torsdag, april 30

Sjuk son

Stora killen är lite bättre men fortfarande dålig. Hostar men med lite mindre feber. Han vaknade 05.30 och var yr och skakade. Fick ett glas Pepsi. Sen slocknade han igen en stund. Nu ligger han och försöker få vara ifred för lillebror. Lättare sagt än gjort. Han har en stark vilja vår lilla kille.

Just nu tvättar jag samtidigt som jag packar C:s väska. Han skall ju bara vara borta några få dag så det blir inte så mycket. På lördag är det konfirmation för hans kusin. Det är grunden till att han reser alls.

Lilleman är nybadad för han fick äta det sista av sin gröt själv idag. Kors så kladdigt det blir. Men oj så glad han var.

Tillbaka till dagens sysslor. Vill komma iväg i tid mot Stockholm.

onsdag, april 29

Flyg men kom fort tillbaka

Suck. Nu har jag skrivit färdigt lappen som skall hänga runt halsen på min stora kille imorgon när han åter skall ut och flyga ensam till sin pappa. Som tur är tycker han det är kul att flyga själv. Säger att han får allt han vill då. Gullunge. Mammas hjärta står stilla från det att jag lämnar honom till flygplatspersonalen tills hans pappa eller han själv ringer och säger att han är framme. Nu är det i alla fint väder ute.
Det har blivit en del resor på honom redan fast han snart bara är 8 år. Min stora duktiga kille. Hoppas nu mer än vanligt att resan går smidigt. Han hostar och har feber. Inget kul att skicka iväg honom då. Var det bara upp till mig skulle jag hålla honom hårt kvar hos mig.
Suck nu får jag sluta skriva. Drar ihop sig i bröstet och jag måste lägga mig så jag är pigg imorgon.

Kolla in killen

Jag har använt soffan till gruppen ute på framsidan som "grind" ut. Nu är det visst slut på det. Ni ser själva varför på filmsnutten.

tisdag, april 28

Efterlysning!

Jag vänder mig nu till er där ute. Har sökt lite på nätet men inte hittat den. Hört mig för hemma men ingen kan hjälpa.


Jag har en creme som jag smörjer mina små med för de har av mig fått en väldigt torr hy. Det kliar och blir små fläckar. När jag smörjer med denna creme går det bort på 2 dar. Den är det bästa jag har provat. Fet och mjuk. Perfekt för små kroppar.



Så om det finns någon där ute som vet hur jag kan få tag på denna underbara baby cream. Tveka inte utan hör av dig direkt. Min burk är så gott som tom redan.

söndag, april 26

Försök till uppehåll

När nästa vecka kommer tänker jag försöka mig på ett uppehåll här på bloggen. Har en del att göra nästa vecka och eftersom jag är ensam hemma med barnen behöver de lite uppmärksamhet av sin mamma.
Har 1 vecka kvar tills skolan börjar för mig igen och då med 2 examen i ett genom en muntlig presentation. Den kräver lite förberedelse för min del. Vill försöka göra det så bra jag kan.
Det är föräldramöte i skolan, simskola, babysim, kör och fotboll som skall hinnas med förutom allt det dagliga.
Jag tänker fortfarande läsa er andras bloggar och kanske lämna en kommentar eller två om jag hinner.

Hoppas ni får en bra nästa vecka.

Regn?

Det började småregna för en stund sedan. Molnigt går jag med på men regn NEJ. Det blev visst bara några droppar men allt rök in. Orkar inte plocka ut det igen så nu står tvätt och vagn mm i v-rummet och fyller.

Snart fotbollsträning för stora killen. Första uteträningen för säsongen. Bara det inte regnar.

Hela helgen har gått och vi har typ inte gjort not. Bara varit om ens det. Tiden står stilla för en gångs skull och det gör den nästan aldrig. Vanligtvis tycker jag inte man hinner med nåt innan dagen tagit slut.

Får stoppa lillkillen nu för han ordnar med rentvätten på sitt sätt. Sprider ut det över hela golvet.

Blåser och blir molnigt

Solen försvann och det börjar blåsa. Det är fortfarande varmt och skönt ute ändå. Det skulle kunna bli så här idag sa de och åter fick de rätt. Kors. Har de gjort om arbetssättet eller? Tycker för det mesta att väderprognoserna inte stämmer så jag har nästan slutat se efter. Det blir det det blir ändå.



Lilleman har precis somnat. Han har kämpat och kämpat för sova är absolut inget kul. Nu ligger han i vagnen på altan. Om han inte blir väckt av nåt så kan han nog sova några timmar där i friska luften. Bilden blev väldigt skakig. Tror mamma behöver vila en stund med så hon kan bli lite mer stabil.

Uppe före tuppen

Idag vaknade vi halv 7. Lite före det normala. Vi låg kvar i sängen och mös. Storebror hade inte vaknat ännu. Lite före 8 var det nära att lilleman somnade om igen men då vaknade storebror och kom in. Lillkillen lyste upp som en sol som vanligt. På tal om sol så är den fortfarande här. Helt underbart.
Gjorde ägg och bacon till frukost. C tycker det är så gott och jag kände för att skämma bort honom idag. Han till och med slapp duka av efter sig. Normalt skall han ALTID göra det.

Fast jag var så ledsen och upprörd igår innan jag la mig har jag faktiskt sovit lite bättre än vanligt. Känner mig lite piggare.
Planen idag är att bara vara och njuta med barnen. Har jag lust att göra nåt så gör jag det. Annars så får det vänta.

lördag, april 25

Helt söndergråten

Ursch och fy vilken eländes dag. Inte dagen som sån. Vi har haft en bra dag här hemma. Inte gjort speciellt mycket men varit ute och tillsammans. Det räcker bra för mig.
Jag läste på en blogg och kom så in på bloggen om den lilla killen Victor som nyligen dog i cancer denstarkastestjarnan.blogg.se. Läste lite om tittade på de underbara korten på den otroligt söta lilla killen som tyvärr inte längre finns med oss. Jag kan säga att jag är helt söndergråten och helt slut. Vilken otrolig mardröm. Ser på mina söta killar och lider så med Victors mamma och pappa. Det är mer än jag klarar av. Undviker konsekvent alla sådanna historier mm. Kan inte ens läsa dödsannonserna ifall det är nåt barn som står med. Jag är en otroligt blödig person.

Skickar en tanke till Victors tappra familj. Hoppas de kan hitta en liten mening med livet.

Bara tanken på att mina barn skadas

För en liten stund sedan kom ambulansen förbi i vårt lilla samhälle. Det var en flicka på 7år som har krockat på cykel med en annan cyklist. Hon blev medvetslös en stund. Grannarna var där när det hände men det såg inte så allvarligt ut då. Hennes mamma skulle köra in henne själv för kontroll. En liten stund senare kom ambulansen med full utryckning. När de hämtat henne var det lika bråttom tillbaka. Ryser bara av tanken på vad som kan ha hänt. Lilla fialotta hade ingen hjälm på huvudet.
Känner henne och hennes familj lite och hoppas att allt går bra. Har sett henne en del i simhallen och hon är ett riktigt litet yrväder. Vild och galen men alltid glad och busig.

Bara vara

Mina killar är inställda på vardag så idag vaknade de båda två kl7. Det finns ju fler vardagar än helgdagar i en vecka så det får jag vara nöjd med.
Vi har ätit frukost, vikt kläder, plockat undan lite från lek igår, vattnat blommorna. Nu har lillkillen somnat igen. Han är trött på fm numera. Tror inte han heller sover så väldigt bra på nätterna. Hoppas det ordnar sig när hans pappa kommer hem och skall vänja han av med mamma.
För övrigt finns det inte så stora planer här i huset. Stora killen spelar redan sin timmes datorspel. Jag tänker försöka se lite på TV4 nyhetsmorgon. Annars tar vi dagen som den kommer. Det skall vara idag det är finast väder säger de. Får passa på att vara ute då.

Hoppas ni kan njuta av denna härliga sommardag.

fredag, april 24

Olika planeter

Ibland undrar jag vilken planet jag tillhör. Idag känns det som jag inte är här på riktigt. Känns som jag sitter ovanför och bara ser på utan att kunna göra nåt. Inte en skön kännsla. Huset förfaller, jag förfaller. Barnen känner av det och är gnälliga. Alla har nog sådanna dar ibland och jag var bara tvungen att få det ur mig. Imorgon blir en kanondag...

När min älskling kommer hem från jobb är det meningen att han skall ta O på nätterna för att han skall sluta amma helt. Jag hoppas verkligen han klarar det och att det går bra men känner mig lite osäker. Måtte det bara gå.
Nån som har några bra tips och råd inför kommande kamp?

Sommarmorgon

God morgon.

Plockade de första vitsipporna igår. Är så glad över vasen jag hittade. Perfekt för tillfället.
En härlig dag väntar. Solen skiner på himlen den blå och det var +7 grader i skuggan när min stora kille gick till skolan strax före 8.

Jag och lilleman har ätit en lugn och skön frukost tillsammans. Packat in brödet i bitar i frysen. När vi köper bröd blir det nästan alltid dåligt för vi hinner inte äta upp det. Nu tänkte jag försöka vara lite ekonomisk och frysa in. Det tar ju ingen tid att tina en skiva eller två.
Blev kvällen och natten som jag hoppats. Nej inte helt. Det blev som vanligt. Pojkarna somnade ganska snabbt och lätt men allt det andra gick åt skogen. Ja, ja. Jag är glad för det.


torsdag, april 23

Mina fina killar

Vad kan då vara fel på en så här fin dag. TIDEN den räcker inte till som vanligt. Är det nån som sett tjuven? Var vänlig fånga honom och lås in honom för gott. Jag har mer jag vill göra...


Min lilla kille har blivit helt tokig i sina lära-gå-vagnar. Han har en både ute och inne. Det är fram och tillbaka igen och igen och igen som gäller. Kul. Han är så duktig. Idag gick han och höll bara i sig med en hand. Tyvärr fick jag inte det på film för storebror pratade i mobilen då.

En film på lilla O med ute-lära-gå-vagnen och ett kort på båda mina underbara, härliga, busiga, söta, gulliga pojkar.


Bara ett fel

Idag har varite en underbar dag.
Solen skiner på en blå himmel.
Jag har tvättat och hängt det ute så nu har jag kläder som luktar så gott.
Vi har ätit god mat hela dagen (inte hela tiden)
Min lillkille gör sådanna stora framsteg hela tiden. En liten kämpe.
Min stora kille har en bra dag. Han har gjort det han tycker är kul. Kören, spelat dataspel, pratar med sin pappa (om datorspel).
Gått en lång härlig promenad och plockat de första vilda blommorna. (bild kommer när jag får tillbaka min mobil)
Nu ser jag bara på mina barn när de leker och njuter.

Det som skulle göra dagen helt perfekt är om:
Barnen somnar fort utan stora protester.
Jag kommer tidigt i säng och kan somna.
Lilleman sover hela natten utan att väcka mamma varje timme.

Äntligen äntligen äntligen

Min stora kille


Nu är solen här. Visserligen är det bara 1.6 grader just nu men jag är hoppfull.

Vad skall vi då hitta på om solen skiner så fint. Lillkillen sover visserligen nu men han älskar att vara ute så det skall vi försöka vara en del. Varje gång nån öppnar dörren sätter han full fart dit. Missar han så att krypa ut blir han riktigt riktigt ledsen. Sätter sig på dörrmattan och gråter en skvätt. Sötnosen.

Vi får köpa färsk billig kyckling idag med så jag måste till stan och hämta ut pengar till det. Det kommer precis lägligt för förra leveransen har precis tagit slut.



Jag har ju inte blivit helt klar med altanen heller så det hänger lite över mig. Inte helt lätt med en 1-åring som vill vara med på ALLT. Målar med oljefärg och det passar sig inte allt leka med. Får se hur min ork är när han sover middag. Just nu är pelaren långt ifrån full men det kan ändra sig.



Önskar alla en underbar dag med massor av sol.


onsdag, april 22

Huset upp och ner

Det fortsätter vara en helt märklig dag. Allt är bara konstigt. Kan inte förklara eller för den delen förstå vad som händer. Får bara stå ut den korta tid som är kvar av dagen. Blir säkert bättre imorgon.
Nu kommer grannarna och skall hjälpa mig äta upp resten av tårtan.

Sista gången babysim

Nu åker vi till stan. Har lovat storebror en tur till onoff och se på spel. Åker lite tidigare så lillkillen kan sova lite innan vi skall bada. Det är sista gången på babysim idag. Sen blir det nog till att bada på egen hand.
Skall fråga om den undervattenskameran de har om vi inte kan få ta lite kort på killarna under vatten. Hade varit lite kul att sätta på badet eller så.

Vägning

Det var ett tag sedan vi var på BVC för kontroll av längd och vikt. Idag kom vi så iväg efter en liten middagslur för både O och mamma.
Lillkillen har inte förändrat sig så mycket. +40g till 9.350, +1 cm till 76 cm. Inte så mycket som jag trott men han är tillbaka på den kurvan som han föddes till och det är visst ganska vanligt. Han har det bra och det ser vi så allt är normalt.
Nu skall vi bara få han att sluta snutta på mamma om nätterna så vi båda kan få bättre nattro. Det får pappa ta han om när han kommer hem om knappt 2 veckor.

Familjen förvirrad

Vaknade av klockan som vanligt. Stora killen ligger fortfarande i sängen. Han måste få sova lite extra för att orka med dagen. Lillkillen ligger han med för ovanlighetens skull. Jag har ätit en lugn frukost. Det händer typ aldrig annars. Skall strax väcka C för att få han till skolan. Stackars. Mamma har lurat honom hela veckan att han skulle få vara ledig idag. Så kan det gå.

Nu vaknar lillkillen hör jag. Dagen startar med andra ord.

Hörs igen.

tisdag, april 21

Oj oj oj så jag har klantat till det

Jag börjar visserligen att bli äldre men än är jag inte så gammal tycker jag själv. Vet inte hur jag skall förklara det att jag är så otroligt klantig, klumpig och inte minst glömsk.

Har hela tiden sagt till C att på onsdag har du lov. DÅ skall vi vara tillsammans hela dan. Bla bla bla. Nu är det tisdag kväll och jag kollade i hans kontaktbok en sista gång. Måste varit nåt undermedvetet som drog mig till att göra det. Nu är det så att han inte alls har lov imorgon utan det har han den 22 MAJ.

Det gäller att vara noga noga noga när man skriver in saker i kalender. Jag går ju helt efter den. Står det där gör vi det, står det inte där så missar vi det som regel.
Idag har vi ju firat lillebror så då fick han vara uppe lääännngggeee för han har ju lov imorgon. Suck. Hur skall jag lösa detta. Tror det får bli en liten liten sovmorgon på honom och snabbt till skolan så blir det nog bra. Hade ju lovat att åka till favoritbutiken onoff med men det kan vi fortfarande göra efter skolan bara.

Nu måste även jag lägga mig så jag orkar med morgondagen. Det finns risk för protester mm. Det får jag bara ta eftersom det är jag som orsakat det. Då kan det vara bra att ha sovit lite inför kampen.

Kalas nr 2

Så har vi haft ett litet kalas här hemma. Det var bara de närmsta grannarna som kom på lite smörgås och tårta. Oliver fick så fina kläder och smarta badleksaker. Tanken med den sista presenten är tills vårt badrum i källaren är klart. Då har även vi badkar. Jag tänkte på det idag faktiskt så det var lustigt att de kom med det.

Jag hade köpt en banantårta med maräng. Väldigt god men mastig.

Nu kommer 1-åringen krypande. Börjar bli trött så det får bli pyamas på han. Stora killen är ledig imorgon så han får vara uppe längre idag.

Min älskling har blivit stor. 1 år idag.


Kors så fort tiden går.

Vi firade lillkillen i lördags hemma hos mormor med släkt. Idag blir kanske ett litet kalas med grannarna bara. Storebror har simskola så vi åker och badar alla 3 innan. Lilleman älskar att bada. Han sitter på kanten och kastar sig i. Inte alls rädd för att dyka. Han är så duktig.

Han fick en egen tårta i lördags. Ni kan tro det var gott.

måndag, april 20

Tänkvärt när allt känns tungt

Det är inte bara positivt att solen skiner. Visserligen får de flesta av oss massor med extra energi men samtidigt tillkommer andra sysslor och aktiviteter man gärna vill/anser sig måste göra. Jag har börjat läsa "stressa rätt" av Dan Hasson. I böjan av boken har han skrivit en rolig men samtidigt väldigt tänkvärd historia. Tänkte dela med mig av den till er.

En filosofiprofessor stod tyst inför ett fullsatt auditorium och såg allvarlig ut. Framför sig hade han ett tomt bord med en kartong på. När det var knäpptyst inledde professorn sin föreläsning genom att plocka fram en stor, tom glasburk ur kartongen. Han vred av locket och fyllde den med golfbollar.
-Är glasburken full? frågade han.
-Ja, svarade publiken enigt.
Då tog professorn fram en påse med kulor ur kartongen och hällde ut dem i burken, skakade lätt på burken och fyllde på tills det inte gick ner fler kulor.
-Är glasburken full nu då? frågade professorn igen.
-Ja, svarade publiken återigen enigt och nickade.
Då tog professorn fram en påse sand ur kartongen och hällde ut den i burken, skakade lätt på burken och fyllde på tills det inte gick ner mer sand. Burken var tillsynes full och han frågade:
-Är glasburken full nu då?
Publiken skrattade och nickade och svarade enhälligt: "JA!"
Professorn tog då fram en stor flaska öl ur kartongen och hällde ner hela innehållet i glasburken så att allt det kvarvarande tomrummet mellan sandkornen fylldes ut. Publiken skrattade, applåderade och jublade. När skrattet lags sig sa professorn:
-Föreställ dig att den här glasburken representerar ditt liv. Golfbollarna utgör alla de viktigaste sakerna: din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina passioner och favoritsysselsättningar. Om du skulle förlora allt annat, men fortfarande ha "golfbollarna" kvar skulle ditt liv ändå kännas meningsfullt och fullständigt. Kulorna symboliserar andra saker som är betydelsefulla för dig, som ditt arbete, ditt hus, din bil och andra materiella saker. Sanden är resten, alla småsaker som du fyller ditt liv och tid med. Om du först häller ner sanden i glasburken finns det inte plats för varken golfbollar eller kulor. Detsamma gäller i livet - om man lägger all sin tid och energi på småsaker kommer man inte att ha tid över för det viktigaste och det som betyder mest för en och gör att livet känns meningsfullt. Sensmoralen är att man ska ta hand om det viktigaste först. Notera vad som är avgörande för din lycka. Min uppmaning till dig är att ta dig tid med familjen, lek med barnen, motionera, ät gott, rå om dig själv och din hälsa och njut av arbetet, fritiden och livet. Passa på att njut av det som verkligen betyder något; resten är bara sand! Det kommer alltid att finnas tid över till att städa huset och kasta soporna. Men om du fokuserar på det kommer du aldrig att hinna med det viktiga i livet. En åhörare sträckte då upp handen och frågade vad ölet representerade. Filosofiprofessorn log och sa:
- Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur hektiskt ditt liv än må vara så finns det alltid plats för en stor öl!
Nu kallar en av mina "golfbollar". Jag tänker lyda rådet och ta de först. Kan alltid återvända hit senare.
Var rädda om er och era kära...

God morgon

Tro det eller ej men jag kunde inte somna igår. När jag väl fick släckt de blå kom min stora kille in. -Mamma, jag är törstig. Bara till att gå upp igen. Tillbaka i säng, somnade ganska snabbt om. Då vaknar lillkillen till och vill ha mamma. Suck. Det blev ett par timmar ändå och jag känner mig helt ok.
Åkte med C till skolan och letade rätt på en mössa som var borta. Vi hittade den i all röra. Det kanske kan bli en bra dag idag.
Idag är det en riktigt vardag. Tvätta, handla, lämna återvinning, laga mat, leka med barnen och allt det som hör en vanlig dag till. Vädret har samma syn på denna dag som jag. Blåser och är lite kyligare.

söndag, april 19

Home sweet home

Vi är hemma igen efter en kort men väldigt bra helg hos mormor i Göteborg. Mannen åkte vidare direkt till Norge. Först kurs sen jobb. Jag och pojkarna tog X2000 hem. Det är så smidigt och går så fort. De var så duktiga. Resan gick väldigt bra denna gången med. Min snälla granne, (min "andra"man) kom och hämtade oss på stationen.
Pojkarna sover och jag tänker göra de sällskap strax.

Tack snälla, underbara mormor och Hagge för ett bra kalas och en fin helg.

God natt!

fredag, april 17

"Hemma" i Göteborg igen

Så var vi framme hos mormor. Ätit lite, pratat, lekt med barnen, fixat lite för kalaset imorgon. Nu ligger jag i sängen med min minsteman. Min stora kille vill inte lägga sig och det är förståligt då han sov länge i bilen på väg ner.
Imorgon blir det ett 1-års kalas lite i förskott. Han fyller ju först på tisdag. Hoppas han kommer tycka det är kul med alla paket och allt folk.
Det gick hur bra som helst denna gången med O och mormor. Sist ville han absolut inte vara hos nån annan än mamma. Han blev bara väldigt ledsen.
Nu skall jag sova för mina ögonlock blev plötsligt väldigt tunga.
Ladda batterierna för imorgon.

God natt!

När inte ens teknikern får till det...

Vi har bredbandstelefoni här hemma eller rättare sagt skall ha det. För tillfället fungerar det inte. Har inte gjort det på ca 2 veckor. Så för tillfället är hemtelefonen vidarekopplad till min mobil. I tisdags fick en ny telefonadapter för den gamla skulle vara sönder. Ringde till Telia för att aktivera den men de fick inte igång den heller. Så idag kom en av deras tekniker ut (gratis, så generöst) och han fick inte till det heller. Gjorde inget som inte vi kunde gjort själva. Han hade inga nya delar med sig för att testa med heller. Vad är vittsen med besöket då kan man undra. Nu får vi vänta på att det skall komma en till ny adapter i posten som vi skall ringa och aktivera. Hoppas det fungar då. Det är ju inte helt gratis att ha vidarekopplat heller fast nu vet de flesta om det och ringer direkt till min mobil.

Har haft sovmorgon efter att aggerat napp i natt. Behövdes men finns ingen tid till. Vi skall ju packa och åka till mormor idag.

Lilleman ligger och sover på altan. Älsklingen steker bacon och ägg till sig själv. Jag har redan ätit min gröt.

Nu får det bli som älsklingen säger "eld i röven" på oss om vi skall komma ner i någorlunda tid. Har 4-5 timmar i bilen dit.

Får se om jag hinner skriva i helgen. Tiden går vanligtvis fort men när man är borta så är det som den rusar extra fort förbi.

Önskar alla en underbar helg. Det skall vi ha.

torsdag, april 16

Solens stålar hjälper till

Har nu suttit ute i mitt "nya" vardagsrum och läst ikapp lite tidningar. Barnen är på gott humör och det gör gott för en trött mamma. Njuter av att se på de bara.
Fortfarande seg men har kommit fram till att om jag hoppar över alla måsten till nästa vecka så går resten av dagen ok.
Blir en lugn kväll och tidigt i säng. Imorgon bär det av till mormor över helgen. Skall fira lillkillens 1-årsdag där. Släkten har lättare att komma dit än hit.
Älsklingen åker direkt från Göteborg till jobb så jag och barnen tar tåget hem. Har köpt en väska till bilstolen som gör det möjligt att resa så. Ganska bra faktiskt. Får bara se till att packa lätt. Nu är det ju en kort helg det handlar om så då behövs inte så mycket kläder.

Seeeeeeeeeeeegggggggggg

Kors. Dagen är långt gången och jag kan bara inte vakna till. Som en urvriden trasa idag. Jag mår bra men det blir bara så ibland. Mycket troligt för att jag sover dåligt på nätterna och kommer allt för sen i säng på kvällarna.
Typiskt att det kommer idag med sista hela dagen som min älskling är hemma och vi har så mycket som behöver ordnas. Helt klart vårt eget fel som påbörjat nytt innnan det gamla är färdigt. Jag har visserligen 14 dar till då jag är hemma innan renoveringen börjar men då är jag ensam med barnen. Får bara få göra det gjort som vanligt. Hoppas jag kan sova bättre, lägga mig tidigare den tiden.

Solen skiner men det är kyligt.

onsdag, april 15

Filmsnutt

Tog med O till ToysRus för att testa 1års present. Det är ju fördelen med att de är så små. De förstår inte vad som händer.

Vi hittade en smart trehjuling. Visserligen har han en trehjuling som väntar hos mormor men den är han för liten för ännu. Den vi hittade idag har ram runt, fasta pedaler samt handtag för oss som vi även kan styra med. En sådan får det bli.

Just nu ligger han i pappas knä och lyssnar på sång. Varm och lite sliten. Stackars lite och på namnsdagen och allt.

Fortsättning

Kakel = check
Värmekablar till golven = check
Varmvattenberedare = vet vad vi skall ha. Beställer på fredag

O har varit lite krasslig idag så det blev inte helt så full fart som jag hade hoppats på. När han är dålig är det bara mamma som gäller. Nu sover han i vagnen. Hoppas han har det bättre när han vaknar. Det blev inget babysim heller. Vill inte riskera att han blir riktigt dålig. Kan vara en tand som spökar.

Solen tittade fram lite idag men det blåser så det är inte väldigt varmt. Vi passade på att grilla hamburgare i alla fall. Gott.

Stora killen skall strax iväg på fotbollsträning och jag skall fortsätta på mitt målarprojekt.

Fulltecknad

Idag blir en aktiv dag. Vi har bara SÅ mycket att göra men så lite tid till det.

Frukost = check
Kläder = check
C till skolan = check
Åka till Norrköping = näst på planen
...och mer skall det bli

Grått väder men det sa de ju att det skulle bli. Rätt för en gångs skull. Imorgon lovas sol. Hoppas de har rätt då med.

tisdag, april 14

Kakel och klinker valt

Älsklingen kom hem med mer prover på kakel så nu har vi valt vad vi skall ha både till badet och tvättstugan. Får natursten på golvet i badet. Det blir så fint. Längtar till det blir gjort men kanske inte tills de skall börja. Vi kommer vara utan vatten i några dar för de skall byta varmvattensberedaren och lägga nytt golv där den skall stå. Då kan de inte montera den före allt är lagt och torrt. Vi klarar det helt säkert men det blir nog några tuffa dagar. Jag har ju börjat skolan igen när det projektet drar igång.

Lillkillen var väldigt orolig när jag la han ikväll så det tog 1 timme. Blev seg av det så det får bli en tidig kväll i dag. Mysa lite med älsklingen en stund sen i säng.

Bad och städ

Mina killar är i simhallen och jag är ensam hemma. Skall skruva upp volymen ordentligt och ta en snabb röj här hemma. Inte ofta jag kan ha hög dunka dunka men nu...
Målningen har fått vänta för att det skall bli så tort som möjligt, men målas skall det idag. Det har jag bara bestämt. Väder eller ej (styr jag ju inte över men kan ju önska). Solen har gömts sig lite igen men det är ok för tillfället. Du är förlåten.

Vi renoverar ju våra bad och har då bytt tvättställ och toastolar. Bara för att slippa slänga har min älskling satt anonns på blocket. Trodde aldrig vi skulle få svar. Det har varit fler som ringt på de än på våra bilar. Helt otroligt.

Nu blir det Kate Perry i högtalarna och trasa i händerna.

CU

Finalrunda och lilla jag är med

Nu är finalbloggarna klara och tänka sig att lilla jag är med.
Ni kan nu rösta på mig som bästa eko mammablogg.
Det hade varit riktigt kul (men mina förhoppningar är rimliga) att vinna.
Då behöver jag DIN hjälp. Rösta, rösta, rösta...


Min blogg är nominerad, rösta på den!



Välkommen tillbaka

Solen är här igen. Det är inte lika varmt men det finns tid kvar för det. Fick en härlig sovmorgon idag. Lite uppstyckad men fick sova längre. Behöver det ibland.

IDAG blir det måla. Det skall bara hinna torka lite först. Fuktigt efter natten.

Lillkillen sover, min stora är på skolan, älsklingen sitter och gnuggar geniknölarna med ritningen till nya badet. Igår när vi höll på såg det ut som vi fick ge efter lite på drömmen men nu efter att ha undersökt saken lite nogare så är möjligheten tillbaka. Det kommer bli så underbart.

måndag, april 13

Bevis på hur lite jag kan om datorer och program

Jag har tyckt att tiden på mina inlägg och kommentarerna har varit helt knäppa men inte kollat upp det. Nu försökte jag mig på att hitta en annan funktion och såg då att tidszonen för min blogg låg på Klippiga bergen. Omedvetet kanske jag önskar att bo där men för stunden bor och lever jag i tidszon Stockholm och trivs bra med det så nu har jag ändrat här med.

Jag erkänner mina brister och är nöjd med mina andra egenskaper.

Barnsånger

Nu har jag lagt minsteman. Jag fick dra flera olika sånger till vi hittade en som passade i kväll. Det blev lite Ida, Emil, Imse vimse spindel, I ett hus..., 10 små indianer, Pippi, Bä bä vita lam och många fler. Kan en del när man börjar men många av de blir lite konstiga för texten sitter si så där. Borde kanske göra en uppdatering på den biten innan han börjar sjunga själv.
Nu skall också sägas att jag sjunger heldre än bra men bryr mig inte om det. Älskar musik och vill att mina barn skall få det med sig.
Min stora kille brukade säga när han blev lite större och började prata lite att: Schhh mamma, inte sjunga. Han ville ha saga i stället. Nu bryr han sig inte utan vill ofta lyssan på den där sången jag alltid sjöng när han skulle sova. Då menar han; När trollmor har lagt sina 11 små troll.
Lilleman tycker nog bäst om: I ett hus i skogens slut...

Sjunger ni för era barn och vad sjunger ni då?

Ingen sol då fick det bli shopping

Det gick tyvärr inte att måla idag trotts mina stora planer om att få det gjort. Det var allt för fuktigt idag och skulle inte hinna torka ordentligt. Hoppas jag kan få det gjort imorgon. Vill inte dra på det för länge.
Vi har ju lite annat på G här hemma. Skall ju börja renovera badet och tvättstugan om 3 veckor. Så idag fick det bli en tur till Norrköping och se på kakel. Det är inte lätt att komma överens när man har så olika stil. När det gäller badrummen har J en stark mening om vad han vill och INTE vill ha. I resten av huset får jag nästan göra som jag vill. Det blir kanske en vitt enkelt kakel på väggen och sjösten på golvet. Inte helt bestämt ännu.
Köpte en liten kudde till "mitt andra vardagsrum" på rea. Har några presentkort som legat ett tag så idag köpte vi grillbestik för dela av de.
J och C köpte även ett nytt dataspel på rea som de är uppe och spelar nu.

Det heter God morgon

Solen är inte framme ännu. Hoppas den hittar hit idag med. Jag skulle verkligen behöva den. Trött, irriterad, ont i kroppen. Jag har med andra ord sovit allt för lite och legat dåligt. Får bara bita ihop bäst jag kan. Få ta det ut på staketet sen med målarpenseln för idag skall resten av altan målas. Får bli lite städ först så det får en chans att torka lite där ute.

Har ni sol? Vad skall ni hitta på idag?

söndag, april 12

Det blev ändrade planer i sista minut

I sista stund ångrade vi oss och dukade upp inne. Det blir fort kallt på kvällarna vare sig man vill eller inte. Maten smakade i alla fall väldigt gott. Allt för gott för jag åt mer än behövligt. Tiden rusar iväg. Kändes som vi precis kom över till grannarna när barnen började bli trötta och ville lägga sig. Tittade på klockan och den var visst efter halv 10. Inte konstigt de var trötta. Lillkillen sover redan och J läser för stora killen. Han vill inte helt lägga sig ännu.

Måste bara visa mitt "nya" andra vardagsrum. Har försökt mig på ett blomsterarrangemang idag. Blev faktiskt väldigt nöjd själv. Det syns nog dåligt på bilden.

Grillmat nr 2

Nu är maten strax färdig. Idag blir det grillat lam med potatisgratäng. Inte helt fel. Lite kallare i kväll men vi skall sitta ute. Klär på oss lite bara så går det.

Altan är färdig snickrad.Nu skall jag bara måla det imorgon. Härligt.

Hamra och snickra och bygga ...

En altan blir det här.
Idag skall det sista av staketet bli färdigt. J får snickra själv men jag hjälper han att måla det sen. Får vara lite snabba för man vet ju aldrig hur länge solen lyser så fint. Tror de sa till mån sen skulle det bli kallare igen. Ja, ja. Det kan ju inte vara så här hela tiden fast man skulle önska.

Det får bli lite innefix idag med. Allt det fina vädret har gjort att huset inne har blivit lite försummat.

lördag, april 11

Mycket frisk luft här

Älsklingen har missuppfattat. Det är O som skall putta LÄRA-GÅ-VAGNEN

Nu är det kvällen. Vi har varit ute hela dagen. Jag och lillkillen tog en tur till stan. Han har ju bara tjocka vintermössor och det går inte att gå utan. Visserligen börjar han få en del hår men vi ändå skydda det lilla huvudet från solen. 2 toppluvor och en solhatt blev det. Sen fick jag även köpt ett par stövlar till lillkillen och ett par billiga gummiskor till älsklingen. Han har inga till att ha på när han arbetar ute. De gamla har blivit illa misshandlade och är totalt obrukbara. Vanligtvis brukar han vara snabb med att slänga saker men inte dessa hemska skor. Vet inte vad som gör de så speciella.


Älsklingen har snickrat vidare på altan. Han fick ta en tur till bygghandeln för virket tog visst slut.


Stora killen har varit ute och lekt hela dagen. Har nästan inte sett honom. Precis som det skall vara.


Idag var det grillpremiär och himmel så gott det blev. Gjorde ugnsbakade rotgrönsaker, stekt svamp, tzaziki och så klart grillad fläskfile. Skall grilla imorgon igen med då med grannarna.

fredag, april 10

Lite fina bilder

Pappa och O när vi var på besök och åt i bufferestaurangen. Det är mörkt ute så det syns inte men vi sitter vid de stora fönstrena i fören av båten. En trevlig kväll.


O sitter i pappas stol på bryggan. Många spännande knappar och goda kakor :)



O och söta grannen Majken ute i det härliga vädret idag. Sötnosarna.


Det var bara att sätta O på gräset så visste vi var han var. Han ville inte krypa där. Han ville inte ens ta i det. Läskigt.

J får hjälp med att bygga trappan till altanen. Det blir så bra. Nu är det inte mycket kvar på det hela. Det blir en stor och härlig altan som vi kommer vara mycket på i sommar.

Invigning av de nya utemöblerna. Fika med grannarna i solen. En härlig stund.

Som ni ser har vi varit ute hela dagen och vi har haft en underbar dag. Ser fram emot en lika bra och härlig dag imorgon. Imorgon blir det grillat för första gången i år. Gott.

Utefixardag

Vilken underbar dag vi har idag. Till er som undrar. Ja, jag kunde sova hur fint som helst igår. Visserligen gick vi sent i säng men det var inga problem att somna. Sov det jag fick när inte O ville ha mamma. C har det fint idag men O är lite snorig.

Just nu har vi en kille här som kollar badet i källaren med J. Han kanske skall hjälpa min älskling med renoveringen. När de är färdiga bär det av till stan en tur. Skall köpa vagnstycken till altantrappen och lite annat smått.

C skall ut och cykla idag. Han vill absolut inte lära sig det helt men vi har bestämt att han skall. Det är bara en fråga om träning. Den cykel han har är väldigt lite så det får nog bli en ny till honom i år. En ny cykelhjälp behövs med. Han börjar bli stor min lilla kille.

Till Icka

Har tänkt en del på dig den sista tiden. Du är ju så duktig med blommor och trädgård. Jag har fått ett nytt intresse där med. Försöker i liten skala i mina krukor och rabatter men kan inte så mycket ännu.

Så om du får tid över är du mer än välkommen hit på besök. Skulle vara så kul och då kunde jag kanske få utnyttja dig och det du kan. Kolla runt på min lilla tomt och få förslag och ideer på vad som kan göras/bör göras. Självklart är hela familjen välkommen. Just nu skall vi bygga om badet och delar av källaren men efter maj kommer det finnas ett eget rum till gästerna med eget spa. Det kanske kunde locka?

En riktig glad påsk till dig och din familj. Hörde ni skulle hem till pappa och Lena.

Kram

torsdag, april 9

Kan man sova så mycket?

Det var riktigt skönt att komma hem men det har varit stort - på sovkontot och det tog jag igen idag med råge. Gick ju upp vid 9 med C sen blev det lite småplock. Kl 13 sov jag igen och vaknade först kl.18.30. Helt otorligt. Har inte sovit så länge sedan O föddes. Så skönt. Hade jag inte sett vad klockan var hade jag lätt kunnat sova vidare.  Nu är klockan 22:50 och lillkillen har precis somnat med vissa svårigheter. Jag börjar bli trött igen och tvivlar inte på att jag kan sova i natt igen. 

Min älskling har monterat våra nya utemöbler. Det blev så fint. Ser fram emot att inviga de imorgon. Det gamla bordet får bli ett planteringsbord till mig. Nu skall här blomma på tomten. Ett helt nytt intresse jag fått sedan vi köpte vårt sista hus. Visserligen påtvingat av min älskling men jag tycker det är kul nu och fortsätter frivilligt.

Nu skall jag mysa lite med min älskling innan vi lägger oss. 

Det var så skönt att komma hem och lägga sig i egen säng. Somnade efter 2. C kom in första gången strax efter. Han var lite dålig sa han. Vi gick på toa och han var verkligen dålig. Det hade nog blivit för mycket godis och gott under dagen. Stackars liten. Det var fort gjort och tillbaka i säng. Klarade precis av att somna igen när han kom för andra gången. Samma sak igen. Efter det var det svårt att somna. Låg och lyssnade efter honom. Han hade nu somnat för resten av natten. Var inne och tittade till honom. Det är så trist när ens älsklingar mår dåligt. Han sov resten av natten och kom upp vid 9. För lite sömn men det går inte att göra nåt åt. Får bli tidigt i säng i kväll. Nu sitter han och ser på TV.

Vi har inte mycket mat hemma så det får bli en tur till butiken innan frukost.

Lite grått väder hemma idag.

Heeeemmmmaaaa

Nu är vi hemma och killarna sover i "sina" sängar. Min kära har fått lite grod noja tror jag . Han såg väldigt många på vägen hem och kommenterade ALLA. När vi så kom hem tror ni inte han hittar en stor en vid vår lilla damm. Visar en bild imorgon. Orkar inte nu men den var stor som en näve.
Resan gick över förväntan bra. Stannade en gång för ny blöja, en gång för mat och en gång för lite tröst. Annars har vi kört i ett. Perfekt.

Vi har haft en underbar tur och tiden flög iväg. Trodde jag skulle glida runt och prata med folk jag känner sen jag jobbade på sjön men tiden gick fort och plötsligt hade flera gått av och vi skulle åka hem. Ja, ja. Trevligt var det i alla fall.
Det blev ingen klocka på mig för jag kunde inte bestämma mig som vanligt men J skall ju på jobb igen om 14 dar så...

onsdag, april 8

Lång dag väntar

Imorgon kommer C ombord i Hirtshals och åker med oss hem. Det får bli ytterligare en tur in i taxfreen. C vill helt säkert ha lite godis och det finns det ju gott om där. Jag får ta mig en tur till i fashion butiken och kolla klockan igen. Kan bara inte bestämma mig men det lutar åt den i silver. Passar bäst till mina övriga smycken. Skall nog köpa mig nån mer T-shirt fast i andra färger. De kostar ju inget. Med Js rabatt blir det bara 50 kr. Helt ok pris, eller hur?

Det kommer bli en lång dag. Vi är inte hemma före midnatt. Skönt att vi är två som kan köra. Nu måste jag slit mig från datorn och knö ner mig hos lillkillen i sängen. Han har inte sovit länge. Ville bara inte somna. Han var hur trött som helst men satte sig upp hela tiden nästan i sömnen. Kunde ju inte tvinga han för mycket heller då det är väldigt lytt här. Skulle väckt hela korridoren då.

God natt...

tisdag, april 7

Beslutsångest



Hittade en supersnygg klocka i fashion shop idag men är tveksam till färgen. De hade den inne i koppar och den var snygg men annorlunda. Vet bara inte om den håller i längden. Silverfärg vet jag gör det men då var det inga stenar i urtavlan. Det är inte lätt men lite kul.
Vilken tycker ni?

måndag, april 6

En dag i Larvik


Båten ligger till kaj hela dagen så jag och lillkillen passade på att åka upp till köpcentrat här i Larvik. Det är inte det största men vi fick nåt att göra. Älsklingen skulle ju jobba hela dagen så vi var för oss själva. Köpte nya sockar och moccasiner till lilleman. Ett par regnbyxor blev det med. De var på 70% och de kan behövas i sandlådan. Annars blev det inte så mycket mer.

Jag fick en ny T-shirt och en klänning igår när vi var i tax-freen. J har ju 20% på alla kläder så det blir en del billigare. De har inte så himla mycket kläder men jag hittar alltid nåt varje gång jag är med på tur.
Innan vi gick av gick vi alla 3 en tur förbi bollhavet. J gick in med lilleman och testade. Först kom det ett stort leende men det tog inte lång stund innan han tyckte det var läskigt och ville upp. Inte konstigt det när pappa satte han så långt ner i bollarna.


Älsklingen slutar 19.00 och då bjuder restaurangchefen oss på middag i buffen. Han skulle hålla ett bra bord till oss. Det ser jag fram emot.
Älsklingen stoppade förbi på väg ner för att lasta. Båten går igen halv 6.

Det finns internet här men det kan vara dåliga signaler ibland och då måste jag öppna dörren. Det går bra. J har ett draperi att dra för så man inte ser in.

Här är ett kort jag tog från fönstret på hytten nu när båten ligger till kaj i Larvik, Norge.


Skall se om jag hinner besöka er andra en stund nu.
Hörs senare.


Nu är vi ombord


Nu sover O och jag skall strax lägga mig. Tänkte bara visa ett kort jag tog. Lillkillen står i ventilen (=fönstret) på pappas hytt när båten går in i Hirtshals hamn.

Reste idag vidare till min älskling på hans båt. Resan gick skapligt. Lillekillen var lite hungrig sista biten innan vi var framme så han skrek en del. Annars har allt gått väldigt bra.

Vi kom oss ombord och upp på hytten. J jobbar ju så jag och O gick en liten tur runt båten. Sen tog vi oss en middagslur. Man blir trött av att resa så.

Dagen har varit härlig. Det var tyvärr inte spegelblankt på havet idag men det går bra. Lite rörelse i båten gör inget. 

Imorgon skall vi oss en tur i land för båten kommer ligga till kaj hela dagen. Hoppas på fint väder. Nu skall jag lägga mig. 

God natt!

lördag, april 4

Första tågresan

Idag har vi åkte X2000 till Göteborg. Det var första gången lillkillen åkte tåg och det gick SÅ bra. Han var så snäll och duktig. Ville inte somna för det var så mycket kul och nytt att titta på. Resan gick så fort och bra. Mormor hämtade oss på station. Hem till de och ut på altan. Här har det varit sommar idag. Helt underbart. Lite fika på baksidan sen ut till lekplatsen och sandlådan. Barnen bara njöt.
Till middag blev det köttfärssås men mormor hade glömt att stora killen inte tycker om det så det blev små biffar till honom och vi vuxna fick äta köttfärssås. Så kan det gå. Inte lätt att komma ihåg vem som äter vad och inte.

På kvällen gick jag och mormor en promenad med lillkillen i vagnen. Han fick pyamas för vi var säkra på att han skulle somna ganska fort. Så fel vi hade. Han skulle inte sova i vagnen idag. När han var färdig med att titta runt på alla och ville sova började han gråta. Största delen av vår annars så trevligta promenad så skrek han. Väl hemma och bäddat somnade han snabbt.

Nu sover lillkillen och mormor läser för C. Upp tidigt imorgon för andra delen av vår resa. Båt till danmark och pappa. C skall vidare hem till sin farmor. Pratade med älsklingen idag och det var helt spegelblankt på havet. Det kommer bli så mysiga dagar.

fredag, april 3

God natt

Nu är dagen slut hos oss. Barnen sover och det gör jag med om ca.27 minuter. Som ni förstår är jag trött. Det har varit en underbar dag.
Imorgon åker vi till mormor och Hagge sedan vidare till min älskling på sön till ons. Det blir så mysigt. Där finns inte så mycket att göra annat än slappa, leka med O, läsa och kanske sova lite extra.
Får se om jag får tillgång till internet. Då blir det kanske lite info här under tiden.

Sov gott alla. Det skall jag.

Stoppa tiden. Jag hinner inte med...

Tiden bara flyger iväg. Vet inte vart den tar vägen. Vi vaknar, äter, leker lite sen känns det som det nästan är dax att gå och lägga sig. Vad har hänt där emellan? Hinner inte ens skriva här och ännu mindre besöka alla jag vill besöka. Får ta ikapp det när min älskling kommer hem.

Idag fick jag i alla fall köpt mina mycket omtalade blommor. Jag fick till och med planterat de. Det blev så fint. Hoppas de håller sig till vi kommer hem igen bara. Skall besöka min älskling på jobb. Åka lite båt. Det var länge sedan.


Ny dag. Glöm det som var

God morgon!
Vi startar om på nytt idag. Igår var inte den bästa dagen. Inget gick som planerat och jag fick inget gjort av det jag ville.
Telefonen la av. Det tog hela förmiddagen att lösa. Elektrikern skulle komma under tiden efter avtal om nån gång på förmiddagen. Kom inte då utan ringde kl 1 när jag stod i dörren på väg ut med barnen i det fina vädret. Det var bara att hämta stora killen, hem och in igen. Trist.
Han fick fixat det som skulle fixas och det gick fort. Bra att ha det ur världen.
Åt en god luch och tog sedan en promenad. C skulle till kören och sjunga. Lämnade honom där, hem hänga tvätt som inte blev tid till innan. Packade lillkillen i bilen, hämtade C, lämnade C hos en kompis. NU skulle jag få åka och köpa fina blommor till framsidan. Stannade till och drog ner rutan för att säga nåt till C. Klart, då kör vi? Rutan vill inte gå upp. Ser lite konstig ut. Shit, den har hopppat snett. Det var bara hem och knacka på hos grannen. Kan han vara så snäll och se på min ruta? Det gjorde han och senare även 4 till. Det tog nästan 2 timmar och då fick de loss rutan så de kunde ta upp den men de fick tejpa fast den. Hissen är sönder och måste bytas.
Som ni förstår blev det inga blommor igår heller. Det är inte meningen tydligen.

Idag hinner jag inte för då skall jag planera vår lilla resa. Vi tänker åka och hälsa på J på båten några dar. Stanna inom mormor och Hagge på vägen en snabbis.

torsdag, april 2

Är det lov???

Går inte in i detalj på vad jag är irriterade på men rent allmänt tycker jag att det jag har upplevt idag är mer regel än undantag tyvärr.

Så fort man har nåt ärende gällande statliga eller kommunala instanser får man snällt vänta, sitta i kö, ringa på nytt...
Jag är inte ensam om att tycka så här det vet jag. Behöver inte gå långt för att få höra fler historier.

Hur går det ann? Skall det behöva vara så svårt, krångligt med allt? Har de inte haft tillräckligt med tid för skapa ett fungerande, hållbart system? Kan det vara så att de sätter fel person på fel plats. Är det verkligen de rätta som skapar rutinerna? Man måste ju bara undra.

Hur skulle det vara om jag skötte mig och mitt så. Skulle barnen må bra? Skulle de få mat, kläder på sina kroppar, bli aktiverade??? Hur skulle vårt hem se ut? Skulle tvätten bli tvättad eller skulle den hinna ruttna? Vem skulle handla mat, laga mat?

??? Frågorn är många men det finns inga svar. De gör som de vill. Man kan inte stämma de för vem skulle dömma i det målet? Man får bara fortsätta vänta, sitta i kö, ringa på nytt... och samtidigt andas för att inte tappa humöret. Mycket kan de göra men det skall de inte få ta ifrån mig.

Måste bara

Var bara tvungen att göra nåt sött, fint, gullit.
Min förmiddag blev inte helt som planerad. Den blev F..... irriterande. Mer om det sen.
Detta var min lilla frukostunderhållning. Då när jag redan var på så gott humör. Skulle behöva en liten truddelutt nu men han sover.

Nu skall jag passa på att hoppa i duschen.

Hörs senare...

Molnigt men det finns hopp

Vaknade piggare än på länge. O har låtit mig sova nästan hela natten. Skönt. Han var så trött efter alla timmarna på lekplatsen sen babysim. Skall försöka vara ute en del idag med. Se om vi hittar några blommor och jord så vi kan göra fint på framsidan.

På fm kommer det hit en elektriker och skall kolla min älsklings lilla "olycka".

C har även sin sångkör idag. Den har han pratat om flera dar. Han tyckte det var så kul sist.

Vad skall ni hitta på så här en vårig torsdag?

onsdag, april 1

Märklig dag

Kan inte bestämma mig för om det helt har varit en bra dag eller en dålig.
Vädret har i alla fall varit helt underbart. Vi kom oss ut senare i alla fall. Tur var ju det. Vi gick till lekparken utanför. O gungade, lekte i sanden, åt sand tills jag fick in nappen, åkte rutchkana med storebror. Det var en helt underbar stund.


Vi var en tur till trädgårshandlaren för att skaffa nya blommor till framsida men de hade inget. Får vi tid imorgon åker vi till nästa större handlare. Hoppas på bättre tur där. Skulle vara så mysigt om vi fick lite liv i de trista krukorna.

Trött

Idag är jag trött. Det blir så ibland bara. Solen stålar så fint på en blå himmel. Termometern visar på 7+ i skuggan. Rena vårvädret. Synd att jag inte orkar gå ut. Får samla lite krafter till senare. Kan nog göra gott att komma ut i frisk luft lite med.

Idag är det ny matlista, tvätt, lek, bus, babysim, sopor.