torsdag, oktober 29

Reser bort

Har precis kommit hem från skolan. Idag var redovisning av hälsoekonomin. Det gick hur bra som helst. Väldigt nöjd men vår insatts.

Nu skall jag skynda mig och packa ihop det som skall med. Vi åker nämligen till Göteborg så fort vi är färdiga. Målet med resan är en fest för min systers man. Sen kommer jag passa på att träffa lite annat folk när jag ändå är nere.

Tyvärr har jag inte haft tid att prata med min mamma ännu så ni får snällt vänta med spänning på fortsättningen av vår myskväll.

Önskar alla en trevlig helg. Det skall jag ha.

tisdag, oktober 27

Ett märkligt minne

Igår kväll skulle vi ha en liten myskväll hemma jag och älsklingen.
Vi skulle se på senaste Bond och tända i brasan.
Allt gick som planerat. Jag la lilleman för kvällen. Somnade till lite men älsklingen väckte mig.
Då hade han satt på filmen, dukat upp med pepsi och nötter, tänt i brasan. Mys.

Sen var det fart här hemma och inte bara i filmen kan jag säga.
Skriver inte så mycket om vad ännu. Vill prata med min mamma först men när jag gjort det kommer jag skriva om vår kväll vi inte kommer glömma och kanske lägga ut några dåliga bilder.

Det var inget farligt så ni inte blir oroliga.

Fortsättning följer...

måndag, oktober 26

Så var vi bara 3

Idag kom så stora killen äntligen iväg till sin pappa. Resan gick bra och han kom fram utan problem.

Jag har varit i skolan idag så det var älsklingen som fick köra till flyget och lämna. Lilleman kunde få vara på dagis och det tackar vi för. När älsklingen är hemma har han ingen rätt att vara där men de är "snälla" och låter han vara där 5 timmar under den perioden. Det för att han inte skall tappa kontakten så jag får problem när jag är ensam igen.

Idag har jag redan gjort lite skoljobb hemma men tänker inte göra mer för idag utan bara koppla av med mina killar.

Skall stax lägga liten och sen se en film med älsklingen i källaren. Tända en bra och mysa. Hoppas jag klarar att hålla mig vaken bara. Brukar inte klara det så bra till film.
Har till och med somnat till "män som hatar kvinnor".

söndag, oktober 25

Ved på plats

Nu har jag äntligen fått in lite ved så jag kanske kan få njuta av en skön stund framför elden. Det skulle inte vara helt fel att kunna sätta sig i den supersköna soffan med en bra bok, ett glas vin och mysbelysning. Drömma går ju. Kanske en kväll nästa vecka.

Stora killen har fortfarande feber men mår mycket bättre enligt honom själv. Får fortsätta vila sig på soffan. Idag har jag i alla fall fått i han lite mat och dryck.

Gå gärna in och säg hej till min kära syster som nu äntligen har hittat hit till vårt förlovade land ;)

lördag, oktober 24

Innedag

Det blev en dag då vi bara har varit inne och pysslat.

Jag har varit en tur på vinden och hämtat ner några tjockare tröjor. Det behövs nu när det bara blir kallare.

Älsklingen har jobbat på att få ordning på vårt trådlösa system här hemma. Han får allt att fungera en stund innan nästa problem dyker upp. Han har jobbat med det i flera timmar och ändå är det inte bra. Hoppas han får ordning på det snart.

Stora killen är fortfarande dålig. Han har över 39 i feber och medicinen hjälper inte spec. Har nästan inte fått i han nåt idag. Det räcker att jag visar han mat så får han kräkreflexer. Nu sover han på soffan. Skall få ett piller till innan han får sova för natten i sin säng.

Imorgon är det julmarknad i Julita vi tänkte gå på men den får vi hoppa i år. Stora killen måste bli bra först.

Nu har jag fått min kära syster att göra ett försök på en blogg. Kul tycker jag. Vi hörs och ses inte så ofta så nu kanske jag får lite mer koll på henne.

Inställt flyg

Saker skall inte gå helt lätt och som man planerar.

Stora killen skulle med ett flyg idag till sin pappa. Han har höstlov och de har båda sett fram emot denna vecka ihop. Kl 7 kom han in och väckte mig. Han hade ont i magen. Han var lite varm och det tempen visade 37.7.

Han bäddades ner på soffan framför TVn. Där har han legat hela dagen. Febern går upp och så gör även allt vi försöker få i honom. Stackars liten Resan blev flyttat men han tar det bra. Han vill nog inte åka när han mår som han gör.

torsdag, oktober 22

Sitta???

Vad jag har mycket att göra. Hinner nästan inte in här. Ännu mindre kommentera hos mina favosar. Vissa perioder blir så och nu är en av de. Mycket är kul och lite är måsten.

Har haft fullt program idag och fått gjort mycket bra. Dagen är inte slut ännu så det är nu och till middag jag får sitta. Skall försöka bli klar med mina uppgifter så fort jag kan så jag kan komma tidigt i säng.
Har ett viktigt möte imorgon.

Nu måste jag rusa igen. Skall lägga liten. Han lägger sig inte själv tyvärr. Stor risk att jag powernapar samtidigt. Inte så bra men svårt att undvika.

Ses när vi ses.

onsdag, oktober 21

Glad igen

På väg i säng. Ville bara stoppa förbi och meddela att jag har fått tillbaka min glädje igen.
Den var bara tillfälligt borta och ibland behöver man det med.
Fick denna härliga bild av min kära syster idag. Den kom i ett roligt bildspel och den livade upp mig kan jag säga. Tack kära syster.


Har precis pratat med älsklingen som är på väg hem igen. Känns som han precis åkt.
Fick även ett efterlängtat och bra besked idag. Det gjorde mig glad i det trista.
Det kommer bli några bra dagar framöver.

tisdag, oktober 20

Upp som en sol ner som en pannkaka

Suck, fy, ursch, blä.

Min dag har varit minst sagt varierad. Det började bra med en lugn och skön morgon med mina killar. Alla kom iväg dit de skulle nästan i tid. Jag blev lite sen till mitt grupparbete för skrivaren fungerade inte helt ok.

Vi blev klara med grupparbetet och jag tycker vi gjort ett bra jobb. Vi kan vara nöjda med vår insats.

Sen var det bara hem och hämta barnen. Liten sov fortfarande när jag kom.
Rullade bara hem honom och lämnade hans saker innan vi fortsatte mot stora killens skola.
Stannade till på butiken och köpte bröd.

Stora killen var precis klar med mellis när vi kom. Vi gick hemåt i det fina höstvädret.
Hemma igen så fick lilleman sin mellis och stora killen spelade sin halvtimme dator.

Klockan går fort och det blev dags att laga middag. Lax, potatis, spenat och sallad. Smask. Middagen gick helt ok men efter maten började det. Gnäll, bråk, skrik...
Mitt huvud sprängs och näsan känns täppt. Är det en förkylning på G? Hoppas inte för jag har verkligen inte tid nu. Har så mycket jag bör hinna med och så lite tid.

Lillman blev trött så han skulle i säng. Stora killen får se på TV när jag lägger liten.
Det var en kamp idag. Känner inte att jag vunnit fast han nu sover. Mitt huvud dunkar mer och näsan är varm och märklig. Precis som vid en förkylning. Fasen också.

När jag försökte få liten att sova hade jag allt för mycket tid till att tänka, känna och fundera. Nu är jag bara skitsur.

Just nu är jag sur, arg, förbannad, trött, irriterad och ledsen. Ibland behöver man vara det med och jag vill känna att jag också får ha sådanna dagar. Jag vill ha rätt att känna så här även om det inte är så kul.

Skriver av mig lite innan jag skall få stora killen i säng. Hoppas det går lätt för jag vet inte om jag orkar en bråkstake till ikväll.

Skulle behöva bädda ner mig själv sen med men det går inte. Tvätten hänger sig inte själv, diskmaskinen tömmer sig inte själv, skolarbetet är det ingen som gör för mig så det blir till att bita ihop och koppla bort. Drömma om imorgon - en ny dag med nya förutsättningar.

måndag, oktober 19

Här går det undan

Kors så effektiv jag är idag. Tycker jag fått gjort massor. En härlig känsla och klockan är bara halv två.

Nu väntar en välbehövlig dusch.
Efter att jag skickat in min tenta tog jag mig en tur i spåret för att lätta på spänningarna.
Det var underbar och nu känner jag mig laddad med massa härlig energi inför resten av dagen.

Hemtenta

Barnen är på skola/dagis. Solen skiner ute. Tvätten snurrar i maskin. Disken är gjord. Nu är det skola som gäller.

Jag har bänkar mig framför datorn och skall renskriva min hälsoekonomi hemtenta för att skicka in den idag. Har redan räknat allt men när jag skriver den igen får jag ju en extra koll på att jag gjort rätt.

Pratade lite med lillemans fröknar om de skador han fått. De försöker det de kan och det tvivlar jag inte på. De försöker se om det finns något mönster i hans beteende mm.
Det lustiga är att han gör det även om en vuxen står precis vid sidan av han eller ej.
Frågade om föräldrarna tar det allvarligt för det tvivlar jag på. De sa att de tar det allvarligt men jag tror inte helt på det. Har ju sett både mammas och pappas reaktioner med det. Kan ha förändrats för det var ett tag sedan sist. Hoppas.

Det är inte bara min kille som får märken heller utan andra barn är drabbade. Snart föräldramöte. Hoppas inte saken kommer upp men det blir intressant och se vilka de andra föräldrarna är.

söndag, oktober 18

Härlig höst

Idag är en kall men fin höstdag.
Barnen väckte mig vid 7 som vanligt. Inte lika kul då jag fastnade framför TVn till midnatt igår.
Jag och lilleman har precis varit ute på en kombinerad promenad/joggingrunda samtidigt som han sov sin middag. Det blev en runda på 1 tim. Underbart väder och fina förhållanden. Vi mötte mycket folk som även de var ute på en söndagspromenad.
Nu sover han fortfarande i sin vagn ute på trappen. Han var väldigt trött idag. Somnade innan jag fått på mig skorna.
Igår var en mysig och ganska lugn dag hemma. Vi lekte en del både ute och inne. Vatten är kul.


Sen var han så trött en stund på förmiddagen men det var allt för tidigt för att sova.
Efter middagsluren gick vi ut och lekte. Det blev mer vattenlek.

lördag, oktober 17

Fixahemmadag

Idag blir det till att städa hemma. Det har varit så mycket runt omkring att jag inte haft tid eller ork över till det så idag får huset en omgång.

Vi var uppe 7 och åt frukost. Idag var det stora killen som väckte mig och lilleman. Båda killarna är lite trötta och slö vilket inte är så konstigt.

Ute regnar det så det blir nog lek i vattenpölarna idag. Som tur är så visar termometern på några härliga +grader.

torsdag, oktober 15

Nöjd

Idag har jag fått gjort mycket och lite till. Det känns väldigt bra.

Vad har jag då gjort?
Arbetat flitigt med vårt grupparbete i några timmar.
Hämtade barnen. Var ute med lilleman en bra stund och lekte.
Var all tid med barnen när de var vakna.
Gjort min hemtenta i ekonomi.
Plockat fram gamla papper inför kommande projekt.

Nu är klockan mycket och jag bör lägga mig. "skall bara" se lite mer i mina gamla anteckningar först. Sen kan jag sova gott.

Sur morgon

Så fel det blev i morse. Stora killen blev så arg på mig fast jag försökte det jag kunde för att han skulle slippa stressa och skulle få lite tid över som jag vet han vill.

Vad gör man när man börjar låta som en trasig skiva som hakat upp sig? Tror det är större krav som bör ställas på honom fast det tar emot i mammas hjärta. Har dagen idag på att fundera ut nya/tydligare regler för saker här hemma.

Nu är det inte så att vi bara bråkar för det gör vi verkligen inte men när det uppstår situationer som inte bör uppstå måste man göra vissa förändringar för att undvika att de kommer igen.

Nu skall jag iväg till skolan och ha grupparbete med min duktiga grupp. Hoppas vi hinner färdigt idag. Sen har jag en hemtenta som väntar på mig så det får bli min kvällssyssla. Imorgon skall vi arbete med vårt LIA projekt på dagen. Det är mycket nu men KUL.

Städa får jag försöka hinna med i helgen. Blundar och kliver över saker till dess.

Ha en bra dag alla

Snart

Såg precis att det snart har varit 10.000 beökare hos mig. Med tanke på hur lite aktiv jag är hos andra så tycker jag det är väldigt bra.

Vem blir nr 10.000. Är det du så skriv gärna hej i kommmentaren.

onsdag, oktober 14

Rivmärken

Fy vad det var trist när jag hämtade lilleman på dagis idag och fick höra att han blivit riven.
Det var inga små märken heller. Ordentliga märken på båda kinderna.
Det var samma kille som bet honom sist med.

När lilleman började på den avdelningen var den här killen minst och ensam liten. Då trodde de att det var anledningen till hans beteende. Han gick nämligen bara på lilleman då men nu går han även på de stora barnen.

Det finns en kille där som är 4 år och som är så glad i min lilla kille. Han har en docka som han döpt till samma namn. Han blev väldigt upprörd när detta hände. Söta, gullia S. Min lillkilles beskyddare.

Jag avundas absolut inte personalen. De är helt förtvivlade och gör allt de kan. Där känner jag inte att jag kan förvänta så mycket mer. Nu är vi ju inte där på dagarna men ibland får man gå på magkänslan.

Hoppas bara att det upphör snart så vi slipper fler händelser och fler märken på den lilla kroppen.

Lilleman har ännu inte blivit rädd för killen och det är skönt. Värsta tanken är att han inte skall trivas längre pga detta. Nu fungerar det bättre än bra.



Morgon

Egentligen borde jag skriva God morgon för det är det trotts att jag är så himla trött.
Vi kom oss inte i säng i tid. Tog fram Wii Balance Board och började träna/leka/spela.

Bjuder på mig själv och visar en film när jag "tränar". Det var helt klart mer spel än träning just i detta program men det finns ren träning med men det hade vi inte lust till igår.

Idag är så andra dagen med arbetsmiljölagen och jag fasar redan. Det kommer bli en lång lång dag.

tisdag, oktober 13

Arbetsmiljölagen

Idag var det så ny kurs igen. Denna gången är det arbetsmiljölagen vi skall läsa i 2 veckor.
Det kommer bli två långa sega veckor. Suck vad han var seg som vi hade.

Upplever inte att jag har lärt mig något nytt eller något alls idag. Vi fick mest sitta i grupper och sammanfatta olika lagar. Det kunde jag gjort hemma men samtidigt fått gjort mer och lärt mig mycket mer på samma tid.

Imorgon åker älsklingen och det känns helt ok denna gången. Vet ju att det bara är en vecka och det kommer nog gå fortare än fort.

måndag, oktober 12

Frisk igen

Älsklingen var hos läkaren idag och fick klart att han kan jobba igen. Tror han är ganska glad för det. Han har gått hemma och varit minst sagt rastlös. Nu åker han på jobb på onsdag. Det blir bara en vecka så det kommer gå så fort. 

Själv har jag varit i skolan idag och haft grupparbete med två klasskamrater. Det är egenstudie och vi behöver sitta en del med vår uppgift. Det är ett ganska stort grupparbete tycker jag med tanke på att vi endast hade undervisning i fyra dagar i ekonomin. 

Gillar min grupp för vi vill alla tre att det skall bli ett ordentligt och bra jobb. Det skall nästan bli lite kul att redovisa detta om vi får till det så som vi vill. Sen kommer det bli lite extra kul att kunna använda power point pennan jag fick av min mamma. Lite extra finess på framförandet blir det. Tack snälla mamma! Jag är väldigt glad för den även om det inte var så mycket för dig.

Nu skall jag strax in till stan en tur med stora killen och göra några små men roliga ärenden. Sen är det hem till mer skolarbete som väntar. Får passa på att sitta det jag kan när älsklingen är hemma. När jag är ensam med killarna blir det inte lika mycket tid över.

söndag, oktober 11

Sjuk?

Liten sover redan middag. Inte alls likt honom. Han sover normalt igen vid 12-tiden. 

Han har varit dålig i magen i dag. Bytt blöja tre gånger redan. Hoppas inte han blir dålig utan att det bara är ett resultat från att han åt mycket mat igår. Humöret har varit på topp som vanligt. Han har "hjälpt" mig städa lite hemma.

Älsklingen sover fortfarande. Undrar hur länge han var uppe igår. Stora killen och en kompis ser på film på hans rum. Det är lugnt i huset. Skön söndag.

Tidigt

Idag var det min dag att gå upp med liten och självklart vaknar han halv 7 då. Tur att jag inte satt uppe med älsklingen som han ville igår. 

Idag blir det lite tvätt och plock här hemma. Får se om jag hinner sätta mig med min hemtenta i ekonomi en stund. Skulle behöva börja på den så det inte blir ont om tid helt plötsligt. Imorgon är det skolarbete igen och jag vet att hela veckan kommer gå till annat än ekonomi.

Kanske får ta en tur till något köpcentrum med. Liten behöver vantar och stor behöver vinterkläder. 

lördag, oktober 10

Två härliga dagar med familjen i bilder

Skriver inte så mycket idag utan låter bilderna och filmerna tala för sig själva












fredag, oktober 9

Lyckat möte

Försökte skriva igår men vi har problem med kontakten till internet. Inte spec kul för älsklingen som jag tycker har koll vet inte vad det är.

Nu så pajade vår TV decoder med. Den stoppade och sen kom det rök ur den. Hm den får inte ström av oss igen. Älsklingen pratar med de vi köpt den av för att ordna det. Får se hur det blir. Fredag och allt.

Igår var i alla fall en väldigt bra dag. Jag och A var på möte med VD:n för den platsen vi sökt att få göra vår LIA. Det var han och två representanter från facket med på mötet.

Han försökte nog testa oss en del med vad vi kunde och hur vi reagerade. Det gick väldigt bra och det verkar som han var nöjd med oss och vad vi kunde bidra med.

Vi har nu ett spännande och utmanande LIA projekt att se fram emot. Det skall bli kul att göra detta projekt med A också. Det finns inte så många i klassen tyvärr som jag kan tänka mig att arbeta ihop med.

torsdag, oktober 8

Viktigt möte

Igår hade jag en väldigt bra dag.

Först var jag och fick nyttig och anvädbar konstruktiv feedback från en av mina handledare i skolan. Det gav mig väldigt mycket inför kommande arbete. Tack.

Sen pratade jag med en tjej i klassen som lyckats ordna ett möte för oss på en ev blivande LIA plats.
Så idag skall vi på möte med VD:n för det företaget. Jag var hemma hos henne igår så vi kunde förbereda vad vi skulle presentera och hur. Spännnade, pirrigt och kul.
Hoppas vi får denna plats och får göra allt det vi vill. Det lät lovande igår.

onsdag, oktober 7

Trötta huset

Klockan ringde 06.20 och jag kom upp strax efter.
Fick en liten stund själv med frukosten innan stora killen kom upp. Han ville gå upp lite för 7 idag men orkade inte helt. Kom ner och gick raka vägen till soffan där han somnade till igen.


Nu sitter han och äter frukost.
Älsklingen och lilleman sover fortfarande.
En lugn och skön start på dagen i vårt röda hus med vita knutar

tisdag, oktober 6

Smittsamt

Barns skratt är så underbart härligt bubblande smittsamt ärligt.

Sjukskriven

Så är älsklingen hemma igen.

Det var en inflammation som de skar upp lite för att tömma. Han skall tillbaka till läkaren på torsdag och lägga om det.

Nu är han sjukskriven i en vecka till att börja med. Så nu har jag 3 killar att ta hand om. Tur att jag har hemstudie tills på tisdag.

Jourmottagningen

Sitter med min laptop i knät. Stora killen ser på TV det sista innan han skall lägga sig. Lilleman sover sedan en stund tillbaka.

Älsklingen är hos doktorn. Har haft ont i några dagar nu och i kväll läckte det var från det ömma området. Inte så lite heller. Med tanke på att han skall på jobb imorgon kändes det bra att få kollat upp det. De har ju ingen läkare ombord och det kan ju bli en infektion. Hoppas det inte är något utan bara värk som går över snart så han slipper dras med det. Besvärligt för honom.

När killarna sover tänkte jag se över min hemtenta i ekonomi jag fick idag. Tror inte den kommer vara något problem men det kan vara skönt att få gjort den så fort som möjligt. Då finns det tid att göra den en extra gång för egen kontroll.

måndag, oktober 5

Slutspurt

Måndag igen. Har varit ledig sedan onsdag lunch och den tiden har bara försvunnit. Har inte fått gjort så mycket av det jag tänk mig. Så blir det ofta. Gör saker med familjen i stället.

Får ny chans denna veckan. Går bara i skolan måndag och tisdag. Resten av veckan skall jag plugga hemma. Nu gäller det att ha disiplin. Skall ta hjälp av älsklingen och få städat undan lite hemma innan han åker onsdag så jag helt kan fokusera på mina studier.

Idag och imorgon är det sista dagarna med häsoekonomi. Det är väldigt kul men ack så klurigt.
Semesterersättning på det och det, sociala avgifter på det och det, karensdag-sjuklön- full semester... Det är inte lite att räkna och det är viktigt att man får alla siffror på rätt plats.
Detta kommer bli en stor del av mitt framtida arbete. Pengar styr det mesta i arbetslivet idag och det gäller att hänga med där.

söndag, oktober 4

Höstreng

Dagen startade bra. Fick sovmorgon till 10. Härligt.
Sen har det varit lite lugnt. Tvättat lite handlat och planterat nya blommor. Pluggat lite.

Nu skall vi strax ner till vår idrottsplats. Idag är det fotbollsavslutning för stora killens fotboll. Det blir match mellan barnen och föräldrarna följt av lite fika och bildvisning från året som gått.
Synd på vädret. Det regnar sen skiner solen sen regnar det igen. Så håller det på hela tiden. Det blir stora regnjackan på.

Sen lördag, tidig söndag

Nu är det efter midnatt och jag måste komma mig i säng. Lilleman var uppe lite längre idag men tyvärr tror jag inte det gör något på kl i morgon. Han vaknar troligen tidigt och då är det bara att slå upp de blå och kliva ur sängen. Sovmorgon vågar jag inte hoppas på.

Det har varit en bra dag och jag är lite imponerad av att jag inte är så trött. Har ju inte helt förutsättningarna med mig idag. Sovit 5 timmar då lilleman var orolig i natt. Förkyld och allt som kommer med det. Det kommer kanske imorgon. Hoppas inte det. Har inte tid för att vara trött och hängig mer.

lördag, oktober 3

Vår lördag

Jag och stora killen åkte till Norrköping och gick på bio bara jag och han. Vi såg filmen G-force. Till och med jag tyckte den var rolig. Vi åt massor av popcorn och drack massor av cola. En toppendag.
Min förkylning är lite bättre. Snorig men jag har mer energi och det behöver jag.
Nu kom grannarna på lite gemensam lördagsfika.
Vår dag i bilder och film:


Liten vill ha mammas tofflor. Lite stora bara.



Liten gör som pappa. När han spottar ut snusen skall liten också göra det.

Dags att sluta nu älskling.

Mordbrand


I natt runt 2 brann våran scoutvilla ner till grunden. Vi har inget hört fast vi bor alldeles brevid.
Vi bor bakom det röda huset man ser på bilden.
Fy så trist när de bara förstör. Det förekommer en hel del skadegörelse här. Det borde inte vara så svårt att få bukt med. Här bor "bara" runt 1600 personer.

Förkylning eller sömnsjuka???

Vi är förkyda här hemma. Jag lyckades inte mota bort det med mina tankar. Inte tillräckligt starka tyvärr. Jag har varit helt utslagen. Inte haft så mycket snor och halsont men trött, trött, trött. Har sovit i massor känns det som men inte hjälper det.

I natt blev så lilleman förkyld med. Han somnade lugnt men har hostat och varit täppt. Han somnade in lite bättre runt 2. Sen vaknade han strax efter sju. Det var bara att snällt gå upp.

Blir kanske en lugn innedag idag. Minus 3,8 har det varit i natt. Brr

torsdag, oktober 1

Blir eller blir inte?

Vaknade idag och har lite ont i huvuet men ingen snuva inget, ont i halsen. Förkylningen kom av sig eller så var det bara en trött kropp. Dagen får visa.

Idag är det full fokus på min kommande LIA (lärande i arbete) som gäller. Har redan fått gjort mycket men ännu inget bestämt. Jag jobbar vidare och det känns bra just nu.

Vad dagen har att erbjuda för övrig får vi se. Lilleman är på dagis och skall strax hämtas. Stora killen slutar ett som vanligt.