tisdag, juni 30

Vi slappar och njuter

Det är full rulle fast ändå inte.
Det är full rulle på lilleman och jag och stora killen försöker hinna med. Han är ÖVER ALLT och då menar jag det. Ni kan fråga hans mormor. Hon tycker ingen av de tre tidigare barnbarnen har varit i närheten så aktiv och pillig som min lilleman är. Söt som få är han så han kommer undan med en del bus.

Ikväll fick vi nästan en luftballong på taket. Inte riktigt men den landade några hus bort på gräsplan. Tog massor av kort men orkar inte det nu. Kommer senare. Det var häftigt att se den gå ner så nära. Vi var lite nervösa ett tag att den skulle fastna på nåt hustak. Klart att det gick bra till slut. De är ju proffs.
MEN det kunde ju varit lite "kul" om något ovanligt hade hänt men att allt gick bra. Tänk att kanske fått se sin bild i tidningen. Ja, ja. Jag vet att det är sent och nu drömmer jag nog. Sängen kallar och tur är ju det så det blir slut på allt strunt som kommer från mig just nu.

God natt och dröm sött. Det skall jag...

J - Jag älskar dig och längtar till onsdag. Puss min Kung

söndag, juni 28

Idag åker vi

Fick sova till 9 idag igen. Min söta gulliga lilla kille som sover så länge.

Det blev inte helt allt det gjort igår som jag hade behövt men det får jag bara göra lite snabbare idag i stället. Lilleman går över till grannarna en stund sedan så blir det fart på mamma.

Idag åker vi till Göteborg och möter stora killen. Onsdag kommer älsklingen ner till oss med och då börjar vår gemensamma semester med Liseberg, Fårup Sommarland, Legoland & Lalandia.

lördag, juni 27

Det här är livet

Idag är som vanligt en helt underbar dag.

Jag och lilleman har nästan bara lekt och myst hela dagen. Nu sover han så gott i vagnen. Tyvärr inne i hallen för han är så himla lättväckt och alla grannarna är hemma. Huvudsaken är att han sover gott och så länge han behöver. Kan man köpa ett ljudisolerat överdrag som andas till en sittdel?

Tog ut baljan på altan och det var succe.





I väntan på äggen

Just nu kokar äggen på spisen och vi sitter vid bordet och väntar. Lilleman med sin smörgås och jag med en STOR kopp te.

Vi har semestermorgon idag med. Underbart.
Jag vaknar av lilleman som står och så försiktigt pratar med mig i sin säng. Lyfter upp han till mig och sen bara vi myser. Han kryper tätt intill och ibland sticker han sin lilla arm under min hals. Idag blev myset en hel timme.

Tänk om man kunde starta varje dag så här! Inte konstigt att jag har världens bästa dagar. Humöret är på topp fast jag har varit dålig i magen. (Bra nu)

Idag blir det packning som gäller. Imorgon åker vi ut på semester. Möter upp delar av familjen imorgon och sista på onsdag. Får samla ihop den mina tre älsklingar.

Önskar alla en fantastisk lördag. Det skall vi ha IGEN

fredag, juni 26

Grillkväll

Jag och lilleman var över hos grannarna och grillade. Vi hade med korv men det var väldigt gott ikväll. Drack ett glas rött till. Får ju lyxa till det så här på en fredag.

Det var ett vännepar till de där med. De har en liten tjej som är 11 månader äldre än min lilleman. De var så söta. De dansade massor och hon skulle hjälpa han upp när han trillade. Tog honom i handen.

Lilleman har gått och gått hela kvällen. Nu reser han sig när han trillat utan problem. Inte länge innan han slutar hålla fingret kanske.

Jag har börjat bädda rent men är inte färdig. Blir alltid att jag får lägga på det när jag skall i säng och då är man ju trött redan. Att jag aldrig lär mig men det är tydligen så jag skall ha det.

Vi fick faktiskt klippt gräset hemma idag. Lilleman var så duktig och satt på en filt hela tiden och lekte med alla klädnyporna. Det gick hur bra som helst. Solen sken och allt var bara härligt.

De är här!!!

Som ett barn på julafton. Mina böcker är hemma.
Jag får verkligen ta mig i kragen för att inte krypa upp i min soffa på framsidan och bara läsa, läsa. Det är inte lätt men det går. Viljan är stark idag.

Just nu sover lilleman på framsidan i vagnen och jag hoppas han får sova. Igår blev han väckt och det var inget vidare.

Tillbaka till huset för min del.

Bra början

Dagen idag har börjat bra.
  • Fick sovmorgon.
  • Mös länge i sängen.
  • Solen skiner.
  • Vi har ätit en lugn frukost TILLSAMMANS jag och lilleman
  • Jag har inte varit dålig ännu.

Det ser ut att bli en bra dag. Allt ordnar sig alltid.

torsdag, juni 25

Lite lite bättre

Det är lite bättre men långt ifrån bra. Går det framåt så här så tar det kanske några dar innan det stoppar helt. Skit samma, bara det stopper. Trött på detta springande nu.

Lilleman var uppe sent idag. Vi pratade med älsklingen på skype som äntligen fått tillbaka internet ombord. Han har inte haft det på hela perioden så vi har inte kunnat se honom. O föröker hela tiden ta datorn eller telefonen. Busungen.

Böcker på väg

Att man kan bli så glad över ett mail som talar om att de böcker du beställt nu har skickats och beräknas komma om 1-2 dagar. Jag håller tummarna på 1 dag för då hinner jag få med de på semestern. Tråkig bokmal som jag är. Det mesta är skolböcker men det är lika kul att läsa. Har några jag skall läst igenom innan skolan börjar så jag är förberedd.

Magen har hållt sig lugnare i några timmar nu. Kanske för att jag inget har ätit och det finns inget mer att bli av med. Åt lite middag vid 5 och börjar känna lite magknip. O har precis somnat och får sova en stund. Tänkte åka och handla senare om magen inte blir sämre igen. Håll tummarna för mig.

Dålig

Det fanns inte med i min plan att jag skulle vara dålig de här dagarna. Skall ju snart åka bort i nästan två veckor och samma dag vi kommer hem får vi besök. Huset behöver ses över och jag skall packa för flera till olika aktiviteter och tillställningar. Suck. Får försöka mig på kvällspass när lillen sover. Han skall vara med hela tiden och bara gå och hålla handen. Det blir inte många knop fixade hemma då.

Det kommer nog gå bra oavsett hur för det brukar det göra och jag har endast den tanken i huvudet nu. Klart det ordnar sig. Varför skulle det inte det?

onsdag, juni 24

Nu skall allt funka igen

Nu skall det åter gå att kommentera hos mig. Det har inte gått sedan jag började ändra igår. Typiskt mig att göra något och sedan inte veta vad jag gjorde.

Tyvärr har jag varit dålig hela dagen. Magen är inte helt med mig idag och jag mår illa. Det har inte gått att göra så mycket men det har nog lilleman varit glad för. Han vill gå och hålla handen hela dagarna och det är nästan det enda jag har kunnat förutom att sitta och inte göra nåt. Det har blivit ganska många runder i huset för ute var det för varmt för honom. Vi försökte några gånger men fick gå in ganska snart. Han blev helt röd i ansiktet.

Nu är det sängen och hoppas på att kunna sova bort det dåliga.

Tre killar utan tjej


Ångrade mig. Inte nöjd

Har visst en riktigt velardag. Nu känner jag mig mer nöjd med utseendet. Kommentarerna fungerade inte med den andra mallen heller och det går ju inte.

Solen har gått lite i moln men det är skönt för idag har det varit allt för varmt för lilleman. Han blev alldeles röd förut. Tur att han tycker om att dricka vatten.

Nu är det promenad till butiken sen mat som gäller. Lilleman har precis vaknat. Jag försökte vila men lyckades inte. Var nog inte så trött som jag trodde.

Datorlåst

Lillkillen somnade i min famn så nu har jag suttit och bara surfat runt på en massa onödiga sidor. Hittade en bra sida där jag fick lärt mig hur man färgar bara en sak i en bild. Så glad att jag hittade den och så lätt det var beskrivet. Äntligen.


Här är resultatet. Det är en bild från när jag och älsklingen var i Venedig i Januari 2007.

Sovit gott

Även om jag kom i säng sent fick jag sova. Lilleman har sovit så gott hela natten i sin säng. Väckte mig strax före 9. Härligt.

Solen skiner och vi kommer få en bra dag idag.

Skall göra frukost och äta den i lugn och ro är planen. Får se om det är samma plan lilleman har.

Tand nr7 är på väg upp. Kan vara en av anledningarna till att han var så gnällig igår. Idag är han på så gott humör. Busig som vanligt. Tar det han inte får.

Hjälp vad tiden går

Nu är klockan allt allt allt för mycket och jag måste få mig till att krypa i säng.
Har suttit med min blogg och lekt lite hela kvällen. För en som absolut inget kan tar det VÄLDIGT lång tid. Nu har jag ändrat lite. Får se om jag blir nöjd med detta. Kul att testa. Kan ju alltid ändra tillbaka om det inte duger.

Får berätta mer om mina dagar på västkusten en annan gång. Det är egentligen inte så mycket som hänt annat än att jag har haft det SÅ himla bra och mysigt.

God natt alla söta. Vi ses imorgon.

tisdag, juni 23

Tillbaka hemma

Nu har vi varit hemma en stund. Lilleman är gnällig och klängig men det är förståligt efter en dag i en varm bil.

Får se om jag skriver mer om mina härliga dagar i Göteborg - Stenungsund senare. Nu skall lilleman få all min tid fram till han somnar.

söndag, juni 21

Sol på västkusten

Vi kom sent i säng igår jag och barnen. 23.30 blev klockan för stora killen. Han sover fortfarande och det är bra.

Idag är dagen när de skall ut i båten. Nu väntar vi bara in kusinen så är alla på plats. Jag fick sovmorgon till 9. Helt underbart men kanske inte så konstigt. Lilleman somnade sent han med.

lördag, juni 20

"hemma"

Nu är vi nere och resan gick väldigt bra. Det var nästan ingen trafik så vi gjorde rätt i som åkte en dag tidigare. Vi stannade på Max och åt sen lunch. Mina två killar är riktigta matvark.

Har varit ute i det fina Göteborgsvädret och lekt massor. I sandlådan och åkt rutchkana. O är helt tokig men så söt.
Imorgon åker de ut med båten och jag tar med lillkillen till min syster på ett litet besök. Vi ses allt för sällan och för lite. Så blir det när vi bor långt ifrån och hon jobbar med på båt.

Tvätt, disk sen kör vi

Sitter bara och väntar på att tvättmaskin skall bli färdig så jag kan ta hand om den innan vi åker. Det kan inte vänta tills jag kommer hem igen måndag.

Mina underbara, snälla, goa, söta grannar har passat min lillkille på förmiddagen idag så jag kunde få duscha och packa i lugn och ro. Han kom tillbaka sovandes i vagnen. Tack snälla ni för all hjälp.

Ner till götet idag och hem på måndag. Det kommer bli en del fram och tillbaka denna sommar när det är mycket som händer och många som vill "låna" stora killen. Det är det värt för han får en så väldigt bra sommar.

fredag, juni 19

Annorlunda paj och dålig lukt

Jag hittade ett recept här som såg gott ut. Har ju en tid nu försökt bli av med mina gravkilon. Det har gått väldigt bra men då gäller det inga undantag. Hittade då detta recept på "paj" som såg så gott ut.

Efter besöket hos grannarna gav jag mig så på ett försök. Tinade bär, satte på ugnen och började med "smeten". När jag kollade in i ugnen såg jag något som inte skulle vara där. En långpanna som skall stå i lådan under. Öppnade så för att ta ut den och BLÄÄÄÄÄÄ. Det var en kvarglömt panna från när svärmor var här och hon åkte för en vecka sedan. Illa illa illa.

Jag har gått och tyckt det luktat konstigt hemma. Visserligen har det varit lite rörigt senaste dagarna men det skall ju inte lukta så för det. Har tömmt soporna mer än nödvändigt, gått igenom kylskåpet, torkat och torkat diskbänk och ho. Allt utan resultat. Började på allvar fundera på om det var fel på min näsa eller vad? Visserligen var det äckligt och jag fick ta hand om det men nu vet jag var det kom ifrån i alla fall och kan få bort det.

Hur smakade då "pajen". Den var ok. Man behöver inte mycket av den för att bli nöjd och tur är ju det.

Nu skall jag lägga mig. Kör till Göteborg imorgon och lämnar stora killen (som nu når mig till axeln. Kors så han växer. Stopp)

Härligt midsommarfirande

Jag och pojkarna gick ner till idrottsplatsen där det var midsommarstång, 3 kamp, lotteri, fiskdamm och många trevliga människor.

Det var tur vi stannade hemma. Det var många kända men även nya bekanskaper vi pratade med. Vanligtvis åker vi till dans kring midsommarstång, dansar och sen hem igen. Snabbt dit och lika snabbt hem.
Vädret har verkligen varit på vår sida. Det kom några lätta droppar en stund innan vi gick. Under hela tiden vi var där nere var det strålande sol och riktigt varm. Sommarväder. Vi har ätit lite god mat och då kom det några skurar. Nu skiner solen igen. Kunde inte vara bättre.

O har bara sovit 2 tim idag och det är lite lite för honom. Vi skall gå en tur över till grannarna senare. Lite miljöombyte då somnar han inte. Får bli en tidig kväll på honom idag.
Kors. Jag kom visst med på ett kort. Inte vanligt. Har min nya söta klänning idag. SÅ nöjd.

O kunde visst inte hålla ut. Telefonen ringde och han somnade på min arm. Helt slut stackaren. Känner mig så elak när jag håller han vaken så. Måste nästan det för att inte förstöra kvällen och natten helt för oss alla. Nu sover han gott i sin säng och jag tar nog med babycallen och går över till grannarna själv en kortis.

Glad midsommar!

En riktigt trevlig midsommar önskar jag er alla!

torsdag, juni 18

En till bra dag

Jag och killarna har haft en väldigt bra dag. Lilleman är lite snorig men febern är borta i alla fall.
Det har regnat men vi har fått tiden att gå ändå.

Jag har valt att stanna hemma ensam med killarna i midsommar och som det blev och så det är så är jag väldigt nöjd med mitt val. Vi kommer få en mysig midsommar jag och killarna.
Fick ett infall och satte barnen i bilen. Norrköping nästa. Skulle köpa en träningoverall till C. Han skall ju ut med mormor & Hagge i båten nästa vecka och han har dåligt med myskläder.
De hade den dressen jag ville ha till han. Hittade även en vår/vindjacka på rea. Det har inte blivit någon vårjacka i år så det var på tiden.

Sen blev det visst en klänning till mamma med. Gick förbi ett skyltfönster och där var den. En typiskt Pernillaklänning. Satt bra gjorde den med så jag hade inget allternativ. Var tvungen att köpa den.
Sen åt vi middag där. Barnen delade på en pizza och jag valde thaimat. Det är bra där för man kan köpa från olika restauranger och äta ihop. Barnen åt upp hela pizzan. O åt nästan 2 bitar. Mammas lilla matvrak.

På vägen hem kom jag på att vi behövde handla. Tur var så hade jag listan i bakfickan. Det var ganska lugnt på Willys kl 8 på kvällen. Det gick smidigt att handla och barnen var små änglar. Det har de varit hela dagen.



Jag är väldigt charmig


Fick denna av söta mamma russin.
Tack så mycket gullet!

Kors. Jag är charmig


Denna trevliga award fick jag av gulliga Lotta.
Tack söta!

Regn

Så var solen borta igen. Det var inte länge vi fick njuta av den denna gången.

Just nu sover lilleman och jag har tagit mig en skön dusch. Tänkte skriva en liten matlista och åka och handla. Det blir kanske jag och ALLA andra. Inte den bästa dagen men det får gå. Vi har inte bråttom utan kan ta det lugnt.

Jag har valt att stanna hemma över midsommar i år. Tänkte gå ner till idrottsplan och dansa kring stången (tur vi har regnkläder) ordna massor med god mat till oss och bara mysa med barnen.

På söndag bär det av till Göteborg och lämna stora killen hos mormor. Han skall vara med de hela nästa vecka i båten. Det kommer bli tomt här hemma...

Molnigt

Fick sova till halv 9 idag. Härligt. Stora killen har precis vaknat. Han får se lite på TV innan han äter.

Hoppas jag har fått lite extra energi av min mellandag så jag kan få gjort lite idag. Vi skall ut och leka så klart men jag skulle behöva tvätta som alltid. Kanske får jag inviga min nya torkvinda.

onsdag, juni 17

Mellandagen slut

Min (vår) mellandag är slut. Barnen sover efter lite krångel. Jag skall krypa ner i den stora tomma sängen och sova. Behöver tänka mer på att komma i säng i tid när jag är ensam.

Det har bara varit sommarlov i några dar men redan har stora, och lilla, killen fått sena sängvanor. Funderar på om jag skall göra mig bekymret att ändra det men nu skall han snart iväg på sina äventyr så det får nog vara. Enda nackdelen är att det blir väldigt lite egen mammatid på kvällen.

Nu är min dag i alla fall slut. Sängen kallar.
God natt till er alla och söta drömmar.

Lite senare kanske

Lilleman somnade men sov inte så länge. Jag hann precis lägga mig på soffan när han började oja sig uppe. Han är inte helt bra men ganska glad ändå. Vi får göra ett nytt försök senare.

Jag har fått plockat lite med både ren och smutsig tvätt. Första dagen när älsklingen åker på jobb är en mellandag. Jag ställer om mig till mitt "andra" liv och det gör jag i lugn och ro. Inga planer annat än fotbollsträning för stora killen i em.

Imorgon bestämmer jag mig för hur jag skall göra på midsommar. Det hänger på hur det blir med min pappa. Åker inte han till landet ser jag ingen vitts med att vi åker dit upp heller. Då gör vi något mys bara jag och barnen.

Sol, snor & jobb

Så har vi vinkat av älsklingen. Det var dagen för honom att dra till sjöss.
Lilleman vaknade i natt och var ledsen. Det blev inte så mycket sömn i natt så jag planerar att lägga mig en stund sen när lilleman sover middag. Han är trött redan nu men kämpar på.

Älsklingen har varit förkyld i några dagar nu och lilleman vaknade med lite feber och snor. Så typiskt att han skulle bli smittad. Håller det sig som nu utan att bli värre kommer det gå smidigt över. Han är på gott humör och leker på golvet.

tisdag, juni 16

Jag hade rätt

det blev en väldigt bra dag idag.

Vi har pysslat lite ute hemma. Stora killen har varit med en kompis hela dagen. Först var han hos henne i flera timmar sen gick jag och mötte de så fortsatte de leka här. Hennes farmor kom och hämtade henne vid 21 tiden. Det var visst allt för tidigt för båda barnen. Kul att de leker så bra ihop.

Vi grillade både till lunch och middag. Får passa på när vädret tillåter och älsklingen är hemma. Delade en flaska bubbel med så här på en tisdag.

Båda barnen sover och vi slappar framför TVn. Blir snart sängen för mig med känner jag. Ensam igen från imorgon.

En bra dag på väg

Visserligen väckte lilleman mig vid halv 6 men det var ok. Tog upp han till vår säng och där somnade han om direkt. Sov så till nästan halv 9. Det kan man ju inte klaga på. Är jag trött idag är det mitt eget fel som inte gick och la mig i tid. Det kommer säkert inte vara något problem. Känner mig pigg och på bra humör.

Det kommer bli en bra dag idag.

Bara jag och lilleman uppe. De andra sover fortfarande.
Vi har ätit frukost i lugn och ro. Lilleman leker så bra runt hela mellanvåningen idag. Jag viker tvätt.

Det kommer bli en bra dag idag.

måndag, juni 15

Vilse, nytt möte, shopping

Idag har jag spenderat dagen med mamma russin.
Vi har gått i massor av butiker. Tyvärr blev det inte så mycket shopping som jag hade tänkt men dagen var väldigt lyckad. En väldigt trevlig tjej. Tiden bara flög iväg och helt plötsligt var det dax för mamma russin att åka hem innan hon skulle börja jobba.
Vi fick med oss en luch mitt i allt shopping med. Vi åt tacos och jag hade helt glömt vad vi hade för middagsplaner så när jag kom hem åt vi TACOS igen. Tur för mig att jag älskar det och kan äta det ofta.

Jag kom lite senare än vi avtalat. Dels kom jag iväg sent men sen körde jag lite vilse när jag nästan var framme. Ringde mamma russin och frågade om hjälp.
-Var är du? (russin)
-Ingen aning (jag)
-Vad ser du? (russin)
-Inte mycket. En fotbollsplan och några hus (jag)
-Vad heter det? (russin)
-Vet faktiskt inte. Ser ingen skylt (jag)
Lite mer fram och tillbaka sen hör jag bara:
-Nej, då vet jag faktiskt inte var du är? (russin)
-Nehe. Inte jag heller...(jag)
Tillslut kom jag till en plats hon kände till och efter bara 5-7 min hade jag trassalt mig runt och kom fram till där vi skulle träffas.
Suck. Lite stressig var det.

Tror ni inte att jag var lite vilse när jag skulle hem med.

Kan bespara er kommentarer om att jag borde köpa en gps till bilen för DET HAR JAG.
Den behöver kanske bytas ut för den körde mig ut i ödemarken. 2002 års kartor har vi.

Jag är hjälplös

Det har hänt något med min blogg och jag har verkligen INGEN aning om vad det är. Det är svårt att kommentera, jag får problem när jag skall läsa kommentarerna, ibland kommer jag inte ens in på sidan.
Någon som haft samma problem och vet vad det är?
Får se om älsklingen kan hitta nåt fel om han får tid. Nu har vi ju bara en dag kvar tillsammans innan han åker igen.

söndag, juni 14

Film

Har precis pratat med mamma russin på telefon. Vi skall träffas imorgon och det kommer bli kanon. Vi hade absolut inga problem med att prata på telefon i alla fall. En trevlig tjej. Får se hur mycket shopping det blir imorgon.

Nu är det film med älsklingen innan vi lägger oss. RockinRollin.

Vi är sega

Idag har det varit grått och trist väder men det biter inte på oss. Vi har trottsat vädrets makter och varit en hel del ute ändå.

Vi gick till grusplan och flög drake

Vi åkte in till stan för att köpa paraply till parabolen men de hade stängt. Tog en tur in på coop bygg och köpte lite mer blommor och frön. Jag har precis kommit in från regnet efter att ha planterat det jag köpte. Några frön är till nästa år. Skulle önska de kom upp i år. Jag är alltid så otolig med allt. Vill se de NU! Den som väntar på nåt gott...

God morgon - God middag

Snacka om sovmorgon. 

Jag gick upp för 15 minuter sedan. Kors så jag har sovit. Var lite vaken halv 6 och halv 8 med lilleman men sista gången tog älsklingen honom och gick ner. 

När jag vaknade låg lilleman i sin säng igen för middagsvila. Så det kan gå.

Idag regnar det och är bara 12 grader. Vi har inga planer för dagen. Lite lek, TV, tvätt och städ kanske. Tar det som det kommer.

lördag, juni 13

God mat och trevligt sällskap

Nu är jag trött. Klockan är mycket. Skall strax lägga mig. Barnen sover och älsklinge väntar på att pokern skall börja på TVn. Den får han se ensam. Jag skall sova.
Vi var åt god mat och drack gott. Hade en mysig kväll. Satt ute och åt för de har tak över deras altan. När det blev kallt gick vi in och de eldade i kaminen. Mysigt.
Mina älsklingar busar på golvet

Min lillkille busar med lilltjejen mitt emot

Lilleman bara går och går. Så duktig.

Uppehåll och grillning

Idag har det inte regnat. Bara varit grått och lite trist. Ganska varmt. Vi har 16 grader här. Får lite lust att sätta mig i min soffa på framsidan och läsa men tiden tillåter inte det idag.

Jag och lillkillen har precis varit och handlat lite mat. Familjen skall över till grannarna och grilla ikväll. Det blir fläskfile, sallad och pepparsås. Pepparsås är favorit till älsklingen så den blir det väldigt ofta när vi har kött. Visserligen är den väldigt god men jag börjar bli lite trött på den. Nu får jag snart 14 dar utan då älsklingen åker på jobb. 

Lite film från oss

Stora killen spelar match på nationaldagen. De vann denna matchen. Han var så duktig. Gör stora framsteg. Det är så kul att se.

Lillkillen går i gräset.

O blåser i visselpipa

Teknikens under

Älsklingen har köpt en ny digitalbox som han håller på med. Först var det ett nytt huvud på parabolen. Det gick inte så bra. Då hade vi inte TV på 2 dar. Helt ok för mig men de andra saknade den. Sen är den visst väldigt känslig för regn och dåligt väder. Då slutar den att fungera. Blir nog till att köpa ett "paraply" till parabolen.
Nu programeras fjärrkontrollen så att vi slipper den till TVn. Allt skall vara på en. Det är smidigt.

Jag ligger på soffan och är slö. Laptoppen i knät. Lilleman sover och stora killen städar sitt rum.

Jag vill gratta!!


Ett stort grattis till dig mamma russin

och ett lika stort grattis till lilla Stina



fredag, juni 12

Lyxmiddag och film

Vi har riktigt myst idag. 

Vi började med lite rosa bubbel. Den har jag längtat efter länge. Det var SÅ gott. 

Förretten: gratinerade kräftstjärtar

Huvudrätt: lam med pepparsås

Efterrätten hoppar vi över. Nöjda som det är.

Nu skall vi se Bride Wars innan vi lägger oss.

Regn i överflöd

Idag kan man säga att det regnar. 

 Sista dagen för stora killen i skolan så nu har vi båda sommarlov. Härligt. 

Det var en klasskamrat till honom som skall byta skola till hösten. C var lite ledsen för att han inte skulle se han igen. Han är så känslig  min stora kille. Undrar var han fått det ifrån ;)

Idag passar det bra att åka till Vingåker och gå på Outlet och kika. Se om vi hittar jacka till stora killen. Har jag tur finns det kanske något till mamma med.

torsdag, juni 11

God natt

Nu är jag helt slut. Det har varit några väldigt intensiva dagar denna veckan och jag är trött.

Har fått några reaktioner på ett inlägg som jag inte helt väntade så kraftigt men får ta.
Jag har det bra. Är tacksam och nöjd för det liv jag lever. Ville bara få lite ur mig och hoppas att det kan tas som Läs det - Gå vidare. Lägg inte för mycket vikt i det jag säger.
Alla har vi våra upp och nerdagar. Så även jag.

Tentan gick bra och jag har klarat mig. Får mer svar senare men jag har inget att oroa mig för i alla fall. Skönt. Det är ett kul ämne som behöver tid på sig för att sjunka in och det skall det få denna sommar tänkte jag.

God natt alla. Vi ses imorgon.

Kort

Några kort på min fina, söta, busiga stora kille. Mammas älskling.


Sommarlov

Idag startade mitt sommarlov. Det skall bli skönt att vara hemma ett tag igen. Stora killen hade skolavslutning idag i kyrkan men för att de måste ha ett visst antal timmar i skolan så skall de gå imorgon med. Sen har han med sommarlov. Det vet jag är efterlängtat.

Idag var det lite härlig sol här hemma med. Vi fick tid att sitta en stund ute och njuta. Härligt.

onsdag, juni 10

VARNING!

En liten varning till alla er som har planer på att läsa utvecklingspsykologi. 

Det är ett tungt ämne som väcker många egna tankar och funderingar. 

  • Hur har jag växt upp?
  • Har jag några spöken med mig som gör att jag gör på ett visst sätt?
  • Hur är jag mot andra?
  • Hur uppfostrar jag mina barn?
  • Ger jag de de bästa förutsättningarna?
  • Bidrar jag till framtida problem?
  • Visar jag tillräcklig förståelse för andra?

Allt detta och lite Stress och Stresshanteringsutbildning så blir man lite knäpp känner jag. 

Lite "hypo" blir det.

Skall bli skönt när tentan är över imorgon och sommarlovet börjat. Behöver få lite distans innan det fortsätter igen till hösten.

Sista spurten

NU skall jag plugga. Imorgon har vi grupptenta och jag måste försöka få in något i kväll i alla fall. Kan ju inte komma dit helt tom. Lilleman är ute med amma (farmor) och leker. Älsklingen är med stora killen på fotbollsträning. Jag har en liten stund själv med mina böcker. 

 

SUCK

Känner min ensam och fången i mina egna tankar, behov, struktur.

Släpper jag lite rasar mycket och jag får allt i huvudet efteråt.

Jag vill inte ha det så.

Jag ÖNSKAR så det bara knakar att det inte behöver vara så.

Jag tänker inte ha det så men vad har jag för alternativ?

Känner mig fången och hjälplös.

Idag är en skitdag men imorgon, absolut senast lördag, tar jag kontrollen igen och förtränger det som måste förträngas.

Tills nästa gång...

tisdag, juni 9

Bilder som önskat

Min entreSöta blommor med ljus
Min nya blomlåda. Nöjd med den.




Hemma bäst

Hemma igen efter en bra men tung dag i skolan. Var helt slut när dagen var över i skolan men för tillfället har jag lite extra energi. Det är alltid så skönt att komma hem. Just nu har jag fått en lugn stund i soffan för mig själv. Alla är ute, nere, borta på annat och det behövs. Kan blir lite mycket om jag inte får bara sitta och vara en stund. Samla lite krafter.

Stora killen är hemma hos en kompis. Skall försöka ringa dit igen för att hämta hem honom. Han har varit där länge nu och jag tycker det börjar bli pinsamt. Problemet är att det har varit upptaget där 40 min nu. Om de inte svarar denna gången tar jag en promenad dit och hämtar hem honom.

Tryckt dag

Är i skolan men kors så sliten och trött jag är idag. Försökte lägga mig halv10 igår för att få lite sömn. Har en hel del minus på det kontot. Det blev ju självklart inte som jag ville av flera olika anledningar som jag inte styrde över.

En börda lättades lite idag i alla fall. Det var planerat att vi skulle ha en skriftlig tenta i utvecklingspsykologi på torsdag men den blir som ett grupparbete i stället. Kan pusta ut lite men måste ändå plugga allt det jag kan fram tills torsdag. Hoppas bara jag får lov och tid till det hemma.

Igår var jag och köpte lite blommor till min nya blomsterlåda under köksfönstret. Jag blev så nöjd. Det blev så fint. Precis som jag ville ha. Det var så skönt att äntligen få lite tid att pyssla med blommor.

måndag, juni 8

Sista skolveckan

Så var vi uppe. Stora killen och jag. Idag är första dagen på sista veckan i skolan för både mig och honom. Visserligen har jag ingen undervisning idag men jag har mycket att läsa. Sista dagen är torsdag och då blir det skriftligt prov i utvecklingspsykologi. Inte helt lätt ämne direkt. Många tal och termer som skall sitta. Suck.

Idår var ju i Norrköping och tittade. Jag fyndade ett par skor. Just de här rosa kostade 79:-. Samma sko men annan färg kostade 199:-.



Jag var lite på jakt efter en vardagsklänning men kände mig inte helt lugn för att titta ordentligt. Det gjorde inget. Blir säkert tid senare.

söndag, juni 7

Sovmorgon och shopping

Idag var det min tur att sova. Har lite svårt med det där att helt koppla av när jag får lov men jag blir bättre på det. Jag jobbar på saken.

Nu har jag duschat och står och lagar frukost till hela gänget. Mamma sover = ingen mat.

När vi fått i oss energin vi kan behöva bär det av till den lite större staden, Norrköping. Det är så trist väder idag så vi "passar på" att gå i butiker lite. Det är inget spec vi behöver så det blir bara en lugn och skön dag.

lördag, juni 6

Heja Sverige!!!

Nu har vi ätit middag. Ugnsgrillad kyckling med sallad och hot sås. Gott.

Nu sitter jag med ett glas rött o skall se på matchen.

Stora killens pappa är dansk så oavsett resultatet idag är min son en vinnare.

Middagslur

När stora killen var färdig på fotbollen var det fort hem och in i duschen. Han var bjuden på kalas som han inte ville missa. När han var där passade jag på att vila lite. Det var skönt för de sista dagarna har det blívit lite av den sorten. Vaknade av lilleman som under min sömn hade hamnat upp han med.

Huset var tomt när vi kom ner. Älsklingen, svärmor och stora killen hade tagit en tur in till stan där det var marknad och ett litet tivoli.

Nu är alla hemma igen. Svärmor har lagt sig en stund. Ser ut som hon har blivit sjuk. Förkyld med feber. Stackare. På sin semester och allt.

Uppe före tuppen

Lördag och ledigt. Då vaknar lilleman tidigare än vanligt. 05.47. Med tanke på att jag somnade vid 01 i natt så är jag inte helt happy med att vara uppe just nu. Har till och med ont i huvudet. Försökte tala om för älsklingen att jag är hur trött som helst idag men det hjälpte inte. Upp kom så mamma och lilleman.

Vi har ju besök av svärmor som får sova i källaren. Tyvärr finns det ingen dörr ner till det rummet så hon vaknade med. Nu är vi 3 st uppe.

Termometern visar på ynka 4.4 grader. Det skall inte vara så i min värld. Det skall vara sol och varmt.

Idag är det sammandrag med stora killens fotboll. Då blir det flera matcher på rad. Denna gången är det hemmamatcher så det är skönt. För övrigt har vi inga planer för dagen. Tar det lugnt och umgås blir det säkert.

fredag, juni 5

Var har det egna ansvaret tagit vägen?

Droppen kom i fredags eftermiddag. Efter sista fikat runt halv 2 var halva klassen borta. Vädret var fint, vi gick i skolan en fredag mm. Vår lärare tyckte inte det gick att fortsätta undervisningen så hon beslutade att vi bara skulle avsluta. Det är så jä..a irriterande. Vi har 6 dagar med stress och stresshantering. Det är ju ingen tid egentligen för att lära sig ett ämne.

Jag går en KY-utbildning på 80p - 2 år. Mina klasskamrater har ,som jag, valt denna kurs själva, av egen fri vilja. Vi går normalt bara tre dagar i veckan. Kan man då inte ha tid att vara där? Jag fattar det inte. Det är över mitt förstånd. Varför går man då denna egenvalda utbildning?

När de så är där så är det mycke klagomål. Fel på lärarna. Dåligt upplägg på undervisningen. Irrelevant ämne.
Vad tror de? Skulle det inte finnas någon koppling till kommande yrke skulle de ju inte ha med det i kursen.
När de har sådan inställning påverkar det oss som vill lära oss något och få ut så mycket som möjligt. Lärarna blir lite tystare. Klart de undrar vad som händer.

Idag kom så vår studiehanledare in och pratade lite med klassen om eget ansvar och förhållningssätt. Det behövdes men jag är tveksam till om det hjälper. Hoppas verkligen det.

O går massor

Lilleman har kunnat gå några steg ganska länge men sedan trillat. Nu har vi i flera veckor gått och hållit ett finger.
Nu har han börjat släppa och går massor själv. Han är så stolt och hela han strålar. Det är väldigt kul att han väljer att göra det just nu när amma (farmor) precis kommit på besök.
Mammas kille börjar bli stor. Stolt.

Svärmor på besök

Älsklingen är inne och hämtar sin mamma som kommer med tåget från flygplatsen. Hon stannar ca en vecka. Hoppas vädrte blir bättre. Jag vet att hon önskar fint väder när hon är på besök hos oss som bor söderut. Hon bor på Island och det blir inte alltid så varmt där.

Idag var sista dagen med stress i skolan. Som vanligt känns det allt allt för lite men så är det i alla ämnen. Lite av mycket för att ge en bred grund. Jag kommer få mycket att göra efter denna kurs är slut. Då tänker jag på allt jag vill fördjupa mig i. Massa kul.

torsdag, juni 4

Hel familj igen

Älsklingen kom hem igår lite tidigare än tänkt så jag var fortfarande vaken. Det var väldigt trevligt men det betydde att klockan blev närmre 2 innan jag somnade. Klockan ringde halv 7 i morse och då var jag TRÖTT.

Jag kom iväg i tid och skolan var som vanligt intressant men tungt. Blir så trött av att lyssna. Sen hjälpte det inte att jag sovit för lite.

Fick några roliga sms under dagen med lägesrapport. Log högt för älsklingen får en liten bit av min vardag och han är lika förvånad varje gång han kommer hem.
- Han är ju över allt.
- Han är ju på allt.
- Han vill inte sitta still i sin stol när han skall äta
osv
Det är inte det att han klagar för det gör han absolut inte. Det är mer ett konstaterande men lite lustigt tycker jag.

Nu har vi ätit en supergod GI lasagne på vårat vis. Snart lägga barnen och då blir det röja. Svärmor kommer på besök och hon har för tillfället ingen plats att sova på. Det skall älsklingen ordna ikväll. Good Luck.

onsdag, juni 3

NU...

Har lagt alla måsten till sidan. Nu sitter jag bara i soffan med datorn i knät och tittar på TV samtidigt. Väldigt trött och orkeslös. Det var andra dagen på rad som lilleman var totaltvär när jag skulle lägga honom. Det tog mig en och en halv timme innan han somnade. Suck.

Nu har det gått så bra flera dar i rad så detta var kanske nåt som skulle komma? Han har ju inte helt fått till sina somnarutiner ännu. Tar kanske lång tid. Får bara kämpa på och se.

Nu sover han och SNART kommer min älskling hem. Han har precis passerat Örebro så nu är det inte långt hem. Det blir några pussar & kramar innan jag måste dyka i säng. Skola imorgon så då behövs några timmars sömn. Har en resention kvar att skriva men har hyfsat klart för mig vad det skall stå. Bara att skriva ner det...

Nu lite läsa andra bloggar-tid.

Testade Oopsies

Ikväll testade jag oopsies. Åt de som "tekakor" med ost och skinka på. Gjorde de på philadelphia vitlök och örter. De blev riktigt goda och så de mättade. Det kommer bli fler oopsies i olika varianter.

Kom i kontakt med de hos Mammarussin. Där fanns även denna sida med mer inspiration.

Kan man kalla det mammatid?

Lilleman har somnat och då finns det tid och möjlighet för att få städat av hemmet lite grann. Kan man kalla det mammatid? Jag vill ju få det gjort och nu har jag möjligheten men är det egentligen det som är mammatid?

Får sluta skriva (riktig mammatid) och börja städa innan han vaknar och vill sitta på armen igen.

IKEA testbaby

Nu har vi ätit lunch jag och lilleman. Jag hittade remmen till barnstolen så NU tänkte jag, Nu får jag äta i lugn och ro. Det gick ett tag. Han försökte resa sig hela tiden men remmen höll honom kvar, ETT TAG. Suck, han lyckades trassla sig ur den med och vipps står han upp med det största leende han kan. Så glad och nöjd.
- JAG KOM LOSS MAMMA, HAHAHA!
(nu kan han ju inte prata men...)

Så IKEA borde fundera på att anlita honom som testperson för tydligen fungerar inte deras metod.

Det gick inte idag heller

Jag trodde ju inte riktigt att jag skulle hinna äta själv och så blev det inte heller. Han vaknade när jag precis skulle börja med frukosten.

Det är helt ok om han bara hade suttit stilla i sin stol. Vi tog bort bandet man kunde spänna fast han med för han var ju så liten och då behövde vi det inte. Nu behöver vi det men hittar det inte. Är det inte typsikt. Han reser sig ur stolen på 1,5 sekunder. Hur snabb som helst.

Nu skall vi en tur till grannarna och ge deras katter frukost. De kommer hem ikväll så slipper vi det. Inte för att det varit jobbigt direkt men en sak mindre att tänka på.

Varför vaknar jag?

Jag vaknar ca 20-30 minuter före klockan ringer varje morgon. Alla sover och huset är tyst. VARFÖR vaknar jag då tidigare? Självklart ligger jag kvar i den mjuka sköna sängen om slumrar så när klockan väl ringer är jag jättetrött. Kan inte få mig till att gå upp då.

I natt har vi i alla fall sovit hela natten alla 3. Lilleman sover fortfarande. Vanligtvis brukar han vakna med mig på morgonen men idag var han extra trött eller så. Storebror har precis gått till skolan så huset är åter tyst och lugnt.

Får se om jag hinner äta frukost själv innan lillkillen vaknar. Det är ingen lyx jag är van vid men när det händer är det en väldigt skön stund som jag njuter.

tisdag, juni 2

Kattvakt

Nu är jag klar för sängen. Var en tur över till grannarna och släppte ut katterna. De ville inte gå ut tidigare ikväll efter de ätit. Jag förstod de gott. Det regnade och var inget vidare väder. Nu är det uppehåll men svalt.

Huset är helt svart för det är ju ingen hemma så nu var det inga som helst problem med att få de ut. De kom direkt jag öppnade dörren.

Nu kan jag sova gott.

Stilla aktivitet

Lilleman har precis somnat för sin em sömn. Storebror bygger lego på sitt rum. Jag lagar mat. Idag blir det två rätter för jag har lust att prova en lite starkare kycklingrätt och det äter inte någon av mina pojkar så de får potatis och fiskbullar.

Lite fina sommarbilder

Nya sandlådan
Lite bubbel i solen :)

Kroppsmusikal 2009 Klass 1A


Picknick efter showen

Sömntutefamiljen

Storebror fick som sagt sovmorgon för han var dålig i natt.
Lilleman har nu sovit middag i 3 timmar.
Jag har själv slumrat till och från på soffan i nästan 2 timmar.

Snacka om trötta familjen. Den enda som inte sover extremt är älsklingen för han är på jobb. Hoppas i alla fall att han inte sover där.

Tisdag och grått

Så var det fina vädret borta som lovat. Både skönt men samtidigt sorgligt. Nu kanske jag kan få något gjort inne hemma. Vi skall självklart ut med och slippa nysa.


Igår började som en seg dag. Lilleman var trött han med fast vi båda sovit länge på natten. Han somnade om kl.9 och sov 4 timmar till kl.13. Helt otroligt. Fick inget gjort för jag väntade bara på att han skulle vakna. Nu vaknar han snart... Han vaknade i alla fall lagom tills storebror kom hem från skolan. En snabb lunch och så in till stan för att göra ett större matinköp. Skrev ny matlista som jag nästan har blivit beroende av. Sparar mig så mycket tid och bekymmer.

Stora killen hade uppvisning av hans klass kroppsmusikal igår kväll. Typiskt så hamnade jag på fel sida så jag så inte C så mycket som jag ville. Att det alltid skall bli så. Duktiga var de i alla fall. Efteråt var det picknik ute på gräset. Tyvärr har inte kommunen klippt så bra så det var högt och många maskrosor som flög runt fikat.

Dagen var inte slut med det fast klockan började bli mycket. Söta gulliga grannen Majken fyllde 1 år igår och det ville vi inte missa att fira. Chamtrollet. Hon pratar och skrattar massor hela tiden. Så söt. O hade kommit till himlen tror jag, mitt lilla matvrak, 1 bulle och flera kakor slank ner. Finns inget stopp i den ungen tror jag.

Vi är även kattvakter åt några andra grannar så från kalaset var det över dit och försöka få ut de för natten. Det gick ganska smidigt ändå. Jag är ingen djurmänniska alls så det här är nästan en liten utmaning för mig.

Nu var dagen slut och barnen skulle i säng. Klockan hade hunnit bli halv 10. Allt allt för sent på en skoldag. Det tog 40 min så sov de båda två. Helt ok.
Just när minsteman somnat och jag gick ur rummet möttes jag av storebror som kom upp och spydde ner hela hallen uppe. Han var JÄTTE DÅLIG. Stackars min stora lilla kille. Fick kasta han i duschen efter han var klar. Hämta trasor, spänner och klorin och torka upp. Tror han blev allt för varm och dålig av det.
Som tur var sov han hela natten utan fler attacker. Idag var han bra igen och är nu i skolan. Fick lite sovmorgon idag. Han var så trött.

måndag, juni 1

Nysa eller sova?

Suck. Idag känns det bättre men ack så trött jag blir av tabletterna. Har sovit många härliga timmar i sträck utan att bli väckt. Lilleman sover hela natten utan gnäll. Nästan overkligt. Han börjar även få in bättre nattningsrutiner med så det tar oftast inte så lång tid att lägga honom.

Nu sover han igen. Snorig idag så han är trött stackarn. Precis som mamma. Skall lägga mig en stund på soffan och vila innan jag gör något idag. Längtar tills älsklingen kommer hem. Inte bra att tänka så för då skal jag till skolan sen finns det hur mycket som helst vi skall göra. 2 dar senare kommer svärmor på besök från Island. Vilar nästan bättre när jag är ensam hemma med barnen. Märkligt.

Sol och fint väder är det här idag i alla fall.