tisdag, november 24

Resultatredovisning

Sitter och skall äta en snabb lunch innan jag åker in till kontoret. Vi har äntligen fått tid med VD för att redovisa resultaten av vår undersökning. Nervöst men kul. Nu gäller det att verkligen göra ett bra jobb.

Samtalet med dagis gick som förväntat bra.
De tycker han är en så glad och trygg kille. De har inga problem med honom med något. Så skönt som mamma att få höra.

Vi pratade lite om de episoderna av "olyckor" som hänt och tydligen har den killen fått tillbaka ordentligt av samma slag. Det var kanske det som behövdes. Efter det har det varit lugnt men personalen släpper det inte. De är fortfarande vaksamma. Bra!

Dagisprat

Skall strax iväg till dagis på uppföljningssamtal.
Tanken var att jag skulle få mig en liten sovmorgon då jag inte skulle iväg till kontoret så tidigt. Som vanligt (tyvärr) blev det inte så utan jag fick gå upp med stora killen så inte lilleman skulle behöva vakna så tidigt. Det ledde till att älsklingen fick min sovmorgon.
Lättast är nog bara att inse att sovmorgon får jag när barnen blir stora.

Har lite att fråga kring det som hänt när liten blivit biten och riven illa. Han har några röda streck på kinden sedan sista gången som inte vill gå bort.

Har inget hört på ett tag och undrar då om den killen som gör det har bättrat sig eller hur det nu går.

För övrigt har jag inget direkt att ta upp.
Liten älskar att vara på dagis och man kan se att han tycker om sina fröknar.

måndag, november 23

Julljus nr2

Idag var det dags för utvecklingssamtal med stora killen. Det var över förväntan bra. Vi har haft lite dialog med hans förken tidigare för att ta fram uppgifter som hjälper honom i skolan. Det ser ut som våra ansträgningar ger resultat.

Vi är så otroligt tacksamma och glada att han har så bra fröknar som verkligen ser barnen som individer och jobbar för att alla skall kunna utvecklas. När man hör folk prata och läser tidningarna låter det som de lärarna är ett utrotat släkte. Jag förstår att det är en tuff arbetsmilljö som motarbetas av nedskärningar mm.

Nu sitter han och gör sin matteläxa så duktigt. Lilleman "diskar" som vanligt. En favoritsyssla. Älsklingen lagar mat. En återkommande favorit hos oss blir det idag. Fylld köttfärslimpa med ugnsrostade kikärtor.

När vi kom hem från skolan hängde älsklingen upp våra "istappar" julljus på entren. Det är så fint. Älskar denna tiden på året med mörker och mycket mys. Nu fattas girlangen med ljus runt balkongen och vår ren med släde på taket.

Imorgon blir det (kanske) sovmorgon. Skall vara på dagis halv nio på utvecklingssamtal med lilleman. Sen är det troligen hemarbete. Skall skriva lite på en stressföreläsning. Intressant och kul.

Ikväll blir det kanske en film och mys med älsklingen om vi kan få barnen i säng i tid.

lördag, november 21

En helg med familjen

Sitter just nu och planerar för en helg vi skall ha med familjen innan jul. Det kommer bli en riktigt underbar helg med massor av mys, kärlek och härligt sällskap.

Vi skall hem till min mamma och sova hos de. En av kvällarna skall jag och älsklingen för första gången sedan lilleman kom gå ut för oss själva. Mormor skall vara barnvakt och det kommer gå så bra. Lilleman trivs så gott i deras sällskap. Det blir ganska långt mellan gångerna vi träffas men det tar bara några minuter så är lilleman "hemma" med de igen. Underbart.

Jag och älsklingen skall gå ut och äta här först. Sen får vi se vad det blir. Har bokat ett fönsterbord med utsikt över älven. Romantik!

En av dagarna skall vi även gå på julmarknaden på Liserberg. Det är något vi försöker göra minst en gång varje år. Det är så mysigt att bara gå runt bland bodarna, åka lite karuseller och dricka glögg. Vanligen brukar vi köpa världens godaste senap då med men nu har vi kvar sedan sist så det behövs nog inte i år.

Flygande Jacob står i ugnen. Snart blir det lördagsmys med mina killar.

torsdag, november 19

Fullt i kroppen

Det var inga som helst problem med att ta sprutan. Visserligen regnade det men det var nog det enda trista med det hela. 

Stora killen bestämde ordningen. 

  • Älskligen
  • Stora killen
  • Mamma
  • Lillebror

Fy vad läskigt säger han när älskligen får sin spruta. Han hänger över för att riktigt kunna se allt. Slutar inte titta fast han säger det är läskigt. Sen är det hans tur. Får sitta i älsklingens knä för lite pirrigt var det. Han skulle berätta om sin super present han fick av morfar och L i tisdags men kunde inte slita uppmärksamheten från sprutan. Rycker till när hon sticker och gnyr lite men det går fort över i nyfikenhet. 

Två klara och så var det mammas tur. Suck. Det här med sprutor är inte min grej. Har tidigare haft stora problem så jag fått black-out bara av tanken. Efter lite terapi och två barn har jag hittat min hanteringsmetod. 

Älsklingen klappade mig så fint på knät och jag fokuserade på min andning och avslappning. Stick, suck och så var det över.

Sist men inte minst var det så lillemans tur. Han skulle få sin i låret så byxor och strumpbyxor åkte ner. Han fick med sitta i älsklingens knä. Även han var nyfiken och ville se vad som hände. När hon stack till klagade han och blev lite ledsen men det gick lika fort över. Sen var de så glada igen båda killarna. 

En nöjd och stolt mamma gick så till bilen med sina duktiga killar och omtänksamma sambo.

Spruta

Sitter på kontoret och försöker koncentrera mig. Vi tänker åka in och få vår vaccination idag. Vi tar hela familjen i en släng. Lika bra det.
Hörde att det är ca 1 timmes kö att få den. Hoppas det inte är längre bara. Barnen kan bli lite rastlösa. Älsklingen kommer in med de sen och möter upp mig.

Idag känner jag mig lite sliten. Vaknade till när älsklingen kom och la sig runt 1 men somnade om ganska snabbt. Vaknade igen vid 2 av att lilleman vaknade och var så ledsen. Troligen en mardröm och en överfull blöja. Han fick nytt och fick sova mellan oss resten av natten.

Pratade med en kompis som tagit sprutan och både hon och hennes barn blev lite medtagna. Det höll bara i sig en dag som tur är. Hon tyckte det var lite underligt att vi skulle ta alla 4 på en gång. Ingen som skall vara "frisk" och ta hand om de andra?

Vi kör och hoppas på det bästa. Jag kan säkert framana lite extra krafter. Brukar kunna det när det verkligen behövs. Älsklingen brukar alltid bli smittad så jag håller fingrar och tår att han har en stark nog kropp att hantera detta.

onsdag, november 18

Jag ser solen

Vilken härlig start på dagen. Går med lilleman till dagis och himlen spricker upp. De moln som drar förbi färgas rosa av solen. SOLEN, jag ser den nästan men kan i alla fall skymta den. Helt underbart. Det bubblar och hoppar helt vilt i min kropp. Jag vill göra allt och känner mig så full av energi. Underbart.

Killarna var som vanligt söta, gulliga, snälla och helt undebara på morgonen. Vi har verkligen kommit in i våra morgonrutiner när vi är ensamma. Nu får jag bara vara mer medveten och uppmärksam så de härliga morgonstunderna varar även när älsklingen kommer hem.

Hem kommer han i kväll/natt. Längtar.

Morfar är hemma och tar det lugnt. Gulliga han fixar disken för mig. Vilken lyx. Idag tar han nog det lugnt hemma. En promenad runt vårt lilla samhälle innan han hämtar stora killen på skolan.

Nu sitter jag på kontoret och skall börja grugga mina geniknölar ordentligt. Det här måste bli bra.

Hoppas ni också får se solen idag. Det ger så mycket....

måndag, november 16

Jag tävlar igen

Jag är med i ännu en fin tävling om superfint pris hos Mitt Vita Hus

Det finns ju så många tävlingar men jag deltar endast i de som är något att ha.


Ny kamp

Så var det dags för en ny liten lägga sig kamp. Har nu legat hos honom i en timme och han är seg men vägrar somna. Lämnade han med speldosan själv en stund så får vi se. 

Känner inte att jag har den tiden eller det tålamodet för att ha det så här varje dag. Får inte gjort så mycket annat än lägga barnen känns det som. 

Som tur är så tycker stora killen det är ok att han får sin TV tid när jag lägger lilleman. Eller försöker får jag ju säga.

Imorgon kommer min pappa hit på besök. Det skall bli så trevligt att få lite tid med honom. Det blir aldrig riktigt tid till att bara umgås och prata. Vi bor några mil ifrån varandra med.

Idag kom kallelse för vaccination för lilleman. Tror jag skall försöka få det gjort så fort jag kan. Första fallen av influensan har bekräftats på några skolor i stan 1 mil från där vi bor. Gillar det inte alls.

På väg till kontoret i morse fick jag ett litet litet stenskott i rutan. Det var bara några veckor sedan vi bytten den så jag måste försöka få lagat det innan det blir för sent och hela rutan måste bytas igen.

Blödiga jag. Liten kom upp några gånger men när han klappar på kudden och säger "gigga gä" kan jag inte motstå. Jag la mig inte på kudden men jag satt hos honom i 20 minuter till. Nu sover han gott och jag skall ta barn nr 2 och läsa en saga för innan han med skall sova. 

fredag, november 13

Det var en liten kamp igår kväll med att få killarna i säng. Ingen av de ville sova och båda var gnälliga och sura vid läggdags. Vet inte varför för vi hade en mysig och lugn kväll före det.

De somnade till slut och då fick jag några minuter över för att prata med min älskling. Han fick visst inte helt med sig att det varit en jobbig kväll fast jag talat om det. Han tjatade vidare där killarna slutade. Var det fullmåne igår eller nåt. Så brukar det inte vara.

Vi avslutade samtalet bra i alla fall så jag kunde sova gott.
Lilleman sov i sin säng hela natten. Skönt.

Dagen idag har varit väldigt intressant och gått undan i 220. Helt plötsligt var den slut.
Nu har vi varit på vår "praktikplats" i 2 veckor. Helt otroligt. Bara 4 kvar och jag tror de bara kommer försvinna. När de är borta är det så jul.

I år är älsklingen ledig över helgerna och det bär av till Island och hans familj. Det blir nog en del middagar och träffa alla mostrar och kusiner.
En dag tänker vi få barnvakt till lilleman (stora killen är med sin pappa tyvärr) och åka bara jag och älsklingen till Blue Lagoon och bara njuta. Förra gången vi var där sken solen över de snöklädda fjällen. Helt underbart.
Till er som inte varit på Island ännu vill jag bara säga att ni har missat ett fantastiskt land. Vilka naturfenomen det finns att se.

Nu skall jag få lilleman i säng. Det har varit en lång vecka för honom och han är trött.

I helgen skall vi bara mysa och umgår. Städa lite när jag hinner.

Hoppas ni alla får en mysig helg.

torsdag, november 12

Besök

Nästa vecka kommer min pappa till oss i några dagar och hälsar på. Det kommer bli så trevligt.

Denna veckan är väldigt intensiv men väldigt kul. Nästa vecka blir lite lugnare då vi har andra uppgifter att göra. Det passar perfekt med besök då. Jag vill ju ha tid att umågs med när man får besök. Inte bara träffas och äta middag ihop.

Min tid flyger bort och snart är det jul. Vi brukar pynta huset lite med ljus till jul och det får nog älsklingen göra lite tidigt i år. Det får bli denna gången han är hemma för nästa gång kommer han hem 1 vecka innan jul och jag vill kunna njuta av det lite längre.

En granne till oss brukar vara helt galen med sånt. Han har granar och tomtar och mängder med ljus. Det tar honom en helg att få upp allt. Vi har några "istappar" som hänger runt entreen och en ren med släde på taket över. Vi har en ljuslinga med ris på balkongräcket med. Sen är det inte så mycket mer. Skulle vilja ha någon risslinga eller ett nät på altanen på baksidan med. Får se vad jag kan lura till mig av älsklingen.

Tillbaka till mitt kuliga jobb....

tisdag, november 10

Kan det vara så kul att jobba?

Är nu ute på min "Lärande I Arbete" period och denna veckan har det ju satt igång på allvar. 

Kors så kul det är och oj så fort tiden går. 

Det är en så underbar känsla att känna att jag har hamnat så rätt. Jag är där jag vill vara, bör vara, skall vara och det är alldeles alldeles underbart.

Tänk om alla kunde få känna så. Då skulle det vara mindre hot och våld och mer kärlek och vänskap.

Älsklinge är just nu på sitt jobb som är så rätt för honom och där han trivs väldigt bra. Att vi båda två får ha det så är jag så tacksam för. 

Livet leker och jag är en aktiv deltagare. 

måndag, november 9

Början på en intensiv vecka

Så var den stora biten av projektet igång. Det började inte helt opptimalt men det löste sig och resten kommer nog bli väldigt bra. Kul att vara igång och göra något av det som troligen kommer bli min framtida arbetsuppgift.

Idag fick jag börja veckan med att sluta tidigt. Lilleman skulle få sin 1,5 års spruta. Hämtade honom på dagis och gick ner till BVC. Väl där fick jag veta att de från och med idag inte kommer vaccinera några innan det är helt klart om de små också skall få gris sprutan. 

Doktorn lyssnade  på hjärtat och klämde på pungen. Allt var bara bra men det visste vi redan.

Nu har jag lagt båda barnen. Det tar sin lilla tid när man är ensam hemma. Lilleman är värst. Idag tog det 50 minuter för honom att somna. Vet inte hur jag skall få han att somna själv. 

Nu blir det lite arbete inför imorgon sen försöka komma i säng i  lagom tid. 

söndag, november 8

Allt för hälsa

Hade helt glömt av att det var Allt för Hälsa mässa i Älsjö i helgen. Jag och en vän hade sagt vi skulle åka dit med våra barn. Jag kom på idag att det var och eftersom vi åkte inte långt efter det var det sent att ringa henne. Vi åkte själva jag och barnen.



Mässan var helt ok men mycket mindre än jag väntat mig. Kan inte delta full ut när man är själv med barnen men jag deltog i flera tävlingar i alla fall. Nu väntar jag bara på att alla priser skall dimpa ner i min stora fina brevlåda. Tur vi har en veckolåda så allt får plats:)



Där var även någon cybergame club från Hötorget med massor av spel och dansmattor. Med en speltokig 8-åring som sällskap så kan man inte bara gå förbi utan att prova. Så det gjorde vi flera gånger.


Middag blev det på McD. Känns i min mage när jag äter sånt men barnen var väldigt glada för det.


Nu sover killarna och jag går igenom det jag skall ha med till imorgon så allt är klart. Om jag skulle lämna det tills imorgon kommer jag garanterat glömma något.

lördag, november 7

Het tur till affären

Lördag och lilleman ville inte ha sovmorgon som jag trodde. Vaknade strax efter 7. Vi låg kvar en stund i sängen om mös. Kl 8 kom stora killen upp och då gick vi ner och gjorde frukost. 

Dagen har bara gått utan att vi gjort något spec. Bara varit hemma och umgåtts, slappat och inte gjort något. Ganska skön ibland med.

Stekte pannkakor till barnen idag och de åt så det stod härliga till. Det kom några mätta rapar efteråt. 

På kvällen drog vi till Willys för att handla mat för kommande vecka. Vi köpte en del grönsaker och liten var så duktig och hjälpte mig plocka så bra. 2 sec senare ser jag han tar ett stort bett på en grön chili som ligger på hyllan helt nederst. Visserligen spottar han ut biten direkt men jag ser att det brinner i hans lilla mun. Shit, vad gör man nu...

Hade lagt en burk pepparkakor i vagnen så den sliter jag upp och trycker en kaka i hans lilla mun. Han lugnar sig och tuggar glatt. Den brinnande känslan ser ut att försvinna strax efter. Pust. Han är helt otrolig. Känner på mig att jag kommer få många roliga, märkliga, annorlunda minnen av honom.

Stora killen ville att vi skulle gå omvägar så fort han såg en personal. Han skämdes ganska mycket för oss idag. "mamma, man får inte äta NÅGOT i butiken innan man betalat för det". Där får man igen för att man lär sina barn vissa saker. Han kunde inte slappna av förrens lillebror hade ätit upp sina kakor. Gullunge. Alltid lika nogra med rätt och fel. Mammas stolthet.

Det är full fart på oss i affären. Jag har vagnen och storebror tar hand om lillebror eller tvärt om. Handlat får vi alltid i alla fall och så även idag. 

Barnen var uppe lite över sin läggtid båda två. Det gick fort att lägga liten idag med. Har precis lagt stora killen. Han får sitta uppe längre på lördagarna och idag såg vi på hål i väggen ihop. Det är så kul och han skrattar så hjärtligt. Efter programmet var det så dags för säng och vi fortsatte skratta och busa en bra stund. Det är så underbart att höra han skratta så. Vill nästan inte avbryta för att lägga honom men man måste ta sitt ansvar med.

Skall ner och hänga upp lite tvätt sen får jag se om jag lägger mig. Klockan blir lätt för mycket annars.


Så fel det blev

Tiden rusar och jag försöker allt jag kan bara att hålla fast och hänga på. Nu är inte detta någon klaga bara ett konstaterande.

För tillfället är jag ute på min LIA och det är väldigt kul. På måndag drag vårt stora projekt där igång på allvar. Spännande men lite nervöst. Mycket hänger på hur vi klarar det.

Idag somnade jag till när jag la lilleman och fick mig en ordentlig power-nap så nu får jag lida för det. Inte alls trött och kan inte somna. Skall strax göra ett nytt försök.

Natt till idag fick jag båda pojkarna till mig i sängen. Det var faktiskt ganska mysigt. Älsklingen är på jobb så det fanns gott om plats. 

Jag lyckades gå upp utan att någon av de vaknade och det är ovanlig. Tog en skön dusch i lugn och ro och när jag var klar och gjorde mig i ordning hörde jag några små fötter som tassade i gången. Det var storebror som kom och bar på en nyvaken lillebror. Ni kan tro att den bilden är lagrad i mitt minne. Mina söta, underbara pojkar. 

Tänk så lite det skall till för att smälta en mammas hjärta.

Nu får jag allt göra ett nytt försök på sängen. Skall ju orka imorgon med. Tippar liten inte bryr sig om sovmorgon...

onsdag, november 4

Vackra ord

Jag hittade denna underbara tävling hos MaNi och var bara tvungen att vara med. Hag älskar ord att pynta med och dessa var ju hur fina som helst.

tisdag, november 3

Nu!!!

Så har jag lite tid över och kan berätta om vår kväll...

Vi skulle som sagt mysa med brasa och film. Älsklingen tände och gjorde klart.
En stund in i filmen knackar granne F på dörren. Han undrade om vi eldade i brasan för det rök massor hos granne M. Vi bor i ett parhus och M bor vägg i vägg. De har ingen kamin i sitt hus och saknar då även utsug.

Älsklingen gick över för att se hur illa det var och hon hade ett litet rökmoln längs taket i köket. När hon upptäckte det blev hon först rädd.

Det var hur märkligt som helst att det rök in där. Vi stängde direkt för elden i källaren. Det tar en stund innan det slocknar. Trodde kanske att det blivit en spricka i skorstenen.

Röken fortsatte att komma så sakta. Vi öppnade och stängde fönster och dörrar om vart annat. Det avtog lite.

När jag gick upp i köket för att hämta lite Pepsi luktade det av en annan typ rök vid skorstensmuren. Inte så kul.

Nu har vi för 1 år sedan haft inspektion på skorstenen som lagen kräver att man skall ha vart annat år. (Ganska ny regel)

Då sa inspektören att det var bland den tjockaste, rejälaste skorsten han sett. Nästa inspektion blir om 8 år och inte 2 som normalt.
Han sa även att om det skulle börja brinna i huset så kom det GARANTERAT inte från skorstenen.
I detta läge var det en trygghet att veta. Lite fundersam var man ändå.

Jag hittade ett nr till brandkåren i stan och ringde för att fråga vad det kunde vara. Vi har ju inte eldat på ett år och har ju inte haft spis så länge. Vet inte så mycket om det.

Killen på brandkåren undrade om vi hade glöd eller flammor från skorstenen. VA? NEJ! Bara rök. Då var det visst lugn och inget att oroa sig om. Tack och hej.

Nu skulle vi få sett färdigt filmen... trodde vi...

Älsklingen kollade runt rensluckan i botten av skorstenen och det var väldigt varmt. Han tog på sig hanskar och tog en långpanna som skydd under.

Tyvärr har jag inget kort på det (funderade på det) men när vi öppnade var där fullt med grenar, mossa och massa skit som glödde. Det rök och stank.
ETT FÅGELBO

Jag blev lite osäker och ringde killen på brandkåren igen. Han lyssnade snäll och frågade så om jag villa att de skulle komma ut och kolla för att vara helt säkra. Jjjaaaa tack.
Ok. Han skulle skicka några killar i en bil med en värmekamera.

Älsklingen bad mig säga till granne M att de skulle komma så de inte blev oroliga. Deras hus var helt svart så de hade lagt sig. Vi tyckte då att det inte var någon mening att väcka de. Klockan var mycket och det var arbetsdag.

Jag väntade mig en "vanlig" bil för de skulle ju bara komma ut med en värmekamera. NEJ DÅ. En stor jäkla brandbil kom med tre killar fullt munderade.... ÖHH hej...



De kom så in och kollade källaren. Då hade vi fått ut allt och slängt i vår lilla damm ute

Strax efter knackade det och en lite stressad granne T från vägg i vägg kom över. Han hade blivit väckt av telefonen från granne F att det stod en stor brandbil utanför deras hus om de visste vad det var...
Ingen hade frågat oss nåt och det var hos oss det hände.
Brandmännen kollade hela skorstenen med värmekameran och det var lugnt. De gick även över till grannarna för att lugna de fast det egentligen inte var nödvändigt. Bara så de skulle kunna sova gott igen.
Vi satte oss så med full vädring under tjocka filtar och såg färdigt på filmen. Det var nog den enda filmen jag sett färdigt på väldigt, väldigt länge.
Dagen efter blev det till att ringa sotaren om kontroll. De kom några dagar senare och kunde konstatera attt det bara var en liten del av boet som trillat ner. Ett stort kajabo satt 3 meter ner från öppningen. Nu har vi tid för rensning om ca 2 veckor men de skulle komma tidigare om de fick tid. Det krävs visst två man för att ta bort det.
Nu dröjer det innan vi kan elda igen.
Annars är det full fart här hemma men mycket kul. Får bli ett annat inlägg. Har skrivit långt nog denna gången.
Allt gick bra och vi fick ett annorlunda minne.