måndag, augusti 31

Omställning pågår

Oj så trött jag är. Det tar verkligen på krafterna att sitta från halv 9 till 4 och lyssna, diskutera, skriva mm. Allt det som hör skola till. Det är väldigt intressant och viktigt ämne men det tar på krafterna.

Sen är det ju inte bara att komma hem och ta igen sig utan där väntar nästa del av livet. Hem och familj.

Det tar en liten tid innan man är inne i lunket igen.

Skall verkligen försöka komma mig i säng tidigt idag. Hade behövt en runda i spåret men tyvärr var det inte möjligt idag. Suck. Hoppas det blir tillfälle imorgon.

söndag, augusti 30

Musikhjälp sökes!!!

Jag insåg på min runda idag att jag tröttnat på min musik i MP3-spelaren. Jag bytte låt hela tiden och det tar ju lite konsentration från träningen.

Idag var det ändå superskönt att springa. Det tog mig lång tid innan jag kom ut och när jag väl var på väg tvivlade på om jag skulle orka ens ett varv i spåret. Så blev inte fallet. Jag sprang hela två varv och det var så skönt och mycket lättare än alla andra gånger med. Härligt!!!

Frida feat Headline med Upp och hoppa var den låten idag som drog mig framåt när det blev motigt. Lite töntig låt men samtidigt kul och peppande. Bara namnet ger ju lite jävlar annama.

Så finns det någon där ute som har en favorit eller fler som bara man inte kan sitta still till så GE MIG ERA FÖRSLAG!!! Ni gör en mycket god gärning med det. All sorts musik är välkommen. Så tveka inte utan skriv...

Zzzzzzzzzzzz

Kors så jag har sovit.
Det var en kul och händelserik dag igår och jag kände inte av att jag bara sovit 4,5 timmar. När jag skulle lägga lilleman kom det så över mig och jag somnade bredvid honom runt halv 10. Sen har jag sovit.

Stora killen väckte mig 5.50 men jag fick somna om igen. Lilleman ville upp runt halv 8 och tog sin pappa med sig. Jag fick somna om igen. Vaknade så runt 9 av att lilleman skrek. Skulle nog ha kunnat somna om igen men bestämnde att det fick räcka så.

Det har varit mycket och full fart med skolstart, dagis, hus och hem. Sova behövde jag. Skönt.

Planer idag? Lite stilla lunk hemma, tvätt och dammsugning.

lördag, augusti 29

Cirkus

Idag var så dagen då vi åkte på Cirkus. Det var en ganska liten cirkus men vi hade det toppen. Satt på första rad. Lite läskigt när hästarna dundrade förbi. Det kändes i stolarna och sågspånet yrde på oss.

I väntan på att få gå in Tur vi tog med hörselskydden. Det var lite hög musik vissa stunder.
Akrobaterna

Läs detta

En överskådlig bild på hur Margarin respektive smör tillverkas.
Hur är det möjligt att livsmedelsverket och sjukvården rekommendera oss att äta margarin som är en så kemiskt bearbetad produkt mot smör som är en ren naturprodukt?

I dag när det även är stor fokus på närproducerat och energisnålt. Om inte för hälsans skull så kanske för miljöns skull.

Bilden lånad av Yngre MedelåldersBloggen

En intervjuv med Gunnar Lindgren om margarintillverkningen.

Lite att tänka på så här på en solig lördag.

Gäässspppp

Suck vad tidigt jag blev väckt. 06.27 på en lördag och när jag i tillägg var uppe till 2 igår. Ja, ja. Ibland blir det så när man har barn.

Har redan ätit frukost, plockat lite i köket och lekt med lilleman.

Det går på viljan får bara se hur stark den är resten av dagen. Vi som skall på Cirkus och allt.

fredag, augusti 28

Impulstur

Det var en riktigt slapp dag idag. Jag t o m somnade en stund på soffan. Så skönt att kunna göra det någon gång. När stora killen kom hem från skolan började det regna och vi var sega. Gjorde oss i ordning och drog till Norrköping på lite shopping.

Det blev en hel del kläder till lilleman samt en klocka till mig. Har länge tittat efter en men jag är så kräsen så det har tagit lite tid.

Vi åt pizza på köpcentret. De har väldigt goda pizzor där som alla gillar. Som tur är blir det inte så mycket pizza hemma om vi inte gör egen. Har inte hittat någon bra pizzeria här.
Barnens pizza gjorde han lite speciell idag. Bakad som en fisk. Kul.
När vi är i Norrköping vill stora killen ALLTID gå in på OnOff och se på spel. Han har fattat tycke för den affären på ett märkligt sätt. Vet inte varför. Älsklingen och lilleman gick förbi en fläkt som var på. Det var lite kul så det blev några turer förbi den.

Det har varit en skön dag med familjen. Stora killen blev lite varm och hes på kvällen. Hoppas det inte blir värre. Imorgon skall vi till Södertälje på cirkus. Kul.

onsdag, augusti 26

Regn

Hemma efter första riktiga skoldagen med studie. Det gick lite trögt men helt ok. Tror denna kursen kommer vara väldigt bra och givande om vi fortsätter på samma spår. Just nu läser vi gruppspykologi.

Idag blev det en hel del analyserande av vår grypp/klass. En del saker kom upp till ytan men det finns mycket kvar. Klassen anser jag är lite för negativ med tanke på vad vi läser.

Stora killen är hemma hos en kompis och leker. Kan med all säkerhet säga att deras lek består av en dator eller spelkonsoll. Senare har han fotboll så jag såg lite mellan fingrarna på det om jag skall vara ärlig.

I natt kommer älsklingen hem!!!

tisdag, augusti 25

Synd att kalla det vandring

Idag var så första dagen på min skola igen. Vi skulle starta denna terminen med en gemensamhetsdag där vi skulle ut och vandra, göra några samarbetslekar och äta lite mat ihop.

Vandringen var en promenad på ca 20 minuter från där vi parkerade till där vi skulle vara resten av dagen. Sen gick vi samma promenad hem igen. Hade sett för mig lite mer fysiskt men men...

När vi kom fram till målet bjöds det på goda smörgåsar. Synd att jag hade ätit en ordentlig frukost. En macka gick alltid ner. Det var en skön början på dagen. Vi fick pratat av oss lite om vad vi gjort i sommar mm.

Sen drog övningarna igång. Dagen gick lite i kommande ämnes tecken, nämligen Grupp psykologi.

Fem stationer med olika övningar. Vi blev indelade i fem lag.

* Alla fick bindel för ögonen och ett stort rep i handen. Nu skulle vi bilda en fyrkant. Tessan tog komandot direkt i vår grupp. Vi samarbetade sämst i denna övning men ändock skapligt. Vi löste den på utsatt tid.

* Det låg en liten matta på marken som ALLA skulle vara på samtidigt som vi skulle vända på den. Den var lite klurig och här var det jag som tog komandot och vi löste det överraskande fort.

*Alla skulle bli lyfta över huvudet. Det var den instruktionen vi fick. Nästan utan kommunikation bara vi gjorde den supersnabbt. Ingen som styrde utan alla var rörande överens.

*En gåta med flera direktiv och utifrån de skulle man svara på en fråga. Den klarade vi inte. Var väldigt nära men tiden tog slut. 5-10 min mer så hade vi löst det. Här var det jag och Tessan som körde.

*En person fick en färdigbyggd legofigur i handen. Vi andra fick inte se utan hon skulle beskriva den för oss så vi kunde bygga samma figur av de bitarna vi hade löst framför oss.
Efter halva tiden fattade vi att det var extra svårt för det fanns inte exakt samma bitar eller samma färger på bitarna. Men vi löste den ändå. Lite mer delaktighet av de andra men inte helt

Efter övningarna var det dags för lunch. En av ledarna kom ut ur huset och meddelade att det fanns en massa påsar i huset med mat. Vi fick lösa det bäst vi ville.
Suck, jag som trodde vi skulle slippa allt det där med matstyr och bli bjudna. Nu fick vi tillsammans laga maten efter ingredienserna som fanns. Jag höll mig lite i bakrunden här. Utan recept är jag lite vilse.

Det blev wokade grönsaker på lägerelden, coscos, yoghurtsås, och kyckling (färdiggrillad). Väldigt gott får jag säga.

Eftersom jag inte var så delaktig i matlagningen fick jag dra mitt strå till stacken och diska. Vi åt på papperstallrikar med plastbestick så det var inte så mycket disk.

Avslutningsvis var det bara att analysera dagen och sen var det färdigt. Dagen flög förbi. Tänk om man kunde ha undervisningen i samma miljö med samma underbara väder. Så mycket lättare allt hade varit.



Vandring

Barnen sover. Jag smög mig upp lite tidigare för att få egen tid.

Idag är det första dagen för mig i skolan och den börjar med en dags vandring. Vi skall ut i naturen och göra massor med kul lekar och övningar. Skolan står för lunch och fika så jag behöver bara ha med mig vatten, papper och penna, kläder för väder. Ser fram emot dagen idag.

Skall sätta kameran på laddning nu så jag kanske kan få några kul bilder att visa senare.

måndag, augusti 24

Bara för att...

Så har jag fixat och trixat med vår box till TVn. Som om jag inte hade annat att göra ikväll.
Letade fram instruktionsboken men där stod inget. Älsklingen ringde dit men det är svårt när han inte vet allt eller kan se vad som funkar eller inte. Jag ringde själv och fick reset boxen. Då skulle man dra ut strömkabeln, hålla inte den och den knappen samtidigt som jag satte tillbaka kabeln. När den och den lampan lös skulle jag släppa och trycka på den...

Ja, ni fattar. Inte helt lätt men nu kan vi byta kanal igen. Synd bara att vi inte har några längre...

VARFÖR händer allt när husets teknikchef är på jobb och inte kan rycka in i tjänst?

Nu skall jag ringa honom och beklaga mig samtidigt som jag stryker och tittar på en vit TV utan program.

Mums mums

Idag fick det bli bananpannkakor. Dels för att det låg 2 väl mogna bananer i fruktskålen som behövdes användas, dels för att det är en mysdag med barnen då det är sista dagen på mitt lugn och sommarlov och inte minst för att det är så himla gott.

Lilleman åt som vanligt bra. Han åt sina med vaniljyoghurt som mig men jag hade lite honung på med. Stora killen åt de med kanel och socker.

När man har något sött på som vaniljyoghurten tycker jag det är onödigt med socker i smeten så det hoppar jag över. Har heller inte i nötter.

Skall förbereda för imorgon för då hinns inte så mycket. Lilleman börjar redan halv 8 så han skall strax i säng.

Idag har varit en riktig sommardag med sol och massa värme. Underbart!

Rundan klar

Det blev en runda idag. Jag kom på idag att min planering nu för tiden är ganska dålig. Efter att ha lämnat av lilleman på dagis, som förresten gick hur bra som helst idag med, gick jag direkt vidare ut på min runda. Idag valde jag att springa/gå en längre runda på 7 km. När jag var en bit på väg insåg jag att tiden inte helt var med mig. Har ju en tid på salongen kl.10:30. Det fanns inte tid att lata sig på den rundan inte och bra var ju det. Tog mig runt skapligt tycker jag. Nöjd med att bara vara igång igen sen kommer nog resultatet efterhand.

Nu kallar duschen för jag kan ju inte åka in svettig och dan. Vad skulle de tro då?

Nattvak

Det var en orolig natt i vårt hus.
Stora killen kunde inte somna. Han låg och vände sig tills jag skulle lägga mig vid elva. Då hade han ännu inte somnat men somnade strax efter. Sen vaknade han till i natt vid halv3 och kom in till mig. Jag tror han vaknade av att han var kall. Sen blev det inte fler gånger på honom.

Lilleman var tvungen att fylla blöjan vid 4 tiden och vaknade till när jag bytte den. Sen hade han svårt att somna. Var vaken över en timme. Nu sover han och vaknar inte av att jag går runt och rotar i rummet. Då är han riktigt TRÖTT. Han är annars väldigt lättväckt.

Det var meningen att han skulle tidigt till dagis idag och äta frukost där för första gången. Såg inte helt vittsen med att väcka honom när jag är ledig och inte måste lämna han tidigt. Så nu sover han och kommer senare till dagis.

Min lista på saker att göra idag är lång. Mycket jag mest vill få gjort så det är egentligen inte så stressigt idag. Bara skönt att ha det gjort innan min skola börjar och innan älsklingen kommer hem.

Jag skall i alla fall få färgat och plockat min bryn och fransar. Det var evigheter sedan och jag har ingen färg alls kvar. Ser ut som jag inte har några ögonbryn om jag inte färgar de. Skall bli skönt att få fixat det igen.

söndag, augusti 23

Slapp dag

Idag har det inte blivit mycket gjort tyvärr. Det har varit härligt väder så vi har varit ute mesta delen av dagen. Lekt i sandlådan, sparkat lite boll, kört lite vagn, flugit lite drake mm.
Tyvärr blev det miss i planen idag så jag kom inte ut på någon joggingrunda. Lite trist för det hade jag behövt. Får klämma in en runda imorgon och hoppas jag hinner resten av det jag vill göra.

Middagen idag blev lasagnette fast med kycklingfärs kryddat med lite tacokryddor. Barnen älskade det. Lilleman åt en STOR portion helt själv.


Sista dagen för mig på sommarlovet. Det skall bli skönt att börja igen. Vi startar lite mjukt med en dags vandring med diverse aktiviteter. Ser fram emot det. Hoppas det blir ok väder då.

Ny dag med sol

Vaknade vid 8 idag. Fick sovmorgon igen. Tack söta killar. Solen sken in genom en springa mellan väggen och rullgardinen. Det är en fin dag ute.

Vi har avnjutit en lugn och god frukost. Lilleman står nu i hallen och leker med skor. Han väntar på att gå ut och vill inte missa tillfället om det kommer. Han skulle kunna vara ute hela dagarna om det var upp till honom. Idag blir det nog mycket av det.

Det blev ingen shopping igår. Det var för fint väder till det.

Jag tog med lilleman i joggingvagnen på en runda. Det var första gången vi testade den som joggingvagn. Han har den till dagis numera. Det är stora killens gamla vagn.
Det var inte så genomtänkt märkte jag. Lilleman trivdes väldigt bra där. Det som inte var helt genomtänkt var att det är tyngre med vagn och barn, jag tog en längre runda än vanligt för jag kan inte ha vagnen med i det dåliga spåret, det var motvind och min kondition är inte helt bra ännu. Vi kom oss hem och jag orkade springa mer än väntat. Visserligen somnade lilleman i vagnen men det är sånt som händer.

Det kanske, kanske blir en runda till idag fast lite tidigare. Lagom till lilleman skall sova middag. Kommer jag inte ut idag blir det tidigast torsdag igen och det är känns länge.

lördag, augusti 22

Lite sovmorgon

Jag fick sova en timme längre idag och det är jag glad och tacksam för. Trött när jag vaknade men det gick fort över så jag hade sovit tillräckligt.
Stupade i säng runt 23 igår. Länge sedan jag var så trött på kvällen av ingen spec anledning heller.

Helgen är öppen för vad vi har lust att göra. Inget inplanerat och det känns skönt.
Funderar på att ta en tur till en större stad för lite barnshopping. Är det för tidigt? Vill vara ute i god tid i år för alla andra år har det varit ganska utplockat när jag skall handla.
Vädret håller med mig om att det är en bra dag för shopping. Grått och mulet. Regn som hotar att vräka ner vilken tid som helst.

fredag, augusti 21

Tävling

Jag är med och tävlar hos Hemmma på landet om denna söta skål med lock


För att delta skulle man skriva något man är bra på.
Mitt bidrag blev att jag är bra på att uppskatta och ta tillvara vardagen. Behöver inte göra stora saker eller köpa dyra saker för att känna lycka och tillfredsställelse.
En bra egenskap i dagens stressade samhälle tycker jag.

Kalas

Vår granne och vän fyller 31 år idag och självklart var vi över och firade honom. Älsklingen är ju på jobb så han skickade bara med en hälsning och del i presenten.

Stora killen fick lov att spela PS2 under hela tiden vi var där och det var han mer än nöjd med. Vanlig regel här hemma är 30 min på skoldag och 60 på skolledig dag. Idag blev det som sagt massor av plusstid.

Lilleman känner sig hemma där och sprang runt, runt, runt, runt och runt. Pratade, kastade boll och hade det allmänt trevligt.

Mormor och Hagge har varit här över natten. De har köpt vår tredje bil och kom för att hämta hem den. Det var så mysigt och självklart flög tiden allt för fort.
Vi tog en tur förbi lillemans dagis och hälsade på. Nu vet mormor och Hagge var han håller hus och vem som passar honom på dagarna.
Gissa om han var fundersam när de var med dit och sen när vi skulle gå igen efter kort tid. Hoppas bara vi inte sabbat något till på måndag. Jag börjar inte skolan förrens tisdag så skulle det vara något har vi en dag på oss. Tror inte det kommer vara något problem men...

Ensam blir passiv

Mormor tog med lilleman i vagnen och följde stora killen till skolan. Han börjar kl.8 så jag gissar att hon leker ute med lilleman.

Hagge ligger och drar sig (det gör han rätt i). Jag borde passa på att göra det jag borde men när det blir tyst och stilla hemma blir jag lite passiv.

Har läst lite blogg för det hinns inte med så mycket när jag är ensam.

Det blir en härlig dag idag.

torsdag, augusti 20

Konstig känsla

Oj vad dagen har gått fort. Men det har varit en underbar dag. Inte nog med att jag känner att jag fått gjort mycket men vi har även varit ute och njutit av denna underbara sol som lyst så starkt och varmt på oss idag.

Det blev grillning till middag. Värmen stannade lagom länge så vi kunde sitta UTE på altanen och äta. Kvällen gick med friidrott och barn. Nu är klockan mycket och sängen kallar.

En av nackdelarna med dessa härliga dagar är att tröttheten håller sig lite i bakrunden och man märker inte av den förrens huvudet landat på kudden och sömnen kommer ca 1 min efter.
Slocknar som ett ljus. Då blir resultatet lite för lite timmar sömn men gör det så mycket???

Besök!!!

Idag kommer mormor & Hagge på besök. Egentligen kommer de för att hämta bilen men oavsett vilken anledning de har är de kul med deras besök.

Barnen är på skola, dagis. Solen skiner. Radion spelar på båda plan. Jag är lite trött men på gott humör. Kan inte vara annat när det är sommar igen.

Nu blir det lite tvätt och röj en stund innan jag hämtar lilleman. Han har kort dag idag. Slutar redan kl.11.

onsdag, augusti 19

Sol, lek & fotboll

Idag är det sommar igen. Helt underbart. Allt annat får vänta för nu skall vi vara ute och njuta.

Stora killen har haft en kompis här på besök. Om en liten stund blir det middag sen är det tid att gå till fotbollsträningen.

Lilleman är trött. Sov lite tidigare idag. Försöker hålla han vaken till sju i alla fall.

Bilkrångel och felinformation

Igår eftermiddag skulle jag ta barnen och åka en tur till stan. Vi skulle till apoteket först för att hämta medicin till stora killen sen en tur förbi butiken på väg hem.

Nu kom vi ca 600 meter innan vi inte kunne köra längre. Bilen kunde gott men jag såg inget för vindrutetorkarna hade hakat ihop och hängde i kors framför min syn. Hur är det möjligt?

I måndags förra veckan hade vi inne bilen på Volvoverkstan för att byra framrutan. Vi hade fått tre stenskott i rutan pga vägbygget mellan oss och stan. Vägverket anser inte det är deras fel för de sopar minsan gatan efter sig. Lätt att säga...

Jag var så inne på verksaden idag för att klaga. De gjorde det de kunde för stunden men jag måste tillbaka dit i eftermiddag då delarna tros komma. Så nu korsar jag fingrarna för att det inte börjar regna. De tog nämligen bort båda armarna till torkarna då de var helt sönder och kunde repa rutan om man kom åt spaken.

Sen är gårdagens hisoria inte helt slut ännu. Det var mer...

Mina snälla, gulliga, otroligt hjälpsamma grannar erbjöd sig att passa min killar så kunde jag låna deras bil till apoteket så jag fick medisinen. TACK! Ni är underbara.

Väl på apoteket ser jag att hon tar fram en flaska som vi redan har hemma. När jag fråga henne visar det sig att det är samma medisin som vi redan har till lilla killen. Enda skillnaden är hur mycket man ger barnen.
Jag frågade läkaren säkert tre gånger om jag inte kunde använda den vi hade hemma redan men NEJ (klart och tydligt). Det är olika medisin styrka till barnen. Du måste hämta ut den nya flaskan till stora killen.
Det finns inte olika styrkor på den medisinen. BARA EN TYP. Att det skall vara så svårt alltid. Helt otroligt.

Det var en upplevelse allt i onödan igår.

tisdag, augusti 18

Nu är det på riktigt

Precis hemkommen till ett tyst och tomt hus.
Stora killen är på skolan och lilleman är på dagis.

Vi var med stora killen en halvtimme när de började. I år skall alla barnen vara i ett och samma klassrum. 25 st spralliga 2or. Det är så trist med alla nerdragningar. Det är absolut inte för barnens bästa.
Packa ihop de ivrigt lärande barnen i små små klassrum med ännu mindre resurser. Bygg en ny fin väg på 10 km med en bred fin cykelbana. Det är så märkligt att det sitter människor och bestämmer utan riktig logik. Hur folket än väljer så tycker jag inte det blir bättre.
Vad kan vi som föräldrar göra. Känns som man skall vara nöjd för det vi får för Sverige är ju ett så bra land.

Suck, trist, ledsamt. Slut på klagan.

Lilleman stormtrivs på dagis. Han rusade rakt in och fick nästan inte av sig kepsen. Sen var det dags för dagen då mamma inte skulle vara med in utan vinka direkt. Ett leende på läpparna och en ivrigt vinkande hand.

Nu skall jag ut och gå en runda med grannen. Sen blir det lite röj och läsa innan jag hämtar barnen.

måndag, augusti 17

Jag håller med

En sådan här tycker älsklingen skulle passa mig. En fin liten sak jag kan åka till skolan i.
Ja, varför inte säger jag.

Nu är det inte aktuellt för vi har två bilar. Den jag har till skolan nu är inte så dum den heller. Lite för mycket power för min del på en manuell bil. Gärna samma motor men en automat som vår andra bil.

Läkarbesök

Så fick jag en syn på stora killens ben och där var in STOR röd- blå fläck. Han har sagt till mig att han har haft ett myggbett som besvärade honom lite. Att jag inte tittade ordentligt och höll koll.
Känner mig som världens sämsta mamma. Jag vet ju att han är överkänslig för stick och borde gjort det bättre.

Det fick bli en tur till jourmotagningen för kontroll. Märket gick från knävecket där han blivit stucken upp på halva lårets baksida och ner lite på vaden.

Där fick han maxdosen av allerigimedicinen och ett recept jag skall hämta ut imorgon.

Vi var där totalt en timme. Lilleman var snäll nästan hela tiden. Kortare stunder med rastlöshet men det fixade jag och storebror.

På vägen hem blev det middag med hem från McD. Klockan var mycket och vi var trötta.

Nu sover killarna och jag skall hänga lite tvätt sen tar jag kvällen. Resten kan vänta till imorgon.

Mer Tom Tit

Lite kort från vår underbara dag på Tom Tits i Södertälje






































Safri Duo take me home

Oj så mycket bra musik kan göra.
Efter att ha lämnat lilleman på dagis tog jag mig en tur upp till spåret. Jag började springa lite innan jag kom fram idag. Ville få en lite längre runda. Måste pressa sig lite för att se några framsteg.

Varvet gick kanon. Lite segt i backen för de jäkla stenarna. De ha lagt en stor variant av grus i värsta backen. De bara rullar under fötterna. Snart tar jag den med men lite mer träning först.
När varvet var slut fortsatte jag bara springa vägen hem. Lång rak väg på asfalt. Inte helt lätt. Känns som den aldrig skall ta slut.

Böjen kom och sista rakan hem. Safri Duo börjar spela i mina hörlurar. Jag får den där härliga känslan i kroppen. Trött, svettig men ack så skönt. Självklart var det inga problem att springa sista biten hem till dörren.

Nu har jag eftersvettats lite och skall ta en skön dusch innan jag hämtar lilleman. Kort dag idag.

söndag, augusti 16

Såååå braaaa

Vi har haft en helt underbar dag idag.

Killarna har varit i mer än 100 hela dagen och (suck) hela kvällen. Det bara gick inte att få de i säng. De busade och skrattade till sent. Bästa känslan i världen.

Nu slappar jag lite med en öl och njuter av härliga kort från dagen.

Visar er fler imorgon om det blir tid.

Inte värre

Lite slemmig men ingen feber. Han har sovit ok med.

Idag blir det utflykt med barnen.

Stora killen sover ännu. Jag skall hoppa i duschen nu innan jag väcker honom. Plaserar lilleman i hans resesäng. Han är på allt så jag vågar inte ha honom lös när jag skall duscha. Allt går så fort fast man bara är 80cm hög.

lördag, augusti 15

De vann! Heja!

Idag har vi varit på sammandrag med stora killens fotboll. De ordnar sammandrag med flera lag och spelar 2 matcher samma dag. Det är ett bra sätt att hålla matchdagarna nere och samtidigt göra det till lite större händelse. Känns som cup varje gång. Stora killen har inte sparkat boll på hela sommaren och det kunde man se idag. Inte samma GO som innan men det kommer nog snabbt tillbaka.

Lilleman sover just nu i vagnen. Han har varit väldigt orolig i natt. Väckt mig flera gånger av att han har kastat sig runt i sängen. Så idag är det en trött mamma. Skall försöka lägga mig i tid så jag orkar med imorgon. Vi har planerat en dag i Södertälje på Tom Tits. Har varit där en gång tidigare och det var riktigt bra.

fredag, augusti 14

Uppdaterat hemsidan

Efter att jag började blogga här har det varit dåligt med uppdateringar på vår hemsida.
Vi har en extra hemsida med lite kort på familjen. Den skapade vi för att vi har inga nära vänner eller familj och träffar de sällan. Hemsida skulle vara ett sätt för de att kunna följa oss lite på håll. Nu har fått tummen ur och lagt in lite nya kort. Hoppas de inte tröttnat bara.

En helt underbar dag

Det har varit en lugn och helt underbar dag idag.
Lilleman trivs så på dagis. Kan inte bli bättre. Stora killen är lugn. Jag kommer mig ut och springer. Solen skiner. Ja, en härlig dag hos oss.
Liten fast på muren. Kommer inte upp själv.

Vatten är kul.

men man blir så smutsig


Läser mammas tidning

Bara går och vinkar när mamma säger Hej Då

Jag tävlar igen...

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos enburkrussin.se
Var med och tävla här du också!
Klart att jag är med på söta mammarussins tävling.

Stor förbättring

Nu är jag tillbaka efter en runda i spåret. Har ätit min lunch som ingen annan i familjen gillar. Får passa på de dagarna när bara jag skall äta lunch. Blodpudding och ägg med lingonsylt. Tycker det är gott, gott, gott.

Jag slog min tidigare tid på 2,5km med hela 3 minuter. Det blir tufft att förbättre sig i samma takt framöver. Det kändes skönt och lättare att springa idag med. Nu blir det nog vila i 2 dar innna nästa runda på måndag. Får ta det med ro så här i början så jag inte tröttar ut mig själv.

Har även fått lite tipps på hur jag bäst toppar formen så nästa vecka skall jag börja med att testa det. Blir lite tuffare men så underbart att vara igång igen.
TACK igen Emma för att du sparkade igång mig. Säg bara till om du behöver lite draghjälp eller sällskap nån gång.

Nu blir det dusch sen hämta lillkillen på dagis. Får se om han sover när jag kommer idag med. Hoppas det.

Aja baja

Igår kom det tillbaka en kille till dagis som varit ledig över sommaren. Han är 2 månader äldre än min lille. Hans mamma var med igår och idag för att bekanta sig försiktigt med dagis igen innan han skall börja själv på måndag.

Igår var det så att B sopade lite i hallen och när han släppte borsten tog min lille O den. Han älskar också sopborstar. Då ville självklart B ha den tillbaka och när han inte fick det blev han arg. När han blir arg tar han ut det fysiskt på andra. Nu blev det lille O som blev hårt hårt nypt i kinderna. Min lillkille sa inget alls men såg lite förvånad ut. Det blev två märken på kinden men sånt händer.

Idag var det så dags igen. Denna gången hade lille O en telefon som B ville ha. När han inte fick det tog han åter tag i lille Os kinder och skulle nypa hårt hårt hårt. Denna gången såg Bs mamma det och stoppade det strax efter. Märke blev det men inte lika mycket som igår. Lille tappre O sa inget denna gången heller. Vänd bara och gick bort.

Suck att det skall behöva vara så. Klart de små inte förstår men jag hoppas verkligen de klarar av att kontrollera det. Passa B så han inte skadar någon och få han att förstå att så gör man bara inte.

Nu skall jag läsa lite, vila, springa, duscha och sen är det kanske dags att hämta hem lilleman igen. Han skall sova middag där idag med.

Kallt

Precis innan jag skulle somna igår var jag bara tvungen att stänga alla fönster som stod öppna. Det var väldigt kallt inne.

När vi satte oss till frukost visade termometern bara 12.9 grader. Suck. Nu blir det kallare och kallare.

Just övergången från sommar till höst tycker jag är jobbig. Sörjer att sommaren är slut men efter ett tag kan jag njuta av hösten igen. Gillar när det blåser och börjar bli mörk. När man kan krypa upp i soffan med bok, en kopp te och tända alla levande ljus i rummet. Det är supermys för mig.

torsdag, augusti 13

Ge mig fart

Så var jag hemma igen efter en liten tur med lilleman på dagis. Det gick så bra att gå idag med. Idag skall han sova middag där för första gången. Skall inte hämta han igen förrens 13.30.

Om jag bara kunde få lite energi till att få gjort något när han är borta. Jag blir så himla passiv när mina barn inte är med mig. Kännser mig lite tom och motivationslös. Inte för att jag är orolig för jag vet att de har det bra. Annars skulle jag ALDRIG lämna de ifrån mig. Får se hur det går nästa vecka när stora killen börjar skolan med och jag blir helt ensam hemma på dagen. Kanske har mamma hunnit och bli inskolad hon med. Vi får se...

Har inget hört om jag "fått" ett fodral eller inte. Hoppas det. Det är inte många som finns till min storlek på dator. Nästan alla fodral är till 13" eller 15". Min dator är 14" storlek.

Nu skall jag läsa tidningen i lugn och ro sedan får jag piska mig igång. Solen skiner så jag skall kanske gå ut en tur och ladda batterierna.

onsdag, augusti 12

Jag och tekniken

Nu har jag äntligen hittat ett fodral till min laptop som jag vill ha hos megastore.
Har suttit med sidan länge nu och försökt beställa men NEJ... Fel efternamn försök på annat sätt... Fel på kortbetalningen, försök igen...

Tusan heller. Nu får det vara bra. Klockan är mycket och jag är trött (fast jag sov middag). Skickade ett medelande till älsklingen att han får fixa det. Tror han gör det för mig. Bästa sambon, partnern, pappan i världen ;) Gör han det snart får jag den redan i början av nästa vecka. Bra att ha den innan skolan börjar.

Nu är det sängen. En dag imorgon väntar oss. God natt.

20% rabatt

Jag har helt glömt bort att delge er lite fina erbjudanden.
Sommaren har gått i ett här men nu skall jag försöka få lagt ut lite smått och gott till alla er som läser min blogg.

Det första erbjudandet från mig till er är från InHouse Design. De erbjuder mina läsare hela 20% rabatt under juli-september 2009.
Det ni behöver göra för att erhålla rabatten är att ange kampanjkod: Bloggare

Sova middag

Hämtade lilleman på dagis. Det är nästan overkligt så bra det går.

Vi gick vägen förbi butiken hem och det tog inte långa stunden efter vi handlat innan han sov. Sen sov han i 2 timmar i vagnen ute på framsidan. Jag sov i 1 timme på soffan ute på framsidan. Kors så trött jag var idag. Skulle läsa min skolbok men det blev inte så.

Lilleman var halvt vaken från halv 1 till 2 i natt så det är inte konstigt att jag var trött idag. Nu är det lite bättre. Får se om det kan bli något gjort.

Lämnad x 2 idag

Älsklingen har åkt på jobb idag. Det har känts som han varit hemma länge denna gången. Dels för att vi åkte till honom på jobb några dagar sen har vi gjort mycket tillsammans.

Idag var det så dagen när mamma skulle träna på att säga hej då. INGA problem. Vad pratar de om. Barn som kan gråta när föräldrarna går. INTE min lilla kille inte. Tittar bara lite med sina stora ögon så är det det.

Nu sitter jag hemma på soffan och lite bara väntar på att gå och hämta honom igen. Han skall äta lunch där idag med. Köttfärslimpa. Det kommer gå lika bra idag som igår. Han är ett litet matvrak.

tisdag, augusti 11

Shit vad jag är bra...

Vi har gjort massor idag.

Det började med att jag åkte med grannen in när han skulle på jobb. Vår bil har varit på verkstad för byte av framruta. På vägen hem stannade jag på Woodys och köpte lekablock och annat som behövdes till rabatten.

Hem och mötte älsklingen som hade lämnat lilleman på dagis. Idag var han där själv i 2 timmar och åt lunch med det. Det hade gått hur bra som helst. Han hade ätit massor och var på gott humör.

Vi började bygga när han var på dagis och fortsatte efter han kom hem. De han gå 50 meter från dagis innan han sov i vagnen. Han sov 3 timmar. Det tar på krafterna att vara på dagis.

Det var lite duggregn på förmiddagen men det drog förbi och resten av dagen har varit varm med massor av sol. Härligt. Det blev till och med grillning och middag på altanen. Kan det bli bättre?

Jag fick rensat ut massor av rabarberna. Det var allt för mycket och oläckert i botten. Det är lite läskigt när man inte ser hela marken under. Det kan ju finnas äckliga djur där. Phu. Var klar och skulle bara ta en sista titt. Då rör sig något där under och jag skriker högt och flyger bakåt. Älsklingen skrattar åt mig för han hade sett den före mig.
En läskig stor groda eller kanske var det en padda.

Älsklingen tog upp den och la den i lillemans pool. Det tog inte lång stund innan lillkillen fick tag i den. Jag såg inte det utan var inne efter kameran. Fick bara kort på stora killen när han höll den. Fy vad läskligt det var bara att se på.

Nu kanske ni undrar vad jag har att skryta över. Varför är hon så himla bra.
Jo. Idag kom jag mig ut igen och sprang. Det blev 2 varv och jag är bara så nöjd med min insatts. Sprang nästan hela vägen. Hoppade den stora backen första rundan men tog halva sista varvet.

Nu blir det inte fler runder i spåret på 2 veckor. Älsklingen åker på jobb imorgon. Jag får ta fram och damma av crosstrainerna i stället. Trist att inte kunna göra något med konditionen nu när jag kommit bra igång.

Oj vilket långt inlägg detta blev. Nu skall jag i duschen och sen skall jag mysa med min älskling.




måndag, augusti 10

Jord = Lycka

Det har varit en ny underbar dag här hos oss i det röda lilla huset med vita knutar.

Dagis är INGA som helst problem för lilleman. Härligt.

Stora killen har lekt med en kompis hela dagen och haft en kul dag. Jag och älsklingen med hjälp av lilleman har grävt upp en av rabatterna i trädgården. Vi skall göra om den totalt. Imorgon skall jag köpa lekablock så vi kan bygga en mur till den nya rabatten. Där skall det sedan bli jordgubbar och smultron. Kanske något annat gott med. Får se när den är klar.

Det är ganska tungt att gräva och flytta jord men det är härligt jobbigt. Jag kan inte förklara det men när jag jobbar med trädgården så får jag ett litet lyckorus. Dels utav ansträgningen men även bara utav lättare jobb med blommorna. Back to natur eller nåt.

Behövde inte springa idag för jag har gjort mitt träningspass i trädgården. Det är bäst när man kan kombinera nytta med nöje.

Det gick bra

När jag var med på dagis i fredags sa fröken att de skulle träna på Hej då på måndag (idag). Då skulle pappa gå ut på gården 30 minuter och vänta. Gissa om jag blev förvånad när älsklingen kom hem ensam allt för tidigt.

Idag skulle han visst vara ensam hela timmen och pappa kunde bara gå hem. Det var viss tvekan hos lilleman när pappa sa Hej då, vinkade och gick men det hade inte varit någon gråt. Bara lite misstänksam och undrande. Det visade sig att det hade gått hur bra som helst. Fröken hade bytt blöja och han hade bara skrattat.

Goa lilla killen.

När han kom hem ropade han i dörren efter mamma. Så gott att höra den glada lilla rösten. En snabb kram så var det bra igen.

Imorgon blir det två hela timmar ensam och så skall han äta lunch där. Det kommer gå hur bra som helst.


Själv sitter jag och försöker få iväg bilder på min mögliga massagebänk. Det tar en oändlig tid innan den saken är ur världen. Köpte en ny bänk på Tradera men den var fuktskadad och möglig så det går inte att använda den. Typiskt. Tror nog det kommer ordna sig men det tar bara en sådan tid.

Så många

Tog en snabb runda på bloglovin och såg att väldigt många slutar sin semester och går tillbaka till jobbet idag. Vilken skön känsla jag fick när jag tänkte på att jag har sommarlov i 15 dagar till. Vilken lyx.

Lilleman är snart inskolad och nästa tisdag börjar stora killen 2:an (så fort tiden går). Det blir en lugn start för denna familjen. Sakta upptrappning av vardagen. Precis enligt boken. Tänk om alla kunde få ha det på detta sätt.

Jag är lyckligt lottad!

Säga Hej då

Sitter och ser på morgontv till frukosten. Älsklingen och lilleman har gått till dagis. Idag skall de träna på att säga Hej då. Tror det går bra men man vet ju aldrig.

Skall passa på att få läst lite i min bok inför skolan. Jag älskar att läsa men läser så långsamt.

Det är molnig idag men jag har hopp om att solen kommer fram lite senare. Inte kan det fina vädret redan vara slut.

söndag, augusti 9

Bara lite trög i starten

Det blev inte en sådan kraftlös dag som det kändes i morse. Vi har klippt gräset och påtat i trädgården. Busat med barnen och badat i grannens pool. Kort och gott så har det varit en underbar dag igen.

Middagen blev kräftor och bubbel på altanen. Det var hur mysigt som helst. Barnen åt gott och var så glada. Vi kunde sitta länge och prata. Härligt. Detta är livet.

Imorgon är det dagis igen och då skall pappa och lilleman träna på att säga hej då och gå. Tror inte det kommer vara några som helst problem.

Kraftlös dag

Jag fick sovmorgon idag. Lilleman väckte mig strax efter 8 men vi låg kvar och myste i sängen. Älsklingen vaknade lite före 9 och tog med lilleman upp så jag kunde ligga kvar. Var ju vaken så jag tog fram en skolbok och läste lite innan jag somnade om. Kom mig ur sängen efter 11.

Igår fick jag målat resten av staketet på altanen. Passade på att sola lite så det blev målning i bikini. Resultatet blev vitt staket och ganska vit mamma. Jag sölar så när jag målar. Har ännu färg på kroppen idag. Tar ett tag att bli av med när man målar med oljebaserad färg.

Häcken bör klippas idag men det gör älsklingen. Annars har vi inget planerat. Solen skiner så det blir en härlig dag vad vi än gör.

Igår efter en god grillkväll och lite lek ute skulle lilleman läggas. Sa till älsklingen att han fick försöka för om jag gjorde det skulle jag somna.

Det här möttes jag av över en timme senare. Förstod att han hade somnat med lillkillen.


lördag, augusti 8

Lördag

Idag strålar solen från en blå himmel igen och lilleman är på ett lika strålande humör. Just nu har han hällt ut ALLA sugrör på golvet, ca 100st. Stora killen sover och älsklingen lastar släpet.
Det blir en sista runda till tippen idag. Skönt att få bort allt skräp i uterummet.

Vad vi skall göra resten av dagen är inte planerat. Busa med barnen. Kanske springa en runda. Grilla. Dagen får visa.

torsdag, augusti 6

Så bra

Det har varit en bra dag idag. Solen har stålat på blå himmel och det har nästan (bara nästan) varit för varm.
Vi har fått målat, tvättat, handlat och lite till.

Det bor en liten igelkott under vår trapp på framsidan. Den har legat bevid sandlådan hela dagen fast det varit massor med liv brevid den. Vi gav den lite mat som den slukade glupskt.

Jag fick blodad tand igår när jag och E sprang. Tog mig en runda idag igen. Det var lite tyngre idag men det gick bra och jag är nöjd men min prestation. När jag kom hem från min runda var killarna hos grannen och badade. Jag skyndade mig hem och bytte om. Tänkte att det skulle bli skönt med ett svalkande bad men fel hade jag. F har värmaren på så det var 33 grader i vattnet.

Vi gjorde tacopaj till middag. Den var riktigt riktigt god.

Kvällen var ljuvlig. En öl på framsidan med älsklingen sedan över till grannen för ett kvällsdopp. Fortfarande 33 grader i vattnet. Härligt. Det var ett bra köp vi gjorde. Han fick den nämligen av oss i födelsedagspresent förra året.

Mina händer har repat sig bra under dagen och är så gott som återställda. Skönt.

Nu blir det sängen för mig. Jag skall med lilleman på dagis imorgon. Älsklingen skall hämta släpkärra för vi skall köra TVn till Örebro och få den reparerad innan grantin går ut. Har vi tur hinner vi hälsa på Mamma Russin på vägen.

Inte bra men mycket bättre

Mina händer är på väg tillbaka till mig. Tack och lov. Det har varit några hårda dagar "utan" händer. Det är visserligen inte bra ännu men nu kan jag göra lite lättare saker med de utan att det gör ont, ont, ont. Jag kan nästan böja fingrarna igen och det underlättar MASSOR.

Nu skall jag tvätta. Det har bara hopat sig och jag har bara kunnat se på.

Solen skiner från en blå himmel och det är 21 grader i skuggan. Det kommer bli en härlig dag.

onsdag, augusti 5

Nytt försök på en tävling

Skam den som ger sig. Hittade en till tävling som jag tycker är värd att delta i.
Fin fint halsband kan man vinna hos Cheeky.

Stackars frågande farbror doktor

Var en tur till vårdcentralen med mina händer men fick inte mycket hjälp. Han tyckte det var illa och gjorde några tester som inte visade något. Han blev lite förbryllad och sa rakt och ärligt att han inte visste vad det kunde vara eller vad han skulle göra.

Skrev ut kortisonkräm som jag skall smörja med och ta en allergitablett. Sen satte han upp en telefontid till fredag för han vill följa upp hur det går.

Det är inte bara det att händerna gör ont som är jobbigt utan att man verkligen inte kan göra NÅGOT. Det ser ut som sju svåra år här hemma och inte kan jag göra något åt det. Lilleman gnäller och det är jobbigt att ta han. Stora killen vill hålla handen när vi är ute och går men det får han inte. Så mycket som bara går av sig själv och som man tar för givet.

Det jobbigaste är nog att inte kunna göra nåt. Kan inte låta bli att bli lite trött och nere. Som tur är har jag en härlig familj som peppar mig och hjälper så mycket. Utan de hade jag inte fixat det så bra.

Grannen kom förbi förut när vi stod ute och pratade och frågade om jag skulle med en tur i spåret. Yes, klart det. Kan ju inte säga nej när jag blir erbjuden sällskap. Det var SÅ skönt och vi var så duktiga. Nu åker hon bort några dar så då blir det upp till mig att fortsätta på egen hand. Nu har träningen startat och inte var det tråkigt eller svårt heller. Slut på att dra på det till det blir för sent. 

Till farbror doktorn

Det har inte blivit något bættre idag tyvärr så det blir en tur till vårdcentralen. Hoppas nu verkligen de kan ge mig något som tar bort dettta fort. Jag kan nästan inte göra något. Allt jag tar i gör ont och svider. Lättare saker kan jag ta i med fingertopparna och det är inte så mycket.

Önska mig lycka till!

tisdag, augusti 4

Hjälplös utan händer

Det började med några plitor i ena handflatan igår. De sved och stack men det gick ok. Sen har det bara blivit sakta mer och mer. Hade lite ont i båda händerna när jag vaknade idag men det fanns ingen tid att tänka på det.
Nu har det blivit ganska illa. Båda händerna är röda och svullna. Svider, sticker, kliar och spänner. Det är obehögligt och gör ont. Kan inte ta i något. Lilleman är ju så mammig och det gör ont ont ont att lyfta och hålla han.

Vad hjälplös man blir när man inte kan använda händerna som vanligt.

Jag skall prova med en allergitablett och se om det kan hjälpa. Om det inte är bättre imorgon får det bli en tur till farbror doktorn. Så kan jag inte ha det.

sjuka människor försvinn

Suck, suck suck. Vad är det som felar vissa?
Tänkte gå in på mammabloggarna och titta runt om det hänt nåt nytt och möts av ett trist brev som meddelar att de har stängt sidan i avvaktan på utredning av trakasserier.

Det är en sida för mammor som bloggar. Vad kan man vilja uppnå med att trakassera de? Fattar det inte nu och kommer nog inte göra det senare heller.

Det är bara så trist när sjuka människor drabbar så många med sitt beteende.

Sseegg

Det blev sent igår. Känner det nu. Lilleman sover och jag orkar inte göra något. Sitter på soffan och planlöst zappar på TV:n och datorn samtidigt.

Älsklingen sover fortfarande. Han har lite ont i huvudet idag. Det gör ingen nytta om jag väcker honom. Han får kompensera idag imorgon i stället. Planen var ju att han skulle skola in lillkillen på dagis men det sprack redan dag 2.

Det går så bra på dagis med lilleman men vi har ju inte några 8-5 jobb så schemat kommer bli lite konstigt. När jag är ensam hemma och går i skolan får han gå ganska många timmar men när älsklingen är hemma från jobb får han nästan inte gå alls. 2 gånger, kanske 3 om vi har tur, i veckan fast då bara 2 timmar. Vad är det? Inget tycker jag men så är deras regler och vi får följa de.

Tävling

Jag tävlar hos Therese om denna underbara lilla sak
Den hade ju passar så super duper dunderbra i min handväska. Eller hur?
Jag vinner aldrig något. Varken på lotter, tävlingar eller annat men skam den som ger sig.
Om man inte deltar kan man ju heller aldrig vinna. Så jag fortsätter tävla och skrapa en och annan lott. Vem vet. Snart kanske turen kommer till mig...

Spontant och trevligt

NU skall jag lägga mig. Barnen sover och älsklingen står i duschen. Han och grannen tog sig ett kvällsdopp.


Efter middagen blev det en trevlig sammankomst ute på vår framsida.
Det blev lite popcorn, drink och trevligt prat. Visst är det härligt med sommar och ledighet.

måndag, augusti 3

Dagis

Nu är lilleman på sin första dag på dagis. Han gick dit med sin pappa. Nu när han är hemma så får han ta det han kan hjälpa till med. Lilleman är så otroligt mammig.

Stora killen sover fortfarande. Han får alltid så sena vanor när han är hos sin pappa.

Solen börjat titta fram bakom molnen som var.

Det kan bli en bra dag idag.
Jag önskar mig en bra dag idag.

söndag, augusti 2

Lugnet före stormen

Huset är tyst och jag äter min frukost i en rasande fart samtidigt som jag skriver ett inlägg, läser tidningen och funderar på vad jag behöver ta med. Jag skall nämligen åka och hämta min stora kille om en liten stund och är spänd som ett barn på julafton. Otålig och pirrig. Det var SÅ länge sedan jag såg honom, höll om honom, hörde hans härliga röst men snart...

Han skall visst ha slagit en framtand så det första vi skall göra imorgon är att ringa tandläkaren och få en tid. Det är en av de nya tyvärr.

Formen är bra idag. Lite tröttare än jag velat för lilleman skulle visst hålla låda 1 timme på tidig tidig morgonkvist. 2 flaskor mjölk så sov han igen som tur var.

Nu skall jag ruuuuuuuuuusssssssssssssaaaaaaaaaaa

lördag, augusti 1

Super Speed 2 resan

Bild lånad av faktaomfartyg
Super Speed 2 på väg in i Hirtshals hamn. Super Speed 1 syns framför.
Visar lite härliga bilder från vår sköna tur på Älsklingens båt. Han jobbar på en båt som går mellan Larvik i Norge till Hirtshals i Danmark. Det är en ny båt som ersatte den jag jobbade på på samma linje. Denna är en snabb båt som tar lite under 4 timmar. Nybyggd 2008. Den gamla båten var mer för kryssning. Där åkte vi 23 timmars turer. Nu satsar de mer på transport av passagerare och frakt.
bild lånad av faktaomfartyg.se
Super Speed 1 till kaj i Hirtshals. Super Speed 2 ligger bakom.
På kanten av ventilerna (fönster på båtspråk) gillade han att stå.

På väg till messen för mat. Det var SÅ skönt att bara kunna gå och äta när man ville, vad man ville och slippa diska och allt...
Båten kör i 27 knop (ca50 km/h). Det blåste ordenligt ute i fören. Vi står i lä. 1 meter längre fram var ren storm. Lilleman tyckte inte det var så behagligt.
Mina killar
De har dubbla glas så man ser rakt ner i havet när båten susar fram. Jag tycker det är lite läskigt att gå på de men lilleman bara travar rakt över.
Ventiler från golv till tak runt hela bryggan. Häftig utsikt.
Mitt kakmonster
Lilleman "kör" båt
Pappa jobbar lite
Något i munnen hela tiden på bryggan

Lilleman har ett mål. Kexskålen

Pappa var inte lika snabb som lilleman
Trötter första kvällen. Hämtat lite kvällsmat i messen
Trötter på tåget på väg till pappa