tisdag, mars 31

Tut tut upptaget

Just nu rusar tiden så extremt fort. Bra är ju det för då hinner man inte ha tråkigt. Sen kommer min älskling hem "fortare". Det är hela tiden nåt som skall göras. Nån som vill nåt. Nåt jag vill göra. Detta är absolut ingen klagan. Jag älskar mitt liv och min familj. 2 underbara pojkar och en fantastisk sambo. Allt jag drömt om och mer.

Idag var det nära jag sålde vår Ford. Tyvärr blev det inget men kanske imorgon. 3 bilar är lite mycket i en familj med 2 vuxna och 2 barn.

Det var lite skrämmande att behöva göra sånt själv (nu blev det ju inget heller men...)

Nytt överkast = "nytt" sovrum

Här älskling får du se ett kort på vad dina kära sysslar med när du är borta ;)
Försökte även fånga mamma & lillkillen på samma kort. Det var lite knepigt med den stora kameran. Här kommer vårt försök i alla fall.




Vår. Vågar man hoppas?

När jag och stora killen kom upp var det hela 4 grader ute. Helt underbart. Vinden har bedarrat och soven kämpar för att titta igenom diset. Vad har dagen att erbjuda idag då?

Lillkillen var visst trött idag för han vaknade inte som han brukar när jag gick upp. Han sov till strax efter 8.
Nu har i precis ätit en god frukost och är mätta och glada.

Vad vi skall hitta på idag tro. Vi skall en tur till simhallen för C har simskola. Vi passar på att bada alla 3 lite innan i den varma poolen. Annars tar vi bara dagen som den kommer idag. Jag är lite trött. Kanske för att O "bara" har väckt mig 2 ggr i natt. Fått sova för mycket tro?

Hoppas ni alla får en härlig vårdag ni med.

måndag, mars 30

Toppendag

Idag har varit en riktigt bra dag här hos oss. Jag och O kom iväg på vår långpromenad. Gick 1,5 tim. O sov hela vägen. Vaknade när vagnen stannade hemma. Helt perfekt. Tyvärr försvann solen lite senare men jag hann att vara ute då den var här. Mer kan jag nog inte begära den här årstiden.

Dagen har bara försvunnit. Klockan är redan halv 8 och det är tid att lägga stora killen.

Båda barnen sitter inne hos C och ser på lilla kycklingen. Eller C ser på den och O ser på C.


Vad har jag då gjort idag.
Var en tur in till stan och kompletteringshandlade lite.

Älskling: jag köpte överkastet och det blev bara SÅ FINT;)


Efter stan var det en snabb tur inom hemma och stoppade i O lite mat innan turen gick vidare till Hälleforsnäs och Lager 157. Hittade en del fina saker men inte på Lager 157, där blev det bara 6 par nya strumor. Alla mina är slitna till hål eller farligt nära.
Däremot fanns det mycket fint i outletbutiken på andra sidan. Serholt. Där köpte jag krok till renoverade gästtoan, en gul fin fjäril att sätta i blomkrukor, en pappavas, krokar till små ljuslyktor. Det var nog det tror jag.

Nu var det en paus för stora killen blev fort klar till att lägga sig och då får man passa på. Klockan är nu 21 och båda barnen sover. Det är lugnt hemma. Hör vinden som viner utanför. Tänker på min älskling som är ute och gungar på havet.

Liten lugn egen mammatid sen tidigt i säng.

Sol vad jag är glad att se dig

Äntligen tittade så solen fram igen. Det är blå himmel och den lyser allt den kan. Temperaturen är dock bara 0 men vad gör det när den kära solen är tillbaka.
Nu har jag en trött trött liten kille här. Tänkte packa han i overall i vagnen och gå en låååånnnnggg härlig promenad. Blir så glad när solen har hittat hit igen.

Hoppas ni andra får ta del av solen idag med

söndag, mars 29

Nya saker



Jag är inte längre en tjej som shoppar allt hon ser, vill ha, inte får plats till, kanske blir fint hemma, kan komma till användning nån gång, skulle vara kul att ha... Det var jag för ca 2 år sedan men nu har det behovet försvunnit. Det är en skön känsla att känna sig nöjd med det man har.


Det blir så extra speciellt och roligt när man då köper något för då är det nåt man verkligen vill ha och har användning för. Det blir sällan några impulsköp.


MEN idag har jag gjort en beställning på en sak jag har tittat på länge. Så länge att den tog helt slut i den butiken jag hittade den första gången. Så nu när jag hittat den igen slog jag till.


Dessa fina gästtofflor kommer så småningom hänga i det före detta gula rummet när det blir klart. Det är där våra gäster skall få sova när de är här.

Earth Hour i all ära. Fick en tankeställare till.

Igår kväll släckte vi ner alla lampor och även TVn. Tände massor med levande ljus och hade det hur mysigt som helst.

Idag har jag funderat lite på gårdagen. Inte nog med att vi gjorde en insatts för vår miljö. I dagens stressade samhälle med alla måsten är detta ett bra sätt att helt logga av från allt tvång vi lägger på oss och bara vara.
Hur ofta tar man sig den tiden att bara vara med sig själv och sina nära. Jag vet att jag inte gör det utan har hela tiden nåt i huvudet som jag måste göra, vill göra, borde göra.

Så från och med igår blir det en ny Earth Hour en gång i månaden här hos oss i det lilla röda huset med de vita knutarna.

Nån mer som kände samma sak???

lördag, mars 28

Earth Hour



Så här såg det ut hos oss mellan halv 9 och halv 10. Vi hade det toppenmysigt. Tror nästan det kommer en repris på detta om inte allt för länge.
När jag sedan skulle ta in ljuslyktorna mötte jag grannen. Han hade vargspår på sin tomt. När han kom över och pratade såg vi att det hade vi med:( Hjälp!
Det har gått en varg i samhället förut. Fy så läskigt.

Ser på mina barn och myser

Har efter förslag av sessan & prinsessan skapat en mapp på bloglovin med bloggar från mammorna som skall gå på mammablogg galan i Göteborg i juli. Vi är ju 100 st som kommer så det tar lång tid att besöka alla.

Lillkillen är på så strålande gott humör just nu. Leker på golvet med sina saker och sjunger så fint. Stora killen ser på TV vid sidan av mig. Det är riktigt mysigt.

Tänk så lite det skall till för att göra en mamma så så glad.


Tänker släcka alla lampor om 1 tim. Det blir många levande ljus så vi håller oss i ett rum tror jag. Hoppas det går bra för jag har en här som kan vara mörkrädd.

Mer rot

Börjat så sakta med att flytta undan alla saker som står i vägen för väggen jag skall måla. Har städat en hel del innan men det kan man inte tro om man ser det nu. Det blir så rörigt när man flyttar runt sakerna. Suck.
När jag är färdig med det "gula" rummet kommer där vara så fint. Just nu använder vi det som förvaring för allt möjligt. Ett enda stort förråd är det men det skall det bli ändring på. Längtar. Lite nya förvaringsmöbler får det bli sen med. Köper nog nåt begagnat och fixar till.
Visar med bilder hur det blir när det är färdigt. Får döpa om det med för det "gula" fula rummet går i graven.

Slask så fort

Det kom mycket snö igår. Allt är vitt och fint. Nu är det tyvärr plussgrader och temperaturen stiger. All snö blir till slask. Om det nu skall komma snö kan man väll få nån/några dar så man hinner åka lite pulka och snowracer i alla fall. Vad är det annars för mening med det?

Barnen vaknar som om det vore vardag. Det hade ju varit skönt med sovmorgon men å andra sidan föredrar jag det så här. Det är ju fler vardagare än helgdagar i en vecka och att behöva dra upp trötta barn majoriteten av veckans dagar tilltalar mig inte.
Det är snart dax för lillkillen att sova middag igen. C ser på lite TV innan han skall städa sitt rum. Det skulle vart gjort i torsdags men vi har haft annat som kommit före.

För övrigt inga planer för dagen. Vad skall ni hitta på?

fredag, mars 27

Det här är till dig min älskling

Nu är du ju inte hemma och förser oss med all god mat vi har blivit bortskämda med de sista veckorna. Jag gör det bästa jag kan och idag har resultatet varit helt ok. C åt en stor bit kyckling och resten han fick serverat.

Min dag såg ur som så här:

Frukost - omelett med hallon och tomat


Lunch - snabb: kokt lax med tomat och bönsås


Middag - ostfylld kyckling med ärtor, spenat & tomat

Snö snö snö

Här kan ni tro det snöar. Det faller stora flingor från himlen och har gjort så sedan klockan 1 idag. Det är ju fint men inte helt det vi väntade efter en underbar dag med massor av sol igår.
Stora killen älskar vanligtvis snö men inte nu för den gör så att vår parabol inte fungerar. Signalerna kommer inte fram som de skall.
Så här är just nu väldigt tyst.
Lillkillen sover. Jag slappar på soffan. Stora killen spelar datorspel i stället. Min älskade sambo är ju på inte ens hemma. Han är på jobb några dar till.

Idag var jag och lilla O inne i stan och skulle köpa nya vita krukor till framsidan. Vi letade länge i butiken innan vi frågade. Killen i kassan kunde inte heller hitta de. Till slut kom vi fram till att det var missvisande i reklambladet och krukorna var inte alls vita. Trist. De hade varit så fina här hemma. Blir att leta lite till.

Efter lunch gick vi i sällskap med grannarna bort till församlingshemmet som hade utförsäljning av barnkläder och saker. Det blev ett spel till C. Hittade inget annat. Var ganska dåligt där för oss i alla fall.

Nu vaknade lillkillen. Jag skall börja på maten. Hungrig. Idag blir det ostfylld kyckling med bönor.

Snöar det hos er med?

Sol = kallt. Ingen sol = mildväder

God morgon. Så har solen gått och gömt sig idag med. Det blåser men temperaturen visar inte på en massa minus i alla fall.
Fredag och sista dagen i skolan för C. Det ser han fram emot. Båda pojkarna vaknade så lätt idag. Lyx.

Jag har drömt att jag gjort mycket av det som jag har på min att göra lista. Nu är saken den att jag gjorde det helt fel i drömmen. Så nu när jag tänker på det är det med lättnad att jag har kvar sakerna på min att göra lista. Det är inte ofta man kan säga så och mena det.

Till frukost skall jag lyxa till det med en jordgubbsomelett.

Hälig fredag till er alla.

torsdag, mars 26

Egentid mot sömn = Svårt val

Barnen sover och jag uppdaterar mig på nätet samtidigt som jag ser på TV i ögonvrån. Det var nära jag somnade när jag la O tidigar så jag borde kanske gå och lägga mig. Vill ju orka göra saker imorgon med. Fredag och allt. Det är ju bara så skönt att sitta och bara vara. Lugnt och stilla. Mysbelysning. Massa kul att läsa.
Får ta mig i kragen och lägga mig. Läsa en bok i sängen i stället.

God natt!

Nya ord

Två nya ord har det blivit. Denna gången till sovrummet.
Tycker de är så fina och ger ett fint budskap samtidigt.
Älsklingen tycker de är fina men tycker även att det räcker nu. Det är de sista nu för det finns inga fler i butiken:)
Hade ju en liten att göra lista idag och nästan allt blev gjort.
Det har varit en underbar dag. Solen strålade fint hela dagen men det var lite lite kallt.
C var på barnkören idag för första gången idag. Han tyckte det var kul och ville absolut gå nästa torsdag med. Kul. Han älskar att sjunga och brukar göra det högt och ofta hemma men han har sin egen text och den är på Cs språk. Bara massa ljud. Nu kanske vi kan få höra några riktiga sånger. Ser fram emot det.
Båda barnen sov före 21 idag och jag slappar på soffan. Skall strax hoppa i säng jag med. Hoppas få gjort en del imorgon med. Kanske snart börja på det "gula" rummet.

Supersöt


Se denna supersöta vas jag hittade.
Den är ju väldigt fin med en "vanlig" bukett i men kommer vara superbra till våren när sonen kommer hem med alla blommor han har plockat. Vi har inget bra hemma att sätta de i så det brukar bli gamla shotglas. Inte det finaste.

Sol & minusgrader

C kom in 10 min innan klockan skulle ringa. Ibland är det skönt att bli väckt tidigare. Vi låg kvar ett tag i sängen och bara mös. O vaknad efter en liten stund och var med han med.
C gick själv iväg till skolan idag.
När vi gick upp var det minus 8 grader. Nu är det "bara" minus 4.8 grader. Det går framåt.

Min dag idag blir att ta hand om hemmet. Hade ju en göra inget alls dag igår och så kan man ju inte ha det varje dag även om det hade varit ganska skönt.
*Skriva matlista för veckan
*Inköpslista
*Handla
*Åka med återvinning
*Panta flaskor och burkar
*Det som jag annars hinner med utöver...

onsdag, mars 25

Vinn väggord

Mammabecka har en tävling på sin blogg där man kan vinna presentkort på fina väggord. För att delta:

1. Gå in på Vimsadekor.se och välj ut någon favorit!
2. Lämna en kommentar på hennes blogg där du skriver vad du skulle vilja köpa om du vann.
3. Ni får en extra lott om ni nämner tävlingen i eran egen blogg. Detta är dock helt frivilligt!

Jag har valt "Your dreams will come true"
Skall sättas ovanför skrivbordet men då måste jag ju vinna först.

Storsimmaren

Lillkillen var så otroligt duktig idag. Har ju inte sett han i vattnet på ett tag. Han har gjort stora framsteg. Nu sitter han själv på kanten, jag tar ett steg tillbaka så hoppar han i själv. Kommer helt under vattnet och sen upp med ett stort leende. Helt obesvärad.
Jag kunde simma flera längder i lilla bassängen där han höll sig fast runt min hals på ryggen. Häftigt.

Det tog lite längre tid innan han somnade idag. Klagar inte för 35 min är ju inte länge egentligen men mot de normala 15-20 min är det lite längre.

Imorgon skall vi gå med C och prova barnkören. Tror det kan vara nåt för honom. Hoppas det.

Datordag

Idag har jag inte fått gjort nåt. Suttit på soffan mest hela tiden och surfat runt på nätet. Ibland behöver man sådanna dar med.
Nu får det bli lite fart för vi skall iväg till simhallen. Babysimdax. Bara lillkillen ville vakna.

Mina ord har kommit med och jag hoppas jag hinner stoppa förbi och köpa de. Kul. Visar hur det blev senare.

Våffeldagen

Idag är det ju våffeldagen och jag gjorde egen fullkornssmet. Det blev riktigt goda krispiga våfflor. Jag åt två stycken, C år två stycken och helt otroligt åt lilla O mer än en halv. Han blev riktigt mätt. Han somnade strax efter.

Rösta på mig

Nu kan man gå in på mammablogg galans hemsida och rösta.

Min blogg är nominerad, rösta på den!


Så glöm inte att gå in och ge mig din röst. Jag är nominerad i två kategorier. Sveriges bästa mammablogg och Bästa vardagsmammabloggare.
Leta efter trekillarochentjej och rösta.

Tack!

Så var det jag och killarna


Älsklingen åkte på jobb idag så nu är det jag och pojkarna i 2 veckor.
Vi mår alla lite bättre nu. Lite snor kvar och enstaka host. O skall på babysim idag. Det var några veckor sedan jag var med honom. Han har gått med pappa nu när han varit hemma så länge.
Solen strålar men det är kallt. Vindstilla i alla fall. Igår blåste det och då blir det så mycket kallare.
Har så många kul ideer jag vill göra nu. Småprojekt men kul ändå.
O sover middag och jag skall skriva ny veckomatlista. Idag blir en lugn dag. Tar lite tid att komma in i våra rutiner efter pappa åkt.

tisdag, mars 24

Odning och reda på pengarna

För några veckor sedan startade projektet ordna ekonomin och idag blev det så gott som färdigt. Vi har ändrat avtal på elen, kabel-TV leverantör och idag var vi på den nya banken och skrev på papper om överföring. Det känns skönt att ha det gjort. Pengar att spara samt bättre koll på allt.
Det nya projektet som startade idag med är att se över våra försäkringar och testamenten. Det projektet får en månads behandlingstid innan det skall vara avslutat.

I övrigt har vi köpt nya utemöbler till entren och balkongen. Inte helt väder för sånt när det är vitt ute och mer snö väntas men det var ett bra erbjudande och snart är våren här.
Längtar lite tills jag kan sitta i min nya fotölj på balkong på kvällen när solen går ner och läsa en bra bok.

Sista kvällen innan J åker på jobb. Känns alltid lite olustig men jag vet att allt går bra. Behöver bara lite tid första dagen på att ställa om sig. När han kommer hem igen är det påsk. Vi har inga planer och kommer nog bara vara hemma och ta det lugnt.
Vad skall ni göra i påsk?

måndag, mars 23

Snart middag



Nu är det snart dax för fin middag. Har dukat bordet och J förbereder för maten. Skall bara byta om sen kan gästerna komma. Här är ett kort från under tiden jag dukade. Fint skall det vara när älsklingen fyller år.




Tidigare idag låg älsklingen en stund på soffan och
kikade i sin present han fick av oss idag.

Älsklingens fördelsedag

Stort grattis till min älskade sambo.
Idag är det din dag.
Just nu är det åter en läxkamp på gång men det går bätter än igår. Barnen är inte helt friska ännu så det blir till att stanna hemma idag med. Har lite småplock att fixa med inna kvällen.
Skall äte en lyxig trerätters med våra grannar ikväll. Tyvärr blir det födelsedagsbarnet själv som får stå för matlagningen. Skall försöka assistera det jag kan. Jag kan ju ta mig av dukningen i alla fall.
4:e tanden har tittat fram lite i Os mun. Ser ut som flera är på gång. Det kommer säkert många på en gång nu. Han har ju bara haft 2 stycken stackare där nere ganska länge nu. Han blev 11 månader nu i lärdags.

söndag, mars 22

Surfar och drömmer

Surfar runt på olika inredningsbutiker. Hittar så mycket fint. Det är allt i min stil såsom jag skulle haft det om jag var ensam. Nåt av det kan jag kanske få att passa in hemma som t ex http://www.meandmyhome.se/se/articleimage.php?id=8446&image=1131715&fullwidth=0&fullheight=0 dessa underbara bokstöd. Har ju väldigt mycket böcker så de kommer till användning. Just dessa hittade jag på http://www.meandmyhome.se/se/ De har SÅ mycket fint.

Hittade även denna underbara text som kommer hamna på vår dörr här hemma.

Läxkrångel som vanligt

Nu har C varit sjuk i snart en vecka och då blir det en hel del läxor som skall göras. Han är inte så glad i läxor för när man är hemma finns det ju så  mycket annat som lockar. Just nu är det TV som drar. Det räcker inte med att ha sett på TV en halv dag. Kan gott se på TV dygnet runt om det var lov. Det blir en hel del diskussioner under tiden. Försöker krångla sig till en reaktion så han kan bli sur. Det funkar inte längre. Vi behåller lugnet oavsett vad.

Vi har fått in värsta influensan i huset. Båda barnen är ordentligt snoriga och hostiga. V trodde C skulle vara frisk nu men det blir i alla fall en till sjukdag hemma från skolan. Hostar och är blek. Vill inte riskera nåt värre. 

Lite trist är det för det är bara två dar kvar tills J är på jobb igen. Vi hade planerat massa kul utflykter som nu inte blir nåt av. Skulle bl a åkt till Tom Titts i Södertälje. Det är väldigt kul där och J har ju inte varit med nån gång ännu. Får ta det längre fram. 

Vinter igen?

Det är väll en sån årstid nu där allt är möjligt. Igår var det helt underbart väder. Visserligen var det molnigt men det var över 7+ grader. Nu snöar det och är runt 0 strecket på termometern. Vi är ju inne hela dagarna för att bli friska men man blir ju på så gott humör bara av att kunna se att det är fint väder. Hoppas det snart kommer tillbaka. Är lite dålig på att kolla väderprognoser. Det blir som det blir ändå.

Älsklingen håller på med maten. Den tar lite tid att laga. Skall stå över en timme på spisen. Tror det kan bli riktigt gott.
Köttgryta med chili och paprika. Lite rödvin i med. Den enda varianten av vin jag får just nu. O vill nämligen inte helt ge upp det han får av mig ännu.

Röj i skåpen

När vi nu måste  hålla oss inne kan vi få gjort nån nytta hemma. Jag och J har röjt ut några hyllor i skafferit som bara har blivit inkastat på. Nu skall det bli ordning på sakerna i köket. Älsklingen får bestämma var sakerna skall vara. Jag är inte lika noga som han och kan anpassa mig hur det än ser ut. Hittar ändå. 

Det var bra att jag la ut bilden på vårt vardagsrum för nu blev det fart på sakerna. Sladden till takkronan har hängt så ganska länge men nu blir den satt fast. Skall kanske börja lägga ut bilder på sånt jag vill ha fixat. Vad tror ni? 

God middag

Jag och C sov länge idag. Härligt. Har precis ätit frukost.
De små är fortfarande sjuka. Jag har börjat med. Lite tjock i halsen men inte så snorig ännu. Hoppas jag slipper. Det brukar vara J som blir smittad så fort nån är sjuk. Denna gången var det min typ av baciller.
Det är så sköna dagar. Det känns som det är mycket ljusare ute nu. Hjälper på humöret. Lite trist att behöva vara inne hela dagarna.

lördag, mars 21

Tiden flyger

Nu är hela huset vaket igen. Vi har sovit i omgångar idag. Det blev ju inte så mycket av det i natt. Till och med C har sovit några timmar idag. Brukar annars vara svårt att få han att sova på dagtid. Hoppas sömnen hjälper på tillfrisknandet.

Middag: den goda helalagade pajen men dunderyoghurt

Jag blir galen

Har nu försökt ändra border till min blogg men jag kan inte. Har hittat en jag vill använda men klarar inte av att ändra på den. Är så otroligt dålig på alla redigeringsprogram:(
Finns det nån snäll som kan och orkar hjälpa så snälla hör av dig. Evigt tacksam.

Tand nr 3

Har ju glömt att meddela att tand nr 3 har tittat fram. Gjorde faktiskt det igår redan. Tand nr 4 är inte långt efter. De ser så stora ut i den lilla lilla munnen.

Sol, snor & hosta

Varför måste alltid nätterna vara jobbiga för de små när de är sjuka? Borde de inte få lite ro till att sova och samla krafter så de kan bli friska? Det har varit en natt med full "fart".
Den lille har varit täppt och hostat slem. Den stora killen har haft mardrömmar, ont i huvud, öron, hals. Som om inte allt det var nog så fick han mitt i natten ett spyanfall. Stackare. Han hade väldigt svårt att somna efter det. Sov oroligt. Det slutade med att han kom in och kröp ner hos mig. Man får sova stilla med 2 killar i sängen.
Nu är vi uppe men ingen av oss är speciellt pigga. Det får bli en lugn och stilla dag hemma igen.
Bara mina älsklingar kan bli friska snart.

fredag, mars 20

Fixat lite hemma



Har lagt på lite filtar på soffan för att få bort den fula klädsen. Den är så sliten. Börjar bli stora hål. Det kostar så mycket att klä om gruppen och vi vill inte köpa nya heller. Jag tyckte det blev fint och det är helt ok för J. Väldigt vitt enligt honom men så älskar jag ju vitt med.

Inte den bästa bilden men jag lovar att det är väldigt fint på väggen. De sitter vid sidan av ytterdörren i trappan mellan mitten och överplan. Där passerar vi flera gånger varje dag så de blir en liten påminnelse för oss.


Ut en tur

Nu är älslingen hemma igen. Fick de besked vi ville så nu är det "bara" att sätta igång. Kan i alla fall gå vidare med planeringen av renoveringen även om vi inte startar den direkt.
Nu är det min tur att åka en tur. Måste till bibblan och lämna lite böcker. Sen skall jag förbi skolan och lämna papper. Bra när man kan göra flera saker på en gång.

En sak slog mig. Det är ju fredag idag. Det känns inte så säkert för att barnen är sjuka och hela familjen bara går hemma och skrotar.

En underbar sida

Vill tipsa om denna ljuvliga sida www.madamepetite.se
Den är helt klart värd ett besök.

När man lever i ett förhållande är det vissa saker man måste kompromissa om. En av de sakerna här är hur vi skall ha det hemma. Nu är inte detta ett problem för oss. Vi kommer alltid fram till nåt som vi båda tycker om och kan leva med.
MEN om jag fick helt fria händer skulle det bli lite annorlunda och kanske mycket av den stilen som Madame Petite har.

Sov läääääääännnnnnnnnggggggggggeeeeeeeeee

Dagen blev genast mycket kortare för idag gick jag upp halv tolv.
Mina tre killar var självklart redan upp. Älsklingen åkte till stan direkt på ett ärende angående renoveringen. Hoppas han får de svar han vill annars får vi tänka om.

Jag fick i mig en sen frukost/lunch medans O lekte på golvet med en burk han jagade så glatt. Sen var han helt slut och tog mammas plats i sängen. Nu sover han så gott.
Han har haft en jobbig natt men är glad ändå. Hoppas förkylningen inte blir värre. C är fortfarande hemma från skolan. Tyckte han skulle ta det lugnt en dag till för att vara på den säkra sidan. Han är lite snorig men annars mycket bättre.

Får se vad vi hittar på här hemma idag. Solen har tagit en vilodag den med. Gottar sig uppe bakom de grå molnen.

torsdag, mars 19

Kvällen

Nu har nog förkylningen satt sig i magen på C. Han springer på toa hela tiden och har magknip. Stackare. Han är mycket piggare ändå. O sover gott. Jag slocknade lite när jag la honom förut. Hade varit skönt och bara fortsätta sova men det var inte klart för kvällen för det. Nu ser vi lite på TV. Sitter alla tre i soffan och myser. Snart sängen igen. Får nog inga problem att somna.

Storhandla

Så var listan klar och jag skall åka och handla. Det blev lista fram till och med tisdag. Återigen massa god mat (och nyttig så klart) och flera nya spännande recept. Ser fram mot att prova de.
På måndag fyller älsklingen år och då skall vi ha trerätters med massa god mat och trevligt sällskap. Så denna gången kommer det nog kosta lite mer än vanligt. Det är det värt.

???

O är trött men vill inte somna. Sitter just nu och leker så fint på golver. C spelar dataspel. J är ute och testar nya leksaken. Köpte sig en högtryckstvätt igår. Visserligen var bilen helt skinande ren men han skulle spola av den lite bara. Helt ok.
Jag går mest bara fram och tillbaka. Får inget gjort. En maskin tvätt har jag satt på. Det var inte mycket. Om eller när O somnar skall jag försöka knata ner med färg och roller och börja lite lätt.

Envetna förkylning

Båda killarna är nu förkylda. Kan vi snart inte slippa denna envetna basill? Skall kanske inte klaga för de har inte varit så mycket sjuka nån av de men om jag fick önska skulle vi slippa det helt. Hade velat vara ute med de idag när det är så fint väder. Får nöja mig med att se solen skina in genom fönstrena.
Har varit och lämnat min rapport på det projektet jag gjorde i skolan. Det var kul att vara där och höra allt de har satt igång med sedan sist. Får sån lust att vara klar med skolan så jag med kan ut och jobba med liknande saker.
J skall göra klart det sista på gästtoan idag. Det blir skönt när det är färdigt. Det märks när man innan hade tre toaletter att gå på till att bara ha en vi skall dela på. Stor skillnad.
Tror älsklingen har fått lite blodad renoveringstand efter detta. Han har i alla fall börjat undersöka inför nästa projekt.

Sol, sol, härliga sol

Redan kl.7 när O väckte mig sken solen in genom rullgardinen och värmde så gott. Det är så otroligt underbart när solen tittar fram. Blir på så gott humör av det.

Vi klädde på oss och gick upp. Idag var det pappas tur att sova lite längre.


Var bara tvungen att lägga ut denna
underbara bild på mina små älsklingar.

onsdag, mars 18

Sen kväll

Det har varit ytterligare en underbar dag. Har inte gjort lika mycket idag men ibland behöver man ta det lite lugnt med.
Imorgon skall jag till företaget där jag gjorde mitt senaste projekt och redovisa det. Så ikväll har jag suttit och filat på min rapport. Kan sitta hur länge som helst. Hittar alltid nåt jag kan förbättra. Nu får den anses helt klar.
Älsklingen har satt grind i trappan till övervåningen. Lillkillen har börjat klättre där så det får vi stoppa så det inte händer nån olycka.
C är fortsatt sjuk. Hade några märkliga prickar på hakan. Hoppas det bara är för att han har skrapat sig eller så. Får se hur han ser ut imorgon. O verkar ha början till en ny förkylning. Håller tummarna för att han slipper. Det blir så jobbigt för honom när den lilla lilla näsan blir täppt.
Strax för sängen. En ny dag väntar på oss.

God natt alla och dröm sött

Underbar dag

Blev väckt av O som låg och babblade för fullt. Han var inte helt vaken själv men prata gjorde han. Skönt sätt att vakna på. Jag var en tur till Katrineholm på fm. Sen var det hem till lunch. C är sjuk idag med men känner sig piggare.

Har precis varit ute med Johanna och lilla Erika. O somnade i vagnen och sover fortsatt. J har fått hjälp av Fredrik och de har satt upp grinden i trappan på väg upp. O har ju börjat klättra i trappan så det var på tiden. Under arbetets gång behövde de åka till stan och köpa längre skruvar. De var borta över en timme. Typiskt de. När de kom hem hade de med en hel del mer än fyra skruvar. J har bl a köpte en slipmaskin till "mig". Vill måla om trappan och då är det en början.

Ligger på soffan och slappar en stund nu innan jag fortsätter här hemma.

tisdag, mars 17

Strålande sol

Det har varit helt underbart väder här idag. Strålade sol och flera +grader. Vi klädde på oss och gick ut. J tvättade xc70:n, jag och O pratade med grannarna och njöt av solen. C fick vara inne för han är ju sjuk.O somnade så gott i vagnen och sov där i 2 timmar. Skönt med frisk luft.
Forden gick igenom besiktningen utan anmärkning men det var nära vi missade tiden. När J skulle åka var batteriet totalt dött. J och Ted försökte putta igång den men inte ens det gick. Freddan kom med startkablar och så var saken löst. Pust.

Nu kryper O runt och leker på mattan, C ser på TV, J lagar mat. Middag idag blir stekta kycklingbitar med hemgjorde klyftpotatis. Gott.

Bubblande iver



Mina killar. En sjuk och den andra full fart.
Just nu sover O och C ser på TV i soffan. Det är tyst och lugnt här hemma. Solen har börjat titta fram från regnhimmlen. Härligt. Humöret var på topp redan innan men nu blir det ännu bättre.
Väntar på att älsklingen skall komma hem med färg. De hade ett bra erbjudande på Copp så nu passar vi på att piffa upp lite mer här hemma.

Sjukt barn

J skulle väcka C men tyckte han var varm. Kollade tempen och det var 38,2. Han får stanna hemma idag.Förkylning. Han var snorig, hostig och hes igår så det kom inte som nån överraskning. Just nu ligger han bara i sängen och slappar. Det blir nog spel och TV på programmet idag.

Båda bilarna skall besiktigas idag. Får se hur vi löser det. Skulle egentligen behöva åka dit båda två.

måndag, mars 16

Röj

Källaren får sig en ordentlig genomgång idag. Det blir bara en början tyvärr för den har blivit försummad allt för länge. Tvättstugan är klar och hyfsat iordning igen. Synd bara att det inte är nåt att tvätta för tillfället. Fast det är ju bra. Nåt som är upp to date.
O var en tur ute med pappa. Sov en stund i vagnen. Nu är han pigg och glad och på bushumör igen. Charmtrollet.

Ny vecka

God morgon alla glada och pigga. Familjen är uppe och i full fart.
Planer skall bli lagda. Har en del möten och aktiviteter denna vecka.
Solen skiner på blå himmel och man blir på så gott humör.

Önskar alla en bra första dag på veckan!!!

söndag, mars 15

En stund på soffan

Pausar lite i städningen. Får jag lust fortsätter jag senare. Just nu har jag lagt mig på soffan i källaren. Tänt en brasa, fast det är mitt på dagen. Hällt upp ett glas Pepsi Max. Bullat upp med böcker, block och pennor. Tänker läsa lite faktaböcker en stund. O sover fortfarande i vagnen.

Liten liten längre sovmorgon

Som rubriken lyder.
Fick sova 30 minuter längre idag. Kan man räkna det som sovmorgon???
C sov till 8.15. Spelar ingen roll hur länge han är uppe på kvällen. Han kommer tidigt upp ändå.
Jag och O har ätit frukost men inte fått gjort så mycket mer. Väldigt seg idag. Blev en lång dag igår. Trött.
Pappa tar sovmorgon idag med.
Planen idag finns inte ännu. Fortsätta plocka runt hemma lite. Gå en promenad med vagnen. Läsa. Allmänt lugnt med andra ord.

lördag, mars 14

En härlig långpromenad

Tog med O ut på en långpromenad. Vi var ute och gick i nästan 2 timmar. Underbart. O sov hela tiden. Nu har han de rödaste kinderna.
Vi har precis ätit en väldigt sen middag. J är så upptagen med gästtoan så allt annat kommer efter. Inte så långt kvar tror/hoppas jag.
Melodifestivalen går i bakrunden. Killarna busar. En skön lördagskväll i det röda huset med de vita knutarna.

Middag: Fröfisk, ugnsrostade rotsaker med ärtpest.

Mysmorgon

C kröp ner hos mig halv 7 och O vaknade 7. Sen var det bara att gå upp. Pappa ville sova länge idag. Nu sitter jag och kollar vad som är nytt på nätet. Tvätten är igång. Fukosten står på tur. Killarna är lugna och på gott humör. En bra start på dagen.
Vet inte vad som händer idag. Tar dagen som den kommer. Åker nog en tur till "stan" och ser efter väska till C.

fredag, mars 13

Shopping

Hämtade C på skolan sen åkte vi till Norrköping på shopping. Behövde köpa några saker till gästtoan. C behövde en ny väska till skolan. Hans hänger i bitar. Går mer sönder för varje dag. Det vi kom hem med var nåt helt annat. Vi har köpt:

  • mosaik till toan (kommer bli supersnyggt)
  • ny lampa till toan (en sak vi skulle köpa)
  • ledljus till trappan (skulle vi inte ha men om vi får till det som vi tänkt kommer det bli kanon)
  • timer till strömbrytaren ute (smidigt när det är kallt men stod inte på listan)

C fick ingen ny väska. Hittade ingen som var helt bra. Får leta vidare. Hittar kanske nån i butikerna här hemma.

Sovmorgon

Idag fick jag sova längre. Det var underbart.Blev väckt av ett stort leende över mig. O kom och gav mig en stor blöt puss.
Har ätit en sen frukost och sitter nu och planerar vad vi vill göra de kommande dagarna.
Det var meningen elektrikern skulle komma och fixa misstaget i väggen men han har inte dykt upp ännu. Blir kanske inte innan måndag nu.
Får se vad vi hittar på helt enkelt. Har i alla fall inte en massa måsten.

torsdag, mars 12

Mammaledig igen

Så var sista dagen i skolan klar för denna omgången. Imorgon börjar mammaledigheten igen. Skall börja den med att sova. Har blivit allt för lite den tid jag gått i skolan.

Elektrikern kommer imorgon för att fixa den lilla missen som hände igår. J skulle sätta upp toarullehållaren igen och råkade hamna i en elledning med borren. Sprak & gnistor så var det svart på alla toaletter och några taklampor. Fick duscha till skenet av en ficklampa i morse. Det gick men skulle helst slippa göra det allt för många dar.

onsdag, mars 11

Jag slappar. J jobbar

Nu är texten tillbaka som den skall. Fattar inte vad som hände förut.
Jag har slappat med datorn i soffan framför TVn. Helt slut nu när jag är vaken 3-5 gånger med O varje natt och samtidigt skall vara pigg och allert i skolan hela dagarna. Sista dagen i skolan imorgon. Sen blir det 7 lugnare veckor innan jag skall tillbaka. Både trist och skönt. Kommer nog inte ha problem med att få tiden att gå.

J har jobbar på gästtoan efter att O somnade. Nu är det nästan klart. J sätter just nu på dörrarna på skåpen. Lägger ut bild när allt är på plats.
Får se vad nästa projekt blir. Skulle behöva ta tag i källaren. J kanske redan har andra planer. Får stämma av med honom senare. Tar det när toan är helt klar. Vill ju inte distrahera honom...

fotboll och babysim

O är med pappa på babysim.
Hoppas det går lika bra idag som det brukar.
Han är en hejare på att bada. Som en fisk i
vattnet. Så underbart att se. Inte det minsta
rädd. Precis som storebror.
Jag skall med C på fotbollsträning. Väntar bara på att
potatisen skall koka till moset vi skall ha sen.
Tar med mig datorn så kan jag stanna vid träningen.
Kan jobba lite med skolarbete samt se lite på C när han
tränar. Tippar det mest blir koll på C när han spelar.
Helt plötsligt blev det olika text här och inte kan jag ändra typsnitt heller.
Det får bli så för nu. Hinner inte ta reda på varför. Det går ju att läsa.

Nästan klart på gästtoan


Min älskling är helt fantastisk!

Nu är allt nästan klart på gästtoan.


  • Väggarna är målade 4 gånger.

  • Lister är satta.

  • Möblerna är monterade och på plats.

  • Handfat och blandare är på plats.

  • Rören är dragna och kopplade.

  • Toan är på plats.

Det enda som är kvar är:



  • Montera fast toan i golvet.

  • Montera på dörrarna på skåpet.

  • Städa av allt damm mm.

  • Hänga in ren handduk.

  • Lägga in mattan.

  • Ställa ljusstakarna på plats.

Sen är det bara att vänta på att behovet skall komma.


tisdag, mars 10

Rapport klarhet

Det var första dagen på denna kurs som jag kände att jag fick något ut av att vara där igen. Vi gick igenom rapportskrivning och då hade jag fördelen av att ha gjort min rapport och hade den med mig. Jag kunde sitta och granska den samtidigt som hon förklarade om alla delar av en rapport. Toppen. Fick masssa ideer om saker jag kan förbättra samt förändra.
Nu är jag hemma igen från skolan. Ligger på soffan med datorn och en enorm huvudvärk. Har mycket som rör sig i huvudet för tillfället så jag har svårt att koppla av. Nästa vecka är jag mammaledig igen. Får ta igen mig lite då.


God Morgon!
Det är tidigt och jag kunde inte sova så mycket inatt. Det känns ändå ok idag. På gott humör.
Det är sista veckan i skolan för denna perioden. Känns lite märkligt. Börja vänja mig vid att plugga igen.
Har precis ätit frukost och skall upp och fixa resten. Kläder, hår, smink mm.
Önskar alla en toppendag!

måndag, mars 9

Pluggat och åter pluggat



Idag har jag bara suttit med mina böcker, papper, dator och bara tänkt skola. Det har varit hårt men samtidigt väldigt kul och givande.
J åkte till IKEA med O och bytte handfatet som det var fel. C kom hem från skolan och var seg så det blev en del TV på han.
Nu kommer J ner. Han somnade visst när han la O för ett par timmar sedan.
Vi var över hos grannarna och kikade på deras under som kom 5 veckor för tidigt. Hon ser ut som en liten docka. Hon var väldigt söt men hon sov hela tiden vi var där. C tyckte inte alls det var kul. Han ville att hon skulle vakna. Han satt och pussade på henne och klappade henne. Han älskar små barn. Det ser man bara när det gäller hans egen lillebror. Visserligen kan det blir lite hårt ibland men det är otroligt mycket kärlek med.


En hemsk syn föll på min näthinna när jag satte mig i soffan med O en stund tidigare ikväll. En GIGANTISK spindel satt på min gardin! J fångade den i en burk och jag på bild.

J var tvungen att gå över till grannarna för att visa. Han blev helt ställd. Finns det så stora här??? Sen fanns den inte mer...

Defekta varor igen

J och O är strax på väg till IKEA igen för att byta tvättstället. O kommer nog sova hela vägen.

När de är borta skall jag plugga lite. Måste lägga mig en stund sen med. Det var meningen att jag skulle ha sovmorgon idag men det blev inget. O väckte mig så glatt lite före 8.

Det kom lite mer snö igår kväll men idag är det mildväder så det är mest blask kvar.

Sen studie


Idag blev klockan mycket. Jag har suttit och filat på lite skolarbete och tiden har bara försvunnit. Vart vet jag inte men borta är den. Nu får det vara bra för idag. Fortsätter imorgon efter en liten inplanerad sovmorgon.


J har monterat tvättställsskåpet idag och när han packade upp tvättstället så var det fel på det. Fläckar på ovansidan som inte går bort. Så typiskt. Tyvärr har vi inte haft speciellt mycket tid med nåt vi har köpt på IKEA de senaste åren. Det blir till att åka och byta det.

söndag, mars 8

Dagens middag

Dagens middag:
Kikärtsburgare med tzatziki i hembakt pitabröd. Det var blandad succe. Jag tyckte det var väldigt gott. C åt med ketchup och tyckte det var helt ok. O fick endast av kikärtsburgaren och åt glatt. J var den som inte var så nöjd. 3 av 4 är ju ok. Kan inte få med alla alltid.

Färdigbakat?

Pita bröden är färdigbakade och ligger på galler för att svalka. Det var så lätt att jag funderar på om jag inte skall fortsätta med att baka lite bröd. Kan vara skönt att stoppa i frysen. Det är så dyrt med grovt bröd tycker jag.
O ligger och sover. Somnade nästan i sin stol när han åt lunch förut. Helt slut stackarn.
Vi fick skrivit vår veckomatsedel och tillhörande inköpslista. Även denna vecka blir det flera nya recept. De vi har provat tills nu har varit väldigt goda. Börjar få ihop en ordentlig samling med bra, goda recept. Det gör det även lättare att skriva matsedel.
Nu är J och C i butiken för att handla allt vi behöver. Jag plockar lite med tvätten och tar det lite lugnt en stund.

Härlig söndag

Det är grått och egentligen ganska trist väder ute men ändå känns det som en härlig söndag. O väckte mig strax före 8 och C kom in fem i och kröp ner till oss. Vi låg kvar i den varma sängen en liten stund och bara mös.

Fast jag somnade allt allt för sent igår
känner jag mig piggare idag än jag gjort på väldigt länge. Har fått gjort en hel del fast klockan inte ens är 10. Bl a har jag satt pitadeg som vi skall ha till middag idag.
Planen idag är som igår att jobba med huset. Har även en del skolarbete jag vill gå igenom igen. Det jag hinner hinner jag. Idag skall bli en ny bra dag har jag bestämt.
Trevlig söndag alla som tittat in hit.


lördag, mars 7

En bra lördag nästan slut

Det har varit en bra dag här i det röda huset med de vita knutarna. C:s kompis J kom över halv 10. De fick leka ute idag. Jag fick sovmorgon men lyckades tyvärr inte utnyttja det.
C och hans kompis J var ute tills det var dags att äta en senare luch kl.13. Då var det 2 hungriga barn med rosiga kinder som kom in till pannkakor.

Jag och J har spenderat dagen på övervåningen med att få gjort i ordning lite. Har halkat efter med underhållet där. Några saker som skulle upp på vinden och även några som kom ner igen.

Tiden går fort när man plockar så det blev inget bak som planerat och därmed blev det heller inte den middag vi tänkt idag. Eftersom vi inte fått gjort veckomatsedel, inte har så mycket mat hemma, inte fick handlat... blev det tyvärr pizza på oss. Börjar bli less på pizza även om det inte blir så ofta. Tycker inte det är så gott längre. Valde en med mycket fyllning och grönsaker på. Blev mätt på mindre än halva.

Nu har vi sett melodifestivalen och bara myst alla fyra i samma soffa. J är och försöker lägga O som fortfarande är förkyld. Hör att han inte helt är med på den idén. Själv skall jag gå upp med C och få han i säng.

Sent


Det har varit en lång dag men vi har gjort det vi ville idag.
Båda killarna sover gott i "sina" sängar. Lilleman sover hos mamma ännu. Det är nog inte bara hans fel. Lätt för mamma med.
Imorgon blir det montering av IKEA möbeln vi köpte idag.

fredag, mars 6

Tvättställsjakt idag

Vi åkte till Bauhaus som planerat idag när C var i skolan. Var inom flera butiker utan att hitta nåt som vi verkligen ville ha. Det fanns några som bara var ok. Även om vi inte vill lägga ner för mycket pengar på huset vi har nu så vill vi ändå att det skall vara nåt vi är nöjda med. Beslutade att åka hem och fundera på vad vi kan tänka oss.

C gick hem själv från skolan idag med. Nu ber han oss inte om att möta honom längre utan går bara hem själv. Vi åt en lätt lunch tillsammans sen gick C upp och spelade sin dagliga dos av dataspel. Jag satte mig vid datorn och surfade runt efter tvättställspaket. Kollade IKEA och efter lite meck med att förstå sidan hittade jag så två bra alternativ.


Klockan var halv fyra och vi fick ett infall så vi packade ihop barnen och satte kurs mot Örebro och IKEA. Denna gången hade vi även kollat så varorna vi sökte fanns på lager.
O sov hela vägen dig. C såg på DVD (som vi tur nog tänkte på att ta med). Jag satt och skrev på skolarbete på datorn som även den kom med i all hast.


http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/bathroom/10466/

Vi hittade de vi sökte men hade lite svårt att bestämma oss. Det kom ett par före oss som fick hjälp och de skulle ha samma underskåp som oss men annat handfat. När vi så hade bestämmt oss visade det sig att en del till underskåpet saknades på lager och skulle komma in på söndag igen. Kan inte låta bli att undra om paret före oss fick alla delarna de skulle ha eller om det redan var slut före. Hade varit typiskt nu när vi åkt så lång. Det blir nog bra ändå. Nu har vi tid att testa ut om de extra delarna verkligen får plats.

Kompisar

Min älskling har blivit så stor.
Hans kompis har äntligen flyttat lite närmre. Nu bor hon på andra sidan gatan. Vi kan se huset från vårt hus.
De har sällskap till skolan på morgonen. De är så söta när de går iväg med sina vinterkläder, mössor, vantar och skolväskorna på ryggen.
Det värmer när jag står i dörren och vinkar hej då. Visserligen ser jag bara deras ryggar för så fort de kommit ut springer de iväg.

torsdag, mars 5

Snorigt

Det är fortfarande snorig för lilleman men han är nöjd ändå. Hoppas han får sova gott och slipper det besvär han hade i natt då näsan var helt täppt igen.

Det var åter en dag i skolan utan ny kunskap. Halva kursen gjord. Var och skulle köpa en bok om att driva ett projekt men den fanns inte inne. Får beställa den på nätet.

Nu sitter hela familjen och slappar i soffan. C ser på TV och vi andra bara slappar.

Imorgon blir det kanske en tur till Bauhaus för att se efter nytt handfat med skåp till gästtoan. Har jag tur har de fått in lite utemöbler. Vill ha nåt upp till balkongen så jag kan sitta där till vår och sommar och njuta med en bok när solen går ner.

Middag: Fiskgryta med tomat och svamp serverat med fullkornsris

Går på ren vilja



God morgon!


Eller är det det?


Om någon hade sagt till mig för några år sedan att jag skulle få sova mellan 4-6 timmar per natt och samtidigt studera, städa, tvätta, handla, ta hand om barnen och allt som hör vardag och familj till skulle jag bara skratta och tycka att hon/han var helt galen. Inte skulle det kunna fungera.
Nu är den vardagen min. Så det kan bli. O har blivit 10 mån och jag har inte fått sova sedan dess känns det som. Aldrig mer än 4 timmar sammanhängande. Nu med skolan så fungerar det inte så bra. Nu skall jag bara gå nästa vecka med sen har jag pause i studierna i 7 veckor till. När skolstart nr2 börjar hoppas jag vara tillbaka fullt med massor av energi.
I natt blev det få få få timmar. O har blivit förkyld och täppt i näsan. Stackaren har svårt att sova när han inte kan andas med näsan. Sen är det omöjligt att snutta som han så gärna vill på natten.
Sista dagen i skolan denna veckan. Bara att bita ihop och hoppas på att jag inte somnar under lektionen.

onsdag, mars 4

Drömmer


Sitter i soffan med min lilla laptop och håller mig varm för att mildra det onda. Drömmer mig bort till badrumsland. Vi har kollat runt lite på bubbelbad men inte hittat det som passar oss i storlek, kvalitet, pris. Ingen panik.
Nu skriker lillkillen. Får gå upp och hjälpa pappa lägga honom. Snorig och dan stackars liten.

Ibland måste man få klaga lite

O höll mig vaken flera gånger i natt så det blev åter för lite sömn.

Det blev en dålig och trög start på dagen. Kom inte igång förrens efter lunch. Fick hjälpa de andra med sina projekt då jag inte har något eget att arbeta med. Tyvärr blir det inte så mycket mening med denna kursen förutom närvaron. Det är så gott som en kopia på det jag redan har gjort. Det är bara att bita ihop och göra det bästa av det. Efter nästa vecka kommer jag ju vara hemma med barnen i 7 veckor igen.

Har inte helt kommit in i rutiner med skolan och samtidigt allt som skall göras hemma. Det ser ut som kriget och det får det göra idag och imorgon med.

Jag fick roliga veckan sist på dagen i skolan så nu är det myskläder och filt på magen som gäller.


Igår fick jag en chokladkartong i posten. Hade för en tid sedan vunnit en tävling på duracellmammans blogg .Vilket var stort X i taket. Jag vinner aldrig. Kan även meddela att den redan är slut. Smakade utmärkt men skulle önska jag hade några bitar kvar. Skulle sitta fint nu.

Middag: fylld köttfärslimpa med skinka och mozarella, kikärter