söndag, januari 31

2 blir 3

Väggen som delar vårat sovrum i två kom så upp igår. Rummen blev inte så små som jag trott vilket måste betyda att vi tidigare haft ett väldigt stort sovrum. 

Jag och barnen var med grannen och hennes dotter i Örebro på IKEA. Vi och alla andra. Det gick väldigt bra och vi hade en riktigt trevlig stund. Fick köpt lite saker till lillemans rum men även nåt till storebror. Jag gillar expedits system. Användbara och fina. Det blev en lite med fyra turkosa lådor till. Här är lite av det jag köpte:


De svarta lådorna är en isats till storebrors expedithylla. Han börjar ju få lite mindre saker nu och då är det lättare att ha ordning på de i lådor än i de stora hyllorna.

Vad jag skall göra idag vet jag inte ännu. Vad jag borde göra vet jag men till det krävs lite ork och lust och det finns inte idag. Längtar tills vi skall bort och åka skidor. Träffa min familj, vara ute hela dagarna och bara ladda, ladda, ladda batterierna. Behövs verkligen. Längtar!



lördag, januari 30

Fel

Idag vaknade jag 6 av lilleman men han var inte helt vaken utan gnydde och snurrade i sömnen. Sen höll han på fram och tillbaka tills 7.30 då han vaknade till. Han snurrade inte hela tiden men tillräckligt ofta för att jag inte skulle kunna sova ordentligt utan bara låg kvar trötttt.

Storebror kom in och busade lite. Det var en mysig stund men ändå har jag vaknat på fel sida. Känner mig sur, irriterad och förvirrad. Suck vilken start. 

Idag är det då tänkt att vi skall få upp en vägg så lilleman får eget rum men jag har god lust av avlysa. INGET är direkt förberett och då låser det sig för mig. Klarar inte av att gå vidare när det inte är ordning på innan.

HOPPAS det löser sig och det gör det säkert. Var bara tvungen att lätta trycket lite. Ta det inte så allvarligt ni som läser detta. Det är min blogg och ibland är det jag skriver inte logiskt och det får ni ha överseende med. Tolka inte sakerna som står här utan läs de. Hm... Gå vidare...

Önskar alla andra en härlig vinterdag. Vi har -20, ljust och MYCKET snö. Vackert

fredag, januari 29

Arg

Vi har ett system i skolan där alla har sin plats i kylskåpen som är uppmärkta med namn. Det fungerar bra anser jag. Har tidigare inte haft problem med det tills idag.

Ett annat system är att man köper kaffe och mjölk när det behövs och så delas det av alla. Jag hade med ett paket mjölk för det använder jag i mitt te (dricker inte kaffe).

När jag till lunch tog en kopp kände jag att mjölken nästan var slut. Eftersom jag behövde den sista skvätten till min kopp på em fikat ställda jag in paketet på MIN hylla. När det så var dags för mjölken var det någon som tagit den från min hylla. SLUT! Snacka om att jag blev sur.

Eftersom vi är så många ansåg jag det inte vara någon nytta att ta upp det. Jag hade ingen aning om vem det skulle kunna vara och skulle nog inte få reda på det eller så om jag tog upp det. Bara att sura en stund och sedan släppa det.

AHHHH, borta...

torsdag, januari 28

Omvänt

Sitter nu uppe fast klockan är mycket. Datorn i knät, älsklingen vid sidan och TV:n på. Barnen sover gott i sina sängar och jag borde följa deras exempel. Jag har skola imorgon och behöver min sömn. Det är bara det att när huset blir tyst och stilla och jag har möjlighet att sitta lite, då kvicknar jag till. Egentligen är jag väldigt trött men det är så skön att bara sitta och slappa.

Sista dagen i skolan denna veckan. Sista dagen på denna kursen. Näst sista dagen med bara två sovrum.

Nu är jag glad

Dagen började inte så värst bra. Jag var minst sagt arg i morse. Bilen jag skulle ha blev ställd på gatan i natt och hade blivit plöjd in så klart (som tur var gick han ut och fixade det). Sen var det någon vänlig själ som skottat in min kontakt och bil vid garaget. Kom knappt åt att koppla loss motorvärmaren. Ingen mer snö där tack!

Det var lite segt i skolan med lite för mycket repititioner av dagen innan. Onödigt enligt mig och slöseri med tiden. 

Nu är humöret bra mycket bra. Skulle säga att jag är glad, lugn och nöjd. Vi låg alla fyra i vår säng och läste godnattsaga för stora killen. MYYYSSS. Nu ligger han i sin säng och älsklingen försöker lägga liten. Hör att det inte går så där värst bra. När man skall sova skall man inte skratta och tjuta så. Ja, ja. Första dagen med pappa hemma och då får man bryta rutinerna lite. Han är ju ledig från dagis imorgon med.

Själv skall jag plocka undan efter middagen som inte blev gjort förut sen får jag se vad det blir. 

onsdag, januari 27

SÅ sant

Snö

Oj vad det snöar. Har snöat sedan 9.30 idag. Om man lämnar bilen i 10 minuter måste man borsta av den igen och skrapa rutorna lite. Jag älskar det konstigt nog. Vi har äntligen fått en riktig vinter i år och det är så fint, härligt, underbart, kul. 

Tycker inte ens det är jobbigt med alla blöda och smutsiga kläder heller. Stora kvasten står utanför dörren och den tar det mesta. Resten torkar fort här inne.

Om inte allt för lång tid åker vi till Branäs en helg och vi längtar hela familjen. 

Älsklingen är på väg hem och har lovat att köra extra extra försiktigt. Han ringde förut och stod och väntade på färjan mellan Horten - Moss. Den hade tydligen varit med på sökuppdrag där för sorgligt nog var det en helikopter som störtade i vattnet där. De letade efter den.

Kläm de igen

Era tummar för att jag denna gången vinner denna ljuvliga ängel hos Ebbas änglar. Skulle den inte passa bra i mitt snart nya spa-badrum? Självklart!

Tävlingen pågår till och med lördagen den 6:e februari. 

Mina killar

Så här somnade lillebror i lördags. Vi kröp upp alla tre i vår stora säng och såg på Lets Dance. 


Den här såg jag igår när jag gick inte för att lägga mig. De hade krypit ihop i sömnen. De är så gulliga tillsammans. Det börjar bli lättare för storebror nu. Lillebror börjar bli roligare att leka med och lillebror älskar att vara med sin storebror. Ropar hans namn om han inte är nära och springer efter honom hela tiden. Det värmer ett mammahjärta nästan på gränsen att smälta bort helt.

Så typiskt

När jag läste nyheterna på nätet såg jag det här. Varför skall det komma just idag? Idag är ju dagen då min älskling skall komma hem till oss igen. Han har en lång biltur hem från Norge och nästan helt till andra sidan av Sverige. 

Idag är det grupparbete i Rehabiliteringen och jag skulle önska att idag var en dag med studieuppehåll som vi kan ha i ganska ofta. Skulle vilja fixa i ordning lite här hemma innan älsklingen kommer. Det finns inte så mycket tid eller ork till det nu för tiden. 

På lördag skall älsklingen och grannen bygga en vägg i vårt sovrum så lilleman äntligen kan få ett eget rum. Det skall bli så skönt. Tror storebror längtar mest. Då kanske han kan få ha sitt rum lite mer i fred. Nu älskar lillebror att vara där. Tyvärr tror jag inte det blir så för det är delvis storebrors sällskap som lockar.

Nu skall jag få storebror ur den varma goa sängen och ner till det kalla köksbordet för frukost. Sen är det skola för honom och dagis för lillebror.

Själv drar jag till bibblan och pluggar.

måndag, januari 25

Kan det hända igen???

Nu har underbara Carolina en ny helt fantastisk tävling. Jag har tidigare haft en sådan tur hos henne att vinna ett presentkort hos supergrafik.se där jag tänker köpa två av denna text. Väntar bara på att lilleman skall få sitt rum först.

Jag har hela tiden sagt att jag aldrig vinner men nu får det bli att jag har vunnit en gång i alla fall. Efter denna tävling hoppas jag kunna säga att jag har vunnit två gånger. 

Tävlingen jag pratar om är kanske inte så spännande för alla men för mig är den mitt i prick till min snart nya tvättstuga.

Carolina samarbetar med Lauras.se och priset är dessa underbara tvättmedelstunnorna. 


”Jag tävlar om tvättmedelstunna i valfri färg från Lauras hos Carolina – var med och tävla du också!”

Som vanligt så måste jag ju köpa till en extra. Skall ha en svart till fägtvättmedel och en vi till vittvättmedel så klart.

Hemtenta

Så var jag äntligen klar med min hemtenta i sjukdomslära. Kanske inte det roligaste jag gjort men man lär sig alltid något. 

Vi fick en del frågor att svara på samt att vi skulle välja i en lista en sjukdom och skriva en berättelse om en person som haft den. Jag valde att skriva om min pappa som haft lymfom cancer. Idag fick vi till slut tid till att prata om det över telefon. Har försökt i flera dagar men med barn hemma hela tiden som kallar på uppmärksamhet har det inte varit lätt. 

Nu hoppas jag bara på att hon vi hade som lärare skall godkänna mig och att jag slipper mer i detta ämne. Imorgon börjar nästa ämne och det är skönt att kunna koncentrera sig om det. 

Jag var med lilleman och handlade in för veckan. Han var ganska trött när vi åkte dig men jag höll han vaken i bilen. Tydligen var han tröttare än jag trodde för han somnade i sätet i kundvagnen. Fick avsluta handlingen med en hand som höll hans huvud och den andra packade upp varor, betalade och packade i varorna i vagnen igen. Det gick faktiskt väldigt smidigt. Nästan lättare än när han är vaken och skall resa sig hela tiden och springa iväg. 

Peppar, peppar...

Idag är vi alla friska. Det var en dag med tillfällig feber på lilleman igår. Han har varit sval och sovit hela natten. 

Vi höll på att försova oss idag. Jag kom upp 7.15 och det är absolut i det senaste laget men vi hann. Stora killen väckte mig 4.50 för att han inte fick något täcke. Efter det hade jag svårt att somna om och när kl ringde snoosade jag för länge.

Idag skall jag göra klart min hemtenta och maila in den. Sen blir det matlista och inköp. Utöver det vet jag inte ännu men tiden har en tendens att gå ändå.

söndag, januari 24

Ohh

Har precis sett färdigt Dirty Dancing och jag tröttnar aldrig på den filmen. Tycker den är hur bra som helst. En riktig tjejfilm.

Sjukdom

Liten vaknade halv 8 och det var inget konstig i sig. Nu har han sovit 1,5 tim i mitt knä på soffan. Han ville inte äta, var hur klängig och slö som helst hela morgonen. Det förstår jag varför nu. Tagit tempen och den var 39,4. Stackars liten, han är helt ur form. Lite snorig men inte så mycket. Det kommer kanske. 

Nu tog stora killen sin sista piller på kuren igår och idag blir liten sjuk. De löser av varandra här hemma. Älsklingen kommer hem på onsdag natt och det är bra. Skönt med lite hjälp med de sjuka små.

lördag, januari 23

Jag älskar vintern

Det är så fint när all snö ligger på marken, husen, bilar, träd...

Vi var ute och lekte i 2 timmar. Åkte pulka, snowracer, gungade och kastade snö. Stora killen fick en träff rätt på min hals så snön sakta åkte ner helt innanför tröjan ner på magen. Det var kall. Sen var den leken slut.

När vi kom in var det dags för lunch. Det blev dinkelplättar och pannkakor. Kors så mina barn åt. Gjorde en sats för 4 personer och det blev inget kvar. Nu gör stora killen sin läxa och lilleman sover gott i sin vagn i vardagsrummet. Det är tyst och lungt här hemma. 

Om inte så väldigt länge nu skall vi åka på vår årliga resa till Branäs. Vi hyr en lägenhet där vi bor allihop tillsammans. Vi åker med min syster, hennes man och deras två barn, min mamma och hennes manDet är många på litet utrymme men det går hur bra som helst. 

Vi skall vara där tors-sönd om några veckor. Jag längtar. Tittar på webkamerna där varje dag och det ser bara så kul ut. För två år sedan var det första gången min stora kille åkte skidor och han är en naturbegåvning. Fixade det redan första timmen. Nu får han vänta på sin mamma i backarna.


Men innan vi åker skall vi fortsätta på "mitt" nya spa i källarne, få ordning på tvättstugan och  bygga ett eget rum till lilleman. Nu har han inget rum och sover hos oss. Alla hans leksaker ligger i vardagsrummet och det börjar bli lite för myket nu. De hinner få så mycket på två år.

En helg till

med underbar vinter. Ca -5 grader och solen lyser. Vi hade sovmorgon idag med. Nu får jag sovmorgon mest hela tiden. Kanske kompensation för amningstiden då jag aldrig fick sova. 

Ikväll får vi sällskap av granne och dotter. Hennes sambo skall ha arbetskamrater hemma på lite festligheter. Bra för oss för då får vi ju lördagsmys med sällskap.

Vi skall ut igen och åka snowracer och pulka. Det är så kul och barnen gillar det med ;)

torsdag, januari 21

Ett år till

Då har man upplevt ännu ett år i sitt liv och födelsedagen är ju en liten bekräftelse på det. Helt ärligt så bryr jag mig inte ett dugg om min egen födelsedag längre. Det är bara en dag till i mitt liv. Det som betyder något för mig är min tid med mina barn, min skola, mitt hem, min familj, mina vänner. Helt enkelt det vardagliga som händer i mitt liv. Allt det där som gör att mitt liv är så bra som det är och just är MITT liv. 

Självklart finns det alltid saker man önskar eller drömmer om men så skall det även vara. Utan drömmar och mål skulle nog livet bli väldigt tomt.

När jag var liten skrev jag fina långa, långa listor både till födelsedagen och jul på saker jag ville ha. Nu har jag väldigt svårt att bara komma på en sak. Jag är nöjd med det jag har och det är en väldigt skön känsla. Skulle önska så många som möjligt fick känna så med. 

Nu skall jag gå och bara titta och njuta av mina barn som målar och leker så fint tillsammans.


onsdag, januari 20

Jag klarade det...

Så har jag äntligen hittat min present. Måste ju säga att det var väldigt lurig av min älskling och egentligen inte så svårt. Jag är bara så dålig på gåtor och liknande fast jag tycker det är kul. 

Jag fick en sådan här:


En Omron BF 500, sammansättningsmätare.

  • Tillförlitlig helkroppsmätning
  • Mätning med fyra sensorer genom både händer och fötter
  • Visceral fett nivå (djupliggande fett bland organen) - 30 nivåer noteras
  • Vilometabolism (ämnesomsättning) -förbrukning av kalorier vid kroppens viloläge
  • Skelettmuskulatur i procent - från 5% till 50%
  • Vikt, Kroppsfett och BMI med grafisk tolkning
  • Minne för 4 personer och dataundersökning upp till 90 dagar
  • Validerad medicinsk produkt - med tillhörande noggrannhet och tillförlitlighet

Han tyckte inte det var en så romantisk present men jag blev imonerad. Jag har pratat om att jag vill ha en sådan ganska länge men inte nu det sista. 

Vilken underbar sambo jag har som tänker så på mig och lägger ner tid och energi på att göra saker för mig. 

Tack! Jag älskar dig!

Grattis!

Ett eget grattis till min kära syster. Hoppas du får en bra dag idag.


Jag saknar dig.

Jag älskar dig.

Nu ses vi snart och då jäklar ;)


Sista chansen

Idag är det födelsedag.
Just nu sitter jag en liten snabbis här medans mina killar får sov en liten stund till. Lilleman skall på dagis, jag skall på skola men stor killen får vara hemma. Vi har en snäll granne som kommer och kollar till honom under dagen.

Fick ett "sista" mail igår med en bättre sammanfattning än den jag gjorde.
  1. Adressen till butiken "din" er Köpmangatan nr XX, och ligger i Violen (en mini galleria)
  2. Butikkens navn er veldig LIKT navnet til en av våre närmeste naboer i ..., detta navnet var veldig populärt i Norge på 1930-talet. Og er like vanlig i Norge som i Sverige.
  3. Små barn har ofte navn som er populäre for tiden, mend ELDRE folk har navn som var populäre för i tiden, som feks på 1930-tallet ;)

Det finns fem butiker i Violen. Jag har redan varit inne i en av de och frågat. Då är det bara fyra kvar. En butik där är Netto och den kan jag hoppa så då är det bara 3 butiker kvar.

Idag kommer jag få en present från min älskling även om han inte är hemma.

Grannarna kommer över på lite mackor och fika ikväll.

tisdag, januari 19

Presentjakten fortsätter

Nu tycker älsklingen att jag borde ha listat ut det. 

NEJ, det har jag inte. Jag är så värdelös på gåtor. När jag var inne i stan och hämtade medicin till stora killen gick jag förbi enda butiken med ett "namn" i namnet och frågade om de hade ett paket till mig. De tyckte det var en kul ide och önskade mig lycka till men tyvärr var det inte hos de det fanns. Suck!

Det jag vet än så länge är att:

  1. det är ett gammalt norskt killnamn som var populärt på 30-talet. Ca 15 000 heter det i norge idag och nej popprinsessan så är det inga av de namnen du så snällt räknat upp
  2. det ligger på Hantverksgatan vid eller i Violen.
  3. vi har en gammal granne som heter det. Om han är gammal eller om det är en tidigare granne vet jag inte.

Jag hoppas jag får en till ledtråd imorgon. Det skulle ju vara trist om jag inte hittar den. Vill inte att älsklingen skall behöva säga det heller. 

Får ta mig en tur på stan imorgon efter skolan och "leta". Det har inte funnits tid eller möjlighet nu när barnen är dåliga. 

Vilken vinter

Hemma idag med för vård av barn. Vi har aldrig haft så här mycket sjukdom och besvär som vi har nu. Det ena avlöser det andra. 

Igår var barnen hemma pga biverkningar av strutan. Igår eftermiddag åkte vi till doktorn med stora killen. Han har fått urinvägsinfektion och kan inte gå i skolan på minst två dagar. 

Lilleman har sovit så dåligt så det är lika bra han är hemma med oss. Han vaknade flera gånger och grät, skrek och sparkade. Han trillade till och med ur sängen en gång. 

Nu sover fortfarande mina killar och får göra det tills de vaknar. 

Får ta en tur in till stan sen och apoteket. Måste åka förbi skolan och lämna in min uppgift jag hade till idag. Det minsta jag kan göra. Barnen kommer självklart först men det är samtidigt stressande att missa så mycket som jag gör just nu. Som tur är kan jag ta igen det senare med en  extra uppgift.

måndag, januari 18

Feber

Barnen är varma. De fick feber av sprutan igår. Båda är hemma med mig idag. Hoppas vi kan få en bra dag ändå och att jag får lite fred till att plugga.

Som tur är så  kan man inte se på de att de har feber. Lilleman har "pratat" i sömnen och skrattat högt. Så gulligt. Det brukar han inte göra. Varje gång han skrattade eller "pratatde" reste sig stora killen upp för att kolla till honom. De är för söta min älsklingar.

Fick en extra (eller var det dagens) ledtråd i kommentarerna till hint nr 2. En av grannarna heter samma som butiken. Hm. Måste vara trög för jag vet ännu inte vilken det är. Får nog ge mig på nätet och kolla butikerna runt omkring.

söndag, januari 17

Spruta nr 2

Idag åkte jag in och tog spruta nummer två på barnen. Jag har inte märkt något på de under kvällen och hoppas de klarar sig undan biverkningar helt denna gången. Om inte får de vara hemma med mig imorgon. Har hemuppgifter att göra så jag missar ingen närvaro på skolan. Det är inte helt lätt att sitta och konsentrera sig med barnen hemma men om jag måste så går det på något sätt.

Nu har jag gjort klart ett fotoalbum till lilleman som han skall ha på dagis. Flera kort har redan blivit lite böjda för han älskar att titta på kort.

Han har lärt sig säga mormor

och idag när jag lagade mat sa han pannkaka med. Tänk om det börjar släppa nu. Skulle vara kul att få höra han prata lite mer. Nu är det mest mamma, C(storebrors namn), papa, titta, TUT.

Han tränar aktivt på det hemma och jag slipper inte undan. Han håller två saker som han växelvis håller fram. Då skall jag säga vad det är. Ex två pusselbitar. En buss, en bil, en buss, en bil, en buss, en bil.... Ja ni fattar. Lite tjatigt här hemma nu men väldigt kul att han vill. Mamma ställer upp helt klart.

Hint nr 3

Tre gator i centrum bildar en triangel. Butiken ligger på en av dessa tre gator.
Tack älskling. Det är ju bara alla handelsgatorna i stan.

Då vet jag i alla fall att det är i centrum. Det närmar sig.

lördag, januari 16

Hint nummer 2

Andra hinten till var min födelsedagspresent är kom idag. 

Butikens namn är väldigt lik ett norskt killnamn som var populärt på 30-talet. Både jag och älsklingen känner någon med det namnet. Hm.

Ingen ide ännu. Har ju heller inte önskat mig så mycket i present så det är ju ingen ledtråd heller.

Ut

Vi skall ut och åka pulka och snowracer. Det är ju riktigt varmt idag. Hela -2.5 bara. Så varmt har det inte varit på flera månader här.

Fick en liten sovmorgon idag. Liten väckte mig halv nio. Skönt. Fram till nu har vi bara slappat och myst.

Hoppas ni också har en skön lördag.

fredag, januari 15

En annorlunda present

Jag fyller snart år och min älskling är som vanligt inte hemma. 

Idag fick jag ett lurigt mail från honom om att det någonstans finns en present att hämta för mig. 

  • Jag kan hämta den på min födelsedag om fem dagar. 
  • Jag bör ta med legitimation när jag hämtar den.
  • Första ledtråden är att den finns i en butik inne i stan som är närmst där vi bor.

Kommer tydligen få fler ledtrådar men jag får försöka hitta den själv. 

Hur tusan skall jag bära mig åt. Visserligen finns det inte väldigt mycket butiker där men vad gör jag. Skall jag bara gå runt till alla och fåga om de har en födelsedagspresent till mig eller? Har ni några råd och tips så kom med de. Behöver nog all hjälp jag kan få.

Ett bett till

Så har det hänt igen. Liten har än en gång blivit biten på dagis och av samma kille som alltid. 

Nu har min lilleman börjat och slå lite han med så helt oskyldig kanske han inte var. Trist är det ändå. Det blev ett ordentligt märke på kinden men det gick inte igenom huden som tur var. Skall ta kort på det för dokumentation. Det har varit lite för mycket märken på honom där snart.

Dagisalbum

Ett av korten till albumet från i vår semester.

Sitter och letar i alla kort vi har på datorn. Barnen på litens dagis har var sin bok med fotografier av familj, vänner, djur mm som de kan ta fram och titta i och prata om. Vi har inte  fått gjort någon till vår son och nu är det hög tid. 

Han älskar att sitta med mig vid datorn och titta på kort och filmer så jag fattar inte varför jag inte fått mig till att göra det tidigare. Strunt samma. Nu blir det gjort i alla fall.

Nyklippt


Nästan i alla fall. Nu var det några dagar sedan han klippte sig.

Tänk att jag har så svårt att få till det där med klippning både av mig och barnen. Lilleman har aldrig riktigt klippt sig. Vi har klippt hans lugg några gånger men för övrigt är det aldrig rört. Tänker ev klippa i ordning det till våren när värmen kommer.

Själv skall jag klippa mig nästa vecka. Får se om det blir några före och efter bilder där.



onsdag, januari 13

Kallt

Ute är inte så väldigt kallt som det har varit. Bara -12 grader idag. Lustigt så man anpassar sig till årstiderna. 

Något som tyvärr var kallt idag var min tänkta dusch för att vakna till liv. Det visade sig när jag kollade att en viss liten kille i detta hus har haft lite pilliga fingrar. Varmvattensberedaren stod på 35-40 grader. HUU. 

Tror jag hoppar duschen på morgonen. Får ta en extra lång och ordentlig i kväll. Har lite smutsigt hår men det får bara vara. Jag och kyla går inte så bra ihop.

Tänk på mig. Idag skall jag till plågis och laga den halva tand jag bet av dagen innan nyår. Börjar känna av att den skaver på min kind så det skall faktiskt bli ok att få fixa den även om jag verkligen avskyr plågis.

tisdag, januari 12

Vardag igen...

Så har vardagen även kommit till vårt röda hus med vita knutar. 

Stora killen börjar skolan idag men jag och lilleman tar en dag extra hemma. Jag har ju inte helt haft ledigt utan det finns alltid något att läsa.

Tänker ta en tur till dagis på besök idag. Det var ganska länge sedan han var där nu och över jul och nyår upplever jag att han har blivit mer klängig och mammig. För att göra det så lätt som möjligt inför imorgon så tar vi ett litet besök.

Jag har sett lite runt att det inte bara är jag som har lite bloggtorka just nu. Det är flera tjejer som jag har följt och haft kontakt med som har det som jag. Hoppas verkligen inte de försvinner helt bara.

Idag skall även stora killen klippas. Det är långt över tiden. Skall se om jag kan ta några före och efter bilder. Om jag får lov så klart. När man är  8 år har man en egen vilja men man vet bara inte när man har det. 


måndag, januari 11

Studiedag

Barnen har studiedag från skola & dagis idag så vi får en extra dag hemma. Jag skulle varit i skolan men när man är själv och bor långt bort från familj finns det inte så mycket att välja på. Kommer få göra extrauppgifter och lämna in utöver de ordinarie för att ta igen. 

Solen lyser på blå himmel. Det är -12 grader. 

fredag, januari 8

Total torka...

...

Jag har så mycket att skriv om och känner att jag behöver skriva av mig men jag får mig inte till att ta den lilla tid som behövs.

Det får bara vara lite uppehåll tills orken vänder tillbaka.

Jag läser mina favoriter men inte ens där orkar jag ge ljud ifrån mig.

Ha tålamod. Jag kommer igen. Jag lever och har det bra.