torsdag, december 31

Gott Nytt 2010!!!

Vill bara önska alla ett riktigt
Gott Nytt År!
Hoppas 2010 blir allt det du drömt om och önskat.
Jag vet att mitt kommer bli händelsrikt och utmanande.

lördag, december 26

Tänk om...

jag vann denna tävling hos Dianas glogg. Vilken fin present det skulle bli. Har letat men inte hittat något passande tills nu.



Håll tummarna är ni snälla...


fredag, december 25

Jul

I år firar vi jul på Island. Älsklingen är där ifrån så nästan hela hans familj och släkt bor kvar där.
Flyget hit gick över förväntan bra. Jag har blivit så mesig på äldre dar. Skiträdd för att flyga helt enkelt.

Den 23:e var en lugn dag. Vi åkte på lite shopping innan det var dags för middag hos svärmor.
Älsklingens syster har en arbetskamrat som åker runt och är tomte för sina kollegor. Han kom dagen innan julafton till Ama (farmor). Liten har alltid älskat tomten men i år har han visst blivit väldigt rädd. Filmen talar tydligt för det. Stackars liten. Det gick lite lite bättre efter en stund men helt happy blev han aldrig. Paket ville han inte ha.

På Island finns det 13 tomtar och de lägger alla var sin klapp i skon som barnen ställer i fönstret 13 dagar före jul. Om barnen inte är snälla får de en potatis i skon. En ganska bra tradition tycker jag. Nu var vi ju inte här så många dagar innan jul men på julafton fick till och med jag en klapp i skon.

Ett smyckesskrin fick jag. Tänk att tomten här på Island visste att jag inte hade något och att jag älskar vita saker.

Liten hade lärt sig från dagen innan att det stod paket i fönstret så han såg det direkt.
På julafton är det tradition att man åker och tänder ett ljus och läggen en krans/kvist på graven till familj. Det gjorde vi och alla andra i Rejkavik. Polisen var ute och dirigerade all trafik.

Det var väldigt mysigt på kyrkogården. Mycket folk och massor av lyktor. Såg några familjer som tagit med vin och glas och stod vid graven och skålade "med" sina avlidna släktingar.


Efter det åkte vi tillbaka och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi firade jul hos svärmor med älsklingens systrar och familjer. Vi var 10 st. Lagom i en lägenhet på 3 rum och kök. Maten var rypa och lamstek.


Vi var hemma hos Älsklingens syster runt 22. Hon och hennes son skulle övernatta hos hennes festman så vi hade lägenheten helt för oss själva.

Jag fick en dvd av min mamma med flera gamla super 8 filmer hon fått lagt in på dvd. Det var hur kul som helst att se mig och min syster som små och alla i familjen när de var unga. Vi såg en del av den innan vi gick i säng.





lördag, december 19

"hemma"

Nu är jag och stora killen hemma hos min mamma och "hagge". Vi har varit i stan med alla andra julgalna människor. Stora killen behövde en ny jacka. Vi hittade en fin i jeansliknande tyg men som var vind och vattentät. En riktigt fin jacka blev det.
Tack snälla mormor!

Klockan har blivit mycket. Vi har ätit gott och druckit lite vin till. Sen har jag och mamma suttit och pratat om allt och lite till. Lite som i gamla dagar. Så mystrevligt så.

Stora killen är fortfarande vaken. Han har spelat lite datorspel sen sett lite film med "hagge".

Imorgon skall vi vara med morfar innan det är dags att lämna stora killen till hans farmor.

onsdag, december 16

TITTA!

Är det möjligt?

Är det sant?

Har det äntligen hänt mig?

Ja, ja, ja!

Jag vann en tävling. Nu får jag sluta säga att jag aldrig vinner för det hör till historien. 

Jag har vunnit en tävling.

Tack gulliga Carolina.

Dagen idag

Älsklingen är på väg hem!

Det är vinter hos oss men det tror jag gäller många. Helt underbart fint är det. Tyvärr har det inte funnits så mycket tid till att vara ute och njuta av det.

Till helgen har det så blivit dags att lämna över stora killen till hans farmor och senare till hans pappa. Det är lite trist att jag inte får ha hela familjen ihop något år och fira jul men jag kan inte klaga. Vet att alla har det bra och det är det som räknas.

tisdag, december 15

En toppenblogg

Vill bara tippsa om denna blogg

Fram till jul har hon en ny tävling varje dag med toppenvinster.

Jag är själv med vissa dagar men har inte lyckats vinna nåt ännu. Hoppet lever kvar.

Imorgon är det dragning på denna vinst och det hade ju varit så fint tills när lillkillen får sitt nya egna rum. Självklart måste ju storebror få en med.

söndag, december 13

Rullande luciatåg

Det var mörk ute och jag har inte bästa kameran men man kan ana det.
Vi mötte ett rullande luciatåg och jag var bara tvungen att stanna och filma. Det var för gulligt.

På tiden med lite bilder och videos

Lilleman gillar att använda mammas finsaker. Idag blev han riktigt fin. Dubbla diadem och rouge. Om det inte vore för de blå strumbyxorna kunde det vara mammas lilla tjej.
Stora killen lyckades få ihop en stor snöboll. Det har snöat men det kommer bara lite åt gången.



Mina älsklingar utanför huset. Här syns våra ljus "istappar". De lyser så mysigt på kvällen.




Min nya fina adventsljusstake. På detta kort har jag precis bara haft första ljuset tänt.


Nu har vi ju varit sjuka i en vecka och älsklingen är på jobb. Fick dessa fina blommor av honom. Krya på er mina älsklingar. Visst är han bäst min älskling
Liten har snöbollskrig med storebror. Det är bara det att han får mest tag i gamla löv som han kastar. Tåliga storebror.

Det får plats en 8-åring och en 1,5-åring i de bilarna man kan låna när man är ute och handlar. Bara så ni vet. Mina killar har testat och det är sant.

Lucia kom med snö

Inte mycket men marken är dock lite vit. Termometern visar på -0,4. Perfekt dag att gå ut. Himlen är lite grå men det är ganska ljust ändå.

Nu har vi varit sjuka i en vecka här hemma så nu får det vara bra med det.

Idag var första dagen som jag fick i lilleman sin medicin utan att själv blir helt nerkladdad. Han har haft stora problem med den men igår kväll skulle han göra som storebror och idag fick jag i hela dosen. Bättre sent än aldrig.

Vi skall göra oss i ordning och gå ut och leka av oss lite. Måste få tillbaka rutinerna lite innan vardagen börjar om imorgon. Barnen har varit uppe sent och sovit sent men det tar slut idag (hoppas jag).

lördag, december 12

På rätt väg

Vi är på rätt väg här hemma.
Vi börjar bli friska. Barnen börjar få tillbaka färgen på kinderna.
Jag har lite mer ork nu än jag haft den sista veckan.
Tvätten har fått en hjälpande hand.

Just nu försöker jag jaga damråttorna här hemma. Om jag inte gör det idag så tar de snart över huset.

Stora killen står i duschen för att spola bort alla elaka baciller. När han är färdig klär vi på oss och går en tur i det fina vädret med lillen så han får sova middag.

Vad vi skall hitta på resten av dagen får vi se. Vill försöka plugga lite. Det finns alltid saker att göra, läsa, skriva.

Solen skiner på en nästan blå himmel. Termometern visar på precis över 0.

onsdag, december 9

Fortfarande hemma

Det är inte lätt att vara hemma med två sjuka killar och försöka göra lite arbete samtidigt. I tillägg är jag nog själv inte helt i form. Det går framåt i alla fall.

Igår somnade båda killarna hos mig i den stora sängen. Sen har det varit en ganska lugn natt. Lilleman grät lite runt tre. Var nog en mardröm. Det gick fort över och vi kunde sova vidare. Hela familjen sov till 8. Skönt. Det behövde vi.

Jag är ju ute på min LIA-period (praktik) och skall hålla i en stressföreläsning imorgon fm. Älsklingen har sagt ifrån att han måste komma hem för vårt av barn men tyvärr har hans företag inte följt med oss andra ur grottstadiet.
Självklart så nekar de honom inte det för det har du ju inte rätt att göra men det måste komma en vikarie för honom innan han kan åka hem. Där tar de nog chansen lite för igår fick han höra att: det finns en kille som kan komma men först på torsdag men då är de kanske redan bättre hemma och klarar sig utan dig...

Varför måste det vara så neandertalsaktigt tänk inom manliga yrken???

Jag har ju själv arbetet på de båtarna så jag vet hur det fungerar. Vad som förväntas osv. Hade inte räknat med att det skulle gå men det känns skönt att älsklingen inte är inne i det tänket utan vet att det är hela livet som gäller och inte bara arbete först och resten sen.

Nu har jag fått beklaga mig nog.

Sen är jag så jäkla korkade med. Jag har en underbar familj och jag vet att de hjälper mig när jag behöver och de kan men jag får mig inte till att fråga.
Idag gjorde jag det ändå för det börjar bli smått panik i mitt lilla huvud.
Jag frågade min kära syster om hon kunde komma och självklar kunde hon det.
Att det skall vara så svårt?
Hon kommer med tåget ikväll och åker hem imorgon em.

Nu får jag sätta fart och förbereda mig allt jag kan för imorgon skall JAG hålla i en föreläsning om stress som JAG har skrivit. Nervöst, utmanande men även lite kul.

tisdag, december 8

3 x

Precis hemkommen från vårdcentalen. Båda killarna har halsfluss. Den stora hade ganska illa men på den lille hade det precis börjat.
3 x halsfluss
3 x penicilin
3 x sjukskrivan
3 x lycka för fast vi alla 3 är sjuka är de söta och duktiga mina killar och det värmer en mammas hjärta.

måndag, december 7

Vila

När man får tid och skall vila så kan man inte. Jag har i alla fall försökt göra det. Har legat på soffan ett tag och verkligen försökt slappa.
Detta är nog ett typiskt stresstecken. Skall ta det till mig och inte iggnorera det som man lätt gör. Jag känner mig inte stressad men är det säkert ändå. Snart jul, mycket jag vill göra på praktiken och hemma, ensam med barnen, huset är en röra, Lucia tors och fred och ingen att fira den med (igen). Om jag tänker efter så borde jag ta det lite lugnare.

Visserligen är positiv stress bra för oss. Det hjälper oss prestera mer när det behövs.

Hoppas mittt försök till vila hjälper så jag fort blir frisk och kan träna lite. Behöver få röra mig igen.

Nu skall jag hämta hem stora killen. Får passa på när jag kan hämta de tidigare. Det blir en del långa dagar för de nu när vi är utan älsklingen hemma. Lilleman sover troligen så honom hämtar vi om en timme. Skönt med lite egen tid bara jag och C.

Apoteket

Nu har apoteket öppnat och jag skall hämta ut min medicin. Bäst att göra det direkt så jag har det hemma när det är dags att ta igen. Viktigt att göra det rätt så jag blir frisk fort.

Barnen är på skolan och dagis och jag skall försöka arbeta hemma det jag orkar. Lite blir det säker men jag skall försöka vila lite med. Vila är nog den bästa medicinen.

Barnen var inte helt överens med mig igår om att de skulle lägga sig tidigt igen för det var skola, dagis idag. Båda protesterade ovanligt mycket eller så kändes det bara så när jag själv inte var på topp.

Idag var de sina vanliga gulliga jag igen.

söndag, december 6

Medicin

Det var som jag trodde. Har fått halsfluss. Det var några år sedan sist som tur är. Inte som för min kära syster som nyligen fick operera bort sina mandalar för hon hade det så ofta.

Har fått vilat mig en stund på soffan när lilleman sov middag. Idag blir nog i alla fall stora killen glad. Det får bli pizza till middag. Orkar inget idag.

Efter läkarbesöket trodde jag att det inte skulle påverka mig så mycket men det kom lite senare. Tung över bröstet och lite yr. Det blir till att ta det riktigt lugnt.

Halsont

Har sovit dåligt. Känns som jag vaknat varje gång jag skulle svälja. Först trodde jag det bara var att jag var torr i halsen men nu misstänker jag halsfluss.
Vaknade med riktigt äcklig hals och lite huvudvärk.

Eftersom jag är ensam med båda barnen vill jag inte avvakta och se om det ger med sig utan har bokat tid till undersökning. Fick till nu 10.15.

Vi som skulle åka och shoppa kläder till stora killen för jul idag. Det får bara vänta.

onsdag, december 2

Förvirrad i veckan

Jag har jobbat på som vilken vanlig tisdag som helst. Allt gick bra till min vän A sa emot mig att det är faktiskt onsdag idag, eller?
Ha, fick nästan henne in i min vecka med.

Ibland blir det bara så fel i huvudet. Det märkliga är att jag packade stora killens väska med badkläder när han skulle till skolan idag. Simmar gör de bara på onsdagar. Hm.

Nu ligger båda killarna och jag skall försöka "jobba" lite. Får jag gjort lite nu innan jag lägger mig kan jag "jobba" kortare på fredag.

tisdag, december 1

VARNING.Inte för den känsliga

Optical Illusions
The best optical illusion pictures.



www.winterrowd.com

Ensam, snor och rörigt hus

Så har dagen kommit och älsklingen har åkt på jobb. Det blir en dag extra denna gången.



Just nu sover liten i sin vagn. Skall strax hämta stora killen på skolan. Solen skiner och allt är lugnt.



Är hemma idag med liten som blev dålig i helgen. Han fick hög feber och senare lite snuva och hosta. Idag är andra dagen utan feber så imorgon får han gå på dagis igen.



Vi såg i söndags att lillemans kulor inte var där de skulle men när jag tryckte lätt kom de ner igen. Igår var de borta igen och då kom de inte ner utav tryck. Vi ringde vårdcentralen och fick en tid. Vi uppgav även att han hade haft feber i helgen om det kunde hänga ihop.

När vi blev uppropade fick vi vänta i ett undersökningsrum till läkaren skulle komma tillbaka strax. Tillbaka kom en väl täckt läkare med handskar och munskydd.

-Ni har sökt för feber?

-Nej för hans kulor men han har haft feber i helgen.

-Så han har feber?

-Ja.

-Förkylningssymptom?

-Lite men inte väldigt mycket.

-Då har han säkert svininfluensan.

-?

Läkaren var helt hysterisk. Totalt nojig. Sa att man kunde ha den utan att vara sjuk, att rekommendationerna inte stämde, att symptomen inte stämde enligt råden...

Vi blev helt stälda. Lilleman var ju mycket bättre och febern var borta. Märkligt beteende.

Till slut fick vi han att undersöka hans kulor, som vi sökte för, och det var inget ovanligt eller allvarligt så länge de kom ner igen.

Nu blir det att kolla varje gång jag byter blöja.



Vi var i Göteborg i helgen men det blir ett annat inlägg. Under tiden lämnade vi inte bilen till en kille för lite små reparationer.

Igår kom han så med den och älsklingen fick köra hem honom igen. Klockan blev mycket och jag la båda barnen för natten.

Vi läste nattsagan för stora killen i min säng och hade så mysigt. Jag och mina små killar. Sen gick stora killen in och la sig i sin säng. Jag sa "god natt" till honom och skulle sedan lägga lilleman. Stora killen ropade flera gången och jag blev lite irriterad. Sista gången kom jag inte helt direkt och när jag kom in låg han och snyftade.

-Det är massa konstiga ljud i mitt rum :(

-Nej då, det är bara din säng som knakar när du rör dig.

-Nej det är det inte.

-Sov nu, jag är här uppe. God natt.

Sen gick jag in till lillaman igen. De gick ganska lätt att lägga honom men det var bara för att klockan var allt för mycket.

När jag kom ut igen sov stora killen gott.

Jag var lite orolig för älsklingen som inte kommit hem ännu. Bara han inte kört i diket. Funderade på om han inte svarade i mobilen skulle jag be grannen köra vägen för att se efter honom.

På mobilen var det obesvarade samtal och sms.

ÄLSKLINGEN VAR UTELÅST. Han hade glömt ta med sig nyckel. Klantigt.

Han hade kastat sten på rutan upp och det var det som stora killen hörde och blev rädd för. Stackare och mamma som inte trodde på honom.