onsdag, september 30

Min tur :(

Halvdag i skolan idag. Började känna av det direkt idag.
Ont i huvudet, taggig i halsen, nyser, lite snorig.

När jag kom hem var orken totalt borta. Fanns inte antydan till energi i kroppen. Det var bara att lägga sig på soffan och se på allt som hände här hemma. Tur att älsklingen är hemma och kan rycka in. Han har inte heller varit på topp idag. Bara inte han blir sjuk igen. Han har precis blivit frisk från förra omgången som höll i sig över en månad.

Nu har vi ätit middag och sitter i soffan och myser med barnen. Lilleman har show för oss andra med massor av tokigheter som vanligt. Stora killen ser på TV.

tisdag, september 29

Ps2

En tröttsam dag har jag haft men väldigt bra. Jag njuter.

Skolan är kul och jag lär mig massor med nyttiga saker jag kommer ha användning för i min framtida karriär. Mina killar har det så bra tillsammans när jag är i skolan.

Just nu har vi ju besök och det är även det väldigt trevligt. Det är älsklingens vän från Norge som är här och han är supertrevlig, lättsam och tålmodig med barnen.

Vi har precis avslutat en sen middag med hemgjord pizza. Gott, gott och gott.

Nu spelar killarna Ps2, Worms 3D. Lilleman sover och jag sitter med datorn i knät framför TVn.

Skrap

När jag kom ner vid halv 7 idag såg jag grannen stå och skrapa bilen. Suck, redan. Nu är det 1,3 grader ute. Blir till att plocka in lite blommor snart. Har några jag vill prova ta in i källaren.

Igår var det då Ekonomistart och det var helt topp. Han är väldigt duktig och det märks att han vet vad han pratar om. Sen är han bra på att få oss icke ekonomer att förstå på vår nivå med.
Mycket skriva och räkna blev det igår. Huvudet var lite tomt när jag kom hem men jag var samtidigt på ett gott humör.

Tyvärr slutade vi åter igen lite tidigare. Fattar inte vad mina klasskamrater tänker med. De suckar och stönar. Frågar konstant när vi skall sluta. Igår blev resultatet av deras tjat att vi slutade 30 min tidigare. Vi hade då inte gått igenom det som var tänkt för dagen utan får flytta fram det.

Nu kunde jag inte vara tyst längre. De tar av MIN tid till att lära mig.
Jag gick fram till Tomas vår lärare och talade om att det är en klass som alltid vill sluta tidigt. Han förstod vad jag menade och sa att han inte skulle sluta allt för tidigt de andra dagarna.

Ekonomi är ju ett så stort ämne och vi har BARA det i 4 dagar. Måste ju utnyttja möjligheten till frågor för sjutton.

Nu är det snart dags för dag två i alla fall och jag ser så fram emot det. Laddar väskan idag med massor av enerig. Både i fast och flytande form.

måndag, september 28

Hälsoekonomi

Sitter ensam men min frukost och dator. Regnet vräker ner ute. Lillkillen väckte mamma kl.5 idag. Inte helt vad jag planerat men ...

Idag skall vi så börja med det otroligt viktiga ämnet Hälsoekonomi. Här gäller det att fråga allt jag bara kan och få ut så mycket som möjligt av läraren och ämnet. Tror inte man kan klara sig i branchen utan det. Pengar styr idag. Så är det bara.

Laddar väskan med bok, penna, miniräknare och massor med energi. Nu jäklar.

söndag, september 27

Redan kvällen

Vart har dagen tagit vägen? Den har bara försvunnit.

Började med att städa lite hemma. Har flyttat fram det flera dagar och imorgon skall jag till skola. Ville ha det gjort innan då. Blir sliten av att gå i skola. Imorgon skall vi dessutom börja med ekonomibiten. Räkna, räkna och räkna. Tippar jag kommer bli trött i huvudet.

Vi har varit på granntjejens dop med fika. Trevligt litet dop med mycket gott att äta efter.

Besök och dop

Idag är det lilla E:s dopdag. Tror hennes mamma och pappa tycker det skall bli skönt när det är över. Vet att de har haft mycket att göra med detta dop. Har nästan inte sett de det sista.
Idag kommer även älsklingens vän på besök till oss i några dagar. Han har varit en tur i Stockholm och stannar till här på väg hem. Han bor i norrut på västsidan av Norge så han har lång bit hit.

Jag och barnen är upp och älsklingen sover. Han "passade" på att vara uppe sent han med i fredags när jag var ute så han är ganska trött idag. Egenförvållat men han får sova lite ändå.

lördag, september 26

Myslördag

Jag har sovit i några timmar. Underbart.

Älsklingen var ju iväg och "fyndade". På em var vi ute och provade köpet. Gräset var högt så han fick verkligen testa den ordentligt. Fungerade väldigt bra.


Lilleman blev rädd för gräsklipparen och ville sitta på pappas arm.

Det var härligt väder ute. Vindstilla och 17 grader. Vi lekte med lite vattenballonger, rutschkana mm.

Myslördag med hela familjen. Barnen leker så bra. Jag och älsklingen bara njuter.


Dans

Jag kom mig ut igår och det var så kul. Vi satt ett gäng tjejer hos sonen till min kompis innan vi gick ut. Det var kanske inte mitt val av ställe men igår var det dit alla gick. Arvingarna spelade, hm.

I baren vid sidan spelade ett coverband så det var inte bara dansband. Mot slutet av kvällen blev jag uppbjuden till att bugga. Jag kan inte bugga så bra trodde jag men den här killen var helt kanon på att styra dansen. Det var riktgit kul och det gick hur bra som helst.

Kvällen gick fort och det var dags att åka hem. Kom i säng strax efter 3 så när lilleman väckte mig 07.20 var det ganska tungt att komma upp.

Älsklingen har varit på cheepy och "fyndat". Det blev en slangvinda och en gräsklippare. Saker han har sett efter hela sommaren. Nu var det på 50% så då var det bara att passa på.

Jag har fått lov att lägga mig en stund igen och sova nån timme till. Det tänker jag utnyttja NU.

fredag, september 25

Fredag

Fredag morgon. Mina älsklingar åker alla med stora killen till skolan. Lillebror ville följa med idag. Storebror höll lillebror i handen hela vägen. De är så söta ihop. Det blev en bild i mitt minne värt att spara länge, länge...

Idag har jag lite planer på en utekväll. Det var flera år sedan jag var ute förutom i sommar till mammablogg galan. Känns nästan lite nervöst och jag har små tankar på om jag skall strunta i det. Ser samtidigt fram emot det. Klyven.

Idag hoppas jag kunna få lite tid till att läsa in mig på nästa kurs. Jag behöver även ta ordentligt tag i min nästa praktikplats.
Älsklingen och lilleman är hemma hos mig.

onsdag, september 23

Utvecklingssamtal

Det block vi läser nu är det största på hela kursen och vi har haft samma lärare nästan hela tiden. Så de sista dagarna har hon haft ett litet utvecklingssamtal med var och en.

Idag var det så min tur. Det kom inte upp något som jag inte väntade mig. Jag fick bekräftat lite av det jag uppfattat som riktigt. Fick ett tack för hon hade känt ett stöd i mig då det var lite turbulens i starten. Fattas bara när man blir orättvist behandlad. Lärare eller elev. Det kan jag inte blunda för.

Känner dock inte att jag fått ut max av kursen men så känner jag till och efter varje kurs. Jag har t ex ännu inte läst ut alla böcker till kursen. Har fått med mig det mesta men det finns alltid mer...
Efter förutsättningarna som finns har jag gjort nästan det jag kan och är så gott som nöjd ändå.

Nästa vecka blir det ekonomi och nya tag. Det hoppar vilt och man får hänga med så gott det går. Har börjat läsa lite i böckerna för nästa vecka så jag har en liten grund.

Nu är jag som vanligt helt slut efter en lång och intensiv dag. Försöka hoppa i säng.

En fråga som kom upp i klassen.
Räknas studier som ett slags arbete? Vad tycker du?

Han är hemma igen

Alla mina TRE killar ligger uppe och sover. Älsklingen kom hem strax efter 23 igår men då sov jag redan. Vaknade till lite när han kröp ner men sov direkt igen. Igår var jag helt slut.

Det var en dag med mycket tankar och känslor. Stora killens nya skola och allt runt det. Ett stort och jobbigt grupparbete i skolan som igår fick en bra upplösning. Det är grymt intressant att läsa beteendevetenskap men det leder även till många funderingar på sig själv och sitt egna beteende. Klart att det tar på krafterna att analysera och tänka men som sagt så är det ändå intressant. Kan låta konstigt och det går inte helt att förklara.

Nu är det en ny dag i skolan men den blir nog lite lättare gissar jag. Vet inte vad vi skall göra men idag och imorgon är sista i detta ämne. Nästa vecka drar det igång med ekonomi. Det ser jag fram emot. Ett viktigt redskap i dagens företagsvärld.

tisdag, september 22

En stor klump i magen

Idag följde jag stora killen till hans nya skola. De har flyttat hela lågstadiet till högstadiet. Så nu finns här bara en skola och den går från F-9. Det känns inte alls bra i magen. Kan inte helt ta på vad det är som känns så fel men nån ond aning eller nåt. Jag gör allt jag kan för hålla mig så positiv jag bara kan till stora killen. Som tur är tycker han det skall bli kul att gå på den nya skolan. Hoppas han har rätt och jag fel.

Just nu tar jag mig en stund för mig själv. Åker lite senare till skolan idag. Känner att jag inte kommer få så mycket ut av det om jag åker med min sinnesstämning. Bättre att hämta andan och åka in när sinnet är lättare.

I natt kommer älsklingen hem. Det ser jag fram emot. Någon att dela känslor och tankar med. Bara någon att hålla runt när det känns så tokigt.

Nu skall jag andas och sen skall jag baskimej ha en bra dag.

måndag, september 21

Ren ventilation

Ikväll har en kille varit hemma hos oss med sin stora maskin och gjort rent i vår ventilation i huset. Det har troligen inte gjort sedan huset byggdes 78. Det var tjocka lager fett och damm i rören.
Det var lite kyligare ute idag men det stoppade inte lilleman.


Ny kompis

Var inne i stan och skickade iväg ett paket med bussgods. Det var lite svårt att hitta dit men det gick. Sen var det inga som helst problem.

Åkte förbi Elgiganten på vägen hem och fick med en liten smidig sak till köket. Den ser rosa ut men den är vit. Ut åker borsten.

Mammas lilla hjälpreda

Han är så duktig lilleman. Han tar efter allt direkt. Skall göra som vi gör. Tänk om han i detta fall kunde vara säker på att inte spilla. Då hade det blivit hans uppgift direkt. Glöms lätt bort här hemma annars.

Ledig och uppe tidigt

Så är det att ha barn. Idag var det stora killen som kom in kl7. Det räckte att han viskade till mig så vaknade lilleman. Lika bra är det. Imorgon är det tillbaka till vardagen med dagis och skolor.

Vi har precis ätit frukost jag och lilleman. Stora killen ligger kvar i min säng och ser på TV. Mys.

Idag skall i in och skicka iväg ett paket med bussgods. Har aldrig gjort det tidigare så jag hoppas det går så smidigt som det låter. På väg hem har jag lovat stora killen en tur förbi OnOff och se på spel. Han har fattat tycke för den butiken. Fattar inte varför.

söndag, september 20

Sköna söndag

Vi har haft ytterligare en lugn och härlig dag. Inga måsten men ändå gjort lite nytta. Resten av tiden har vi lekt och lekt sedan lekt lite till. Får passa på när vi kan. De dagarna jag går i skola blir så korta.

Lite bilder och film från vår dag.


Strålande söndag

och vi är inne.

Har lite kvar från igår jag inte fick gjort. Solens varma strålar kallade så starkt på oss igår att vi inte kunde motstå.

På planen idag står det NJUTA AV DAGEN och det tänker vi göra.
Barnen har studiedag imorgon och jag har hemstudiedag så idag känns nästan som en lördag. Underbart.

Min lycka i livet och jag njuter. Snart är älsklingen hemma igen. Längtar

lördag, september 19

En underbar dag

Vi har haft en underbar dag. Låter bilderna tala för sig själv. En del av vår dag.

Lillemans kompis vägg i vägg




Äntligen utvilad

Jag slocknade före halv 11 igår. Var helt slut hela dagen. Det var precis så jag orkade hålla mig vaken för att få stora killen i säng. Vet inte vad som flög i mig.

Idag känner jag mig pigg och utvilad. Har börjat röja hemma. Har äntligen fått ordning på ett paket jag skall skicka. Vi säljer ju av lite av lillemans saker från när han var liten. Det är inte helt det lättaste vill jag lova.

Solen skiner ute och det är varmare idag. Hela 12 grader har vi i skuggan. Inte illa. Det locka väldigt att gå ut så jag får bara sätta fart här inne så jag kan blir klar.

Saknar min älskling. Nu har han varit borta i två veckor. Det blev några dagar extra denna gången.

fredag, september 18

Gnällhuset

Vaknade tidigt idag. 05.40 av att liten var blöt. Sen var det bara att gå upp. Barnen till skola, dagis. Jag försökte få lite skola gjort hemma men har varit helt otroligt seg idag.

Tog mig i kragen och kom ut i spåret. 5 km blev det idag och det var underbart. Nästan bästa som varit idag.

Hämtade barnen vid två. Lekt ute och busat. Nu har vi suttit framför TVn en stund.

Egentligen har det inte varit något spec som varit men alla har varit mer eller mindre gnälliga dagen igenom. Tröttsamt. Behöver kanske ha de dagarna med för att kunna uppskatta alla andra dagar mer. Som tur är har jag få tråkiga, gnälliga dagar.

torsdag, september 17

Beställt

Nu har jag lagt in en beställning på ett sofföverdrag till våra fula men underbart sköna gamla soffor. Vi har ett tag försökt göra något åt utseendet på de för tyget är slitet till hål på flera ställan och väldigt fult. Vi har ringt till flera olika tapetserare men det skulle kosta tusentals kronor att få klätt om de.

Innan älsklingen åkte på jobb sist hade vi blivit eniga om att göra oss av med de och köpa nya soffor men nu kanske vi slipper det. Jag hoppas så att dessa överdrag kommer passa.

Tävlar om Kärlek


Jag älskar dessa väggord så det var en själklarhet för mig att delta i denna tävling

Hårt

Suck och pust. Denna dagen har rusat förbi men inte helt obemärkt. I skolan är det ju ämnet beteendevetenskap och det tar på krafterna. Här är det inte bara fakta och teorier utan även en massa praktiska övningar. Grupparbeten och skådespel. Allt för att vi skall "testa" och testas i konflikter, samarbete, kommunikation. Det händer en hel del och det är psykiskt påfrestande. Det blir mycket analyserande. Både av det egna beteendet, de andras beteenden och gruppens samspel och roller. Suck.
Imorgon är det hemstudiedag och det är tur det. Vet inte om jag hade pallat en till dag som denna.

Det är tur att affären har stänt för jag är sjukt godissugen. Blir ofta det när jag är trött har jag märkt.

Liten sover gott och stor skall strax i säng. Sen skall jag bara ta det lugn.

onsdag, september 16

Öppet hus

Stora killen skall byta skola. Det är kommunen som sparar in igen så nu blir det en skola här mot tidigare två.

Idag var det så öppet hus på den "nya" skolan. Som tur är tycker stora killen att det skall bli väldigt kul att byta skola och det känns bra. Jag är besviken men håller det inne. Nu är det så och då får jag försöka göra det bästa av det.

Efter öppet hus var det så dags för fotbollsträning. Trodde vi. Det visade sig att det är slut för i år innan innebandyn drar igång. De hade visst glömt informera oss om det. Synd för det var väldigt fint väder för fotboll.

Imorgon är det sista dagen i skolan för denna veckan och vi skall fortsätta med det hemska grupparbetet vi påbörjade i tisdags. Ser verkligen inte fram emot det. Nu vet jag i alla fall vad som väntar och får försöka hantera det så bra som möjligt.

Nytt gott mellanmål

När jag sprang genom butiken igår och köpte det lilla som behövdes föll mina ögon på denna lilla ask

Nu har jag provsmakat den och det blev inget kvar. Slukade hela på en gång. Helt i min smak. GOTT!
Sitter vid min dator. Har precis ätit frukost. Stora killen vaknade av sig själv halv 7. En halvtimme innan hans klocka ringer normalt. Det blev en bra start på dagen. Vi fick en lugn och skön stund tillsammans. Lilleman sover fortfarande men skall snart upp med.

Idag har jag hemstudie men tänkte inte läsa hela tiden utan göra sånt jag inte hinner på skoldagarna. Barnen går kortare dag idag.

Nu vaknade lite.

tisdag, september 15

Det tar på krafterna att gå i skolan hela dagen. Hem och hämta barnen och få se det här...

Och det här...

Vem blir inte glad och full av energi av detta? De är ju så supersöta de två. Det är min lillkille och granntjejen. Det skiljer bara några veckor mellan de. När den ena är ute skall den andra också ut. De leker så bra ihop vid sidan av.

Lagar mat

Kikätorna står i ugnen, äggen kokar på spisen, barnen sover och jag har en lugn stund för mig själv med min kopp te.

Just nu lagar jag en lätt lunch samtidigt som jag äter frukost. Det blev tyvärr inga rester igår.

Igår såg vi filmen De ofrivilliga. En svensk film om att ta ställning. Den var bra men samtidigt väldigt jobbig och mycket pinsam. Fanns mycket att diskutera efteråt.

På eftermiddagen hade vi besök av Victoria som drivet nyföretagarcentrum i Katrineholm. Där blev det mycket att fundera på men samtidigt väldigt mycket bra råd och information. Ser fram emot när skolan slutar men samtidigt är man ju självklart nervös. Hur skall det gå? Kommer jag få några uppdrag? Kommer jag komma ihåg allt? Många tankar men samtidigt tror jag det är bra att tänka efter lite.

söndag, september 13

Pluggar sen

Kors så mycket jag har skutit upp genom att åka och handla i stället. Men nu är det mesta klart och jag är redo för sängen.
  • Har precis avslutat finputsningen av vår fallbeskrivning vi skulle göra i skolan. Känner mig nöjd med min prestation.
  • Stykt kläder för imorgon. Hade inget att ta på kände jag men nu har jag.
  • Lagat lunch för imorgon. Rester saknades då vi åt ute idag.
  • Hängt upp tvätten jag satte på innan vi åkte.
  • Tömt och fyllt diskmaskin igen. Var kommer all disk ifrån. Vem är hemma hos mig och smutsar ner när jag är borta?

Nu är det hög tid att lägga sig. Skola imorgon och klockan ringer tidigt. Vi skall starta dagen med att se på en film. Andra filmen vi ser under denna kursen. Känns lite slöseri med tiden. Film kan jag se hemma (gör aldrig visserligen) i skolan vill jag få ut MAX av ämnet. Tålamod kanske.

En dyr dag

Vi åkte som sagt till Norrköping för att se efter kläder. Det var inte det lättaste kan jag säga. Killarna var inte helt med på iden idag så det blev en del klaging.
Det var dock inte det värsta. Stora killen behöver ju nya byxor och nu är han så stor att han får prova innan vi köper. Han är lång och smal och det skall man visst inte vara enligt klädfabrikanterna. Idag har han nog provat 15 par jeans och vi köpte 2 men det var för att han så akut behöver byxor och de var minst dåliga. Vi köpte även ett nytt skärp till honom. Det behöver han. ALLA byxor var allt, allt för stora i midja och över rumpan.

KappAhl skall ha en modell som heter slim fit men den tar visst slut direkt enligt expediten.

Lillkillen har lärt sig säga storebrors namn och det gör han så fort han inte kan se honom. Det är så gulligt. Sen skall han göra allt det storebror gör. Det är inte alltid det funkar men skam den som ger sig...

När shoppingen var avklarade gick vi och åt innan vi skulle åka hemåt. De har så himla goda pizzor på det köpcentrat. Idag åt stora killen en hel egen barnpizza. Fattar inte hur han fick plats. Det var inte nog med det utan på väg till bilen ville han ha en glass. Trodde aldrig han skulle äta upp den men det gjorde han. Det tar visst på krafterna att shoppa med mamma.

Det blir så ändå

Vi tar en tur till butikerna och ser efter lite kläder till barnen. 'Vädret är så där. Det blåser är kyligt och regnet hotar att komma.

Jag skulle så gärna vilja ha ett eller två par byxor med. Får se om det går denna gången. Jag har inte en figur som passar i byxor. Det är väldigt svårt att hitta i butikerna. Har länge funderat på att få några sydda efter mig. Kan vara värt det tror jag.

Liten börjar bli trött redan. Får försöka hålla han en timme till i alla fall.

God morgon söndag

Tror min lilla kille har en egen klocka som ringer varje morgon 6.45. Spelar ingen roll om han lägger sig senare. Den ringer ändå. Nu kom han i säng ganska ok igår (kl20).

Stora killen såg på Simpsons the Movie igår. När den var slut ville han spola och se några utvalda sener. Det fick han lov till men kl 22 skulle han sova. Han sov före det fast på soffan. Han somnar ALDRIG till TV:n. Han har väldigt svårt att sova annat än i sin säng med. Bar upp han i hans säng. Det var en skön känsla men väldigt länge sedan. Han har blivit så stor nu.

Nu har lilleman och jag ätit frukost. Stora killen vaknade nyss.

Planen idag var att kanske åka och se på lite kläder idag men jag är tveksam nu. Lilleman har hostat lite på morgonen. Får se efterhand hur det blir.

lördag, september 12

Sammandrag

Idag är det sista sammandraget för i år med stora killens fotboll. Hoppas vädret blir fint.
Kort från sammandraget i Vingåker. En underbar dag.



fredag, september 11

Fredagsmys

Mina killar min energi
Fredag idag och vi myser ihop i soffan efter middagen. Hade egenstudie i dag men det känns som jag inte fick gjort något. Var ganska seg och slö innan jag hämtade hem mina killar. Väl hemma stannade vi ute och lekte. Vem kan vara inne när det är så underbart väder? Inte vi. Nu när vi gått in och myser och leker känner jag hur min energi kommit tillbaka till mig. Mina killar är hos mig och ger mig så mycket. Jag är lyckligt lottad.

Jag njuter

Nu är barnen på skola, dagis.
Vaknade i morse strax före 6. Lilleman hade en blöt blöja som läckt. Han badade igår innan han la sig och då får han i sig ganska mycket med. Vi låg kvar i sängen och mös till 6.15. Då ringer storebrors klocka. Fattade inget. Vet att jag kontrollerade den innan vi sa god natt.
Jag rusade in till honom och sa att han bara skulle sova vidare. Nej, det skulle han inte alls. Han hade ställt om klockan precis innan han somnade. Ville ha en lång morgon hemma innan skolan.
Det blev en väldigt bra start på dagen. Vi åt en lugn frukost ihop. Läste lite bok, tidning. Busade tillsammans. Tiden går fort när man har kul.
När storebror gått till skolan fick lillebror en smörgås till. Åt inte så mycket första gången.
Så här ville han äta lilla token.

torsdag, september 10

Liten finsmakare

Barnen var länge på dagis och fritids idag. När vi väl var hemma var det helt underbart väder så stannade ute och lekte. Vi drog ut lite på middagen för det var så synd att gå inte från det fina vädret.

Grannen kom förbi och vi stod och pratade. Stora killen ropade på mig och när jag vände mig om igen såg jag att lilleman stoppade något i munnen. Hoppade ner och tog ut det direkt. Hörde hur han bet till på något hårt som knakade i hans lilla mun.

Det jag fick ut var en hårt klump. Så inte var det var först men när jag vände på "stenen" såg jag att det var en SNIGEL. Fy, blä, usch. Det var inte bara ett tomt snigelskal utan det var en LEVANDE snigel. Den hade krypit in i sitt skal men fy, blä, usch.

Han är inte kräsen. Äter allt och tydligen då ALLT.

C busar med lillebror. Han vill sitta på stor stol nu. Tar sig upp allt för fort med.

Håll fast. Här går det undan...

Kors. Redan torsdag kväll. Dagarna har flugit bort. Fattar inte var tiden tar vägen.
Sista dagen i skolan idag för denna veckan men imorgon är det egenstudie igen.
Har MYCKET som jag vill göra och LITE som jag skall göra.

Planer för fredagen:
LIA projekt skall filas på. Börjar få ihop några bra ideer tror jag.
Litteratur som skall gås igenom till denna kursen, LIA:n och nästa kurs.
Ut i spåret och springa. Kanske tar grusvägen. Det får vädret visa imorgon.
Hämta barnen och sen bara leka, mysa och umgås med de.

I tisdags kom jag tidigt i säng och somnade direkt. Det är allt för sällan det händer. När jag sovit kanske 10 minuter ringer hemtelefonen. Yr och trött svarade jag. Det var älsklingen som ringde. De är ju i dokk(varv) nu och tis var båda styrmännen lediga på kvällen. De hade suttit och druckit några öl och nu ville han ringa och säga att han Älskar mig.
Gulligt och snällt men jag ville bara sova så jag avbröt och la på. Så snällt jag kunde. Han tog det bra och gick ner i pubben på båten och fortsatte kvällen.

Nu är det så att han ringer varje dag hem och säger han Älskar mig, saknar mig, tänker på mig. Jag är lyckligt lottad på det sättet.

onsdag, september 9

Mysmorgon

Klockan stod på 5.55 men 5.54 väckte lilleman mig med lite skruvat och sparkar. Jag låg kvar för han kanske skulle somna till igen. Var inte vaken ännu. Vi låg kvar i 20 min men då hade han vaknat till så mycket att det inte längre var någon ide att sova vidare.

Vi gick ner och skulle börja med frukosten då jag hör några steg i trappen. Stora killen har även han vaknat tidigare idag.

Det var faktiskt ganska mysigt när de var uppe tidigare. Vi fick lite extra tid innan dagis och skola. En bra star på dagen får jag säga.

När jag kom hem från att lämnat lilleman på dagis (som går overkligt bra) var stora killen i telefon med sin pappa (bor i Köpenhamn). Han hade fått lust att ringa honom och hittade fram hans nr från telefonlistan i telefonen. Det var bra gjort av min duktiga kille. Annars har alltid jag ringt för honom.

Det var länge, länge sedan han pratade med sin pappa så det var tur att han svarade denna gången.

Nu är det iväg till skolan för mig med.

tisdag, september 8

Kvällen

Så var denna dagen slut och jag fick gjort en del men inte alls så mycket som jag hoppats på. Det tar lång tid och mycket tänka, leta och fundera.

Barnen sover äntligen. Båda var lite besvärliga att lägga idag. De har faktiskt varit lite griniga hela kvällen.
Imorgon är det ny dag i skolan och jag behöver förbereda mat, kläder och böcker så det är klart. Blir inte mycket egen tid på morgonen till sånt när båda barnen skall upp, i kläder och iväg.

Känner i magen att jag slarvat med maten idag. Tiden har rusat och jag har inte varit hungrig. Fel, fel, fel. Jag vet bättre.

Nu lite plock sen sängen. God natt.

Hemstudie

"ledig" från skolan idag. Har inget uttalat vi skall göra men jag har några böcker som behöver läsas och det tar lite tid för mig.

Snart är det dags för ett nytt projekt med. Snart kanske inte man kan kalla det rent tidsmässigt men 9 veckor går fortare än man tror. Bäst att börja förbereda så mycket jag kan.

Fick tag på boken jag sökt som inte fanns inne. Det finns ett tryckeri i stan som trycker böcker för Prevent. Snacka om tur. Så idag var jag förbi där och hämtade boken. Passade på att ta den vi skall ha till näst, nästa kurs med när jag ändå var där.

Nu har jag fastnat lite i mitt skolarbete hemma. Får ta mig en runda i spåret och rensa huvudet lite. Sätta igång kroppen och knoppen behövs.

Solen skiner och det är en härlig dag

måndag, september 7

Badkar

Grupparbetet idag som sedan redovisades och analyserades utifrån kommunikation och grupp.

Vi skulle designa ett badar som var lyxigt, konkurrenskraftigt, enegisnålt, fick inte vara stål eller det vanliga för badkar.

Vi "gjorde" ett stort kar som:
  • två kund sitta i bredvid varandra.
  • högre i ryggsidan så man fick stöd för hela ryggen och huvudet
  • gjort av återvunnet glas som var färgat i botten
  • dubbla sidor för lite isolering
  • en kant upptill runt om som vattnet fylldes på genom ett liknande vattenfall
  • i kanten upptill gick en ljusslinga
  • en slät propp som trycktes ner för att öppnas
  • en elektisk display för montag på väggen där man satte på och reglerade värmen på vattnet

Det var en kul uppgift och alla kastade sig ivrigt in i den. Så slutsatsen av gruppens samarbete var positiv. Alla kom till tals. Vi hade ett öppet klimat för egna åsikter. Inga direkta konflikter uppstod.

När vi sedan redovisade föll det ganska platt. Blev tråkigt, förvirrat, rörigt mm. Där skulle vi behövt en tydligare ledare och bättre struktur.

Tänk att man får gå till skolan och "leka". Kul.

Paket

Visst låg det där. I brevlådan när jag kom hem. Ett paket som jag väntat på med mina böcker. Tyvärr var inte BOKEN med som jag behövde typ NU. Den var slut skrev de. När jag beställde fanns den i lager stod det. Annars hade jag aldrig beställt.

Imorgon ringer jag till förlaget direkt. De skall ha ett litet lager i min stad och då kanske jag kan hämta den där direkt. Skall även ha en bok till från samma förlag och kan då passa på att få med den med hem.

Lillkillen får så mycket beröm från förskolepersonalen. De tycker han är så duktig på allt. Snacka om att man blir glad som mamma när man hör det.

Trött, trött, trött

Förstår inte varför jag är så trött. Kom i säng i ok tid och somnade direkt. Lilleman lät mig sova nästan hela natten. Väckte mig kort med lite knorrande vid 5.

Har ätit lunch i skolan coh det gjorde mig bara ännu tröttare. Måste försöka röra mig lite mer. Har inte sprungit sedan i torsdags. Inget bra.

Har jag tur ligger det en avi till mig hemma med böcker. Tror nog inte de kommer förrens imorgon men hoppas gör jag ändå.

Efter lunch blir det redovisning av vårt grupparbete. Ett badkar vi skulle designa. Hur kan det gå ihop med organisation och ledarskap? Vi fick efter arbetet analysera gruppens samarbete och beteende. Denna gången var jag i en bra grupp med samma vison och lätt att kommunisera.

11 grader

Sitter med frukosten i lugn och ro. Barnen sover så sött.

Passar på att läsa tidningen på nätet och där står det "Fler unga dricker farligt mycket". Började tänka på hur jag dricker och det är helt ok. Sen kom tanken att det - Hallå, du hör inte till gruppen unga längre. Suck. Jag har svårt att förstå att jag är äldre nu. Känner mig ung och lite barnslig. Kanske på tiden att växa upp snart.

Idag är en ny vecka och den börjar med skola för mig. Skall bli kul att se vart ämnet tar mig nu. Imorgon är det hemstudier. Planen är att börja undersöka företag jag kan vilja göra min LIA (lärande i arbete) på. Det blir inte lätt men jag ser fram emot det.

Önskar alla en bra dag.

söndag, september 6

Ensamma igen

Idag åkte älsklingen på jobb igen. Båten skall i dokk så då fick han gå på några dagar tidigare. Han blir borta 17 dagar denna gången. Bara tiden går lika fort som vanligt så är han snart hemma igen.

Jag och killarna har haft en lugn och mysig dag ihop.
Vi har varit ute och lekt, ätit plättar, handlat mat och myst ihop.
Kvällen avslutade med trevliga grannarna. En sen fika ihop blev det.

Nu är klockan mycket som vanligt. Skola imorgon så jag skall försöka få så många timmar som möjligt.

lördag, september 5

Säljes

Liten har blivit större så nu är det dags att sälja några av hans saker som han inte använder längre. Vi har lagt ut en annons på Blocket men om det finns någon här som är intesserad av något så tveka inte utan hör av er.
Fisher Price Rainforest Jumperoo 1000 kr

Graco gunga. Drivs med batteri. Två hastigheter. Aktivitetsbricka.

500 kr


Chicco lära-gå-stol. Aktiviteter som drivs med batterier. 300 kr


Fischer Price babysitter. Gungar eller fast. Aktivitetsbygel går att ta av. Vibrerar eller stilla. 300kr


Tävling

Så har jag stött på en ny tävling som jag tycker är värd att delta i. Det finns så många tävlingar i blogglandia men inte så många jag orkar delta i.


Denna tävling är hos Hemma på landet och jag tävlar om dessa fina skålarna

... och ...

Idag hade jag tänkt att jag kanske skulle ... och ... men det blev ... och ...

Vissa dagar är bättre än andra med vad man tänkt och idag var inte en sådan dag. Sen måste man vara öppen med för att det inte blir som man tänkt och det är jag.

Lugn lördag med ... och imorgon är en ny dag. Tyvärr är det också dagen då älsklingen åker på jobb. Tiden går så fort nu när jag börjat skolan.

Torsdag till lördag

Kors så fort tiden går. Har inte haft tid och ro till att skriva här. Det blir så vissa stunder och det är helt ok. Bloggen är ju MIN och mest till för MIG.

I torsdags var jag ledig från skolan. Har lite böcker jag skall läsa men mest för egen del. Vill vara lite uppdaterad innan ämnet tas upp så jag kan vara lite delaktig under lektionen. Upplever att jag får mer ut av det då.

Jag hade då även möjlighet att komma mig ut i spåret. 5 km har ju varit min runda de sista gångerna och skulle så även bli i torsdags. Efter två varv = 5 km var jag inte helt slut utan gav mig ut på ett tredje varv=7,5 km. Det gick över förväntan bra. Klart att det tar emot lite och är segt men jag jämför bara med mig själv och jag är NÖJD över min prestation. Upptäckte även vilket av hållen som jag har lättast att springa och det var inte det hållet jag sprang de två första varven tyvärr.
När jag blivit av med några extra kilon som tynger skall jag börja träna lite mer medvetet. Inte bara ut och springa/lunka spåret rakt av. Men för nu är det precis det som passar mig.

Var på ett litet möte med stora killens skola om hur det kommer bli för honom framöver. Det gick bra och var skönt att höra att han har så engagerade lärare. Inte alla barn idag som har det tyvärr. Förstår lärarna med som inte får några resurser för extra tid till barnen.

Eftermiddagen och kvällen var planerad till IKEA. Turen gick till Örebro för vi hade precis fått besked om att TV:n vi haft på service var klar att hämtas. Hyrde släp på vägen och så var vi på väg. Jag och stora sonen somnade i baksätet. Vi har så mörka rutor bak att det är svårt att inte bli trött.

K-rauta, Max, IKEA och NetOnNet var rundan denna gången.
På IKEA tittade vi på en ny säng till stora killen. Han skulle få se hur de ser ut. Han skall få en loftsäng men vi köper bara ny madrass och begagnad säng. Nu är bara frågan om det skall vara en 90 eller 140 madrass.
En ny tjockare madrass till hans växasäng blev det. Den han sover på nu är det en grop i för madrassen är så dålig. Inte bra för en växande kille att sova så.

Mot slutet på IKEA blev han så sur och gnällig. Det var inte speciellt konstigt. Han hade fått feber igen. Sabla förkylning som inte vill släppa taget om min gullunge. Snabbt förbi NetOnNet och hämtade upp TV:n sen hem och stoppa han i säng.

Fredagen blev lugn. Läste mycket i min bok för skolan. Kvällen blev familjemys. Hembakad pizza och film i källaren. Det blev ingen brasa för det var för varmt. Vi har inte haft sådan familjemys sedan lilleman var liten och det märktes. Det var inte som "vanligt" utan full fart. När han ätit klart sprang han runt och pillade på ALLT. Han lyckades t.o.m stänga av filmen en gång. Ingen hit.
Familjemyset slutade med att jag fick gå upp med lilleman och leka uppe. Följden blev också att jag gick i säng tidigt igen. Somnade före tio igen. Nu sov jag väldigt lite natten innan så jag var helt slut.

Idag är det lördag och sista dagen hemma för älsklingen. Hans båt skall i dock så han går på några dagar tidigare för att följa båten dit. Just nu sover han. Hela perioden hemma har han varit förkyld och dålig. Vi har inte fått gjort NÅGOT. Trist när han var hemma kortare denna gången. Han har en illa hosta så jag tycker han skall ringa sin chef och fråga om han får komma. Innan han åkte hem fick de ett meddelande om att om de kände sig förkylda fick de inte ens lämna hytten utan skulle kalla på sin chef för bedömning. Får se vad de säger. De fraktar ju mycket folk mellan Norge och Danmark men denna gången har de inga passagerar i början.

Älsklingen sov länge idag. Kom upp nyss kl.10:30. Vi har inget planerat utan kommer nog vara hemma och ta det lugnt . 2 av 4 är ju dåliga med.

Det blev ett långt inlägg denna gången. Får se när jag får tid igen.

torsdag, september 3

Eget ansvar + egen mening = kunde gått illa

Som jag skrev igår har stora killens väckarklocka fixats och han är så glad för det. Nu kommer han sig upp ur sängen själv på morgonen. Det känns som han är stolt och nöjd över det själv.

Igår var jag helt slut efter skolan. All ork var som bortblåst. Kan bero på dålig sömn flera nätter. Jag somnade i alla fall redan klockan halv nio igår. Behövde det. Älsklingen försökte visst väcka mig men utan framgång.

Så idag var även jag glad för att stora killen har sin egen klocka som ringer. Eftersom jag somnade lite före planerat och ifrån uppgifterna på kvällen hade jag heller inte hunnit ställa min klocka. Jag är ledig från skolan idag men barnen skulle upp och iväg. Älsklingen tänkte att det var inte mer än rätt att jag tog morgonen eftersom jag "la mig tidigt" igår. Helt ok för mig om sett till så jag kom upp.

Stora killen går normalt upp runt klockan sju men igår hade han visst ställt klockan lite tidigare för han ville hinna leka med lego innan skolan. Som tur var hade han bara ställt den på halv sju men det kunde blivit väldigt fel.

Jag vaknade av hans klocka och morgonen gick lugnt och bra. Barnen är på skola resp. dagis. Jag skall strax ta mig en runda i spåret innan jag gör något annat.

onsdag, september 2

Stor blir större

Natt till igår blev jag väckt av ett nytt hemskt ljud. Det tog mig en stund innan jag vaknade till och kunde tänka. Sambo och barn sov ostört. Hur de nu kunde det fattar jag inte.

Jag gick i alla fall upp och gick mot där jag trodde ljudet kom ifrån. Det var ner för trappan till vardagsrummet. Där, på soffbordet låg den. Stora killens "trasiga" väckarklocka som visst inte var trasig längre. Killarna hade fixat med den på dagen och "glömt" att kolla om den var ställd rätt.

Idag togs den så i bruk som den skulle. När jag satt i lugn och ro för mig själv och åt kom stora killen tassande ner av sig själv. Vilken bra start på dagen. Han var nöjd med att kunna vakna själv och gå upp.

Så nu är det nya rutiner som tas i bruk i detta hur.

De två andra sover fortfarande...