fredag, februari 26

En spontan tur


Imorgon kommer min stora lilla kille hem från sitt sportlov hos sin pappa. Längtar. Vi behöver åka till Stockholm och hämta honom vid flyget och då pasar vi på att besöka min syssling och minstemannens fadder. Det är allt för länge mellan gångerna vi ses. Vi sover över där tills imorgon för att få lite tid ihop. Det blir en bra helg.

HAN är hemma!

Älsklingen är hemma!

Just nu är han med minstemannen i simhallen och badar. De är badtokar båda två. Jag passade på att göra lite skolarbete i lugn och ro medans de är borta. Vad vi hittar på resten av dagen får vi se. Vi skall mest bara njuta av varandra och ta det lite lugnt. Har inte ens bestämt vilken middag vi skall ha och det är inte likt mig.

torsdag, februari 25

Aaaahhhhh

NU vill jag ha hem min älskling!

Det var inte den bästa morgonen jag haft idag. Jag fick i alla fall duscha men sen tyckte liten det var dags att vakan. Allt för tidigt för honom och mig. Han var trött, grinig, klängig och jag hade för mycket jag behövde göra på morgonen. Till råga på allt hade en huvudsäkring gått och det upptäckte jag först när jag väntade på att omeletten skulle bli klar (vilket den så klart aldrig blev).

Det var bara att gå upp och försöka klä på sig och sminka sig i mörkret. Nu tror ni säkert att jag är helt oduglig. Varför bytte jag inte bara säkringen?
Saken är den att min lille, idag griniga, trötta och klängiga, kille gärna vill vara nere i källaren och pilla på allt han inte får och lite till. Så om jag skulle gå ner med honom där skulle morgonen bli ännu värre. Det behövde jag inte idag.

Nu är han på dagis och jag sitter här. Jag HAR bytt säkringen och nu är det ljus. Gjorde mig en frukt/yoghurt smoothie som får bli min frukost. Laddar med mer mellanmål idag bara.

Nu skall jag till skolan sen skall jag iväg och lämna slutrapporten till företaget där jag gjorde LIA 3.
Ikväll kommer älsklingen hem!!!

onsdag, februari 24

Oj oj

Nu är det mycket men när jag sätter mig för att skriva om det är det helt tomt i bollen.
Varning, varning. Jag borde nog trappa ner men jag vill inte.
Vissa perioder i livet är bara extra tuffa och ger man sig bara D på det så går det.

Älsklingen befinner sig åter på torra land men tyvärr kommer han inte direkt hem till oss utan sticker inom hans syster i Oslo. Systersonen har fyllt år och de träffas så sällan. Hoppas de får en mysig kväll ihop.

Imorgon är det skola och jag har två kapitel i boken att läsa så det tänker jag göra NU.

God natt alla nära och kära och alla ni andra som läser detta. Sov gott!

tisdag, februari 23

En enda lång process

Ämnet för tiden är processledning och det är dödsintressant men ack så snurrig i bollen man blir. Självklart är det väldigt logist och väldigt nödvändigt men det är så många bita att hålla reda på och som man inte kan vara utan. Is i magen helt enkel och det är inte det lättaste för stunden.

Läraren vi har är väldigt inspirerande och lite utmanande. Väcker lite nya tankar och synsett hos oss och det är riktigt bra. Hoppas resten av kursen fortsätter som den börjat men det tror jag nog den gör. Han brinner för sitt yrke och älskar det. Det märks.


 

Tillbaka

Sitter och väntar på att liten skall vakna. Vi var hemma igår för han var så förkyld men på eftermiddagen och kvällen var han riktigt bra så idag får han gå till dagis så jag kan komma till skolan. Runt 4 i natt vaknade han och var helt otröstlig. Sparkade, slog och skrek. Kan ha varit en mardröm. När han lugnat sig lite gick vi ner en tur och tog lite att dricka. Han somnade inte om direkt och är trött idag. Han får sova en stund så han orkar med dagen. Det viktigaste är inte tiden utan att han får bli helt bra. Till skola och dagis kommer vi fast bara lite senare.

Min syster har ju varit här och det vara bara helt underbart. Tiden flög iväg och jag och mina barn hade önskat hon kunde stanna mycket längre. Liten går och ropar på kusinen och moster lite varje dag. Hoppas vi kan träffas snart igen.

Jag och liten var till Arlanda i lördags och lämnade stora killen som skulle få flyga till sin pappa över sportlovet. Var självklart lite smått nervös och var nära flera gånger att ställa in och boka om men det hemska vädret som skulle komma blev inte så illa. Vi tog god tid på oss och det enda hindret var att vi hamnade bakom plogbilar på E20 och fick köra i 40 några mil. Det gjorde inget. Vi hade aldrig bråttom.

Värre var det för min syster och barn som blev fångar på SJ:s X2000 nr 429  i Halllsberg. Tåget var 3 timmar sent från början och när de kom ombord var all mat redan slut. Resan som skall ta 2 tim och 10 minuter tog över 9 timmar. Personalen ignorerade de. Det blev fullt på toaletterna. Maten var slut nästan från start mm mm.

När jag hade lämnat de hörde jag på radion att de skulle ställa in flera tåg får de inte kunde få växlarna att fungera som de skulle. Nu tycker jag det är märkligt att de chansar med några tåg när de vet problemet innan. Sen är det extra märkligt varför de inte laddat tågen med proviant i fall något skulle gå fel (som de misstänkte). Vi skulle köra tur retur Stockholm och jag hade laddat bilen men tjocka filtar, massor av frukt, snacks, dricka, varma ytterkläder, mössor, vantar mm mm. Något kunde ju hända och vi blev stående.

Nu skall jag försöka få upp min sömntuta så han inte sover bort hela dagen.

Här snöar det massor igen.

onsdag, februari 17

Syster

Har ju min syster på besök och jag verkligen njuter. Igår åt vi en mysig middag ihop och efter det spelade vi kort med barnen. Lite trångt runt vårat köksbord men alldeles underbart.

När vi sedan skulle bädda till de var alla barnen med och "hjälpte" till. De skojade och busade för fullt. Snacka om att ladda batterierna med lycka. Vi avslutade med att ligga alla 6 huller om buller i vår stora säng medans jag läste TinTin för de barn som ville höra. Liten snurrade mest runt mellan oss.

Jag la mig med mina barn i vår säng och somnade jag med. Syster tyckte jag behövde det så hon väckte mig inte. Får ta igen vår pratstund ikväll om vi kan få barnen i säng utan att jag somnar. Troligen inte möjligt men då får syster väcka mig.

Mina barn fick gå till skolan (det måste han ju) och till dagis idag. Jag har gjort klart det sista på min hemtenta och syster med barn har bara slappat och myst.

Nu är syster och hennes dotter och hämtar min minsteman på dagis. På väg hem går de förbi butiken. Jag är hemma med hennes son som inte vill gå ut. Han trivs hemma hos moster.

Ikväll skall vi alla gå på stora killens rymdkväll på skolan. Då kommer jag ladda mitt batteri med lycka och glädje ännu mer. Kan inte få nog så mycket och jag njuter allt jag kan de här dagarna.

tisdag, februari 16

Besök

Idag kommer min syster och hennes barn på besök till oss. Yippy!

Jag har jobbart hårt för att bli helt klar men tentan men det lyckades bara nästan. Har 2 av 8 frågor kvar. Hon har säkert överseende med att jag sitter lite fast hon kom för att umgås med mig och mina barn.

På torsdag har stora killens klass rymdkväll för familjerna. Extra kul nu när syster och barnen kan följa med och se.

Lite är på dagis och nu skall jag lämna stora killen på skolan innan jag åker till min skola. Hoppas dagen går fort idag.

söndag, februari 14

Jag är glad!

Fick precis ett meddelande om att min syster med barn kommer på besök några dagar nästa vecka.

Jag är så glad!!!

Ett annat besked jag fick idag var att stora killen kommer kunna åka till sin pappa som planerat. Imorgon skall jag ringa till SAS och boka biljett.

Inatt kommer jag sova gott. På tal om det så skall jag förbereda barnen för sängen. Borsta tänder och läsa saga.

Vi har i alla fall sol

Alla hjärtans dag och här sitter jag med min tenta. Satt ganska läng med den igår med och gjorde en hel del. Tyvärr gjorde jag det lättaste först så idag går det lite långsammare.

Tanken är att den skall göras under en dag och det finns inte en chans att jag fixar det på den tiden. Nu har jag kommit en bit på vägen i alla fall och det känns skönt.

Jag hade hoppats vara klar med den i helgen så jag kunde få en lite lugnare vecka speciellt om nu min syster kan komma hit. Syrran! Se nu till att ringa och ordna med allt så ni kan boka och komma hit. FIX!

Alla hjärtans dag idag

Så var det alla hjärtans dag igen och den firar jag med mina guldklumpar. Älsklingen är på jobb så klart så vi får ha en myskvälle eller nåt när han kommer hem igen. Fick sova ok för barnen så det var en bra start på dagen. Nu blir det frukost. Det blir nog mer tentaarbete idag med. En tur till pulkabacken hoppas jag hinna med. Får passa på när snön ligger kvar.

lördag, februari 13

Testar lite nytt

Testar lite nytt jag hittade på nätet. Får se hur det fungerar.

Tenta

Har gjort en del på min hemtenta i Folkhälsovetenskap idag. Försökt varva det med barnen som kallar.

Liten har sovit middag i två timmar och stora killen spelade Ps2. Det gav mig lite tid att sitta i lugn och ro. Nu leker de ihop efter att fått en liten muta i form av var sin glass. Ibland är det lov. 

Nu får det bli paus i pluggandet tror jag. Får fortsätta imorgon. 

Trist att inte hinna med annat just nu men samtidigt kan jag leva med det eftersom det helt säkert kommer leda till något bra för mig och mina barn (självklart för dig med älskling).

Lyxar till det med Kyckling i savoykål till middag. Mums. Till det tar jag nog lite rödvin. 

Ny design

Lite förändringar på gång här inne. 

Snälla Russin har hjälpt mig förnya min blogg. Vad tycker ni? Jag gillar den. Har länge velat ha detta upplägg för att göra den luftigare, ljusare, helt enkelt finare.

Tack gulliga du. Du är så duktig och kreativ. 

Hon har även gjort detta underbara halsband till mig.

Jag älskar det och har använt det flitigt. Har fått så mycket kommentarer på hur fint halsband jag har. 

Vill gå

Har en önskan om att kunna gå på denna mässa i Örebro. Jag får ha minst ett barn med mig. Två om det inte går att ordna så stora killen kan träffa sin pappa.

Jag önskar han kunde åka till sin pappa över sportlovet men det finns omständigheter som gör att det inte är upp till mig att bestämma. Han räknar dagarna helt ovetandes om att hans resa troligen är inställd. Har inte hjärta att tala om det för honom ännu.

Har en ganska stor hemtenta jag behöver göra. Detta ämne är intressant och nyttigt men just nu har jag lite svårt med att få ihop tankarna när jag skall skriva. Det är bara till att börja så får jag se hur det går. 

Önskade min älskling var hemma nu för det är så mycket jag ligger efter med men nu är det inte så och då får jag bara hantera vardagen bäst det går. Oftast fixar jag det med.

Systers barn har sportlov nästa vecka och hon har lust att komma upp. Oj vad jag vill det. Tyvärr har även hon drabbats  av krisen och blivit permiterad från sitt arbete. Det gör att hon kanske inte kan komma. SJ har ju inte de mest prisvärda resorna men kan hitta. Svindyrt helt enkelt. Hoppas du fixar det söta syster. Saknar dig!

torsdag, februari 11

Lågkonjunktur


Nu börjar det krypa lite närmre även här. Det är fler och fler som jag känner som drabbas av nedskärningar, dålig ekonomi, svårt på arbetsmarknaden. Måtte de bara stå ut och klara sig tills det vänder. 

Jag är så glad att vi inte har blivit drabbade och jag upskattar verkligen det vi har. Inte bara med pengar, hus, bil och utan även med hur medvetna vi är om att inte göra något som kan "skada" oss senare. Är så glad över att min älskling är medveten med och noga följer med på det vi har och planerar för framtiden. Även om vi har det bra idag så kommer det vända snart och räntor och priser kommer gå upp. Det är oundvikligt och då får man hoppas att folk varit smarta och inte tagit sig vatten över huvudet.

Hur tänker du? Lev idag? Planera för framtiden? eller något annat...

Myshumla

Såg att Mamma Russin tagit ett test så där försökte jag det med. Jag blev också en Myshumla men också lite mimstamöjligtoman, rosamolnare och avskalare. Lite utav varje med andra ord.

Rosamolnare tycker jag ser ut att passa så som jag känner mig.

söndag, februari 7

Hjärnskakning?

Ett litet kort hej sen sängen.

Vi har varit hela helgen i Branäs med min härliga familj. Massor av skidor, god mat och trevligt sällskap. 

Min stora kille vet inga gränser för vad han vill och kan. En tuffing till hans mammas fasa. De har en stor luftkudde bakom ett hopp och det skulle han absolut testa. Tyvärr fick han inte upp farten och trillade på rygg och kanade över kanten. Han blev mest rädd och besviken tror jag men en mammas hjärta blir lite skakigt ändå. Han har klagat en del på huvudvärk men för övrigt varit bra. Nu ligger han i sin säng och sover. Jag tänker kolla honom under natten så allt är ok. 

Alla säger jag är överdrivet orolig och hönsig med mina barn men det gör mig inget. Det är ju min skatt och INGET får hända de om jag kan styra över det. 

Varför fick han hoppa undrar ni kanske. Det fanns massor av skydd runt hoppet och jag vill inte göra mina barn rädda för att jag är orolig. Själv är jag lite av en fegis med det mesta och jag vill försöka att inte begränsa de med min oro. 

Nu skall jag lägga mig inför en ny skoldag imorgon. Har mycket att ta igen efter sjukdom på barn och skidsemestern. Blir en tuff vecka men det får man ta ibland.

onsdag, februari 3

Suck

Det var visst inte slut på det sjuka här hos oss. När vi lagt oss och jag nästan somnat börjar liten svälja hårt och strax efter kom DET. DET fyllde en stor del av sängen, liten och mig. Det var bara att klä av sig och ta med en yrvaken liten in i duschen. 

Vad kan det vara? Han var dålig i söndags men i måndags och nästan hela tisdagen var det full fart och god aptit på den lille. Magsjuk trodde jag man fick och "led" av helt tills det var slut. Inte att det visade sig lite här och där.

Napparna är kokta och sängen bytt på (i natt) och det har svabbats med klorin. Nu jäklar får det vara bra. Vi som har en lång härlig helg planerad önskar allt det sjuka långt bort.

Ute snöar det i massor. Tyvärr blåser det med så det är inte helt så mysigt som det skulle kunna vara. 

tisdag, februari 2

Ström

Igår kom det äntligen några elektriker hit och fortsatte på det påbörjade projektet i källaren. De jobbade hela dagen och blev nästan färdiga. Ett tag såg det riktigt mörkt ut men tack vare deras skicklighet kommer nog det med att lösa sig.

Vi har bytt ut hela proppskåpet mot snabbsäkringar och då även installerat jordfelsbrytare på huset. Känns skönt. Det var endast lampan över diskbänken som var felkopplad. 

Föreutom proppskåpet kopplade de inte golvvärme i tvättstugan och ordnade nya kontakter till mig. Nu kan jag äntligen tvätta och tumla samtidigt igen. De har kopplat till badkaret så snart det kommer till vatten kan jag ta mig ett långt härligt bubbelbad. Det längtar jag till.

Meningen var att de även skulle koppla in golvvärmen på badet och det började de med. Det var något fel på strömmen dit för när de mätte ledningarna var de helt döda. Fy. Det såg ut som vi skulle bli tvugna att riva upp golvet igen och byta ut de MEN tack vare duktiga killar ser det ut att kanske kunna ordna sig. De skall komma tillbaka på tis nästa vecka och göra klart. Då skall de även hjälpa oss med strömmen i sovrummen. Just nu tänder vi vår taklampa i lillemans rum. Så kan vi inte ha det. 

Liten har inte varit mer sjuk. Hoppas det bara var något tillfälligt i söndags. Ingen av oss andra har blivit dåliga heller. 

måndag, februari 1

God morgon?

Tröttheten känns inte ännu men lär komma senare under dagen. 

Lagom till middagen igår blev lilleman sjuk. Han spydde en fontän över hela sig och sitt bord. Det var bara upp och i duschen. På med pyamas. Ner och försöka avsluta middagen för oss andra. Ny omgång. Ny dusch. Ny pyamas. 

Efter det ansågs middagen avslutad och jag satte mig  i soffan med lilleman som nu var ganska trött. Det kom några gånger mer men då var jag beredd med en hink så det gick smidigt under omständigheterna.

Han somnade och har sovit ok hela natten utan några illamåeden. De första tim sov jag inte så bra. Minsta lilla host, skruv eller gny så vaknade jag redo med spannen så vi skulle slippa få allt i sängen. Den behövdes inte mer som tur var. 

Nu sover han hos sin pappa och jag gör mig klar för en dag i skolan. Det är bara att bita ihop.

Önskar alla en härlig dag.