söndag, maj 31

Ombestämt mig

Nu tror jag mer det är allergi än förkylning. Har stängt inne mig i huset. Persiennerna är nere och det är allmänt trist. Har varit i butiken och köpt allergimedicin. Väntar bara på att se om den hjälper.

Det är hantverksmarknad idag som jag och barnen tänkter åka på med våra grannar. Hoppas jag har det bättre då bara.

Förkylda???

Har varit lite snorig och nyst en del de sista dagarna men inte vetat om det berott på förkylning eller allergi. Idag tror jag mer på förkylning för det är inte lika vattnigt längre. Tung i huvudet och ont i ansiktet. Förkylningssymptom.
Lilleman har sovit från 20.30-06.50. Det är en helt otrolig lyx. Tar det som den bästa morsdagspresenten (den enda blir det nog med).
Sen blev det aktion i morse. Jag hade tagit med ett stort glas dricka upp igår när jag la mig men inte druckit av det. Tyvärr hittade lilleman det under sängen och skulle "smaka". Fick hela över sig, mattan och inte minst min biblioteksbok. Nu blir jag kanske en bok rikare. Får se vad de säger. Någon som vet?

Tanken idag var att vi skulle åka inte till Djulöstranden för det skall visst vara Djulödagen där idag. Får se om ett tag hur vi mår. Lilleman är snorig och hostig med.

Idag är det sommar igen. Härligt.

GRATTIS!!!

Vill bara starta dagen med att grattulera alla mammor i detta avlånga land. Unga som gamla. Hoppas ni blir firade ordentligt som ni förtjänar. Många blommor och kramar, kanske någon enstaka present.

GRATTIS ALLA MAMMOR!!!

lördag, maj 30

Semester bokad

Ikväll gjorde älsklingen det sista med vår planerade resa. Nu är allt bokat och betalt. LÄNGTAR! Det skall bli så skönt att åka bort lite med hela familjen och bara ha kul hela dagarna.
Vi skall bo här och besöka den här platsen och den här.

Annorlunda solbränna

Jag har som sagt haft nästan hela dagen ensam hemma. Har läst och läst allt vad jag kan. Det blev nästan klart så nu kan jag ta det lite lugnare de andra dagarna och få gjort lite annat.

Jag vågade mig på en bikini i dag och det resulterade i den märkligaste brännan på magen. Ingen vacker syn. Har kvar några valkar på magen som gav mig några fina ränder. Sedan satt jag visst med armarna för långt ner och det gjorde att sidorna inte fick någon färg. Hoppas det bleks tills älsklingen kommer hem onsdag natt för jag ser KONSTIG ut.

Egen tid och underbart väder!

Mormor och Hagge har tagit med barnen till sjön. Jag är kvar hemma och sitter på altan i stekande sol och läser mina läxor. Det är helt underbart. Dels får jag gjort mycket av skolarbetet samtidigt som jag får tillfälle att bara sitta still i solen och njuta.

Jag tuppade till en liten stund på madrassen så idag har det även blivit en power-nap.

Tack snälla! Detta behövde jag verkligen.

torsdag, maj 28

Upptagen

Det är lite lustigt nu när jag läser Stress och Stresshantering borde jag ha vett att ta det lugnt men just nu känns det som jag har mer än vanligt av saker jag vill göra och borde göra. Det är en lite hektisk period jag är inne i men jag känner mig lugn ändå.

Det blir inte lika mycket strösaker som jag vill typ blogga och läsa andra bloggar men jag kommer tillbaka starkt så fort jag BARA fått gjort det jag vill, bör göra.

Stress

Hemma igen från skoldag nr 2 i ämnet stress. Det är ju ett högst aktuellt ämne och det skall bli kul när vi är färdiga med kursen och till nästa LIA (lärande i arbete) där man kan få börja "öva" på att hjälpa andra i verkliga livet.

Nu är mormor, Hagge och barnen på en promenad till affären så jag skall passa på att läsa lite av allt det jag skall läsa och ligger efter med att få läst.

Så var det regn och rusk

Idag är ingen fin dag men en bra dag för mina rabatter och min gräsmatta. Idag är det deras dag.

Igår var det start på en ny del av kursen Utvecklingspsykologi. Vi är nu inne på Stress och Stresshantering som är väl behövligt idag. Både för egen del och även för framtida arbete. Vi kommer få lite verktyg vi kan arbeta efter och det ser jag fram emot.
Ett problem som kan uppstå när man är stressad är att man kan få sömnproblem. Då är jag inte farligt stressad i alla fall för sova har jag INGA problem med. Lägger mig på kvällen och tänker läsa lite men klarar oftast bara 1 sida innnan ögonen går i kors.

Nu är det frukost sen iväg till skolan.

Ha en frisk dag idag!

onsdag, maj 27

Lång dag

Nu har jag fått sista barnet i säng och fått i mig lite sen middag. Har varit i skolan idag och lyssnat i många timmar. Det är tröttsamt fast man bara sitter still. Blir mer sliten av det än när jag var ute och grävde och grejade.

När jag kom hem från skolan var mormor och Hagge i stan med barnen så jag var helt ensam hemma. Visserligen blåste det ordentligt men det var sol och fint väder annars. Satte mig i min soffa på framsidan och läste en tidning. Härligt. Det är väldigt sällan jag får sådanna tillfällen så jag NJÖT.

När de kom tillbaka från stan satt vi ute allihop tills efter 7. Tiden flög iväg och middagen blev fördröjd men det är svårt att inte vara ute i solen och njuta.

Det har gått hur bra som helst med lilleman hemma idag. Skönt att veta tills imorgon när det är skola igen.

tisdag, maj 26

Strålar ikapp med solen idag.

Jag är på ett helt otroligt gott humör idag. Det är säkert för att min mamma och hennes man kommer idag. Det blir inte så ofta vi ses och jag LÄNGTAR tills de är här.

Hade tänkt göra huset så fint tills de kom men det sket sig och får så vara. Pojkarna har varit sjuka och mina planer har fördröjts av många hinder men idag bryr jag mig inte.

Vi var en tur in och handlade mat för några dagar så basen finns hemma. Hoppas de tycker om det jag planerat och inte tycker det är för konstigt/sunt/märkligt. Alltid svårt när man skall göra mat till andra.

Som vanligt så fortsätter jag tvätta men idag blir nog sista dagen. Har fått undan det mesta nu. Sen blir det bara tvätt som vanligt någon gång ibland.

Lilleman sover, stora killen är i skolan (kommer snart hem) och huset är tyst.

Idag är en VÄLDIGT BRA DAG!

måndag, maj 25

Allt-i-allo-mamma

Det är jag. Har ju en sambo som jobbar på böljan den blå vilket innebär att jag är ensam hemma 14 dar med barnen och har honom hemma de andra 14 dagarna på full tid.
Med det kommer också att man får vara lite händig själv. Som för 5 minuter sedan t ex då helt plötsligt hela, och jag menar HELA, huset blev tyst och mörkt. En huvudsäkring hade gått och det fixade jag på 30 sek. Inte illa för en gammal mamma.

Igår var jag ute och grävde ett hål för lilla älsklingen vill ju ha en sandlåda att leka i och det skall han ju få.

Nu sitter jag åter igen med mina kokböcker (för jag har noll fantasi och kunnande med mat) och försöker få ihop en matlisat för några dagar. Imorgon kommer min älskade mor och hennes älskade man till oss. De är nämligen så underbara att de tar semester för att komma och passa mina barn. Det ni! Jag har skola ons-fre och min älskling är någon stans mellan Danmark och Norge och jobbar.

Mina batterier står på full laddning idag

Idag skiner solen och det är ett ypperligt tillfälle att ladda batterierna. Det gör jag allt vad jag kan och tiden tillåter. Rekommenderar alla att ta sig ut i solen allt vad de kan. Även om man jobbar, har mycket att göra inne så finns det alltid lite tid till att gå ut.
Vi gråa svenskar behöver det för att må bra.
Det finns någon procent av befolkningen som mår dåligt av solen och helst sitter inne men för oss andra så:

UT MED ER OCH PASSA PÅ OCH NJUT

Sjukstuga

Båda min killar är ju dåliga. Jag har inga planer för idag annat än att ta hand om mina killar. Det fanns många andra planer men de får ligga till sidan för mina barn är det viktigaste.

Stora killen har visserligen sovit hela natten men hostat massor. Lillkillen vaknade kort vid 1 men somnade om med napp och lite vaggning. Sen vaknade han vid 4 igen. Då var han kokhet så det fick bli en tablett. Tror febern var för hög för han hade svårt att somna om. Försökte länge.
Vi sov till 8-15 och det är bra. Nu är barnen mätta och nöjda. TV och lek.

Gissa vad jag gör...

TVÄTTAR

söndag, maj 24

1 blir 2

Så var lillkillen sjuk med. Tyckte han var varm när jag skulle laga middag. Kollade tempen och den visade 39.3. Inte bra. Så nu har jag två sjuka killar hemma. Storebror hade ingen feber men hostar väldigt och är snorig. Får se om han går till skolan imorgon.

Jag fick ett ryck och fortsatte fixa ute på framsidan. Det slutade med att stenarna hamnade på provisorisk plats. En grop blev grävd och sandlådan monterad och satt i hålet. Sanden skall bara i men det fick vänta. Klockan blev allt för mycket.

Det är så skönt att kunna vara ute och jobba. Alla tankar och all stress bara glöms bort. Nu känner jag mig lugn igen.

Det kommer bli så bra där ute när allt är färdigt. Lilleman älskar att gräva i sanden så där kommer vi nog vara ganska mycket. Ser fram emot det.

Jag måste erkänna

Suck och stön. Det tar mig emot men jag måste erkänna.

JAG KÄNNER MIG STRESSAD.

Jag vet att jag inte har någon anledning till det egentligen och jag jobbar med mig själv och saken. Det är sommar ute. Barnen är ganska nöjda och väldigt gulliga fast de är dåliga.

Det kommer lite lämpligt att jag nästa vecka skall läsa Stress och Stresshantering. Fast jag tror min stress mycket kommer av omställningen från att ha ammat mycket till att helt sluta. Känns som det är några hormoner som spritter runt lite ostyrt i min kropp.

Så nu har jag sagt det och kan inte ta tillbaka det. Nu vet ni. Det är kanske det svårast för många som mig, mammor, att erkänna när vi inte är på topp. Jag tror vi , mammor, alltid försöker vara så mycket mer än vad som krävs.

Är det fler som tycker som jag så vore det kul om ni bara skrev en kommentar så vet jag att jag inte är ensam om detta.

Nu skall jag göra allt vad jag kan för att fortsätta ha, vad det egentligen är, en BRA dag.

Vi sover :)

God morgon alla glada.
Vi har sovit hela natten alla tre. Helt otroligt bra. Kan nästan inte tro det är sannt. Jag har sovit över sju timmar i sträck. Lilleman väckte mig runt sju som vanligt men idag var han så trött. Vi låg kvar i min säng och mös. Han somnade om och sover fortfarande.
Hoppas han blir på gott humör idag. Jag passade på att gå upp och ta mig en dusch.

Stora killen hade både samandrabbning i fotbollen och avslutning i kören. Det var självklart på samma tid så han fick välja vad han ville. Han valde fotboll.
Nu blev det inget av det för han är sjuk. Snorig, lite hes men ingen feber så långt idag. Bara han är frisk imorgon så han kan gå i skolan.

lördag, maj 23

Sabla feber

Nu när jag trodde att vi alla var friska så PANG - febern är tillbaka :(
Stackars min stora lilla kille. Sista dagen på ledigheten imorgon och han har varit sjuk hela tiden. Idag var han i alla fall ute en stund och ritade med gatukritorna han fick (10:- på Willys).
Nu sover mina killar och det skall jag med.

God natt!

x + y = ?

Venus - Mars
Svart - Vit
Mjuk - Hård
Regn - Sol
Salt - Sött
Upp - Ner
Fram - Bak
Höger - Vänster
Liten - Stor
Ung - Gammal
Tjej - Kille
Mamma - Pappa
Rik - Pank
Rund - Fyrkantig
Lång - Kort
Rent - Smuts
Torr - Våt

Det finns många motsattser. Den stora frågan är hur man får det att fungera ihop.
Det är kanske inte meningen man skall veta allt utan bara göra det bästa efter förutsättningarna. Eller skall man det?
Skall man bara acceptera att det är så eller kan man välja?
Kan man göra något åt det?

Vad är Rätt och vad är Fel?

Lite mammatid

Nu sover lilleman. Han vill verkligen inte sova och kämpar varje dag tills han nästan slocknar. Så kan han inte ha det men just nu är det en omställningspreiod för honom.

Jag tänker passa på att få lite gjort av allt som behövs. Tvätten har åkt in och ut idag för vädret kan inte bestämma sig för hur det vill ha det. Fortsätt prova mitt tålamod du kära himmen men jag är SEG och jag ger mig INTE. Ha.

Dammsuga trappan så jag kan få upp alla mina fina vita ramar igen. Ser så tomt ut utan de. Packade ner de när badkaret skulle in och tur var nog det. Det var riktigt trångt så de hade åkt med.

Sen får jag se vad det blir. Beror på hur länge lillkillen sover nu. Borde vara minst 2 timmar med tanke på hur lite han har sovit i dag.

Tänker laga de supergoda pinjebiffarna till middag idag.

Gnäll och kläng ålder eller?

Vet inte om det är omställningen från att sluta amma eller om han bara har kommit till en sådan ålder men just nu får jag INGET gjort. Lilleman gnäller och vill bara bli buren hela tiden. Med en kille på nästan 10 kg på armen så blir det inte mycket gjort. Försöker bädda rent i sängen men är inte färdig. Började för 1 tim sedan.

Sen är det all tvätt som skall hängas. Det går ok men det hade varit skönt men en torktumlare till alla uderkläder, handdukar mm. Det så lång tid att hänga varje strumpa för sig och torktiden är längre. Vill få det gjort och bli klar med det.

Jag har en torktumlare men kan inte använda den. Den är inkopplad och allt men order är att jag skall passa den första gången jag använder den och det är inte ett alternativ. Stå i källaren 1 tim och kolla torktumlare i all smuts och rot med en gnällig, klängig kille funkar inte för mig i alla fall så det blir till att hänga strumpa för strumpa på stativ.

Blev lite surt inlägg men ibland måste man bara få skriva av sig. Det ordnar sig oftast och säkert den här gången med...

Nu tillbaka till tvätt, gnäll mm mm mm mm mm

Sol och ledigt

Nu sover lilleman igen. Det gick mycket fortare än jag trodde. Hoppas han får sova ut nu så det kan bli en bra dag för oss alla. Stora killen "jobbar" fortfarande på saken.

Just nu är det sol och några fina vita moln på himlen. 11,6 grader i skuggan. Det ser ut att kunna bli en bra tvättdag om detta fortsätter. Hoppas det så jag kan bli av med högarna. Just nu är det kläder högt och lågt. Blir så extra rörigt hemma då.

Vaken mot sin vilja

Lilleman vaknade klockan 7 och var ledsen. Det tog ett tag innnan han slutade. Var inte riktigt vaken tror jag. Han hade inte sovit färdigt men kunde inte somna om igen. Nu är vi uppe men han är så så trött. Att det skall vara så svårt.
Han får leka en stund så somnar han igen senare.

Det är inte helt lätt att sluta amma och det hjälper inte med att han var (är) så extremt tuttig. Det kommer tar lång tid innan han helt släpper det tror jag.
Det är inte bara svårt för lilleman. Mamma tycker det är jobbigt med att behöva säga nej nej nej :(
Tur att jag är ledig. Synd att jag är ensam. Så ser verkligheten ut och vi skall klara av det.

Stora killen sover fortfarande.

fredag, maj 22

Myskväll

Lilleman somnade men vaknade av vad jag tror var en mardröm. Det gick inte att trösta honom så han fick komma ner till oss en stund och dricka mjölk. Han somnade igen så jag och stora killen kunde ha en myskväll ihop. Vi drack läsk, åt godis (c gjorde) och jordnötter när vi spelade monpol junior. Det är så kul att spela spel med honom. Det märks att han blivit större för nu vill han inte fuska lika mycket längre.

Nu är det hög tid för saga och sängen.

God natt!!!

Gorgonzolafilé

Det här är SÅ gott men det är allt jag lägger ut här :)

Till 2 personer:

2 kycklingfiléer
olivolja
1 purjolök
1 burk creme fraich
1/2 dl vitt vin
1 tärning kycklingbuljong
100 g ädelost (t ex Kvibille ädel, den anv jag)

Gör så här:
Stek kycklingen i rikligt med olja på hög värme i några minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp fileerna. Bryn purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt creme fraiche, vin och buljongen. Smula ner osten och låt den smälta. Lägg tillbaka fileerna. Låt puttra i 10 minuter under lock. Servera med ex hackade valnötter, sallad och tomat.

Lite piggare

Det är bara stora killen som är sjuk. Vi två andra är bara sega, slappa, trötta. Varför vet jag inte.
Har i alla fall fått skrivit matlista och handlar för den. Kanske inte bästa dagen att åka på Willys och handla men vi hade ingen stress (som typ ALLA andra) så vi tog det lugnt och fick köpt det vi skulle.

Dagens middag var SÅ god. Den får jag passa på att göra när älsklingen är på jobb för han är inte så glad i gorgonsola eller mögelost.

Lilleman sovet och stora killen spelar Lego på nätet. Han skall strax i säng med. Jag skall ta hand om tvätt, disk, leksaker. Sen skall jag SLAPPA.

Trötta familjen

Vet inte vad det är med oss idag men hela familjen är trötta och hängiga.
Tvättar lite men inte så mycket mer. C är lite bättre men inte helt bra. Ligger bara och ser på TV. Gör han något blir han helt svett och mår illa. Lilleman har varit seg hela dagen han med. Nu först börjar han kvickna till lite.
Jag har börjat på en mat- och inköpslista. Måste få ordning på det i alla fall så jag slipper lägga massor med tid på att fundera på vilken mat vi skall ha.
Det har slutat regna men solen har inte helt hittat fram ännu. Är på väg.

Blir så upprörd

Såg ett program på TVFakta - Feta affärer.

Amerikansk dokumentär från 2008. Under de senaste 20 åren har antalet överviktiga amerikaner tredubblats. Men medan doktorer och samhälle förfasas över utvecklingen finns det de som ser en affärsmöjlighet i den. Bland dem finns restaurangen som serverar hamburgare som innehåller 8 000 kalorier

De visade bland annat en skola som var speciellt för överviktiga ungdomar. Den var självklart svindyr. Det försvarade de med att det kostar mycket med all personal som behövs för att driva den.
Där skulle ungdomarna få:
Bättre mat
Bra träning
Psykologhjälp och stöd
mm mm

Visst låter det bra. Tyvärr var det inte hela sanningen. Filmteamet filmade då rektorn var borta. Då visade de sig att:
* i matkunskapen hade de en tjock lärare och lagade inte så sund mat. De skulle göra potatis och fick då konserverade potatisar i lag (som de hälde av).
*i idrott var de visserligen i gymet men INGEN tränade. De SATT på motionscykeln och såg på TV, spelade Wii mm. Det mest aktiva var nog dansmattan några trampade på. Läraren (som var vältränad själv) försvarade det med att de inte fick bli uttråkade.
*i matsalen fick de dricka hur mycket diet läsk de ville, använda hur mycket sötningsmedel de vill på yoghurt, bär mm. När det var mellanmål fick de kakor och kex. Det fanns frukt men INGEN tog av den.

Det var så mycket mer men ni förstår nog vad jag menar. Det är så trist att folk måste sko sig på barn och ungdomar med föräldrar som vill göra något men bara blir lurade.

Det kanske är en affärside när jag är klar med min utbildning. Starta en RIKTIG SUND skola i USA. Tyvärr skulle det kanske inte bli så många barn där för de måste ju själva göra det mesta av jobbet.

God morgon

Lilleman vaknade 6 men somnade om hos mig. Sen var det dags igen 7.20. Tror det var en dålig dröm för han var ledsen och ville inte tröstas först. Storebror vaknade så det var lika bra att gå upp. Lilleman sover mer senare.

Nu har vi ätit frukost. Omelett med ost och skinka. Gott.

Idag blir det mer tvätt, tvätt, tvätt. Det regnar ute så mitt impulsiva trapprojekt får kanske vänta. Storebror är bättre men inte bra. Han får en lugn dag till.

torsdag, maj 21

Det minsta man kan göra

Som egenskap av mamma var det en självklarhet att lägga ut denna länken på min blogg.

Skulle inte överleva om något sådant hände mig. Fasansfulla tanke. Hoppas verkligen vår insatts hjälper.

Hittade den perfekta tävlingen

Jag tävlar hos Prinsessans dagbok om ett presentkort på 500 :- hos doppresent.se
Man skulle skriva vad man skulle köpa för pengarna och jag skall helt klart köpa denna tuffa polisbil fast det betyder att jag måste lägga till egna pengar. Det är det värt med tanke på vad O har sysslat med idag.

Håll nu tummarna för att vi vinner.

Nu händer det saker

O sov i vagnen ute. Det var helt underbart väder i em, kväll så jag passade på att rensa lite i rabetten. Sen fick jag ett ryck och började riva upp trappan av sten vi har brevid huset. Vill ta bort stegen och lägga de som en lätt backe i stället. Tror det blir bättre för O i sommar när han tultar runt. Mitt i allt vaknar lilleman och vill vara med. Han var lite yrvaken först och det var bara bra för då fick jag gjort färdigt för idag (nästan som alltid med små).

När han vaknade till ordentligt gav han sig iväg på egen hand (och knä, kryper bara). Han hittade en liten plastbil sak hos grannen och skulle absolut prova den. Det var ju inga som helst problem för honom. Upp och sitta - sen iväg. Kors så han åkte. Blev riktigt impad. Filmade lite med mobilen:

En favoritsyssla

Lilleman älskar att dra ut allt i kastrullskåpet och leka med det. Nu har han suttit länge med en kastrull, grytunderlägg och lock.
Lägger i underlägget,
sätter på locket,
tar av locket,
tar upp underlägget,
lägger i underlägget
osv
Det är visst väldigt kul :)

Grillfest inställd

T kom för och berättade att deras tjejer var sjuka så vi får ta grillfesten en annan helg. Det passar oss fint då C är sjuk och vi ändå inte kunde gå.

C hade 39,3 förut men är mycket svalare nu. Fick en alvedon som hjälpt bra. Nu får han i sig lite mat till och med.

Lillkillen sover och har gjort det i 2 tim nu. Jag passar på att tvätta, tvätta, tvätta. Kors så mycket det var. Kommer ta mig lång tid att gå igenom allt. Vädret är lite ostabilt men jag chansar på att hänga ut det. Blir så rörig inne med massa tvätt. Kan ju inte hänga det i källaren som jag brukar då det är en rörig arbetsplats.

Stanna hemma-dag idag

Just nu ser det ut som vi bara får stanna hemma idag och inte hitta på för vilda saker. Stora killen har fortfarande feber. Får se hur dagen artar sig. Det var meningen att vi skulle vara med och grilla med grannarna nu när jag inte skall åka till pappa. Det blir nog inget heller. Det kommer flera andra barn och det är dumt att smitta de.

Tvättmaskinen är inkopplad så här skall bli tvättat så det sprutar. Har MYCKET tvätt då jag inte haft maskin på över 14 dar. Ganska skönt att solen inte skiner då.

onsdag, maj 20

Feber

Nu ligger båda mina killar. Min stora kille har fått feber. Han har varit hes idag och somnade i bilen på väg hem. Inte likt honom. Nu var han varm när han la sig. Hoppas inte det blir nåt av det utan när han vaknar imorgon är allt som vanligt. Skulle ju vara typiskt nu när han är ledig i 4 dar och allt.
Skall krypa i säng själv och försöka få så många timmar jag bara kan.

God natt!

Shopping, Max mm

Det blev en tur till Norrköping med grannarna. Det var visst jag som handlade mest idag som "bara" skulle följa med. Det var saker vi skulle köpa så det är ok ändå.

Nytt spjälskydd till lilleman
Nya skor till båda killarna. Dessa fick C.

Det blev även 2 T-shirts till C, badbyor till C, strumpor till lilleman, trosor till mamma.

Lillkillen sover (fortfarande i sin säng :) ) Stora killen ser lite på TV innan han med skall i säng. När han är lagd skall jag försöka att göra det samma själv. Ingen ide att börja på nåt hemma när klockan är så mycket.





Shopping eller ej?

Grannarna skall åka till Norrköping och undrar om vi vill följa med. Det är väldigt lockande. Lillkillen sover just nu och jag väntar på att stora killen kommer hem från skolan när som helst.
Det har börjat regna så shopping är kanske inte helt fel. Killarna behöver nya skor bl a.

Har precis ätit lunch. Älskar RESTER. Det gör livet så mycket lättare.

Rekord

I natt slog vi alla rekord. Jag och lilleman fick sova 8 timmar i ett sträck. Helt otroligt. Kan fortfarande inte fatta det. Hoppas det fortsätter så här.

Älsklingen drog på jobb idag så nu är det jag och barnen igen. Stora killen har ju ledigt i 4 hela dagar nu så vi får se vad vi hittar på. Nåt måste det ju blir förutom städ, tvätt och allt det vanliga.

Nu skall jag för 3e gången försöka lägga lilleman för middagslur. Det har sin baksida kanske att sova så länge men det tar vi. Får hitta nya rutiner bara.

tisdag, maj 19

Mitt bubbelbadkar

Lånade bild från Swetub där vi köpte det för jag har inte fått lagt in våra bilder ännu.
Så ser då det nya badkaret ut. Det är inte installerat ännu tyvärr så jag får ge mig till tåls.
Kan ni tänka er ett bad i detta härliga, stora kar i ett rum utan fönster med massor av levande ljus och radion (som finns i badkaret) på lugna favoriter? Det kan jag!


Det här var gott. Kommer absolut bli fler gånger.

Färsbiffar med pinjenötter, fetacrème och rostade grönsaker
Receptet kommer från kokboken "GI in the City" av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson. 

Ingredienser

Till 4 portioner behöver du:
800 g nötfärs
1/2 dl grädde 
1 ägg
salt och malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olja
50 g pinjenötter
Rostade grönsaker:
1 liten squash 
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
2 tsk olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacrème:
200 g feta
2 dl crème fraiche 
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater i olja
salt och malen svartpeppar
 
Så här gör du
1. 
Fetacrème: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Krydda med salt och svartpeppar. Ställ svalt till servering.
2.
Värm ugnen till 200°. Blanda samman nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen tillsammans med pinjenötterna. Forma färsen till biffar och lägg på en smord ugnsplåt. 
3.
Skölj och ansa zucchini, paprika och rödlök. Skär i jämnstora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in i ugnen tillsammans med plåten med biffarna i cirka 20 minuter. Byt plats på rätterna efter halva tiden. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
Färsbiffar med pinjenötter, fetacrème och rostade grönsaker

Trött för tidigt

Kors så trött jag är. Ögonen går i kors och huvudet snurrar. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att jag sov 3 timmar i natt och har varit i skolan mellan 8.30-16.15. Hem och ta hand om barn, handla, förbereda maten. Skall snart lägga barn och plocka undan lite i kaosets hus. Hoppas jag kan stå på benen så länge att jag hinner det som behövs. Tror inte det men...

Varför lägger lägger jag mig inte tidigare kanske många tänker. 
Badkaret kom igår och skulle ner i källaren. Det drog ut på tiden och klockan blev mycket. Middag fanns det inte tid till så det blev till att äta lite. Hade 30 något sidor som skulle läsas till idag och det tar lite tid när man läser Utvecklingspsykologi och skall förstå det man läser.
När jag så kom i säng kunde jag inte sova. För många tankar som rusade i huvudet. Lillkillen vaknade och skulle absolut ha bröstet så det var en kamp som drog ut på tiden. Somnade så 03.20. Klockan ringde 06.25 för att gå upp och ordna sig för skolan.
Så blir det ibland och det går även om det kan kännas väldigt tungt. Imorgon åker älsklingen på jobb så då får jag kanske sova lite igen.

måndag, maj 18

Badkaret på plats

Pust. Nu är badkaret på plats. Det trodde jag ALDRIG skulle gå. Kan ju bara konstatera att om grannkillarna inte hjälpt till som de gjorde hade det NEVER gått. Det tog sin lilla tid men nu är det där. En elektriker behöver komma och koppla in allt men det behövs ju till värmegolvet med så en sak mer eller mindre gör ju ingen stor skillnad.

Nu är det sen sen mat sen läxor. Har några sidor igen att läsa tills imorgon.

Lägger ut lite bilder på badkaret imorgon så ni får se. Fin blir det.

Badkar på väg

Kom hem från skolan och fick lillkillen "kastad" i famnen. Älsklingen och grannen rusade ut. Fort iväg till Västerås för att köpa vårt bubbelbadkar som skall ner i det "nya" badrummet. Hoppas nu bara de får ner det i källaren. Det är ganska stort så vi får se.
Älsklingen har i alla fall samlat bärhjälp till senare. Nästan alla grannmännen kan komma och hjälpa till.
Får försöka rädda mina ramar jag har på trappavsatsen så de inte åker med i allt.

Stora killen är hemma hos en kompis och spelar PS2 så det är jag och lilleman hemma.

söndag, maj 17

Jag önskar mer tid...

Just nu hinner jag inte med nåt känns det som. Minst av allt att plugga som borde vara nr1 men inte är det.
Jag önskar mig mer tid. Tror ni tomten har det i sin verkstad?
Nu finns i alla fall inte mer av den sorten här och definitvit inte nogon ork heller.
Har kvar MÅNGA sidor som skulle vara lästa men som ofta blir det en annan gång. Nästa kurs får kanske bli "att lära sig läsa snabbare". Finns det någon sådan? Det finns ju annars kurser i allt tycker jag.

Jag försökte mig på att lägga liten idag för det tyckte älsklinge jag borde. Någon som vet hur lång tid det tar innan de glömmer bröstet? Min har i alla fall inte gjort det men nu var det bara sedan i onsdags han inte fått något. Det tog 1 timme att lägga honom och han kastade sig från sida till sida och letade och grävde när jag höll honom. Inget kul men nödvändigt. Faktiskt väldigt stressande och ganska hjärtskärande men det måste göras. Det fungerade inte i det stora hela att fortsätta som vi gjorde. Vem kan leva utan att sova? Inte jag i alla fall...

Så nu är det det jag skall göra. Försöka sova lite i alla fall.

Sommardag

Solen skiner och det är varm igen. Härligt.
Vi har haft en ganska lugn natt. Pappa gav lilleman nappen vid 5 så somnade han om igen. Vaknade lite före 8 och fick då ligga mellan oss en stund innan han och pappa gick upp och lät mig få en härlig sovmorgon.
09.40 kom jag så upp till denna härliga dag.
Vi har ätit frukost, lilleman har sovit middag och jag har läst lite av det jag skall läsa för till skolan. Satt ute på altan i solen med min bok. Underbart!
Det skall jobbas på i källaren och vi skall njuta av dagen.

Håll tummarna

Nu är det natten. I natt skall jag få sova i sängen igen. Hoppas det kommer fungera. Håll tummarna!!!

GRATTIS Norge!

lördag, maj 16

Mer familjemys

Nu har vi ätit grillat och myst. Jag har fått ta ett glas rött till maten. Det var LÄNGE sedan. Smakade väldigt gott men ett glas räcker. Har jag klarat mig utan så länge kan jag gott klara mig med väldigt lite nu med.

Vi fortsätter kvällen med att spela det nya Wii-spelet (om de kan få det till). Just nu är det bara svart-vitt och så kan man ju inte spela Super Mario Power Tennis, eller?

Trötta men nöjda

Så var vi hemma igen efter en härlig dag tillsammans jag och barnen. Först till Rusta och bytta nät till studsmattan som sprack. Inga problem där så troligen var vi inte de första. En snabb tur till stora killens favobutik, OnOff. Fråga mig inte varför men han har fastnat för deras spelavdelning. Där blev det ett nytt Wii-spel. Sen var det så dax för Busfabriken. Lilleman gick in gratis och det tackar vi så mycket för. Han lekte hela tiden när vi var där. Trivdes bra i småbarnsavdelningen tillsammans med mamma. Stora killen var runt på egen hand som vanligt. Där hinner man inte med kan jag bara meddela.







Passade på att handla det som fattades till badrummet när vi ändå var i Norrköping

Vi flyr hemmet

Jag tar barnen och åker till Busfabriken i Norrköping idag. Vi flyr faktiskt hemmet lite grann. Älsklingen är irriterad och nåt idag. Börjar bli less på sitt projekt. Det är bara att bita ihop. När jag är ensam hemma är det bara att göra sakerna som dyker upp. Ingen annan gör de för mig.

Lilleman vaknade en gång i natt och var ledsen. Älsklingen kan sova sig igenom det mesta och det gjorde han i natt eller i alla fall i 13 min. Låg och lyssnade på babycallen men vågade inte gå upp. Jobbigt. När han vaknade blev O nöjd och somnade om igen så allt i allt gick natten väldigt bra ändå.

Nu får vi åka för lilleman är trött och skall sova. Tänkte han kunde sova i bilen på väg dit.

En härlig lördag till er alla.

fredag, maj 15

Inte så mycket att tillägga

Arbetet i källaren rullar på. Nu är det fog på alla väggar och golv. Imorgon skall rören på plats. Med anledning av det blir det en tur för mig och barnen till Norrköping för att handla fler rör. Älsklingen har mätt helt fel tydligen så det finns bara rör till ett rum. Vi har inga andra planer så det går bra. Funderar på om vi skall ta en tur förbi busfabriken när vi är där. Får se vad klockan säger.

Mammor = mer lyhörda, eller?

Jag skrev ju innan att han bara vaknade kort kort en gång i natt.
När min älskling kom ner med lilleman var han så stolt för att han hade sovit HELA natten.
-Ja, sa jag, och bara vaknat till några minuter. Fick ett stort frågande uttryck till svar.
-Vad menar du? frågade älsklingen.
-Han gnydde lite strax före 5 men bara i få minuter, svarade jag.
-Gjorde han det? Det hörde inte jag, svarade älsklingen.
Det är ju bra på så vis att om han nu var vaken när han gnydde så har han tydligen somnat om av sig själv igen. Det lovar riktigt riktigt gott för framtiden.
Mamma är så STOLT över min lilla kille.

Stora framsteg

Natten var välidgt lugn för att bara vara andra natten utan mammas "tröst" när han vaknar. Jag sover som sagt på soffan och hörde bara lillkillen en gång kl.04.42 och då var det bara några små gnyljud i 3 minuter. Sen har det varit tyst resten.
Han är väldigt smart min lille så han kanske fattar även det fort.
Nu är det bara jag och stora killen uppe. De två andra sover och det är väldigt bra. Lovar gott för framtiden.

Sol och blå himmel men inte så varmt. "Bara" 6.6 grader.

Min plats i natt


Här skall jag sova i natt igen. Tur vi har stora soffor nu. De är sköna att sova i med.
Hoppas bara lilleman sover gott och inte blir så ledsen i natt. Gör så ont i mammas hjärta.
God natt!

torsdag, maj 14

Uppdatering renovering


Så har det kommit kakel och sten i hela badet. Fogen blir klar imorgon. Sen är det bara att börja dra rör till allt.

Det är så himla kul att se hur det utvecklar sig och börjar ta form. Det riktigt bubblar i en varje gång man går ner för trappan. Det händer nåt synligt nu hela tiden. Längtar riktigt nu till det blir färdigt. Vet att inte allt kommer bli klart innan älsklingen åker på jobb igen men det mesta hoppas jag.

Här kommer lite bilder...
Badrummet

Tvättstugan

Cykeltur

En liten promenad till butiken. Blev på cykel för älsklingen fick med sig vagnen när han åkte till Norrköping för att handla rör. Det gick väldigt bra. La bara det lilla vi skulle ha på flaket. O tyckte det var kul.


Vi överlevde alla 4

Natten gick bättre än väntat. Pappa fick lilleman att somna i sin egen säng. Bara det är en omställning för honom. Han är ju van vid att ligga mellan mamma och pappa i den stora sängen.
Han vaknade 00.50 och var väldigt ledsen till och från fram till 2. Sen sov han resten av natten tills klockan ringde och vi skulle upp. Nu har han sovit en och en halv timme middag i sin egen säng.
Vi jobbar på och tror nog det kommer gå bra för oss alla.

Jag är trött för det blir ju starka känslor av en sån här sak men det går bra ändå.

Ensam på soffan

Så var då dagen kommen när liten skall "sluta" med mamma. Jag har "gömt" mig lite nu på kvällen tills han somnade. Älsklingen fick han att somna i sin egen säng väldigt lätt får jag säga. Så för att inte påminna han om nåt ligger jag så på soffan i natt och så länge det behövs. Det känns tomt, tungt, nervöst och alla andra känslor man kan känna i denna situation. Jag VET att detta kommer göra gott för hela familjen men det hjälper inte just nu. Kommer göra det senare.
Hoppas vi alla får sova gott i natt bara.

Nu får jag försöka sluta de blå en stund. Vet ju inte hur natten kommer vara.

onsdag, maj 13

Fotboll


Är de inte härliga i sina stora tröjor?

Min underbara kille är han längst bak till höger som gör tummen upp. Det är bra det för de spelade 2 matcher och vann båda. Bra kämpat killar.

Uppdatering av renoveringen

Lite bilder på renoveringen:

Ramen till väggen


Skiljeväggen på plats

Värmeslingor på badet OCH  i tvättstugan. Lyx!

Lilla snickaren

Mitt badrum var rosa i några timmar i alla fall


Det har hänt lite mer sen sist men det försöker jag lägga ut imorgon. Det går undan tycker jag och tur är ju det när vi har begränsad med tid på oss. Älsklingen åker ju om en vecka igen.

Varmvatten igen

Fick ta en dusch hemma idag innan frukost. Det var härligt. Älsklingen kopplade in varmvattensberedaren igår kväll så nu har vi varmt vatten igen.

Jag är på väg till skolan och när jag kommer hem har vi fått kakel på badet. Det är kul och komma hem och gå ner i källaren och se vad som hänt under dagen. Det går fort fram tycker jag. Hoppas fortfarande att ALLT blir klart innan älsklingen åker igen. Tänk att kunna sitta där nere nån kväll ENSAM och bara slappa medans bublorna studsar runt kroppen. Suck. Nu måste jag åka.

Ha en bra dag! Det skall jag.

måndag, maj 11

I´m back

Var i Göteborg över helgen hos min pappa. Han har det lite bättre och det är jag så otroligt glad för. Trots allt dåligt var det en lugn och skön helg. Vi bara var tillsammans och det uppskattade jag. Jag fick chansen att för en gångs skull laga mat till de. Det är ju alltid tvärt om när man är borta på besök. Jag fick då även välja vad vi skulle äta och det blev bara god (men bra) mat. Kul. Tror de tyckte det var gott med. Jag har i alla fall hittat nya goda rätter jag kommer laga igen (eller kommer få älsklingen att laga).

Det har hänt mycket nere i källaren med tvättstugan och badet. Nu kan man börja ana hur det kommer bli. Idag la de golvet i "min" tvättstuga. Här hemma har vi bytt så jag ansvarar för tvätten och älsklingen för matlagningen. Imorgon kommer det kakel på väggarna i badet. Det går undan. Har jag tur kommer varmvattensberedaren tillbaka imorgon så vi kan få varmt vatten i huset igen.
Lägger ut mer bilder senare. Vi fotar flitigt. Kul att ha i efterhand.

I skolan har vi börjat på nästa kurs som nu är utvecklingspsykologi. Kommer bli tufft men intressant. Det kommer varvas med stress och stresshantering. Det är nåt som verkligen behövs ute i arbetslivet idag. Bara nyttiga och intressanta ämnen fram till sommaren.

torsdag, maj 7

Nu är det natten

Pappa är hemma och har mest sovit hela dagen. Det är bra för han behöver vila sig det han kan. Jag har till och med lagat mat för hela gängen som var här. Det blev krämig kycklingsoppa och den blev god. Jag är då inte den duktiga av oss alla på att laga mat men idag lyckades jag (pust, det var ju tur).

Lillkillen ville inte riktigt åka bil så länge idag och gjorde det han kunde för att få mig att stanna. Kanske inte den riktiga anledningen men när han hade bajsat för andra gången började jag fundera.

Får se hur länge jag stannar. Tar det lugnt här och behövs det eller skall jag säga behöver jag så stannar jag till söndag. Älsklingen passar gott på min stora kille hemma. Han skulle till och med få sova i vår säng som han alltid tjatar om. Nu visade det sig att han ändå ville sova i SIN säng på SITT rum. Vår lilla kille börjar bli stor.

God natt och dröm sött!

Oplanerad resa

Min älskade pappa har blivit dålig så nu skall snart jag och lilleman sätta oss i bilen och åka till Göteborg. Vill åka ner till honom. Känns inte bra att vara så långt borta nu.

Renoveringen är i full gång men den får ni ser mer av när jag kommer hem nån gång i slutet av helgen eller så. Vet inte hur länge jag stannar.

Önskar alla ett trevligt slut på veckan och en underbar helg.

onsdag, maj 6

Renovering i full gång. Dag 1

Så var dag nr 2 i skolan avklarad. Kors så slut man blir bara av att sitta på rumpan hela dagen och lyssna och lyssna. Helt färdig nu. Pust, suck. Så nu har jag vilat klart. Ingen rast ingen ro här inte. Inte nog med att skolan börjat igen så har vi startat en storrenovering av bad och tvättstuga i källaren.

Så tack söta Lotta för utmaningen. Som du ser nedan är det inte helt läga att fotografera mitt hem just nu men jag lovar att jag skall göra det så fort ordningen är återställd. Hoppas du har tålamod.
Nedan kan ni se lite hur renoveringen går.





Ja, jag vet. Det ser inte ut men det kommer bli fint. Lovar att visa när det blir klart.

tisdag, maj 5

Jobbkväll

Nu har vi jobbat en stund nere i tvättstugan. Rensat ut skåpen, tagit bort plastmattan på nästan hela golvet. Imorgon kommer hantverkaren och skall flytta brunnen.
NU drar det igång på allvar. Kul. Hoppas bara vi inte blir utan vatten allt allt för länge.

Sliten sedan skolan redan så nu är det hög tid att lägga sig. Mer jobb väntar imorgon.

Så var jag student igen

Idag var det tillbaka till skolbänken efter ett litet uppehåll som mamma.
Det var pang på kan man säga. Då jag slutade mitt under min praktikperiod för att få barn var det nu dags att redovisa resulteten. Inte nog med redovisning så blev det även examen i pedagogiken genom filmning av framträdandet. Det gick över förväntan. Klart jag var nervös. Det är jag alltid men efter några minuter släpper det.
Nu är det i alla fall gjort. De två kommande dagarna är det bara all luta sig tillbaka och lyssna till de som är kvar att redovisa.

Nästa vecka börjar jag på kursen igen med nya ämnen. Nu blir det fem veckor beteendevetenskap innan sommarlovet. Ser så fram emot det. Blir nog riktigt intressant.

Nu skall jag bara ta det lugn för mitt huvud är inte vant vid att lyssna så många timmar på en dag. Jag är helt slut.

måndag, maj 4

Tre hemma en kvar

Nu är vi hemma efter en lång dag på vägen.
Jag och lilleman körde lite tidigare och stannade till på köpcentrat på andra sidan kungens kurva. Där hittade jag en KLÄNNING. Jag som inte skulle leta ännu utan ta det när det närmade sig. Ja, ja. Hittar man en man tycker om är det ju inget att vänta på. Hoppas bara inte den är för stor till galan. Nu när jag skall sluta amma är det återtag av min kropp som gäller och med det innebär det att några extra mammakilon ryker.

Nu väntar vi bara på att sista länken i familjen skall komma hem i natt. Tyvärr fick han inte möjlighet att åka tidigare men så är det bara. Han är på väg hem nu i alla fall vet jag.

Killarna skall i säng i hyfsad tid sen skall jag öva, öva, öva min redovisning till imorgon. Måste göra allt klart som jag skall ha med mig. Ovan vid att gå i skolan känner jag. Måste ha med mig lunch och mellanmål för dagen.

Idag kommer de hem!

Idag är stora hemvändardagen.
Jag och lillkillen skall snart bege oss mot Stockholm och Arlanda för att hämta hem stora killen som kommer från sin pappa i Köpenhamn. Han var lite dålig när han åkte. Hoppas han har blivit helt frisk nu. Skall bli skönt att få hem han igen. Fast det "bara" varit 4 dar sedan han åkte så känns det länge. Varje dag borta känns länge.

Så efter midnatt nån gång kommer min älskling hem. Det känns verkligen länge denna gången fast det bara varit de vanliga 14 dagarna.

Snart är hela familjen samlad så som vi skall vara. Längtar. Tyvärr får jag inte njuta fullt av de denna gången för imorgon bitti börjar skolan för mig igen. Tillbaka till allvarer. Ikväll skall jag öva och öva på min redovisning jag skall ha imorgon. Det blir bra. Lite extra nervöst för de skall filma oss samtidigt. Har aldrig gjort det tidigare så det blir både hemsk och intressant att se sen.

Nu är det frukost för oss två som faktiskt är hemma.

söndag, maj 3

Sen kväll men mycket gjort

Nu skall jag lägga mig.
Klockan är lite mer än jag önskar men jag har suttit i några timmar och pluggat nu. Fått strukturerat upp det så som jag vill ha det. Nu är det bara att öva och öva. Klart det kommer gå bra.

Imorgon kommer min älskling hem men då sover familjen sött. Litet hopp finns att han får åka tidigare då båten ligger till kaj hela dagen. Håller tummarna för då kan jag få en puss och kram redan imorgon.

God natt alla och sov så gott.

Jag skall plugga...sen

Det har blivit lite gjort på skolfronten. Har börjat på det i alla fall.
Just nu leker lillkillen bra själv men hela dagen har han varit klängig och mammig. Så det har blivit lite plock här hemma istället. Det kan han ju hänga med på. Svårt att konsentrera sig på skolarb med han i knät.
Sätter mig med det när han sover senare och i kväll.

Det är varm och väldigt kvavt idag. Molnigt men ändå ganska fint väder.

Bananpannkakor

Provade på ett nytt recept igår. Pannkakor med banan. De blev riktigt goda får jag säga, så här får ni receptet om ni vill prova.

4 portioner

2 mogna bananer, mosade
2 1/2 dl lättmjölk
1 ägg
225 g grahanmsmjöl (drygt 3 1/2 dl)
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk fruktos (det hoppade jag och de blev goda ändå)
1/2 tsk kanel
55 g pekannötter, grovhackade (de hoppade jag med då min 1-åring skulle äta med)
olja till pensling

Förslag till servering:
naturell yoghurt och honung

Gör så här:
Mixa bananer, mjölk och ägg i en skål.
I en anan skål blandar du mjöl, bakpulver, fruktos och kanel.
Gör en grop mitt i mjölet och häll i bananblandningen.
Blanda till en slät smet, rör sedan i nötterna.
Låt en stekpanna bli riktigt het på låg värme och pensla den med lite olja.
Klicka ut smeten i pannan och vänd den så att smeten rinner ut.
Stek ett par min tills det börjar bubbla på ytan. Vänd pannkakan och grädda i ytterligare ett par min till den blir gyllenbrun.
Det blir ca 16 pannkakor av smeten.

Njut!

(receptet hittade jag i: Stora boken om GL+ dieten av Fiona Hunter med Susannah Blake)

Plugga

Det blir inte mycket av nåt nu för tiden känner jag. Det enda det blir mycket av är tid med sonen. Det är visserligen bra men allt det där andra behöver också lite av min uppmärksamhet.

Igår var en dag bara med lek. Var en tur in till stan och köpte nya gardiner till hallen uppe. Annars bara vi var jag och lillkillen. Jag fick i alla fall gjort min stora portion fisksoppa. Det blev mycket och gott. Jag åt åter allt för mycket. Får sluta med det. Lillkillen åt bra han med. Fick mest utav laxen och det tyckte han var väldigt gott. Det var båda lax, tors, räkor och tigerräkor i soppan. Smaken kom från buljong, saffran, fänkålskrydda bl a. Gott och relativt enkelt faktiskt.

Jag passade på att lägga mig tidigt igår. Somnade faktiskt före 22 för en gångs skull. Sen blev det ju några omgångar "mammanapp" men vi sov länge. Helt till kl.8 igen. Helt fantastiskt.

Just nu sover han middag och jag skall plugga lite. Börjar ju skolan igen på tisdag och det direkt med redovisning av mitt gjorda projekt. Både kul men...

Imorgon skall vi hämta hem stora killen igen. Det blir skönt. Det är sig inte likt här hemma utan honom.

lördag, maj 2

Det stora har hänt!

Dagen idag började bra. Jag fick en liten sovmorgon för lilleman. Han sov till 8.10. Helt underbart. Kan kanske få något vettigt gjort idag till och med. Ett litet hopp finns där.

Vi bara myser. Vi lyxade till det lite i morse. Jag lagade bananpannkakor. Gissa om det gick hem hos liten. Han åt och åt. Kul. Själv gjorde jag det samma så nu är jag lite för mätt. Jag kommer helt klart göra de igen. Enkelt och väldigt gott.

Igår skulle jag ju vara lat och göra en stor sats med fisksoppa så jag hade hela helgen. Det blev nu inte så för jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå. Grannen vägg i vägg kom och frågade om vi inte ville äta grillat med de. Självklart ville vi det. En tur till butiken och handla lite sen in till de. De bjöd på grillad kyckling med en härligt frisk fetaostsallad. SÅ SÅ gott. Tack snälla ni. Vi hade väldigt trevligt.

De har en liten tjej 6 v yngre än min O och de busade och härjade. Deras 3-åring var självklart med. Det blev en livad men kul kväll.

NU till det fantastiska som hände där: O tog sina första egna steg. Först 2 st och sen 3 stora egna riktiga steg. Mamma är så stolt. Sen låste det sig och benen gick inte framåt. Vad gör det. Mamma såg och vet han kan. Nu är det inte länge kvar.

Dagen kallar så vi får höras igen vid ett senare tillfälle.

Njut av era nära och kära

fredag, maj 1

Tar en mellandag

Det är sig inte likt här hemma när stora killen är borta. Till och med lillebror är annorlunda. Han är lugnare och mer mammig (om det är möjligt). Just nu sover han middag för andra gången idag. Jag passade på att ta en snabbdusch. Härligt. Skall slappa framför dator och TV för lillen ligger på soffan så jag vill inte lämna honom ifall han vaknar.

Idag har vi tagit det lugnt lugnt. Bara myst och slappat. Jag har i alla fall fått skrivit färdigt matsedel och inköpslista för kommande dagarna fram till och med nästa lördag. Jag har äntligen fått min älskling att gå med på att göra nåt åt oss så det är extra viktigt med matsedeln. Han måste få nåt gott så han ser att det inte är att offra sig för att leva väl.

Det är sommar idag igen men jag har bara inte orkat gå ut. Har i alla fall öppet och vädrar så vi får in den friska luften. När lillen vaknar skall vi handla lite sen kan vi vara ute en stund och leka.

Ikväll tänkte jag gotta till det samtidigt som jag gör det enkelt för mig. Skall laga en stor sats med fisksoppa så har jag i flera dar sen. Det blir med massa gott som lax, torsk, tiger räkor och vanliga räkor. Lite saffran blir det med. Ser lite fram emot den faktiskt. Gott gott.