde. Barnen var nöjda och glada. Vi var ute i den underbara kvällen och lekte. Liten cyklade lite helt själv på sin lilla trehjuling.

Tills kvällen kom och de skulle sova. Då kom det konstiga ljud från liten och han såg lite bekymrad ut. Tog med han på toa och han precis in så spydde han massor i handfatet. Han fick lite på armen och ville så duscha.

Klar och ren så var det dags igen. Då hade jag redan tagit fram en spann så han spydde i den. Han var så otroligt duktig. Mammas lilla ängel. Tömma och tvätta spannen så var det snart dags igen. Så höll på på några gånger. Han somnade lite emellan och efter ett tag fick han somna för natten. Lugnt och skönt.

Han sov gott hela natten. Värre var det med mig. Minsta lilla så rycker man till. Idag är han hemma med mig. Snälla grannen körde stora killen till skolan så liten fick sova. Sova gjorde han. Helt till 8.45 sov han. Nu har vi bara skrotat här hemma och han är slö men har inte dålig som tur är. Kan ha varit något han ätit.

Han har massor av små små röda prickar runt ögonen men det är troligen från när han tog i så igår.

Både jag och stora killen hade tid hos tandläkaren idag men den fick flyttas fram. Visste ju inte vad det var och ville inte riskera att smitta alla där. De har nog så mycket att göra som det är redan.

onsdag, april 14

Första milen

Har precis kommit hem efter att jag varit ute på min löprunda. Har efter tips från grannen och med hjälp av jogg.se hittat nya rundor att springa.

Idag tänkte jag prova den som var bara lite längre än mina andra två men när jag kom till korset för den lite längre och den ännu lite längre nya rundan blev det den ännu lite längre rundan. Flåset var bra, benen gick och solen den strålade så underbart. Hela 10,13 km blev det. Inte nog med att jag lade till nästan 4 km så förbättrade jag min km-tim med. Det trodde jag aldrig och gissa om jag blev glad när jogg.se räknat ut det. Fan va jag är bra!!!

Ett litet minus är att jag har fått lite ont i min höft och behöver se över den snarast så det inte går för långt om det nu är nåt. Jag har inte helt gett upp om att kunna starta i Göteborgsvarvet den 22 maj. Efter idag så steg min förhoppning något får jag säga.

Nu lite mat, dusch, jobb innan det är dags att hämta hem mina kottar.

Dag 2

Känner mig trött och sliten idag med. Har sovit dåligt. Vaknat flera gånger oroligt. Kommer inte ihåg om jag drömt nåt spec.

Barnen är lämnade och jag skall jobba lite innan jag ger mig ut och springer. Det är sol men blåsigt och lite kyligt i vinden. Hoppas det lägger sig fort så jag slipper allt för mycket motvind.

Behöver rycka upp mig lite tycker jag. Snurrar mest runt mig själv nu och det är inget kul. Säkert bara våren som skapar lite otämjd energi.


tisdag, april 13

Ahh...urk

God morgon, urk.

Somnade till men vaknade med ett ryck 30 min senare. Vet inte varför men låg i alla fall vaken en stund innan jag somnade om.

Klockan 5 vaknade lilleman till och började sparka runt. Han sover inte precis stilla lillkillen. Han skall ha fötter och armar i och runt min pyamas. Inte lätt att sova då.

5:15 när liten nästan somnat in igen var det dags för nästa att gå på toa. Liten vaknade till igen och fortsatte sparka.

Stora killen kröp ner igen i 20 min sen ville han ner och äta frukost. Inte en chans sa jag och det gick i 15 min sen var han bubblande sur. Lika bra han fick gå ner och se lite TV.
Själv somnade jag till i 30 min till. Liten sover ännu.

Kommer bli en trött dag känns det som när den startar så fel. Hoppas min löprunda ger mig lite energi.

måndag, april 12

Vardag - 1


Imorgon blir det tillbaka till vardagen. Har en konstig känsla att det var något som vi hade för länge sedan. Det har varit påsk och lov sen idag studiedag och så några helger. Det är en skön känsla.

Efter lite tvätt gick vi ut och har varit det så gott som hela dagen. Vi har haft en UNDERBAR dag. Jag har kännt mig lugn och barnen har varit glada. Kan nästan inte bli bättre. Fattas ju bara älsklingen så klart.

Skall kolla lite nya rundor på jogg.se Måste säga att det har gjort det än mer kul att träna för nu kan jag följa mina framgångar på ett helt annat sätt. Tror jag börjat gilla siffror och diagram en hel del nu. Sporrande och bra.

Bjuder på en härlig film från vår dag och mina tokiga, härliga, gulliga, roliga, underbara ungar.

Förbättring

Hej vad det går. Gav mig ut och sprang när liten skulle sova. Det gick väldigt bra idag fast jag hade en trög och sne vagn att putta på. Det gick till och med så bra att jag sprang med en snittfart bättre än alla andra gånger jag varit ute i år. Nu är farten inte så mycket att skryta om men jag är nöjd och stolt över det jag presterar. Har ingen press på mig själv annat än att jag skall ta mig ut. Vill jag gå så går jag, vill jag springa så gör jag det.

Idag blev det även en annan runda än den jag sprungit innan och den var även lite lite längre. 6,83 mot den andra 6,49. Jag sa lite lite och det är ju det. Skall se om jag inte kan testa spåret imorgon om tid tillåter. Borde vara smält där nu.

Resten av dagen har vi gjort lite tvätt men annars varit ute hela dagen. Underbart väder. Så fint att stora killen tyckte han skulle ha shorts och det fick han.

Studiedag


Barnen är hemma idag med. Studiedag på skola och dagis. Vädret är så där. Grått och baran några få +. Ut en tur blir det ändå men kanske inte lika länge som igår.

Nu blir det frukost efter en lugn start på dagen. Hoppas hitta orken och lusten till att städa lite. Just nu har jag lagt mycket till sidan som inte blir gjort av sig själv och som skriker efter min uppmärksamhet. Uppryck tack.