fredag, juli 31

Magsjuk

Suck. I natt klockan 2 började det sen har det hållt i hela natten och dagen. Vi körde hem 4 timmar i bil och det var INGET kul. Nu ligger jag helt utslagen på soffan med illamående och ont i hela kroppen efter bilturen.

Annars har det varit en härlig tur. Får skriva mer om det sen för nu orkar jag bara inte.

tisdag, juli 28

Lungt och skönt

Natten gick bra. Lilleman sov i resesängen till kl6. Sen var han orolig och eftersom sängen bara är 110cm bred la vi oss i stressless stolen och mös. Vi somnade om till och från till 9. 

Frukost och en tur runt båten blev det innan vi väckte älsklingen.

Dagen i övrigt har bara varit lugn, lugn, lugn. Vi sov middag i över 3 timmar. Inte normalt men när det småvibrerar och rör sig sover han visst gott.

En tur in på bryggan och hälsa på älsklingen innan hans rast kl19 blir det. Skall se om jag får tagit några nya fina kort på mina killar. Nätet är så trögt här så det blir ev visning senare här.

måndag, juli 27

På plats

Så var vi äntligen här. Lungt och skönt på älsklingens hytt. Det har varit en lång tur hit men nu är den slut.

Började 07.05 när vi körde hemifrån. 

Tåg Katrineholm-Karlstad, Karlstad-Oslo, 

Buss Oslo-Drammen

Tåg Drammen-Larvik

Taxi till terminalen

Framme...

Tidigt tåg

Så var jag klar med mig och all packning. Lilleman sover och skall snart bli väckt. Det är nog första gången på länge när jag skall iväg som jag är klar tidigt. Det är en riktigt skön känsla.

Jag fick plats med allt i väskan så nu skall det gå smidigt på resan. Unge i vagnen, bilstol på ryggen, resesäng under vagnen och väskan i handen som jag inte kör vagnen med. Det är korta sträckor jag skall till, mellan och från tåg så det kommer gå bra.

Jag LÄNGTAR till ikväll när vi får vara med älsklingen igen. Vi skall busa, slappa, shoppa jag och lilleman. Sen skall han få vara med pappa på bryggan lite och se på när han kör båten.

Tar inte med datorn denna gången så om jag inget skriver vet ni...

söndag, juli 26

Värsta bloggen

Jag måste ha den värsta bloggen att läsa just nu. Att bara läsa om hur äckligt bra vi har det och hur lycklig jag är kan kanske inte vara lätt eller kul för alla men så ser mitt liv ut just nu och det är inget jag vill förändra.

Idag har vi haft en strålande dag. Fint väder och trevligt sällskap. Till kvällen gick vi över till grannarna och grillade god mat. Lilleman hade trevligt och jag med.

Nu sover han och jag packar det sist inför imorgon. Vi åker så tidigt så jag behöver ha allt klart idag. Kommer inte hinna något imorgon. Skall snart gå och duscha så även det får anses klart.

Det skall bli kul att åka och besöka älsklingen igen. Denna perioden han har varit borta har gått rykande fort och det är skönt.

Först för en gångs skull

Idag vaknade jag före lilleman. Det är inte ofta som det händer om vi inte måste ställa klockan.

Igår när lilleman hade somnat och jag satt på babycallen tyckte jag den aktiverades hela tiden. Tänkte att det var pga att fönstret var öppet och att det kom ljud där ifrån. Han sov så gott så det fick vara. När jag skulle lägga mig hörde jag högljuda fågelkvitter i sovrummet. Märkligt. Strax efter såg jag sänglampan tändas. Nu fattade jag. Lilleman har varit o pillat på klockan tidigare under dagen och tydligen satt på den. Jag har en waky-up-light och där kan man få alarm som låter som en fågel. Suck. Han sov gott hela kvällen i alla fall och det var ju bra.

Idag skall jag packa så det är klart tidigt. Tåget går 7.43 imorgon så då blir det nog jag som vaknar först igen.

lördag, juli 25

Fick det gjort till slut

Grannarna kom ju hem idag och då fick jag hjälp med att få fram gräsklipparen så det blev gjort.
Det var ett träningspass för lilleman blev superrädd så fort jag starade den. Han är sån med damsugaren med för det mesta. Så jag fick klippa gräset med en hand och ha han på den andra armen. Det var tungt och varmt i solen men nu är det gjort.
Det sägs ju att man inte får glömma av vardagsmotionen och det är ingen risk med min lilla kille. Han får mamma att jobba lite extra minst en gång varje dag om inte mer.

Nu har jag pratat med min älskling och vi pratade om vår resa vi vill göra ev i September. Om vi får till det skulle det vara SÅ mysigt.

Nu skall jag i säng för imorgon får det bli lite fart på oss här hemma.
God natt och sov gott alla. Det skall jag i minst 8 timmar.

Malmamarken och sol

Kan det bli bättre. Vi har haft en ny sommardag. Helt underbart. Vi njutet till fullo jag och lilleman. Total lycka hade det varit om de två andra killarna hade varit hemma med men vi klagar inte ändå.

Hade mys och lite utelek fram till lunch. Sen bar det av till marknaden. Hade planerat det så att lilleman skulle sova på marknaden men nu var det kö dit ganska länge så då sov han klart i bilen innan vi kom fram. Det gick väldigt bra ändå. Han satt så snällt och tyst i vagnen. Det var mycket folk att titta på.

Jag tycker det är kul att gå på marknader men urvalet är ganska skit. Mest kopior crocks och väskor. Jag fick köpt en fin vaxduk till bordet ute på altan. Det har jag önskat länge. Sen blev det en liten påse popcorn och så var det bra. Avskyr att köpa bara för att köpa. Tänker oftast noga igenom om jag behöver det eller om det skulle passa bra där jag tänkt det.

Grannarna som jag varit husvakt för kom hemrullandes med husvagnen redan idag. Väntade de hem först imorgon men de var visst less på allt regn. Regn??? Då skulle de varit hemma för här har varit så fint så gott som hela veckan.

Lilleman äter sen middag och sen blir det ett bad före sängen.

Läsvärt

Bild lånad av Ngruppen.blogspot.com

Hittade in till en av mina föreläsare Anki Sundin på skolan och hennes blogg. Hon var superbra lärare och så motiverad av ämnet. En kunnig och klok tjej. Ta en titt på hennes blogg.

Mord och Ny vänskap

Vår dag igår var underbar igen. Vi verkligen njuter.
Det dåliga vädret de förutsett kom aldrig hit och det är vi glada för. Igår var en ny ute-hela-dagen-dag.
Vi gick och köpte en cykel till storebror som nu står i garaget och väntar på att han skall komma hem.
Lilleman sov gott och länge i den "nya" vagnen och jag fick planterat om lite blommor jag velat göra LÄNGE och rensa massor med ogräs som invaderat vår tomt.
Denna kamp pågick precis bevid där jag var och rensade. Det blev en pause kan jag säga. Visste inte vi hade aktivt mördande spindlar på tomten.

När lilleman vaknade gick vi över och lekte med nya kompisen Bianca. Hon är söt som en docka. Tillsammans är de så gulliga. Hon tar lilleman i hand hela tiden och han förljer snällt med. Syns att de trivs ihop. Vi var säkert där över 1 timme och lekte. Mysigt.

Senare när jag fick sköljt av mig all jord och svett blevdet en impulsiv tur tiill Rean på InterSport. Lilleman stannade kvar hemma hos grannen. Det var första gången han var själv hos de men det gick hur bra som helst (förutom en lampa).

Det blev "bara" en sportbehå till mig och en tuff T-shirt till stora killen.

Som sagt. Dagen igår var helt underbar. Det skall dagen bli idag med.

fredag, juli 24

Lycklig!

Åter en härlig dag. Jag måste gjort något bra för att ha fått detta underbara liv. Kan inte annat än vara tacksam.

Igår svarade jag på en undersökning och till sist var det en fråga: Om du vann 1 miljon vad skulle du göra då?
Vad skulle jag göra. Det första var att jag skulle betala av lån och åka på en resa med min familj. Sen kom jag inte på något så speciellt mer. Klart att man vill köpa lite nya kläder, klä om soffan och lite sånt men det är inte så viktigt heller. Jag kom fram till att jag är väldigt nöjd med mitt liv och det är en skön tanke.

Har kommit nästan tillbaka där jag vill vara med vår kost. Nu fattas bara motionen men den är snart där med. Jag har fortfarande kvar min önskan om att springa Göteborgsvarvet minst en gång och det SKALL jag göra. Förhoppningsvis redan nästa år om det vill sig.

Var bra igång förut och tänkte passa på att klippa gräset. Gick först över och skulle låna en bättre gräsklippare av grannen men fick inte upp dörren (jag är husvakt och har nyckel. Har frågat och jag får låna den). Skit samma tänkte jag. Får bara ta våran egna elklippare då. Hittar inte sladden. Älsklingen har lagt den på ett "bra" ställe som för mig tydligen inte är logiskt. Så nu sitter jag här i mitt andra vardagsrum på framsidan och filosoferar. Lilleman sover i vagnen.

Blir nog ingen marknad idag. Kanske imorgon.

En kladdig morgon

Lillman sov över 12 timmar i natt. Underbart. Det är så härligt att vi fått ordning på hans sovrutiner. Mamma är mycket lugnare och gladare med vilket måste vara skönt för de andra i familjen.

Idag blev det inte en lika lugn och skön frukost som vanligt. Lilleman fick lov att äta sin gröt helt själv. Provade detta även igår kväll och då gick det hur fint som helst. Det var så kul att han åt dubbelt av vad han brukar. Men inte idag. Idag blev det svätt och kladd. Mycket kom visserligen på rätt plats.

Vi fick i oss frukost båda två i alla fall.

Denna helg är det marknad i Malmköping. Har lust att gå men får se när vi orkar oss dit. Vi tar dagarna som de kommer. Snart är det dagis och skola igen och då blir det full fart i detta hus kan jag lova.

torsdag, juli 23

En söt tillbakablick

Min ängel med lite mindre hår i sin favoritaktivitet.

Löjligt gott

Det här är bara SÅ gott! Kan lätt bli en vana. Bra att ta till när suget sätter in.

Lurad eller?

Så har jag fått duschat och klätt på mig och när jag drar upp persiennerna så är det SOL. Vad hände? Jag som har tagit på mig långbyxor. Var det därför? Regnet lurar bokom molnen så det kommer säkert en omgång till eller?

Mardröm

Stackars liten. I natt hade han en riktigt illa mardröm. Han vaknade med ett gallskrik runt 1 och kunde inte sluta direkt. Han spärrade upp de små blå och såg helt livrädd ut. Usch och fy vilken hemsk känsla när han skriker så. Han kan gnälla när han inte får som han vill men skriker gör han mest bara när han slår sig.

Phu till slut somnade han igen men det tog lång tid och han fick ligga hos mig. Hans säng var det inte tal om. Stackars liten.

Nu är det morgon och han är på sitt vanliga goa humör.
Idag är det lite regn och moln. Vad gör det. Lilleman älskar att plaska så det blir det nog lite av idag.


onsdag, juli 22

Halsband av Mammarussin


Detta underbara fina halsband har min vän söta mammarussin gjort till mig. På brickorna står mina tre killars namn. De har hon gjort själv de med. Hon är helt otroligt duktig. Stolt att vara hennes vän. Om jag bara var hälften så kreativ och duktig som hon skulle jag vara nöjd.


Tack igen kära russin (namnet gör henne inte rätt, inte det minsta russin över henne)

Bvc

Det var öppet på bvc.
Nu är min stora lilla kille 10kg tung och 78cm hög. En stor liten man.

Han cyklade dit och hem. Nu har vi ätit lite mellanmål. Lilleman älsklar makrill i tomat. Om en liten stund är det dax för middagsluren. Vi har varit ute hela dagen så han är lite seg nu. Hoppas han sover gott och länge.

Ut ut ut

Vi har inte mer än hunnit äta upp frukosten innan jag får en sko på bordet. Min lilla älskling vill ut ut ut hela tiden. Så det är nog bäst jag gör som han säger och tar en tur ut med honom.

Har ju tänkt gå och väga honom idag men en liten röst säger mig att det är semesterstängt på bvc idag. Vi går och kollar. Annars får vi ta det senare. Vill kolla honom. Han är så lätt gemfört med alla andra i hans ålder som vi möter. Nu har han ju aldrig ätit varken ersättning eller välling vilket kanske kan ha betydelse. Han är ju ett riktigt matvrak så om han äter ordentligt är jag absolut inte orolig för.

tisdag, juli 21

Murphy var här

Det tog nästan en timme att lägga lilleman idag. Han behövde gå på toa mitt i så det var inte så konstigt att det tog lite tid. Ny blöja och han somnade gott.

Sen kom Murphy på besök:
Jag skulle dra upp persiennen lite för att öppna fönstret. Det är ALDRIG problem med att få upp den på morgonen men nu var den hur trög som helst. Till slut vaknade lilleman...

Nu sover han gott igen och vi fick ju en extra mys stund så allt i allt gick det bra.

Omvänd ordning

Lilleman somnade plötsligt och fort i min famn när vi kramades strax före 11. Det var lite tidigt men men. När man är liten och trött får man sova enligt mamma.

Han sov lite över en timme. Jag passade på att skriva listorna för dagens inköp. Lungt och skönt.
Nu har vi det vi behöver resten av veckan. Det är så skönt att behöva fundera över mat och handla varje dag. Sparar så mycket med det. Kan starkt rekommendera det till ALLA. Det tar lite tid att sätta ihop en matsedel men när man har gjort det några gånger får man rutin på det med och det går lättare.

Lilleman sover igen. Vi var inte hemma länge innan han somnade igen. Trött kille idag. Jag skall slänga upp benen i soffan och slappa framför TV:n.

När lilleman vaknar tänker vi inviga de nya regnkläderna och testa de i sandlådan. Han får kladda och leka så mycket han har lust. Jag har några blommor som mer ligger än står fint i rabatten och de behöver min hjälp. Skall försöka knyta upp de på något sätt. Just de blommorna är så speciella för de är 1åriga och tål ABSOLUT INTE frost sa de när jag köpte de FÖRRA året. Tur att jag inte grävde upp de som jag tänkt utan lät de stå. Nu är det massor med blommor på de igen.

En god god morgon

Det blev inte så tidigt i säng igår men det gör inget. Fick 8 timmar i natt och känner mig mycket piggare och bättre. Yrsel och snurr är borta. Tror det beror på allt socker jag stoppade i mig i helgen. Är inte van vid det längre och lika bra är det. Min kropp klarar inte av det känner jag.
Med tiden blir man mer och mer medveten om hur kroppen fungerar och inte minst reagerar.

Nu har vi ätit en lugnt och skön frukost ihop jag och lilleman. Jag njuter verkligen för jag vet hur det skulle kunna vara med små barn vid matbordet. Är så stolt över min lilla duktiga kille.

Lite konstig är han för han har börjat gå och banka huvudet i saker. Vet inte helt vad han testar med det men något får han kanske ut av det annars skulle han sluta. Han gör det inte så himla hårt men ändå.

Idag blir det matlista och inköp. Lite tvätt om det finns. Annars skall vi försöka ta oss ut en stund. De säger det skall regna idag och det tycker vi inte om. Hoppas idag blir en av alla de dagarna där de har fel.

måndag, juli 20

Tom

Jag har visseligen varit i Göteborg i helgen på 30-års fest men sedan vi kom hem i söndags kväll har jag inte haft något att "säga" här. Jag känner mig inte helt i form.

Just nu sover lilleman och jag slappar lite. Skall lägga mig TIDIGT idag. Behöver kanske sova lite mer om jag inte är helt ok. Jag är inte sjuk men känner mig ur form. Inget allvarligt.

Vi var över hos grannen idag en stund. Lilleman lekte så gott där. När de gick in för att äta blev han sur. Han gick till deras trapp flera gånger och pekade klagande på den stängda dörren. Bra att han trivs med andra.

Nu skall jag försöka läsa lite i min bok. Har inte fått gjort det så mycket det sista. Saknar det.

söndag, juli 19

Gullunge


Redan tillbaka

Nu är jag och lilleman hemma igen. Får se hur länge vi håller oss här denna gången. Har små planer på att åka till min älskling några dagar innan han skall gå av på fri. Får se vad vädret säger.

Det har varit en supermysig helg och det märker jag tydligt på hur fort tiden går. Känns som vi åkte igår kväll.

Trött men nöjd. Lilleman sover och det tänker jag med göra. Har väntat på ett samtal om vår bil vi har till salu. Hoppas han ringer tillbaka imorgon. Det skulle vara SÅ skönt att bli av med den.

fredag, juli 17

Märklig unge

Nu har vi avslutat en lugn frukost jag och lilleman. Han fick en smörgås med smör men var inte så intresserad av den idag. Pillade mest sönder den och kastade den på golvet.
Han var nog inte så hungrig för han hade druckit en stor mugg med mjölk precis innan.
När vi var färdiga och han visade att han ville ner på golvet. Gissa vad det första var han gjorde.
Jo, han gick direkt under sin stol och åt lite smörgås.
Knäppa söta gullunge. Det är inte alltid mamma förstår sig på dig.

Göteborg igen

Så var det dags att köra mot Göteborg igen. Det har blivit några turer dit i sommar.
Denna gången är det för att gå på Annas 30-års fest. Ser fram emot imorgon. Skall bli så kul att träffa alla igen.

Vi sover hos mormor som vanligt. Planen var att sova hos min syster så vi fick lite extra tid ihop men de har bestämt sig för att sova över efter festen. Det passar inte mig när jag har lilleman med.

Har fått låna en resesäng av grannarna för att testa. Fungerar den kanske vi köper den av de. Tycker inte om att han sover hos mig när vi är borta. Tror att det gör det svårt för honom och oss när han skall hem till sin säng igen. Bara en känsla.

Nu blir det frukost, packa, åka.

Trevlig helg!

torsdag, juli 16

Vingåker faktory outlet

Tog en tur till Vingåker. Skulle köpa nya skor för de jag har och älskar är nästan slut. Tyvärr fanns de inte kvar i min storlek. Suck.

Hittade lite till lilleman i stället. Köpte en pyamas, tallrik och sked till från Lundmyr på outletten.

Nu sover lilleman och jag skall försöka komma i säng i tid. Skall slappa lite framför TV:n först. Imorgon åker vi mot Göteborg igen. 30-årsfest på lördag. Skall bli SÅ kul.

Tillbaka i tiden

Flyttade över mina kort från mobilen till datorn då jag skall lämna in den på service. Hittade några underbara gamla kort. Se själva:












Sjuk?

Lilleman somnade tidigt igår. Redan halv 8 och det är ovanligt för honom. Han sov väldigt oroligt och vaknade med ett gallskrik flera gånger. La han i min säng och kröp ner till honom strax före 9. Jag såg lite på TV i sängen. Somnade vid 23. Helt ok.

Vaknade flera gånger av att han rullade, sparkade och gnydde. Han var lite varm med? Undrade om det var tänderna eller hoppades kanske på det. Kl 5 var det en full lös blöja. Han är lite dålig i magen. Nu halv 9 var det dax för nästa. Vet att grannarna är magsjuka och han träffade de lite kort i förrgår. Borde inte vara det men det är ju väldigt smittsamt. Så länge det bara är lös mage går det bra. Det är så jobbigt när de små spyr.

Idag blir en stilla dag ifall han är sjuk. Jag är trött. Inte van längre att vakna flera gånger på natten.

onsdag, juli 15

Omställningens dag

Som alltid när älsklingen åker på jobb blir vi lite sega och gör inget hemma. Så är det även idag.
Lilleman har velat sitta i mammas knä hela dagen. Vi gick en tur med grannen och lilltjejen. Annars har vi bara varit hemma och kramats. Supermysigt.
Nu sover han i sin säng och snarkar. Jag skall vila mig lite på soffan.

3 blir 2

Lilleman sover i HELA vår säng och älsklingen packar för att strax dra på jobb igen.

Det har varit en underbar period denna gången. Känns som han varit hemma längre än 14 dagar och det är ovanligt. Normalt flyger tiden bara. Det beror säkert på att vi har gjort så himla mycket denna gången.

tisdag, juli 14

Konkurs

Det blev inget av våra presentkort. Tydligen har DUKA gått i konkurs igår, hur man nu kan göra det när företaget är sålt fattar jag inte men...
Det blev lite annat fint i några andra butiker.

Var bl a inne på Esprit och hittade en söt klänning. Det var "bara" 30% rea på den. Tog mod till mig och frågade expediten om det skulle bli mer rea på just den klänningen. Ja, det skulle komma om några veckor. MEN hon sänkte den till 50% för mig idag. TACK! Vilken service. Klart jag köpte den då (eller älsklingen gjorde).
Det passar ju bra för jag skall på 30-årsfest på lördag. Då skall jag ha den på mig.

Sen blev det lite smått till lilleman.

Kollade även in ny mindre vagn. Hittade en city mini som verkar kanon. Har kollat utomlands och där kan vi spara upp till 2000kr. Bestämmer vi oss för den blir det att skicka efter.

Shopping

Nu åker vi till Norrköping en tur och gör slut på våra presentkort. Hoppas de har något kvar i butiken. Det har varit utförsäljning ganska länge nu. Hittar vi inget till oss får det bli nåt till kommande presenter.

Det blir ett stopp på barnbutikerna där med för att se om det finns en sittvagn som är liten smidig och lätt. Någon som vet en bra och kan rekommendera oss? Älsklingen vill att den skall bli så liten som möjligt för att inte ta så stor plats i bagagen.

Sol och moln säger vädret men helt ok.

Trevligt besök

Vi har ju som sagt haft väldigt trevligt besök av älsklingens syster med familj från Oslo. De åkte hemåt idag runt 1.

Papperna med sina små söner

Kinagunga


Lilleman och kusinen


På väg hem

Utekväll

Vi har haft grannarna på gillmiddag idag. Vi grillade gott och satt ute på vår altan tills nu. Vi har en stor gasolvärmare som gör att vi kan sitta ute länge som vi älskar. Det var en supermysig kväll som vanligt. F somnade nästan som vanligt men det är förståligt för han var den enda i sällskapet som jobbar. Alla andra har ledigt, mammaledigt eller sommarlov.

Imorgon SKALL vi åka till Norrköping och göra slut på vårat presentkort på DUKA. Sista chansen om vi skall åka tillsammans. Älsklingen åker på jobb på onsdag och det är inte säkert butiken finns kvar när han kommer hem.

Min tvätt hänger kvar på linan. Jag satsar stort på att det inte blir regn. klart.se har sagt att det skall vara uppehåll och imorgon skall det bli en grad varmare än idag.
Tror ni jag kan klaga om min tvätt blir blöt???

måndag, juli 13

Saknar


Sommaren 2007 i Venedig

Jag saknar min stora lilla kille. 

Satt och tittade på lite kort på datorn och såg kort på honom hela tiden. Han är så söt min älskling. Får ringa honom senare. Försöker att inte göra det så mycket när han är borta. Vill inte störa deras tid tillsammans.

Sol igen

Vaknade till lite fint väder.

Inga planer för dagen. Tar den som den kommer.

Vi har fortfarande besök så det blir inte så mycket skrivet här. Kommer starkt tillbaka senare i veckan.

Hoppas ni alla har en bra dag och får lite sol ni med.

lördag, juli 11

Grillmat

Det har varit en grå dag idag. Vi har fått tiden att gå. De små har hållt oss sysselsatta. Vi har inte träffats till födelsedagar så det var några paket som byttes.

De två små tyckte att det nästan roligast att klättra på den stora killens paket. Han fick en stor ask med en bilbana.

Vi grillade fast det regnade. Vi ÄLSKAR grillmat här.


God morgon

Det blev sent sent sent igår. Lilleman sov första natten efter semestern i sin säng och han var väldigt orolig. Det slutade med att jag fick lyfta över honom i vår säng runt 5 för att få sova nåt sjäv.

Älsklingen sover fortfarande. Var uppe och väckte honom förut men det gick visst inte.

Blev avbruten...

Nu har vi alla ätit frukost. Fick upp älsklingen till slut men vet i sjutton om han är riktigt vaken ännu.

fredag, juli 10

Ensam

Nu har jag skickat iväg killarna till butiken och återvinningsstationen. Det innebär att jag och huset är ensamma. Musiken skall dåna från högtalarna och energin skall flöda. Jag skall ta en snabb röj med packningen och hemmet.

Home sweet home

Vi kom hem vid midnatt igår. Det vara bara att lägga lilleman i sängen. Han hade somnat i bilen. Bära in sakerna och snabbt titta igenom posten innan vi med gick i säng.

Idag blir det packa upp och städa lite. Besök är på väg. Älsklingens syster med familj som bor i Oslo kommer hit till kvällen och stannar till måndag. Onsdag åker älsklingen på jobb igen. Denna period har gått fort men den har varit absolut helt underbar.

Får vi tid tar vi en tur till Norrköping. Vi har nästan tusen kronor i gamla presentkort på Duka och de tänkte vi försöka utnyttja innan butiken stänger den med. Duka försvinner och blir Cervera.

Det blåser storm här idag men solen tittar fram. Inget regn ännu.

torsdag, juli 9

Så var det över för denna gången

Nu står älsklingen i duschen och jag packar det sista. Barnen sover gott. Skall strax väcka de för frukost. De kan alla sova mer i bilen om de vill.

Vi skall försöka hinna med och besöka älsklingens pappa med familj på vägen. De har hyrt lägenhet i Danmark över sommaren och det är inte så långt från där vi skall lämna stora killen hos hans farmor.

Suck vad det kommer bli tomt utan honom. Han skall vara borta nästan en månad. Jag vet att han kommer ha kul så då går det lättare.

onsdag, juli 8

Till slut

Jag njuter, jag nuter, jag njuter, jag njuter. Mer risk för att upprepa mig. Jag njuter. Vi har en underbar semester!!!
Det blev Legoland till slut. Vi började dagen på Lalandia. Barnen spelade lite i spelhallen och vann diverse saker.
Vi kom oss så iväg till Legoland och där var det kul. Barnen fick tagit körkort och det var kul både för de och oss som tittade på.
Tiden gick väldigt fort som den alltid gör när man har kul.
I morgon bär det av hemmåt. Det har gått så fort och vi har haft så otroligt kul. Detta gör vi mer än gärna om.


Nytt försökt till Legoland

Lite mys i barnens säng igår kväll

Älsklingen och barnen har gått före till Lalandia. Jag skall strax gå efter men väntar in batterierna som är på laddning både till mobil och kamera.

Vi börjar med lite lek och spel på Lalandia för det är risk för regnskurer i början på dagen. Runt 14 tippar jag går vi över till Legoland och spenderar resten av dagen där. Parken är öppen till 21 i dag så det blir många timmar där ändå.

Sist vi var här regnade det i 3 dagar med så det är tydligen så det skall vara för oss i Legoland. Om vi åker hit igen, som jag tror, skall vi ta med hela utrustningen oavsett hur fint väder de har lovar.

tisdag, juli 7

Lalandia

Planen var ju att vi skulle på Legoland idag och Lalandia imorgon men vädret var inte med oss så vi lämnade Legoland och drog på Lalandia i stället.

Barnen hade toppenkul och vill tillbaka dit imorgon igen. Vi får se vad vädret vill.

Vi var på Lalandia Aquadome men det finns mycket mer där. De har minigolf, bowling, spelhall, lekland, restauranger, trampolin, underhållning, butiker mm. Ett VÄLDIGT HÄFTIGT STÄLLE.
Jag och lilleman körde bilen tillbaka till hotellet som låg vid sidan av och gick tillbaka. Vi åt middag på en av de 3 restaurangerna där. Via den restaurangen vi var på kunde barnen bara gå in och ut ur Monkey Tonky land (liknande busfabriken) som de ville.
När vi kom tillbaka skulle vi ha spökkväll enligt kusin E men när vi släckte och började blev det för läskigt för henne så det blev inget.




Regn

Suck. Idag var verkligen det fina vädret slut.
Vi gick in på Legoland efter att stått i 3 olika köer. Kö för att hämta pengar och sen köpte vi några fula ponchos för det småregnade lite. När allt var klart och vi skulle ge oss ut i parken öppnade sig himlen.
Nu är vi tillbaka på hotellet och byter om alla våta kläder och skor. Tar en tur till Lalandia i stället. Där blir vi medvetet våta men det skall man ju vara där så...

Vi har fribiljetter till Legoland så då var det ett lätt beslut. Har extra biljetter till en dag till så vi gör ett nytt försök imorgon.

Fårup

Idag var vi som sagt en tur på Fårup sommarland.

Det har varit en fantastisk dag. Barnen har haft SÅ kul. Vi skulle gott kunna vara där en dag till men nu vet vi det till nästa gång.

Lite bilder från dagen: